Seuraa 
Viestejä45973

Teren taasen!

Laitoin tämän saman tonne tekniikkafoorumille mutta täällä saattaisi liikkua paremmin asiasta perillä olevia kavereita...

Tavoitteena on sylinterimäisten kappaleiden keskiön määrittäminen käyttäen sylinteripinon korkeutta mittaavalla anturilla. Käytettäviä tietoja ovat mittausanturin paikka sekä mittaustulos. Mittaustaajuus on n.50Hz ja skannausnopeus on n.500mm/s, joten pelkästään maksimiarvon tallennus ei riitä tarkkuudessa.

Anturilta tuleva signaali muuttuu tosiaan 50Hz taajuudella ja muutoksenhetkinen anturin sijainti voidaan tallentaa aina samalla viiveellä. Tämä viive voidaan heposti kompensoida koska tämä on vakio.

Muistelen koulussa joskus tehdyn käyrän sijottamista pisteisiin. Jos yhden sylinterin osalta saadaan ulkokehältä esim. 4 mittaustulosta (neljä pistettä ympyrän kehältä) niin mitenkä näistä saa kätevästi laskettua sylinterin keskiön (ympyrän keskipisteen) paikan?

Sylinterin koko on tiedossa ennen mittausta.

Keskipisteen paikan laskenta tehdään ohjelmoitavalla logiigalla (Siemens S7) tai Assemblerilla käyttäen paikoitusohjaimen liikeohjainkorttia. Myös C-tyyppinen ohjelmointi on mahdollista.

Tämä tietty löytyy oppikirjoista mutta ajattelin josko jollakulla olisi asia tuoreemmassa muistissa...?

Kommentit (2)

pöhl
Seuraa 
Viestejä968

Voit käyttää pienimmän neliösumman tapaista menettelyä. Jos kaikki neljä pistettä sijoittuvat täsmälleen saman ympyrän kehälle, voit valita pisteistä kolme ja laskea näistä muodostettujen janojen keskinormaalien leikkauspiste.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Vastaanpa nyt tälläkin palstalla vanhana sorvarina:
lasketaan keskiarvot vastakkaisilta puolilta mitatuista näytteistä. Siinä
se on . x- ja y-koordinaatit.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat