Seuraa 
Viestejä45973

Vastaaja ja kumppanit voisivat vastata tähän kysymykseen, että luuletteko todella, että teidän ekohippien piipityksellä on jotain vaikutusta ydinvoiman lisärakentamiseen? Teitäkin on varmaan joku 0,0001% väestöstä. Suurin osa kannattaa ydinvoimaa ja hyvä niin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Vierailija

Sillä voi olla jonkin verran vaikutusta, että hallituspuolueet Vihreät ja RKP vastustavat lisäydinvoimaa. Ovatko he ekohippejä siis?

No jos tarkastellaan historiaa, niin eipä sillä juuri merkitystä ole ollut. Tosin pääasiahan, että jotain aktiviteettiä on ja tulee se kuuluisa yhteenkuuluvuuden tunne.
Penn & Tellerissä oli muuten viime viikolla muistaakseni hyvä juttu tuosta aiheesta. Katsoiko kukaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Besame Mucho
No jos tarkastellaan historiaa, niin eipä sillä juuri merkitystä ole ollut.

Eiköhän ilman vastustusta ydinvoiman määrä olisi maailmassa jo moninkertainen.

Aweb
Besame Mucho
No jos tarkastellaan historiaa, niin eipä sillä juuri merkitystä ole ollut.Eiköhän ilman vastustusta ydinvoiman määrä olisi maailmassa jo moninkertainen.

Onkohan noin? I think you're an ass.

Itsekkin olen jossakinmäärin ekohippi mutta silti kannatan ydinvoimaa.
Älä nyt yritä mustamaalata hippejä ja ekologisesti eläviä ihmisiä.

YsKös itse
Vastaaja ja kumppanit voisivat vastata tähän kysymykseen, että luuletteko todella, että teidän ekohippien piipityksellä on jotain vaikutusta ydinvoiman lisärakentamiseen? Teitäkin on varmaan joku 0,0001% väestöstä. Suurin osa kannattaa ydinvoimaa ja hyvä niin.

En kuulu ylempään kastiin mutta voin selkeästi todeta sen, että kun asioissa mennään syvemmälle, rapisevat ydinvoiman luullut edut pois.

Jokaisella ihmisellä on oikeus ottaa selvää asioista ja kun ydinvoiman tilanteessa perehtyy hieman tarkemmin tähän niin paljastuu sellaisia seikkoja, että ei taida jäädä jäljelle kuin korkea käyttökerroin (Suomessa). Oleellista on selvittää koko ydinvoiman tuotantokaaren vaiheet ja merkitys päästöihin ja saasteisiin.

Tässä muutama asia:

-Ydinvoimala tuottaa elinkaarensa aikana heikosti energiaa kun otetaan huomioon mitä se ja sen koko elinkaaren aikana vaativat prosessit kuluttavat:
http://www.peakoil.org.au/isa.nuclear-calculator.xls

Ydinvoima tuottaa vain 10-kertaisesti, tuulivoimala 60-80 -kertaisesti

-Ydinvoimalan kustannuksista maksaa veronmaksaja Suomessa yli 90 %. Vastaavaa tukea ei ole muilla energianlähteillä.

-Ydinvoimalan käytöstäpoisto- ja ydinjäteen loppusijoituskustannukset ovat Suomessa moninkertaisesti halvempia kuin muualla päin maailmaa jo toteutuneissakin tapauksissa, Venäjälläkin vastaavien voimalaitosten käytöstäpoistoon on moninkertaiset varat (suhteessa MW) mitä Suomessa.

-Ydinjätettä on säilöttävä satoja tuhansia vuosia tarkasti, kukkamullan tasolle ei päästä käytännössä ikinä.

-Ydinvoimalan polttoaineen tuotanto tuottaa järkyttäviä määriä radioaktiivisia päästöjä kuten jätemalmia, aktiivisia jätekasoja, joita on säilöttävä kymmeniä tuhansia vuosia. Esim Olkiluoto-3 tuottaa Suomessa vuodessa 15 180 830 000 kg kaivosjätettä, jota säilöttävä 75 000 vuotta ennen kuin ollaan 0,01 %:n jätekiven aktiivisuustasolla.

-Ydinvoiman polttoainevarat ovat erittäin rajalliset, todelliset, taloudellisesti hyödynnettävät uraanivarat ovat loppumassa 30 vuodessa (seuraa uraanin ja sen jalosteiden rakettimaista hinnan nousua).

-Ydinjätteen loppusijoitusta ei ole ratkaistu.

-Ydinvoiman polttoaineen louhinta tuottaa valtavia määriä erittäin radioaktiivisia hiukkaspäästöjä, enemmän (suhteessa tuotettu MWe) kuin tavalliset polttolaitokset! Lisäksi kaivosalueet pilaavat pohjavedet, radonongelmat kasvavat.

-Nopeasti ehtyvät uraanivarat aiheuttavat ydinvoiman jo suurten päästöjen jatkuvaa kasvamista, sillä uraania on louhittava yhä vaikeammilta alueilta, yhä köyhemmistä malmeista. Esimerkiksi Suomen uraanivarat tuottavat todellisuudessa ydinvoiman käytöllä fossiilisia polttoaineita vastaavan päästökertoimen (CO2)!

-Suomalaiset ydinvoimalat käyvät ulkomailta tuodulla polttoaineella (varastoja vain 7 kk), jonka hinta on rajussa nousussa. Ulkomaille maksetaan vuositasolla satoja miljoonia euroja pelkistä polttoainekuluista, jolloin kymmenien vuosien aikana puhutaan miljardeista menetetyistä euroista. Suomen uraanivarat riittävät ainoastaan kattamaan 7 % Suomen vaatimasta uraaniraaka-aineesta, silti vireillä olevista noin 600:ta valtaushakemuksesta kaivoksia on tulossa lähimmillään vain kymmenien metrien päähän asuinrakennuksista.

-Ydinvoima työllistää hyvin heikosti,voimala vain parisataa vakituista henkilöä. Esimerkiksi tuulivoima-ala työllistää pelkästää Saksassa 60 000 ihmistä!:
http://www02.abb.com/global/fiabb/fiabb ... _FINAL.pdf

-Ydinvoimalat ja useat sen elinkaaren aikana syntyvät jätteet eivät ole kierrätettäviä kun taas tuulivoimalat ovat lähes 100 %:sti kierrätettäviä.

-Ydinvoimaloiden rakentaminen työllistää yli 50 %:sti ulkomaalaisia, tuulivoimaloidemme kotimaisuusaste on 70-90 %.

-Ydinvoimaloiden turmat ovat pahimmillaan erittäin vakavia sisältäen lukuisia riskejä joita ei ole olemassa hajautetuilla energiantuotantomuodoilla kuten tuulivoimalla. Tsernobylin jäljiltä on kuollut säteilyvammoihin kymmeniä tuhansia ihmisiä, jälkipuhdistuksen suorittaneesta joukosta (500 000 ihmisestä) 200 000 on työkyvyttömiä, erinäisiä sairauksia potevia. Ukrainan pinta-alasta valtava osa on vuosituhansien ajan hyvin saastunutta, osin täysin elinkelvotonta. Ydinvoimalat ovat erityisiä riskejä kriisitilanteissa, eikä niitä ole suunniteltu kestämään terroristien hyökkäyksiä kuten lentokonetörmäyksiä (OL-3 kestää lentokoneen törmöyksen vain jos lentokoneen törmäysnopeus on alle 300 km/h). Mikään vakuutus ei korvaa tulevia onnettomuuksia ja silti Suomessa nämä vakuutukset ovat naurettavan halpoja.

*Lisätietoa ja KAIKKI LINKKITIETO allaolevissa linkeissä, sekä koko viestihistoriassani.

Tuulivoiman vaatimat valtavat maa-alat eivät ole kierrätettävissä vaan niiden ekosysteemi on peruttamattomasti muokattu upottamalla sinne satoja tuhansia tonneja betonia ja vaijeria pitämään komposiittimateriaaleista valmistetut tornit pystyssä. Paikallinen luonto häiriintyy tornien aikaansaamasta matalataajuisesta äänestä kilometrien säteellä. Ihminen ei sitä välttämättä kuule, mutta eläimet kuulevat.

Maa voidaan myllätä takaisin mullalle, mutta sen ainutlaatuinen ekosysteemi on jo kertaalleen tuhottu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat