Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen menossa rippileirille 13.7.07. Itsessään kirkkotouhu ei minua hirmuisesti kiinnosta joten ajattelin esittää papille kiperiä kysymyksiä. Ongelmani on, että sanaisesta-arkustani ei näitä kysymyksiä löydy, joten päätin siirtää tämän keksimisosuuden teidän huoleksenenne. Eli olkaa ovelia ja keksikää kiperiä kysymyksiä papille esitettäväksi.

Sivut

Kommentit (68)

Miksi jumala loi tietäen mm. saatanan, kun tiesi jo luodessaan tämän käyvän häntä vastaan. Tai Eevan jos tiesi tämän syövän kielletystä puusta tai ylipääntänsä tämän puun sinne käärmeineen.. jne jne ketju on loputon, mutta siis miksi luoda ihmisiä suoraan helvettiin koska jo luodessaan nämä tiesi jo etukäteen näiden sinne joutuvan. Simppeliä.

Voisit kysellä, miksi kristinusko on juuri se oikea miljoonista tai vaikka sitä, että juuri kristinuskon jumala on se ykkönen. Monoteismi vs. polyteismi.

Samalla nyt menee nämä mooseksen lait, joissa toisessa käsketään kivittämään tottelemattomat lapset ja toisessa taas syrjitään homoja. Miksi kirkko ei kivitä lapsia, jos syrjii homoja yms. pykäliä kannattaa katsoa etukäteen. Pointtina, että miksi toiset otetaan kirjaimellisesti ja toiset tulkinnallisesti eli kenen tulkinta on se joka määrää. Huomaa myös tulkintojen vaihtuvuus koko kristinuskon historian ja monet eri lahkot omine totuuksineen.

Jos aikaa riittää niin voisit tutkia näitä Vanhaa Testamenttia vanhempia teoksia samalta alueelta ja todeta niissä kovin samoja tekstejä hieman muunneltua. Huomaa myös VT:sta löytyvän jumala pariinkin kertaan monikossa kirjoitettuna, kuten naapurikansat silloin uskoivat. Pointtina osoittaa VT:n tarinat kopioiksi muilta kansoilta.

Tuskin kuitenkaan saat mitään näistä irti ko. papilta. Eipä tunnu kukaan muukaan tunnustuksellinen kristitty näihin innokkaasti vastaavan, joten vähemmällä vaivalla pääsisit kun et edes mene koko aivopesuperinnenäinvaatiijakunsukulaisetpakottaa leirille.

En halua mennä leirille, rahanhan takia sinne... En tässä kirkossa kauaa ole ajatellut pysyä, koko laitois kaatuu 50 vuoden sisään. On muuten erittäin sopiva kuvaus tuo "aivopesuperinnenäinvaatiijakunsukulaisetpakottaa"-leiri.

tonkman
En halua mennä leirille, rahanhan takia sinne... En tässä kirkossa kauaa ole ajatellut pysyä, koko laitois kaatuu 50 vuoden sisään. On muuten erittäin sopiva kuvaus tuo
"aivopesuperinnenäinvaatiijakunsukulaisetpakottaa"-leiri.

Sua muka kiinnosti papille esitettävät kysymykset... taisit avata ketjun ihan jostain muusta syystä.

Kysy siltä, että ollakseen se "jumalmies" miksi kirkko häntä väittää, miksi Jeesuksesta löytyy hyvin harvoja mainintoja ennen Nikealaisia?
Kysy siltä, onko toista uskontoa, joiden edustajilla olisi hyviä kokemuksia kristityistä (Onko sillä itselläkään hyvää kokemusta itsestään, katolinen kirkkohan tuhosi mm.areiolaiset ja gnostiset kristityt, ja uskonpuhdistuksen jälkeen protestantit ja katoliset ovat olleet jatkuvassa sodassa keskenään)?
Kysy siltä, missä kohtaa raamattua Jeesus tunnustautuu kristityksi?
Kysy, tietääkö pappi, mitä monissa muissa uskonnoissa on tarkoitettu vertauskuvallisesti, kun "jumala uhraa poikansa"?
Kysy, onko 10 käskyssä sellaista, jota kristinusko ei itse olisi rikkonut?
Kysy vielä "suuresta petoksesta", että miten voi pettää sellaisen, joka ei odota mitään tiettyä lopputulosta - kristityt ovat ainoita, jotka luulevat tulevansa pelastetuiksi jonkun toisen toimesta?

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt16.3.2005

Tänä aamuna puolikorvalla kuuntelin uutisointia, jossa todettiin rippileirien isostoiminnan olevan suositumpaa kuin aikaisempina vuosina.

Suosiota selitettiin sillä, että koko rippikoulujärjestelmä uusittiin muutama vuosi sitten, ja että nyt lähestytään uskontoa ja Jumalaa nuoren ihmisen tarpeista ja näköulmasta katsoen. Ylhäältä annettu opetus - kuten ohjelmassa sanottiin - on heitetty romukoppaan.

Haastateltava sanoi, että nyt on tapana laittaa "Jumala keskelle huonetta" ;-) ja sitten piirissä miettiä mitä kysymyksiä kukin haluaa Jumalalle esittää. Näitä kysymyksiä sitten yhdessä pohditaan leirin ajan ja koetetaan löytää jonnin sortin vastauksia.

Kaunista. Juu.

Lopuksi kuitenkin hieman ihmettelevästi kummeksuttiin sitä, että kaikesta tästä huolimatta nämä samat uudenlaisen riparin käyneet eroavatkin kirkosta sitten muutaman vuoden päästä yhä suuremmalla todennäköisyydellä. Selitystä eivät tuntuneet löytävän.

Ihmettelen miksi eivät löytäneet. Lienee täysin selvää, että jos uskonnon opit voidaan noinkin vapaan ajattelun ja lähestymistavan kautta iskostaa nuoriin, on järkytys ja ristiriita sitäkin suurempi itse kirkon toiminnassa, joka ei ole pystynyt vastaavalla tasolla uusiutumaan.

Kirkon vanhoillisuus ja suvaitsemattomuus ovat imho niitä syitä miksi kirkosta erotaan. Uudistunut rippikoulujärjestemä tehostaa vastakin tätä tulkintaa: miksi siis kuulua ahdasmieliseen kirkkoon kun voi uskoa itse omin neuvoin kuten parhaaksi näkee - jos sitten ollenkaan.

Gravity sucks.

kysyppä herralta..
" miksi pitää kiittää herraa elämästä...
kun mitään elämää en pyytänyt.. "

ja

" eikös tämä herra jumala ole hieman omituinen
kun viskaa helvettiin omat lapsensa jos ne ei usko häneen..
jos isä toimisi täällä maan päällä tällä tavoin
niin mitä mieltä pappi olisi siitä..
eli jos lapsi ei usko isäänsä saa isä hakata ja viskata pitkin
kellarin portaita.. vaikka joka päivä.:"

vielä..

" jos afrikkaan syntyy lapsi joka kuolee
nälkään pian syntymänsä jälkeen...
niin miksi sen äidin ja lapsen pitäisi kiittää jumalaa
elämän lahjasta.."

ja vielä..

" miksi jumala meidät loi.. ajanvietteeksikö ?
onhan se tietty tylsää olla pienenporukan kaa
pimeessä.. mutta miksi piti tehdä testimaa...
missä erotellaan hyvät pahoista rajatun ajan puitteissa...
kun oltais voitu samantien tehdä vain paratiisi
ja erehtymätön jumala luoda sinne vain hyviä ihmisiä...
ja mistä pahuus on tullut.. kun jumala on erehtymätön..
mutta kuitenkin kaiken luonut.-. sen pahankin.. "

päätös kysymys...

jos tietämättömät pelastuu...
( eikös kaikissa uskonnoissa pidä olla tämä
takaportti... )
niin miksi kertoa uskonnosta...
reilumpaa olisi olla hiljaa..
ja kaikki pelastuisi..

vai eikö tietämättömät pelastu ?
jos vain teoilla on merkitystä niin
eikös hyvä ihminen joudu helvatan uuniin
jos ei tunnusta uskoaan jumalaan..

eli vain uskova pelastuu ?
vaikka tämä uskova olisi kuinka paha vaan
ja ei uskova ei pelastu vaikka olisi kuinka hyvä ihminen vaan
tahansa..

tässä kysymyksiä mihin en vastauksia saanut.. " ulos ! "
oli mulle ainut vastaus..

"Missä on se saatana joka jäljittelee, kun kaikki mitä kristinuskolla itsellään on, Paavin hatusta pyhään kolminaisuuteen, on aikaisemmilta uskonnoilta kopioituja?"

aatami ja eeva, yks mies ja nainen, ja näistä sitten lähti koko maailman populaatio liikkeelle, kiinalaiset ja neekerit....... kahdesta kaukaasialisesta ihmisistä.... mun kuollut lemmikkikärpänenkin keksii uskottavampaa potaskaa....

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30500
Liittynyt16.3.2005

Kysymyksiä on jos jonkinlaisia, mutta mieti nyt hieman mitä olet tekemässä. Se pappi on ammattilainen uskonnollisen propagandan tuottamisessa. On hän sitten oikeassa tai väärässä, hän vastaa halutessaan kysymyksiisi niin että saa sinut näyttämään idiootilta läsnäolijoiden mielestä. Parempi vaan pitää turpa kiinni, hoitaa homma kotiin ja kerätä sukulaisten rahat.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat