Seuraa 
Viestejä45973

Muistelen että oon nähnyt kuvia saturnuksen ja olikohan uranuksen navoilta joissa olis revontulia. Miten ne nyt sinne voi kehittyä, koska eikös ne tartte typpi ja happiatomeja. Onko siellä siis ilmaa? Onko maapallolla erilaisia revontulia kuin ehkä muualla on?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (2)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46613

Revontulet syntyvät, kun energiset hiukkaset virittävät kaasukehän molekyylejä, ja viritykset palaavat tuottaen valoa. Maassa pääroolissa ovat sattuneesta syystä ilmakehän yleiset kaasut, mutta kyllä kaikki muutkin kaasut virittyvät kun niitä pommitetaan energisillä hiukkasilla. Varmaan muolla planeetoilla revontulten värit ovat erilaiset johtuen eri kaasujen erilaisista viritysenergioista.

Vierailija

" Maapallon lisäksi revontulia on havaittu toistaiseksi Jupiterissa, Saturnuksessa, Uranuksessa ja Neptunuksessa, missä kaikkialla revontulet syntyvät samaan tapaan. Planeetan magneettikenttä ohjaa varattuja hiukkasia kohti napaseutuja, missä hiukkaset törmäävät kaasukehän molekyyleihin ja saavat aikaan hohtavaa valoa. Revontulimyrskyn aikana magneettikenttä kiihdyttää hiukkasia vielä suurempaan nopeuteen, jolloin kaasukehään saapuessa niiden hidastuvuus on suurempi, mikä johtaa kirkkaampiin ja runsasvärisempiin revontuliin."

Koko artikkeli: http://www.esa.int/esaCP/SEM9H8MVGJE_Finland_0.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat