Seuraa 
Viestejä16142

Carter starttasi kesäkauden jo muutama viikko sitten mökkeilemällä ja oli hauska taas huomata kaupassa käydessään olut ja makkara valikoimien vain kasvaneen viime kesästä.

Olen harjoittanut n.parinkymmenen kesän ajan ns.makkara-olut-vertailua ja tämän kesän ykköspisteet ovat saaneet makkaroista Chef Wotkin´s Bierwurst 9,2 ja oluista Stella Artois(Belgia)8,9,mutta kesä on vasta nuori ja tilasto tulee takuu varmasti päivittymään vielä monesti tämän kesän aikana.

Mitkä ovat palstalaisten suosikki makkarat tai oluet kesän grillissä?

Ai niin ja sinapista vielä sen verran,että kokeilkaa tehdä se itse,sillä lailla saa juuri haluamaansa.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sivut

Kommentit (252)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
John Carter

Ai niin ja sinapista vielä sen verran,että kokeilkaa tehdä se itse,sillä lailla saa juuri haluamaansa.

Tai sitten ei Vaikka on sitä ihan hyviäkin tullut sekoitelluksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Notskilla grillatessa pidän jostain syystä B-luokan makkarasta, joista nimenomaan Atrian perinteinen hiillosmakkara. Sellaista makkaraa en suuhuni pistä, jossa lukee "kevyt", "light" tai joka sisältää siipikarjaa.

Minun suutuntumassani A-luokan makkara on liian karkea, koska se suomalaisissa on aina sitä perinteistä paksua tuubaa.

Jos makkarasta juhlavampaa ruoanlisuketta tekee, ovat ohkaiset lyhyet tahi pitkät bratwurstit suosikkejani. Hyviä ja kohtuuhintaisia saa mm. Lidlistä.

Saksassa on ymmärretty vuosisatoja sitten, että makkara on lihajaloste.

Notskiretkellä toimii oivallisesti tosin HK:n sininen halkaistuna kera sinapin...

Makkara on makuasia. Halvalla ei saa hyvää, paitsi HK:n sinistä.

John Carter
Seuraa 
Viestejä16142

Hiillosmakkara on myös hyväksi todettu ja erinomainen juuri vaelluksilla tai saaristo retkillä,nuotiossa hiillostettuna(asetetaan foliossa hiilloksen päälle n.15 min ajaksi muutaman kerran kääntäen).

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Parhaita ovat oikein kunnolliset bulkkimakkarat. Niitä tehdään isolla volyymilla ja ovat taatusti tuoreita. Hyvän bulkin tunnistaa isosta kasasta ja hinta tuollaiset euroviiskytä kilo.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kiukaalla kuumennuksessa tavaksi on tullut tilateurastamo Ikosen pippurigrillimakkara ja grillissä Lidlin itävaltalaismalli jossa pekonisiivu on kääritty makkaran ympärille tullut aika usein valituksi

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Kävi sillai tämän kesän makkaran grillaukselle, että juotiin oluet, mutta varikset söi makkarat. Pitää varmaan yrittää uudelleen. Toistaiseksi olen (onnistuneesti) grillaillut vain lahnaa ja ahvenia.

Ja sinappi. Sinapin kuuluu olla Auran sinappia, tulista, tai Dijonia, jos oikein herkutella halutaan. Noh, kyllä se makkaran nokassa Auran sinappi on parasta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Aweb

Ja sinappi. Sinapin kuuluu olla Auran sinappia, tulista, tai Dijonia, jos oikein herkutella halutaan. Noh, kyllä se makkaran nokassa Auran sinappi on parasta.

Samaa mieltä makkarasinapista. Dijonit taas ovat mitä parhaimpia ruanlaitossa.

Mutta kyllä tuollainen makeahko itse tehty tulinenkin sinappi makkaraan sopii. Tulisuutta saa lisää vielä lisäämällä piparjuurta (feikki wasabin tapaan) ja tietenkin chilliä.

Joskus saunailtana herkuttelen seuraavasti:
Metallitaso on kuuman kiukaan yllä. Siihen asetan halkaistun HK Sinisen. Makkaran halkeamaan olen laittanut sipulirouhetta ja sen päälle juustonviipaleita.
Paistos valmistuu saunomisen myötä.
Lisukkeena jääkaappiraikasta kurkkusosetta ja perunasalaattia.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Toisaalta, kyllä Dijon hakkaa Auran sinapin makkarankin kanssa, jos kyse on esim. oikein hyvästä bradwurstista ts.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
markent
Joskus saunailtana herkuttelen seuraavasti:
Metallitaso on kuuman kiukaan yllä. Siihen asetan halkaistun HK Sinisen. Makkaran halkeamaan olen laittanut sipulirouhetta ja sen päälle juustonviipaleita.
Paistos valmistuu saunomisen myötä.
Lisukkeena jääkaappiraikasta kurkkusosetta ja perunasalaattia.

Meinaatko sellaista paahdettua sipulia?

Tuonkaltaisia on itsekin tullut nautittua erinäiset kerrat. Taitaa olla 70-luvun alusta tuo perusresepti: HK:n sinistä, jonka viiltoihin tomaattia ja juustoa.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Rakkaimmat makkaramuistot liittyvät sisäoppilaitokseen pohjoisessa, kun joskus ostimme talvella makkaraa, sinappia ja olutta, ja nappasimme kainaloon halkoja ja sytykkeitä ja painalsimme umpihankeen metsään. Juotiin oluet, eikä tulen teosta oikein tullut mitään, kun sytyttäjät eivät olleet mitään partiopoikia (luontoharrastus alkoi paljon myöhemmin). Yritettiin ja yritettiin ja nälkä kurni suolia. Lopulta oli n. tulitikun liekin kokoinen lieska yhden halon kyljessä ja heti jätkät siinä makkaratikun kanssa. Tällä metodilla läpeensä kylmiin makkaroihin saatiin lopulta noki pintaan ja sitten helvetisti sinappia ja eiku syömään. Tuli roihusi siinä vaiheessa kun makkarat oli syöty. Onneksi oli vielä olutta jäljellä. Tällaisia päiviä vietettiin useita, ja aina oli mukavaa, ja makuelämykset parasta laatua.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

En ihan.
Siis sipulit ensin halkeamaan ja sen päälle esimerkiksi punakuorista pallojuustoa. Paistetaan niin kauan, että juuston pinta hieman tummuu. Näin juustoon tulee hyvä paahdon maku ja sipulit muhivat...

John Carter
Seuraa 
Viestejä16142

Carter muistaa myös virittäneensä useammatkin"sissitulet"talvella melko märästäkin puusta ja talvella makkaran paisto ja kahvien kiehautus onkin hiihto/pilkki retkien parhaita hetkiä.

Sissinuotio on helppo tehdä vaikka suht.tuoreesta puusta,puunkappaleisiin on vuoltava sivuihin suuri määrä sytyke siivuja,jonka jälkeen ne pinotaan"hirsitalotekniikalla"n.4-5 kerrokseen eli joka toinen kerros eri suuntaan kuin toinen n.2-5 puuta rivissään,jotta ilma pääsee kiertämään joka suunnasta,sen jälkeen etsitään läheisestä puustosta pihkaa,naavaa ja tuohta,joista muotoillaan pihkainen möykky joka asetetaan"hirsikehikon"eli polttopuiden keskelle maan tasoon ja tuikataan tuleen.

Talvella tosin ei jaksa hiillosta usein jääda odottelemaan pitkäksi toviksi vaan paistaa makkaransa tikun nokassa pienellä avotulella.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Mielialajuttuja. Välillä Saksalainen Bradwurst ja Mexikolainen SOL-olut salaatin kanssa maistuu ja joskus HK ja Karjala-olut.
Notski ja makkara eivät ole juuri onnistuneet. Niin ja olut ja makkara maistuvat yleensä eri aikaan.

Itselle ei oikeen enää b-luokan jauhomakkarat maistu. Mielellään jotain lihaisaa a-luokan makkaraa ja olen oppinut tykkäämään siitä miedommasta koti sinapista, siinä on sellainen kiva erikoinen makea maku, joka sopii hyvin makkaran kanssa.

Olen Syfileksen kanssa samaa mieltä. Minusta erityisest Wilhelmi ja Kabanossi ovat todella hyviä makkaroita, kun kamara (nahka, silmät ja muu orgaaninen lihaksi luokittelematon), jauho, lisärasva ja hehkutusjäänne ei oikein miellytä, vaan siinä pitää olla ainakin puolet aitoa lihaa.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Tuppu L
kun kamara (nahka, silmät ja muu orgaaninen lihaksi luokittelematon), jauho, lisärasva ja hehkutusjäänne ei oikein miellytä,

Söin pari kuukautta sitten Roomassa annoksen pötsiä. Se oli yllättävän hyvää. Ellottavan näköistä tosin... Suikaleiksi viilleltyä pötsiä, tomaattikastiketta ja juustoa uunissa haudutettuna. Ei hullumpaa ollenkaan...

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Tuppu L
Olen Syfileksen kanssa samaa mieltä. Minusta erityisest Wilhelmi ja Kabanossi ovat todella hyviä makkaroita, kun kamara (nahka, silmät ja muu orgaaninen lihaksi luokittelematon), jauho, lisärasva ja hehkutusjäänne ei oikein miellytä, vaan siinä pitää olla ainakin puolet aitoa lihaa.

Entisen lain mukainen makkaroiden "A-luokka" on historiaa, mutta sen mukaisia tuotteita saa vielä markkinoida "A-luokan" makkaroina. Lihaksi lasketaan lihan lisäksi läskit, nahka, sydän ja kieli. Hyvässä makkarasa on aina reilusti rasvaa.

Jos kokolihaa haluaa, niin kannattaa unohtaa suosiolla makkarat. Vaan itsepetos taitaa sekin olla vaativa laji ja A-luokan makkarat tekevät kauppansa.

http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/makkara.html

Jahas - grilli alkaa näyttämään valmilta - täytyy lähteä grillaamaan - tällä kertaa, harvinaista kyllä: Makkaraa!

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Jos makkaraa ei olisi, Suomi heittäisi kaikki teurasjätteet kompostiin. Makkara on kutakuinkin ekologisin lihatuote, mitä kuvitella saattaa. Juntti joka irvistelee sisäelimille syö ne kiltisti, kun ne on jauhettu jauhon kera soosiksi ja puristettu muovikuoreen.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat