Seuraa 
Viestejä13176

Mitä tapahtuu valtiolle jos ei ole kansanedustajia.

Monet aina haukkuvat kansanedustajia ja väittävät näitä turhaksi.

Mutta kuinka on oikeasti asianlaita?

Kerro mielipiteesi.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Tuo oli hyvä kysymys!
Mietitään asiaa siltä kannalta, että rahaa säästyisi valtavasti, kun ei tarvitsisi maksaa 200 edustajan palkkaa:
Maa, jolla ei olisi kansanedustajia olisi täten vauraampi. Myöskään eri mielipiteiden tulvaa ei olisi ja täten maassa olisi paljon rauhallisempaa. Jos pyrittäisiin säästämään kansanedustajien kuluissa, niin totta kai samoin tehtäisiin myös muissakin kuluissa: ei uusittaisi metroja, ei uusia junia, ei uusia edustusautoja....

Kansanedustajilla on niin hyvä palkka lähinnä sen takia, ettei kansanedustajat hyväksyisi lahjontoja..?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Inspector
Kansanedustajilla on niin hyvä palkka lähinnä sen takia, ettei kansanedustajat hyväksyisi lahjontoja..?

Mutta eikö kansanedustajien lahjominen olekkin Suomessa yleistä ja eikö Suomi ole niitä harvoja maita, jossa kansanedustajan lahjominen on laillista?

Valtiossa, jossa ei ole kansanedustajia, nähtävästi on valtiopäivät tahi eduskunta hajoitettu ja määärätty toimitettavaksi uudet vaalit. Joissakin maissa sotilaat tietävät asiat niin paljon edustajia paremmin, että näitä ei siitä syystä tarvita.

Kansalla on semmoinen edusukunta, jonka se valitsee, ja semmoinen hallitusvalta, ml. pressa, jonka se ansaitsee.

Suomessa edustajien vaihtuvuus on vaaleissa aika suuri. Ihmeen hyvin valitut uusikot kuitenkin sopeutuvat vanhan eduskunnan työtapoihin ja etuoikeutettuun asemaansa. Onhan koulupohjakin kaikilla vähintään peruskoulu, ja koti, uskonto ja Isänmaa kaikille yhteinen.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

No mie luulen että pärjättäs ihan hyvin.
Ainaki jokunen vuosi. Ei sitä joka vuosi tartte niitä lakijakhan mennä muuttelemhan. Ja hallituksethan sen butjetinki tekevät.
Ja eikö se EUn porukka ala jo piisaamhan ?
Sieltähän se sanelhan mitä mejän pitäs tehhä.
En mie ny hoksaa yhthän täysin välttämätöntä asijaa mihin niitä
evustajia tarvittas. Onhan meillä hallitus, eikö se piisaa ?
Turha laitos son koko evuskunta, eiku potkut kaikille, säätys verorahoja.
No jos joka viijes vuosi olis vaalit , sillon valittas evuskunta, mutta se olis töissä vain vuojen, jo sitä sitte neljä vuotta pärjättäs ilmanki.

tiäremiäs
Mitä tapahtuu valtiolle jos ei ole kansanedustajia.

Tässä pitä miettiä, milloin oli ensimmäinen sota.
Hmmmm.......... hhmmmmm...................... hmmm..............

Tarkan miettimisen jälkeen tulin siihen tuloksen, että ensimmäinen sota käytiin heti sen jälkeen, kun jotkut olivat korottaneet itsensä kansanedustajaksi, eli vieraannuttaneet itsensä kansasta.

Otetaan siis huomioon, että ne ovat kansanedustajia, jotka julistavat sotia; kansat eivät milloinkaan ala sotiman toisiaan vastaan, koska kansoilla on oltava jokin yksi ääni, joka julistaa sodan; jos siis kansanedustajia ei olisi, niin silloin ei olisi sotiakaan, eikä terroria, eikä rikollisuutta, eikä rikkaita,.... Eikä kukaan olisi, asunnoton, osaton,...

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

On niitä Kati hyvä sotia ollu paljo ennemmin, ku mitä son se kansanevustus ollu olemassa. Niin tietenki jos heimopääliköitä ja kuninkhaita sanothan kansanevustajiksi. Ihmisen luontheshen kuulluu sota, emmä me siittä mihinkhän pääse. Son ihan ymmärrettävä asia ku sitä kattothan evoluution kannalta. Sotahan ollu kautta koko historian ajan, semmonen kehityksen kiihyttäjä. Maailmassa on paljon tehty keksintöjä siittä,
miten ihminen saatas hengiltä mahollisimman tehokhasti.
Monesti non ne keksinnöt, sitte otettu sovellutuksina ylheishenki käythön.
Maailmassa on paljon asijoita jokka son sotahommia varten alunperin suunniteltu. Niinku mullaki tuo paikannuslaite,ja atomilla jauhethan
sähköä näihinki laitheishin.
Mutta muuten non täysin virattomia nuo evustajat. Pärjättäs killa ilman niitäki, joku etevä mies vois ottaa vaikka urkolla hoijettavaksi koko homman.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Hmm. Jäinpä taas kehittelemään ideaani, jonka mukaan kansanedustaja/kunnallis/tms. -vaaleissa jokainen _annettu_ tyhjä ääni (siis ei mikään akuankka- tai nukkuvainpuolueääni) lasketaan myös, ja jos tyhjien äänten määrä ylittää jonkin tietyn rajan, yksi paikka ko. elimessä jää tyhjäksi. Olisi kiva tietää kuinka paljon äänestysprosentti nousisi, kun kaikki tarpeeksi muttei liian tympääntyneet marssisivat uurnille tyhjine lappuineen...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Venäjällä on sellainen systeemi vaaleissa, että voi äänestää myös vaihtoehtoa "vastustan kaikkia". Jos tämä ehdokas saa enemmistön, pitää vaalit uusia. Ajatus on kai se, että kukaan ei voisi pelotella muita ehdokkaita luopumaan leikistä ja voittaa vaaleja hyvin pienellä äänimäärällä kansan enemmistön vastustaessa.

Venäjänkin demokratiassa(?) on hyviä ideoita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat