Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Eräänä päivänä ilmastomuutoksia pohdiskellessani päähäni juolahti kysymys, että voisiko maapallo räjähtää. Tämä jäi mua vaivamaan. On tulivuoripurkauksia, maanjäristyksiä jne., mutta mikä teoreettinen mahdollisuus siihen on, että maapallo 1...2... vaan räjähtäisi? Skeptikkona mietin, että onhan se mahdollista kun mikä vaan on mahdollista jos ei 100% voi pois sulkea. Miten voisi 100% sulkea pois maapallon räjähdyksen...

Sivut

Kommentit (64)

Dr_Strangelove
Mikäs sen räjäyttäisi ?

Se jokin pallon sisällä. Kun miettii, miten kautta aikojaan on uskottu johonkin nyttemmin vääräksi todettuun, miten voi olla varma, että Maa on sisältä juuri sellainen kun uskotaan?
Taikka jos sisällä "ylikiehuu". Mä mietinkin kahta eri kysymystä:
Miksi se voisi räjähtää ja millä todennäköisyydellä?
Miksi se ei varmaan voi räjähtää ja mihih se varmuus perustuisi?

Spede Pasasen suppeamman kivensyöjäteorian mukaan kivensyöjät nakertavat/rouskuttelevat maapallon kiviainesta elantoonsa. Tuossa prosessissa syntyy herkästi syttyvää palamiskaasua. Silloin kun kaasuseos joutuu tulen kanssa tekemiseen se voi syttyä tuleen. Tulivuorten toiminta on tämän prosessin tulosta.
On tietenkin mahdollista, että kivensyöjien nakertelujen tuloksena maan sisätilaan muodostuu onttoutta, joka täyttynee kivensyöjien tuottamasta räjähdysherkästä kaasusta. Suotuisissa olosuhteissa tuo kaasuseos voi siis räjähtää ja saada aikaan maapallon hajaantumisen.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Teletransportterilla riittävästi ydinlatausta maapallon ytimeen, kyllä se siitä lähtee.

Ja eikun teletransportteria keksimään...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Mikä teitä vaivaa? Eikö kukaan voi suhatutua asiallisesti ajatuksiini? Kun jokin tuntuu omituiselta, pitääkö heti mollata? Varmasti jokainen teistäkin on joskus miettinyt muiden silmissä omituisia asioita. Tuntuuko kivalta, että itselle tärkeä asia käännetään vitsiksi? Mä taidan olla oikein tyhmä kun kuvittelin, että täällä keskustelualueella olisi keskustelevia, kyseenalaistavia, pohtivia, ASIALLISIA ihmisiä, jotka eivät muita mollaa.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Kelpaako vastaukseksi: Äärimmäisen epätodennäköistä ilman sormeilua, ks. teletransportteri. Ajattele, henkilö hyvä! Ei maapallon ytimessä tietääksemme ole mitään kovin räjähdysherkkää.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Nykyisen käsityksen mukaan alkujaan sula maapallo on jäähtymässä,
geoterminen lämpö vähenee, radioaktiiviset aineet ( lähinnä uraani ja
kalium ) kehittävät lämpöä mutta atomipommina se ei voi räjähtää,
uraani on niin pieninä pitoisuuksina. Yllättävästi kyllä, muutama vuosi
sitten löydettiin Gabonista, Afrikasta, luonnon oma "ydinreaktori", mut-
ta se oli äärimmäisen harvinainen yhteensattuma.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat