Seuraa 
Viestejä45973

Nyt nörttibuumi lähestyy. Meinaavat viimeinkin tehdä Fallout 3-pelin valmiiksi. Itselläni on laajahko pelihistoria, vaikka viime vuosina onkin jääneet minimiin nuo pelaamiset. Parhaiden tietokonepelien ranking on säilynyt (vaikka en noita pelejä enää pelaakaan): Fallout 2, Civilization 2 ja Master of Orion II. Uudemmat civikat tietenkin tulleet kakkosen tilalle, mutta tuo oli mielestäni suhteessa se paras civ. Originellifanit tietenkin saa slaagin tuosta väitteestä...

Kuinka moni muu on innoissaan tulevasta Falloutista, ja mitä pelejä rankkaatte kärkilistoillenne. Myös konsolipelit voitaneen huomioida. Rankingia on hankala tehdä, sen tietää jokainen joka on joskus yrittänyt muodostaa vaikka top 100. Hankala verrata tappelupeliä ja strategiapeliä jne. Tulkoon ymmärretyksi että rankkaan vain pelejä joita olen itse pelannut paljon. Tiedän kyllä että esim. World Heroes Perfect on parempi kuin WH 2 jne.

Mun monipuolinen top 25 ranking näin aluksi olisi:

Civilization 2
Fallout 2
Fatal Fury Special (Neo Geo)
Lords of Chaos (Commodore 64)
Master of Orion 2
Laser Squad (Amiga 500)
Alpha Mission II (Neo Geo)
King of Fighters -95 (Neo Geo)
Super Mario 2 (Nintendo 8-bit)
Chase H.Q. (Arcade)
Sega Rally Championship (Sega Saturn)
Dark Savior (Sega Saturn)
Pirates! (Amiga 500)
Virtua Fighter 3 (Arcade)
Art of Fighting 2 (Neo Geo)
World Heroes 2 (Neo Geo)
King Quest V
Breath of Fire 3 (Playstation)
Samurai Showdown 2 (Neo Geo)
Diddy Kong Racing (Nintendo 64)
Magician Lord (Neo Geo)
Space Hulk (3DO)
The Last Ninja 2 (Commodore 64)
Colonization
Road Rash (3DO)

Kommentit (17)

Kaksi edellistä Falloutia ainakin oli mahtavia, Civilization 1 löytyy Amigalta warena, mutta Amiga ei ole toiminut vuosiin. Sen lisäksi pelin pelaamiseen piti olla 7 tai 8 diskettiä, mulla oli vissiin kaksi.

Civilizationeista 3 ja sen lisäosa Conquests tuli pelattua läpi pariinkiin kertaan. Nelonen löytyis muttei jaksanut sitä pelata loppuun.

OT: Kun nyt Civeistä tuli puhe niin milläs tavalla te olette niitä pelanneet läpi? Itse koin sotilasvoiton liian pitkäksi ja yleensä yritin kultturi-tai tiedevoittoa.

Falloutia tosiaan odottelen innolla.

Sturmovikia en ole itse ees koittanut, veli sitä pelaili aikanaan innokkaasti. Kun näki sen ohjekirjan, alkoi ajatella että taitaa olla aika hankala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alter Ego nro2
OT: Kun nyt Civeistä tuli puhe niin milläs tavalla te olette niitä pelanneet läpi? Itse koin sotilasvoiton liian pitkäksi ja yleensä yritin kultturi-tai tiedevoittoa.

Civ-kolmosta olen kokeillut mutta kakkonen on ainoa jota olen enemmän pelannut. Vaihtoehtona maailmanvalloitukselle olisi Alfa Centauriin lento, mutta sotimiseksi se aina minulla menee.

Civ kolmosesta ja voitoista puhuen, tuo kulttuurivoitto on ihan kiva yrittää saada. Tiedevoitto + iso valtakunta tosin se tyypillisin voittotapa. Tuntuu hiukan turhalta jyrätä muuta maailmaa siinä vaiheessa kun on jo suvereeni nro 1. Joskus se tappotahtikin jää päälle. Ja ainahan vastustajan suurkaupunkien tuhoaminen hidastaa ilmastonmuutosta pelissä, joten vaikka niitä ei valtaisikaan, niin hyötyähän se on sekin. Teollistumiskehitystä on tuon ilmastonmuutoksen takia yrittänyt joskus rajoittaa ja tehtaiden rakentamista ajoittaa hieman myöhäisemmäksi.

Ihmeiden keruu samaan kaupunkiin on tietenkin aina hauskaa. Kulttuurijättikaupunki sen täytyy olla. Civin lisäosathan tuovat lisää ihmeitä, joten sekin hieman helpottaa.

Se ken ei ole Fallout 2:sta läpipelannut pariin otteeseen, ei tiedä miten paljosta on vielä jäänyt paitsi... Valaistaaksenituon ydinsodan jälkeisen roolipelin luonteesta, mainitsen pari asiaa mitä olen pelissä tehnyt:

Mieshahmolla olen harrastanut New Renossa seksiä suuren mafiapomon vaimon ja tyttären kanssa, päässyt toisen mafiapomon mademaniksi, hankkinut riittävät kyvyt työskennellä pornoelokuvissa, voittanut nyrkkeilykisassa parhaimmistonkin (huumeiden avulla) joskin toinen korvani tuli purtua pois. Seuralaisteni joukkoon olen hankkinut mm. erittäin ärsyttävän tiedenörtin, joka osaa valmistaa huumeita. (Kyseinen heppu vastaa pelimaailman addiktoivimman huumeen kehittämisestä).
Olen surmannut laumoittain villipetoja, mutantteja, huru-uskovaisia, kannibaaleja sekä surmannut USA:n presidentin moottorisahalla. Se ansaitsi sen, koska mokoma aikoi demokratian nimissä tuhota planeetan muun väestön paitsi oman, saastumattoman väkensä (tosin täytyi ottaa tämän jälkeen save sattuneesta syystä). Minun heimoni se mokoma oli vienyt ihmiskokeiden uhriksi seikkaillessani pitkin maita ja mantuja.

Ai niin, peli mukautuu hahmosi ominaisuuksiin, joten jos pelaat hahmolla jonka älykkyys on tavattoman pieni, sinua myös kohdellaan kuin dorkaa. Tyhmä voi silti olla vahva, kestävä ja heilutella suurta vasaraa aika näyttävin tehoin. Siis oikeasti, et voi missata Falloutteja. Varsinkaan kakkosta. Käypä ostamassa se päkki jossa on kaikki fallout-pelit. Se on hintansa väärti. Tactics tosin ei ole enää roolipeli...

Naishahmolla voi tietty huorata kylän äijien kanssa ja saada muijien vihat päälleen. Mies taas ei voi tienata tuolla vanhalla ammatilla. Mutta mies voi suututtaa kyläläiset esim. kaivelemalla paikalliset haudat auki. Graverobberin maine on tosin pieni riesa slave traderin maineeseen verrattuna.

Pakko vielä lisätä... Naishahmo voi saada seuralaisekseen todellisen hyödyttömän luuserimiehen. Tuo idea jo kertoo jotain pelintekijöiden kierosta huumorintajusta. Mies pääsee toisaalta naimisiin, vieläpä ilotalossa työskentelevän neitosen kanssa. Ilotalossa voi myös toteuttaa fantasioitaan, kuten suuren mutantin väkisin ottamaksi tuleminen tms. Kyseinen fantasia tosin toteutuukin toisaalla pelissä mikäli sattuu häviämään kädenvääntökilpailun eräälle mutantille. Asian valoisa puoli on se, että inventaarioon ilmestyy tuon yön jälkeen sellainen suukapulapallo-seksilelu.

Sinänsähän seuralaiskavalkadin kasvattaminen perustuu karismaan, mutta karismakaan ei auta jos on tavattoman tyhmä hahmo.
Ne seuralaiset, joista ei pidä voi tietenkin myydä orjiksi.

Kukaan ei ole tainnut ikinä pelata Commodore-64:n Lords of Chaosta moninpelinä kavereidensa kanssa? Siinä oli kaikki tarvittava: omasta velhosta taikoineen saattoi suunnitella hyvin erilaisen. Toinen teki velhostaan fyysisesti vahvemman, painotti taikajuomaloitsuja ja taika-aseita joilla teki itsestään mahottoman taistelijankin, toinen luotti manattuun seuralaisarmeijaan ja vankkarakenteiseen sotaratsuun. Epäkuolleita ja eläviä seuralaisia, salamoita, tulipalloja ja subversioloitsuja, tulipaloja, tulvia, villiviidakkoja... Kaikkia voi taikoa. Mahottoman hyvä peli. Tuosta pitäisi tehdä uusi, moderni versio. Panostaako näkymättömiin tonttuihin jousipyssyineen ja tikareineen jotka puukottavat vastustajaa strategisesti selkään, vai täyttääkö katakombit zombieilla ja luottaa väkivahvaan demoniin?

Tuossa pelissä oli kaikki se mikä tekee pelistä huippuhyvän; riittävästi valinnanmahdollisuuksia, interaktiivinen kamppailu erilaisissa kentissä kavereita vastaan ja pirusti erilaisia loitsuja.
Nykyisistä peleistä Magic & Mayhem ja tämän jatko-osiksi luokiteltavat pelit ovat saaneet tuosta vaikutteita. LOC:in tekijäkatraan toinen huippupeli oli Laser Squad. LOC oli tosin mielestäni huikeampi kokemus.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Master of Orion 2 on hieno. Ryhdyin pelaamaan PC:llä vasta parisen vuotta sitten, mutta MOO 2, Oblivion ja Lord of the Rings ovat kovaa kamaa.

Konsolipuolella kokemusta on kauan ja laajasti. Parhaista peleistä puhuttaessa, vuodesta 1992 pelejä pelanneena, tulee mieleen aina tappelupelit. Uudemmista ja edistyneimmistä on tullut sikana pelattua Virtua Fighter 4 Evoa (vitonen jo kaupoissa) ja Tekken vitosta, molemmat silkkaa timanttia. Vanhemmista mm. Darkstalkerit, KOF-sarja ja Street Fighterit ovat kovaa takuukauraa.

Muista peligenreistä paras pelaamani peli on Castlevania Symphony of the Night. Valinnan tekeminen kymmenistä peleistä on harvemmin ollut näin helppoa, ko. peli on silkkaa taidetta.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Joo, tuo KOF-sarjan alkupuolen pelit tuli hyvin tutuiksi. Aikanaan kun oli tuo Neo Geon kotikoneen moduliversio ja sillä koko liuta upeita arcadepelejä. Vanhassa NG:ssä on parhaat joystickit ikuna. Ja monia on tullut käytettyä. Rankkaan silti Fatal Fury Specialin ohi KOFien. Asiaan vaikuttaa toki oma pelihistoria ja nostalgiat kyseisen pelin suhteen. Neo Geo-pelureiden osalta street fightereiden merkitys on yleensä vähäinen, sillä sellaiset pelisarjat kuin Fatal Fury, Art of Fighting ja World Heroes tarjoavat aivan riittävästi 2d tappelupeleistä pitävälle. KOF sitten yhdisteleekin mm. AOF ja FF sarjan hahmoja + muitakin (Ikari Warriors).

Orion II on aivan upea tosiaankin. Oman rodun roolipelimäiset muokkausmahdollisuudet pelin alussa ovat upea pohja koko pelille. Tiedepuut ovat todella monipuolisia, ja kun pelissä pääsee lopulta rakentamaan jopa oman Death Star-luokan aluksia niin mitä voi enää vaatia? Harmi että Orion III oli floppi.

Falloutissa tosiaan on niin että kun kakkonen on saatavilla niin ykköstä ei jaksaisi enää pelata. Eka osa on aika suppea , maksimilevelikin on vain 21, kakkosessa niin paljon ettei velipoika sitä saavuttanut vaikkei yhteen aikaan muuta tehnytkään kuin mättänyt Falloutia.

Tiäremiäs, oot kyllä oikeessa siinä että Diablo 2 on vieläkin hyvä peli ja itekin sitä pelailen. Mutta ei normaalia diabloa jaksa jos on Diablo2: Lords of Destruction.

Falloutit ovat käytännössä ainoat pelit joita nykyisin pelailen ja ne ovat todella pelien aatelia. Fallouteissa on vain niin paljon tekemistä, ettei peli ilo häviä ensimmäiseen pelikertaan. Ensimmäisen kerran olen Fallout-sarjaan tutustunut miltei heti kakkososan ilmestymisen jälkeen eli joko vuonna -98 tai 99. Isoveljen kanssahan tätä tuli pelattua, sillä en ollut silloin vielä kymmentä vuottakaan. Tämän jälkeen vuorossa oli ykkösosa. Ykkösosa on sen verran suoraviivaisempi, että sen pääsin läpi jo itsekkin vaikka käytännössä en silloin vielä englantia paljoa puhunutkaan. Nyt kun englannin taitoni on hieman tuosta kohentunut ja vuosiakin on tullut muutama lisää, pelit ovat vielä antoisampia kuin silloin 90-luvulla. Kiitos tästä tekijöiden erinomaiselle huumorin tajulle.

Jotain Fallouteista kertoo se että voit pelata pelit läpi niin monella eri tavalla. Pelit voi pelata läpi siten että tapat 99% ihmisistä tai sitten niin ettet tapa yhtäkään ihmistä. Englantia osaamatonkin henkilö voi pelata pelin läpi keskusteluissa randomilla eri vaihtoehtoja painelemalla ja jos sattuu painamaan väärää nappulaa, ampumalla tiensä eteenpäin.

Alter Ego nro2
Falloutissa tosiaan on niin että kun kakkonen on saatavilla niin ykköstä ei jaksaisi enää pelata. Eka osa on aika suppea , maksimilevelikin on vain 21, kakkosessa niin paljon ettei velipoika sitä saavuttanut vaikkei yhteen aikaan muuta tehnytkään kuin mättänyt Falloutia.

Oletko kokeillut mennä pelin läpi pelattuasi juttelemaan New Renossa olevalle papille? Jos et suosittelen.

Mulla sama juttu sikäli, että kaveri esitteli Fallout 2 pelin ensiksi, ja sitä mätöin sairaan kauan. Sitten eräänä päivänä näin että fallout 1 pelin saa ilmaiseksi kun ostaa erään lehden, joten mikäs siinä. Lyhyydestään huolimatta Fallout 1 oli ihan nautinnollinen tapaus, liian suoraviivainen kylläkin. Kahden pomohahmon olemassaolo oli kiva juttu. Varsinkin se skitsofreeninen valumutantti oli hauska tapaus.

-Join us or die! Join! Join! Die! Join! Die!

Fallout kakkosessahan sexpertin kyvyt saa kun sekstailee riittävästi. Tämän lisäksi jos on sex appeal ominaisuus niin a vot. Tuon ominaisuuden ottaminen sen nopean liipasinsormen sijaan voikin olla ihan hauska juttu.

Oletteko pelanneet typeryksellä tai naishahmolla peliä paljon? Typeryksessä ensimmäinen asia joka kiinnittää huomion on vanhan eukon alkuohjeistus, joka on tyystin erilainen kuin muuten. Ja pistää nauramaan... Find Vic! Find Vic! Do you understand?

Ai niin. Tosifanit etsikööt ilmaispelipalstoilta ´sen todellakin ensimmäisen falloutin, mikäli sietävät todella vanhoja pelejä. Wasteland on tuon pelin nimi muistaakseni...

Seikkailupeleistä ikiaikaiseksi lemppariksi jäi tuo King's Quest V. Niille jotka haluavat noltalgioida, tässäpä aavikko-osuus youtubella:

http://www.youtube.com/watch?v=vaLxo7o5YLw

Turricaneja en aikanaan juuri pelaillut. Hypi ja ammu peleistä vanha Ikari Warriors ja Neo Geon Metal Slug-sarja on lähinnä sydäntäni. MS 2:sta pelasin todella paljon. Uusimmassa (MS 6?) on muuten mukana vanhat kunnon Ikari Warriors-äijätkin, eli Ralf ja Clark. Yhdessä esiintyvät myös King of Fighters -94:ssä ja -95:ssä ainakin. Heidern on tappelupelissä tosin tiimin kovin jätkä... Kill!

Hypi pompi peleistä myös nuo listan Magician Lord ja Dark Savior ovat suuren huomion arvoisia. Youtubesta löytyy nykyään nörteille kaikkea, tässä Magician Lordista mestarin tyylinäyte:

http://www.youtube.com/watch?v=Ey7cuEP0 ... ed&search=

Saakeli, operation Wolf puuttuu listalta!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat