Seuraa 
Viestejä45973

Mielestäni sokeriton energiajuoma kuuluu samaan sarjaan mm. alkoholittoman vodkan, rasvattoman meijerivoin ja lihattoman porsaankyljyksen kanssa.

Energiajuomassa kofeiini, vitamiinit ja muut aineet piristävät ja voivat ehkä auttaa sokerin polttamista, mutta itse energia tulee sokerista.

ps. unohtui En osaa sanoa. -vaihtoehto

Kommentit (3)

Hmm... no vähän on epämääräistä että mitä tällä "energia" sanalla tarkoitetaan näiden juomien yhteydessä.

Esim.
Battery (energiajuoma) sisältää sokeria 11,5g / 100ml
Coca Cola (virvoitusjuoma) sisältää sokeria 11g / 100ml

ja vastaavat kilokalorimäärät Batteryllä 49kcal ja coca colalla 42kcal.

Enemmän eroa "virvoitus" ja "energia" juomilla löytyykin sitten noista piristävästi vaikuttavista kemikaaleista.

Itse näkisin että energia sana "energia"juomien yhteydessä tarkoittaa nimenomaan tätä piristävää vaikutusta eikä varsinaista energiaa.

Eihän esim. amfetamiinikaan sisällä juurikaan energiaa mutta kummasti vaan tuntuu "energiaa" riittävän jos sitä pienen annoksen nauttii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Cosmic-Fairy

Itse näkisin että energia sana "energia"juomien yhteydessä tarkoittaa nimenomaan tätä piristävää vaikutusta eikä varsinaista energiaa.

On se kuitenkin harhaanjohtavaa ja äärimmäisen huuhahtavaa. Energiajuomissahan on yleensä kai kofeiinia ja tauriinia. Kofeiinipitoisuus on varsin mitätön, kahvista tai teestä sa helposti paljon enemmän. Kolajuomissa lienee lähes saman verran. Tauriinia taas on erittäin vähän, ja sen vaikutus on jokseenkin kyseenalaista. Piristyminen voi olla aika pitkälti psykologista jos puhutaan sokerittomasta ja siis lähes energiattomasta juomasta, joka sisältää piristäviä ainesosia vain nimellisesti. Eiköhän noilla litkuilla piristy lähinnä valmistajafirman tulos. Kuppi vahvaa kahvia parilla sokeripallalla ajaa saman asian paljon paremmin. Munkki kylkeen, ja ei voi enää edes verrata.

Itsensä addiktoinut toki voi tarvia oikeanlaisen litkun säännöllisesti pystyäkseen tekemään jotakin muuta kuin miettimään addiktionsa kohteen puuttumista elämästään. Addiktointiinhan valmistajat ja markkinoijat toki pyrkivätkin.

Todelliset energiajuomat ovat urheilukäyttöön tarkoitettuja, ja niissä on hiilihydraatteja usein nopeasti imeytyvässä muodossa esim. glukoosina ja maltodekstriininä, sekä usein myös suoloja ja muuta tarpeellista. Ne ovat aineita joiden kanssa todella jaksaa suorittaa. Ruokosokeriliemet, tai sellaisia imitoivat makeutusaineliuokset ovat vain värjättyä, hiilihapotettua imagoa.

Piristävät aineet toki ovat erikseen, kuten esim se amfetamiini. Suomessa ja yleensä kaikkialla kuitnekin aineet, joiden osalta sillä olisi todella merkitystä, ovat kiellettyjä tai niihin vaaditaan lääkärin resepti.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat