Seuraa 
Viestejä45973

Miksi vatsa menee sekasi kun jännittää? Itselläni tämä on lähes päivittäinen ongelma. Kotoa lähtiissä viimenen paikka on wc ja määränpäähän saapuessa ensimmäisenä täytyy etsiä wc.. miksi näin?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Hermoston toiminnasta tuo johtuu:
Sympaattinen sykähdyttää, parasympaattinen paskattaa..

Sympatikus toimii yhtäkkisissä kriisitilanteissa, esim. pelästyttäessä tai suututtaessa. Tällöin mm. sydämen syke nopeutuu vilkastuttaen verenkiertoa, hengitystiet avautuvat ja hien eritys lisääntyy. Sympatikus osallistuu myös moniin "normaalitoimintoihin" kuten kehon lämpötilan säätelyyn. Parasympaattinen hermosto vaikuttaa usein päinvastoin kuin sympaattinen hermosto, ei kuitenkaan aina. Se toimii vilkkaasti nukkuessa, levätessä ja ruokaa sulattaessa. Se mm. hidastaa sykettä ja nopeuttaa ruuansulatuskanavan toimintaa. (wikipedia: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hermosto)

Autonominen hermosto

Autonomien hermosto jaetaan sympaattiseen ja parasympaattiseen hermostoon. Sympaattisen hermoston aktiviteetti on yhteydessä energiaa kuluttaviin, sisäistä tai ulkoista aktiviteettia vaativin toimintoihin. Vastaavasti parasympaattisen hermoston tehtävänä on energeettisesti säilyttävä ja ylläpitävä. Psykofysiologisissa tutkimuksissa elektrodermaalinen aktiviteetti (EDA) eli ihon sähköisen johtavuuden mittaus on laajasti käytetty sympaattisen hermoston tutkimusmenetelmä. EDA on herkkä ulkoisten tai sisäisten ärsykkeiden aiheuttamalle kiihtymykselle, joka voi sisältää myös emotionaalisia komponentteja. Vastaavasti tutkimukset, jotka ovat osoittaneet sydämen sykkeen hengitysvariaation (Respiratory Sinus Arrhythmia, RSA) heijastavat parasympaattisen hermoston toimintaa. Sydämen syke on yhteydessä emootiotilan intensiteettiin. Rentoutuminen on yleensä yhdistetty parasympaattisen hermoston toiminnan lisääntymiseen sekä emotionaalisesti miellyttävän ja pelkotiloja vähentävään olotilaan. Näin voidaan olettaa, että emotionaalinen tasapainoisuus ja fysiologinen terveys edellyttää sympaattisen ja parasympaattisen hermoston välistä optimaalista tasapainotilaa. (Räikkönen & Nurmi 1995, 79-81.)
( http://wwwedu.oulu.fi/sampo/97-98/ktl/cumu/stereo/perso.htm)

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... 20hermosto

Ehkä kärsit yleistyneestä ahdistuneisuushäiriöstä, jossa hermostollinen toiminta on epätasapainossa. Liittyykö ongelmiisi sosiaalisten tilanteiden jännittäminen? Suosittelen käymään lääkärissä tai vaihtoehtoisesti kokeilemaan TM meditaatio tekniikkaa, jonka avulla voi opetella säätelemään omia tunteitaan ja tunteiden aiheuttamia hermostollisia reaktioita.
tm.maharishi.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos IBS ja 'stressiripuli' vaivaavat, kannattaa tosiaan käydä lääkärissä. Librax on wanha hyvä lääke tuohon vaivaan, rauhoittaa suolta ja mieltä.

1. Tarkista ruokailurytmisi ja tapasi. Liikasyönti ahmien saa vatsan ärtymään. Googleta "ärtynyt suoli". Kokemukseni mukaan nämä ovat kytköksissä toisiinsa.
2. Rentouttavat ja itsetuntoa nostavat harjoitukset auttavat.
3. "Ota mittaa" siitä asiasta jota jännität ja hermoilet. Sen hahmottaminen auttaa saamaan otteen ja lopulta jonkinasteisen hallinnnan.
4. Jännitystä vastaan taistelu pahentaa tuntemuksia, jotka lisäävät niitä...
5. Olet herkkä ja se on myönteinen ominaisuus jos et anna sen nujertaa tavoitteitasi. Älä lykkää ja kierrä asioita sen tuntemuksen vuoksi. Se on vain oire. Sinun pitää olla varma tavoitteistasi ennenkuin voit hyväksyä ne. Sitten vain kohti vaikka lasti housussa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat