Seuraa 
Viestejä45973

Jos unikulman mainos pitää paikkansa, eli jos hyvä sänky pitää ihmisen terveempänä, pitäisi tehokkaassa yhteiskunnassa kaikilla ihmisillä olla mittatilaus työnä tehty sänky, jolloin me kaikki olisimme terveempiä ja näin terveydenhoitokustannukset pienenisivät oleellisesti.

Ja muutenkin olisimme virkeämpiä ja jaksaisimme kaikkea mukavaa enemmän jne.

Jos unikulman mainos ei pidä paikkaansa, on meillä siinä taas yksi esimerkki siitä miten markkinataloudessa kusetetaan toisiamme siirtelemällä rahaa kädestä toiseen, samalla kun kustaan omille nilkoillemme.

Onesimple

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Jos Aloe vera gel jotakin todellakin puhdistaa ruuansulatuselimistöä, jonka avulla kaikki muu terveellinen imeytyy paremmin elimistöön niin että ihminen pysyy terveenä, pitäisi tehokkaassa yhteiskunnassa kaikille antaa kyseinen tuote käyttöön, jolloin terveydenhoitokustannukset laskisivat jne.

Jos tuote ei toimi, on meillä taas yksi esimerkki siitä miten markkintaloudessa rahaa kädestä toiseen siirtelemällä kusemme omille nilkoillemme.

Onesimple

;):)

Reiska
Seuraa 
Viestejä7030

Suomen markkinoinnissa ei saa valehdella tai antaa virheellistä kuvaa tuotteesta. Myöskään poliitikot eivät saa valehdella, he puhuvat "muunneltua totuutta".

Per se

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reiska
Suomen markkinoinnissa ei saa valehdella tai antaa virheellistä kuvaa tuotteesta. Myöskään poliitikot eivät saa valehdella, he puhuvat "muunneltua totuutta".

fact stays the same -_-

Lainaan Richard Feynman nimisen tyypin puheesta loppuosan.

Puheen nimi on tieteen arvo.

"MITÄ SIITÄ" mitä muut ajatelevat kirjasta

sivulta 242

"Koko menneisyytemme ajan ihmiset ovat yrittäneet selvittää elämän tarkoituksen. He ovat oivaltaneet, että jos toimillemme voitaisiin antaa jokin suunta tai merkitys, se vapauttaisi suuret inhimilliset voimat. Niinpä kaiken tarkoitukselle on annettu erittäin monia selityksiä. Vastaukset ovat kuitenkin kaikenlaisia ja yhden vastauksen kannattajat ovat katsoneet kauhuissaan toiseen uskovia. Kauhu johtuu siitä, että eri kannoilta katsottuna kilpailun kaikki suuret persoonallisuudet ajatuvat väärään ja rajoittavaan umpikujaan. Itse asiassa väärän uskon luomien hirvittävyyksien historia on johtanut filosofit oivaltamaan ihmisen äärettömät ja ihmeelliset kyvyt. Unelma on löytää niille avoin kanava.
Mikä on siis kaiken merkitys? Mitä voimme sanoa olemassaolon mysteerin hälventämiseksi?
Jos otamme kaiken huomioon, siis emme vain sitä, minkä esi-isämme tiesivät, vaan myös kaiken nykyisen tiedon, mitä heillä ei ollut, joudumme mielestäni rehellisesti sanomaan, ettemme tiedä.
Mutta tämän myöntämällä olemme luultavasti löytäneet avoimen kanavan.
Tämä ei ole uusi ajatus, sillä tämä on valistuksen ajan ajatus. Tämä filosofia johdatti ihmisiä, jotka rakensivat nykyisen demokratiamme. Ajatus kuuluu, että kukaan ei oikeastaan tiedä, miten valtaa käytetään, joten on luotava järjestelmä, joka kehittää ja kokeilee uusia ajatuksia ja luopuu ajatuksista, jos se on tarpeen. Yhä uusia ajatuksia tuodaan yrityksen ja erehdyksen kautta toimivaan järjestelmään. Tämä menetelmä syntyi siitä tosiasiasta, että tiede oli jo 1700-luvun lopulla osoittautumassa menestyksekkääksi. Jo silloin yhteiskunnallisesti ajatteleville ihmisille oli selvää, että mahdollisuuksien avaaminen oli tilaisuus ja oli selvää, että että epäily ja keskustelu olivat välttämättömiä tuntemattomuuteen tunkeutumisessa. Jos haluamme ratkaista aikaisemmin ratkeamattomattoman ongelman, joudumme jättämään tuntemattomaan johtavan oven raolleen.

Olemme lähellä ihmislajin alkua. Ei ole järjen vastaista, että haparoimme näissä ongelmissa. Mutta tulevaisuudessa on kymmeniätuhansia vuosia. Velvollisuutemme on tehdä se, minkä osaamme, oppia sen minkä voimme, parantaa ratkaisuja ja siirtää ne seuraaville sukupolville. Velvollisuutemme on antaa tuleville ihmisille vapaat kädet. Ihmiskunnan oikukkaassa nuoruudessa voi tehdä vakavia virheitä, jotka pysäyttävät kasvun pitkäksi ajaksi. Ja teemme näin, jos väitämme saaneemme vastaukset nyt, niin nuorina ja tietämättöminä. Jos tukahdutamme keskustelun ja kritiikin julistamalla, että "tämä on, ystävät, vastaus. Ihminen on pelastettu!" Olemme tuominneet ihmiskunnan pitkäksi ajaksi auktoriteetin kahleisiin ja rajoittaneet sen mielikuvituksemme nykyisiin rajoihin. Tämä on tehty niin monesti.

Velvollisuutemme tiedemiehinä ja tietäen tyydyttävästi tietämättömyyden filosofiasta syntyvän suuren edistyksen, on julistaa tämän vapauden arvo, opettaa, että epäilyä ei tule pelätä vaan tervehtiä ja pohtia, ja vaatia tätä vapautta velvollisuutenamme kaikkia tulevia polvia kohtaan."

Jo muinaisessa Kreikassa henkisten koulujen portinpilarissa oli kirjoitettuna: Ihminen, tunne itsesi!
Kun ihminen OIVALTAA rajattoman sisäisen kasvun mahdollisuuden itsessään, hän ryhtyy toteuttamaan sitä itsessään. Nousu tapahtuu huomaamatta, ainoastaan oma laajentunut tietoisuus ja ymmärryksen lisääntyminen osoittaa sen. Vapauttamalla itsensä käsitteellisen maailman ahtaista rajoista ja avartamalla ajatusmaailmaansa hyväksymään uusia ja uudelta tuntuvia asioita parhaiten auttaa itseään.
Tähän kuluu toisten "valonkentässä" kulkevien hyväksyminen sellaisina, kuin he ovat, ja ymmärtäminen heidän kulkevan omalla sektorillaan itsenäisinä ja vapaina.
Vapauteen kuuluu myös itsensä vapauttaminen olemaan omalla tasollaan omana itsenään yrittämättä taivuttaa itseään toisten kulkemaan malliin, vapauttaa itsensä ahtaista opillisista rajoista ja ohjelmista, vapauttaa itsensä omien halujensa ja mielitekojensa hallinnasta.
Vapauteen kuuluu olla omalla tasollaan sellaisena, kun sillä hetkellä on.
Vapauttamalla itsensä ahdistavista vaatimuksista ja määräävistä toimintamalleista voi vapauttaa lähimmäisensäkin elämään omaa elämäänsä ja kasvamaan alkuperäisen tarkoituksen mukaiseksi toteuttamaan omaa ohjelmaansa.
Vapauden käsittämiseen kuuluu myös universaalisen elämän hyväksyntä.
Kun ihminen on oivaltanut tässä valonkentässä yksinkertaiset perusasiat, hän varmasti tuntee mielihyvää siitä, että on havainnut jotakin tapahtuneen.
Hän huomaa vapautuneensa menneistä painolasteista ja voi katsoa eteenpäin ilman silmälappuja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat