Seuraa 
Viestejä45973

On ilmeisesti niin, että ihmisillä on ajatuksia, jotka ovat siinä määrin merkityksellisiä heidän elämäänsä ajatellen, että ne muodostavat ikäänkuin ajatusten hierarkisen merkityksellisyysjärjestyksen. Jos olet samaa mieltä, listaisitko kymmenen keskeisintä jokapäiväisesti ihmisille merkityksellistä ajatuskokonaisuutta juuri nyt.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Oletan:

1. ravinnon saanti
2. muut elämisen tarpeet
3. puutarhanhoito tai muu harrastus
4. ystävät ja ystävyys
5. opiskelu, työ ja ura sekä varallisuuskysymykset
6. sosiaaliset suhteet
7. päivän tapahtumat
8. tulevaisuuden suunnitelmat
9. hankinnat ja investoinnit
10. omat erityistarpeet

Maslow'llahan on tämä tarvehierarkiapyramidi. Keskimäärin ajatusten pitäisi pyöriä sen mukaisissa suhteissa. Eli kun perustarpeet on tyydytetty, on varaa ajatella turhempiakin juttuja. Aina ei tämä ehkä toteudu näin, vaan esimerkiksi taiteilija voi olla luomistyöhönsä uppoutunut niin että unohtaa syödä. Sotilas voi haluta sankaruutta niin että syöksyy varmaan kuolemaan jne.

Meillä hyvinvoivissa maissa on varaa märehtiä ja päivitellä pääministerin salarakasta. Toisaalta köyhissä maissa kaikenlainen saippuasoopa jyllää myös hyvin...

Oma usein ajateltujen lista:

1. Ympäristöongelmat ja lajien sukupuutot.

2. "Geopolitiikka" eli taistelu öljystä

3. Mitä töissä tapahtui eilen/tänään.

4. Sensuroitu.

5. Ihan kohta aloitan kuntoilun ja terveellisen ruokavalion.

6. Pitääkö Mooren laki, mitenkähän päivittäisi tietokonettaan seuraavaksi.

7. Ketähän kaikki tänne kirjoittelevat ihmiset ovat? Vakoillaankohan minua?

Lista on epätäydellinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikäli oletetaan, että nyky Suomessa ihmisen perustarpeet tulevat tyydytetyiksi, kuten ravinnon saanti ja asuminen (tämähän ei pidä paikkaansa), niin jäljelle jäävät erityistarpeet, jotka ovat hyvinkin yksilöllisiä.

Jos kirjoittaisin tähän hyvinkin yksilöidyn listan merkityksellisistä ajatuskokonaisuuksistani, toiveistani ja tarpeistani, piirtäisin itsestäni niin tarkan persoonallisuusanalyysin, että sen uskaltaisin antaa itsestäni vain ehdottoman luotettavalle ihmiselle, en yleiseen jakeluun.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
s&s&s
Mikäli oletetaan, että nyky Suomessa ihmisen perustarpeet tulevat tyydytetyiksi, kuten ravinnon saanti ja asuminen (tämähän ei pidä paikkaansa), niin jäljelle jäävät erityistarpeet, jotka ovat hyvinkin yksilöllisiä.Totta, totta. Tosin ihminenhän on varsin inhimillinen, joten enemmän tai vähemmän samoja (ehkä hiukan kohde vaihdellen) ihmisten aatokset silti tästäkin pisteestä eteenpäin ovat...

s&s&s
Jos kirjoittaisin tähän hyvinkin yksilöidyn listan merkityksellisistä ajatuskokonaisuuksistani, toiveistani ja tarpeistani, piirtäisin itsestäni niin tarkan persoonallisuusanalyysin, että sen uskaltaisin antaa itsestäni vain ehdottoman luotettavalle ihmiselle, en yleiseen jakeluun.

Antaa tulla vaan! Mielenkiinnolla odotetaan...

Vitsi, vitsi.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Pikku Gen

Kerro mitä allekirjoituksesi tarkoittaa, se ruokkii suuresti uteliaisuuttani!

Mitä tulee vaatimattoman elämäni yksilöityihin toiveisiin ja tarpeisiin, niin valotan asiaa osaltani sen verran, että... Olen ennenkin todennut, että yksinkertainen elämä on kaunista. Luonto, rakkaus ja terveys ovat elämässäni etusijalla, mutta toki sen jälkeen tulevat itsensä kehittäminen ja toteuttaminen. Näin helposti muotoiltu tällä kertaa

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Minua askarruttaa himoverottamiseen perustuvan yhteiskunnan pysyvyys. Onko tämä meidän hyvinvointi sittenkään kovin pysyvä? Tuohon kytkeytyy vielä voimakkaitten ihmisten jaksaminen. Koska kamelien selkiä alkaa napsahdella kiihtyvään tahtiin? Venäjällä entisessä Neuvostoliitossa on esimerkki riistopolitiikasta, johon löytyy kyllä analogia meikäläisestä menosta. Useampi sukupolvi vetäytyi Neuvostoliitossa nyhjäämiskulttuuriin sisältäen paljon vodkaa. Täällä ei ole kaukana vetäytyminen.

Mitä on lamavuosista jäljelle jäänyt työttömien massa? Ensimmäisen aallon luovuttaneet. Kestääkä tämä systeemi toisen aallon? Meillä kovat ammattimiehet ovat ikääntymässä ja uusia ei ole tulossa. On tulossa vain ylipainoisten aalto ja jo kouluaikana masennuslääkkeillä käynnissä pidetyt duracell-puput, jotka ovat kymmenkertaisena massana ehdolla toiseksi aalloksi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Samoja olen itsekin havainnut yhteiskunnastamme. Ja lisäksi "WOWittaminen" valtaa nuorten aivot! Ja:

Eero Heinäluoman motto oli "pari piirua ihmisen suuntaan". Mikä tarkoittaa, että kun nykyisin viisi prosenttiyksikköä on yrittäjähenkisiä, muut haluavat olla vastuuta vailla palkkatyöläisiä, siitä pari piirua vasemmalle, niin ollaan hänen tavoitteessaan, eli että vain kolme prosenttia Suomen kansasta on yrittäjähenkisiä tai haluavat kokeilla yrittämistä. Siitä kun lasketaan, että joka kahdessadas yritys onnistuu, niin ollaan jo lähellä täydellistä sosialismia.

Nyt on jo puheita viimeistenkin yrityssektoreiden kansallistamisesta palvelualoilla esimerkiksi. Kaikki tuottava yritystoiminta valtiollisille monopoleille ja verovaroin kilpailemaan yksityisten kanssa, jotta saadaan näyttämään ne paremmin toimivilta yrityksiltä kuin yksityiset ovat.

Taitaa löytyä tähän ohjeet entisestä DDR:stä ja Neuvostoliitosta.

On se hirveää! Mutta mitä me kansalaiset sille voimme. Miljardeja vaan velkaa miljardien päälle tulevien pienten ikäluokkien selän päälle. Kyllä siinä täytyy olla melkoinen Herra yrittäjä, jonka selkä kestää.

Tästä pitäisi tehdä puolueettomia kansainvälisiä tutkimuksia. Nimittäin julkisen ja yksityisen sektorin kilpailukyvystä investointimenoja ja käyttömenoja myöten.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
s&s&s
Pikku Gen

Kerro mitä allekirjoituksesi tarkoittaa, se ruokkii suuresti uteliaisuuttani!

Elimäen tarkoitus:

TSAARMANJARGA: Yleisnimitys sille vaikealle sanalle, jonka lausuu tahallaan portsarin kuullen osoittaakseen, ettei ole humalassa.

TSEÄRBMAKJOHKA: Sana, joka tulee ulos, kun yrittää sanoa "tsaarmanjarga".

Tässä ehkä käännettynä: "Minä poloinen humanisti yritän snöbbäillä tiedepalstalla, mutta onnistun saamaan aikaan vain sammakoita."

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

kar1 kirjoitti: " Eero Heinäluoman motto oli "pari piirua ihmisen suuntaan". Mikä tarkoittaa, että kun nykyisin viisi prosenttiyksikköä on yrittäjähenkisiä, muut haluavat olla vastuuta vailla palkkatyöläisiä, siitä pari piirua vasemmalle, niin ollaan hänen tavoitteessaan, eli että vain kolme prosenttia Suomen kansasta on yrittäjähenkisiä tai haluavat kokeilla yrittämistä. Siitä kun lasketaan, että joka kahdessadas yritys onnistuu, niin ollaan jo lähellä täydellistä sosialismia. "

Onko tosiaan yrittäjähenkisen vastakohta mielestäsi "vastuuta vailla oleva palkkatyöläinen".

Mistä on peräisin tietosi joka kahdennensadannen yrityksen onnistumisesta?

Kuinka väännät Heinäluoman moton "pari piirua ihmisen suuntaan" kummalliseksi vähennyslaskuksi nykyisin viidestä prosenttiyksiköstä kolmeen prosenttiin Suomen kansan yrittäjähenkisistä?

Olet toistuvasti palannut yrittäjän huonoon osaan Suomessa. Ei liene kaukana totuudesta, jos olettaa, että purat omakohtaista turhautumista?

Ei Sepi. Nämä jutut ovat vain hupailua. Olen oikein tyytyväinen osaani. Heinäluoma on minun mielestäni ihan OK myös. Täällä pitää välillä luoda karrikatyyrejä, jotta saa keskustelua aikaiseksi.

Olen kokenut joskus myös kovia aikoja. Se on opettava kokemus ja uskon voivani siksi eläytyä myös huono-osaisten asemaan. Yrittäjillä ei ilmeisesti keskimäärin Suomessa mene kuitenkaan kovin hyvin. Muuten uskoisin asenneilmaston yrittäjiä kohtaan olevan myönteisempi. Vai johtuvatko asenteet kateudesta.

Työntekijät eivät osaa eläytyä yritäjän asemaan noin keskimäärin. Tämä näkyy esimerkiksi sairaspoissaolojen tilastokehityksestä ja syistä. Ruotsissa huomattiin ensin miten helposti työntekijät mittaavat vapaa aikaa työnantajien selkänahasta ajattelematta lainkaan yrityksille aiheuttamiaan seurauksia. Ammattiyhdistysliikkeiden luvattuna maana Suomi kilpailee punatukkaisten sosialistien ykkösasemasta maailmassa.

Keltaisesta lehdistä sen saamme lukea, mikä siis mietityttää. Tarjonnan ja kysynnänlaki - kuluttaminen - ylipäätänsä kertoo miettimisten kohteet. Mikä mahtaa vähiten mietityttä ihmistä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat