Seuraa 
Viestejä14145

[size=150:21o6d020]Sipoolainen viherneliö vastaan helsinkiläinen betoni- ja asfalttineliö[/size:21o6d020]
[size=75:21o6d020](Maan hallitus valmistautuu päättämään Sipoon ja vapaan luonnon kohtalosta ennen Juhannusta - tällä päätöksellä saattaa olla suuri merkitys koko Suomelle - kuntia saatetaan jossain vaiheessa yhdistellä "ohjaavalla valtiovallan neuvonnalla" - vastoin paikallista mielipidettä)[/size:21o6d020]

[ ... sipoolainen ja kuka tahansa pääkaupunkiseutulainen voi nauttia Sipoon korvesta, kuten Espoon Nuuksiostakin, jossa luonto saa vallita enemmistönä vastustaen ihmisen betonia, lasia, asfalttia ja muita rakenteita, joilla kaikilla on suuri kuormitusrasite sinne mistä elinmahdollisuutemme syntyvät ... ]

Maamme hallitus jääväsi useiden ministerien voimin itseään, jottei synny hankalia tilanteita jälkikäteen, koska päätös - oli se mikä tahansa - on aina jotain toista vastaan. Samalla voisimme nähdä, että vaarallisin päätös on se, jolla estämme vapaan luonnon elonkiertoa, uhraten sen paisuvien ja kasvavien tarpeidemme alle - sijoittaen liikaa ihmisiä pinta-alalle, jota elinvoimaa antava viherluonto ei jaksa pidemmässä juoksussa kantaa.

Taistelussa vapaan luonnon hyväksikäytöstä on kysymys teholuvuista. Kaupunkimainen asujaimisto vaatii tiheää asutusta, selityksellä paremmasta hyötysuhteesta ja nopeammista vaste- ja saavuteajoista. Maaseutumainen asujaimisto on taas vuosisatojen ajan pyrkinyt tasapainoon luonnon ja ihmisen vuorovaikuksessa (poikkeuksena myrkytys- ja lannoitetehomaatalous). Viherneliöt "tappalevat" nyt betoni-, lasi-, asfaltti-, muovi- ja kiviainesneliöitä vastaan.

Koko maapallon elollinen kerros on hämmästyttävän ohut, se on ohuempi kuin tinapaperi suuren kerrostalon seinässä. Mikäli tämä kasvukerros menetetään, häviää samalla mahdollisuus yhteyttämiseen - siis kaikkeen siihen, mistä me ihmiset ammennamme elinmahdollisuuksiamme. Kasvava nykytyyppinen kaupunkiasuminen siirtää, hajoittaa, muuntaa ja hävittää elokerrosta vauhdilla, jossa ketjureaktio luonnon muuntumiselle vihertuottamattomampaan suuntaan on sinetöity jo tunnetuin seurauksin.

Sipoo edustaa hajautetun asumisen kaavaa, jossa huominen voisi olla asutuskeskittymiä, missä viher- ja betonineliösuhde voisi olla tasapainossa. Jokaisella ihmisellä on huomisen maailmassa vastuu tarvitsemistaan viherneliöistä. Jokaiselle meille voidaan laskea tarvitsemamme määrä näitä neliöitä - niitä ei korvata selityksellä, että Siperiassa ja Kanadassa niitä riittää, tai Pohjois-Karjalassa ja Lapissakin on luontoa riittämiin.

Puhutaan Helsingin tarpeesta lisämaahan. Pikemminkin on kysymys laatutonteista suuremmalla rakentamisen teholuvulla, jolle saadaan parempi tuotto. Helsingissä on rakentamatonta maata, kaavoitettua maata ja kuntaliitos Vantaan kanssa on loogisempi ratkaisu, mm. koska jo nyt 60% vantaalaisista asuu kolmen kilometrin säteellä Helsingin rajasta. Vantaalla on maata, niin kaavoitettua kuin kaavoittamatonta. Helsingillä ja Vantaalla on lisäksi suuret yhteiset intressit niin tavara- kuin ihmisvirtojen logistiikassa. Suur-Helsinki syntyy liitosta Vantaan kanssa (espoolaiset eivät siihen halunne, ehkä 15 vuoden kuluttua...).

Sipoo voi kantaa pääkaupunkiseutuvastuun toteuttamalla tavallansa uusasutusta, mikäli paljon puhuttua kysyntää riittää. Sipoo voi rakentaa Suomen ensimmäisen ekotaajamatyyppisen [ EcoTown ] ympäristövastuutehokkaan ja asumismiellyttävän viheralueasutuksen esimerkiksi myös muille. Kaikkea ei tarvitse peittää asfaltilla, betonilla ja rakennuksilla.

Suomalaista ympäristöteknologiaa ja rakentamisen menetelmiä arvostetaan muualla maailmassa (suuri VTT/EcoCity seminaari Kiinassa, huhtikuu 2007, - suurin suomalainen ympäristötapahtuma, johon osallistui enemmän kuulijoita kuin milloinkaan aikaisemmin vastaaviin suomalaisten järjestämiin tapahtumiin). Kiinalaiset syttyivät EcoCity ajattelusta ja neuvottelut lähtivät käyntiin...

Sipoo on idässä oleva viherkeidas vastineenaan lännessä Espoon korvet ja erämaat. Nämä alueet ovat kaikkien pääkaupunkilaisten käytettävissä. Ihminen haluaa enenevästi kulutusyhteiskuntajuoksussaan luonnon rauhaa, patikkaretkiä, hiljaista nuotiotapahtumaa ja elämänsä kosketusta elämää antavan luonnon kanssa. Näitä tarvitsemiamme viheralueita ei tule raiskata tehoneliöajatteluihin.

Suomalainen halajaa enevästi myös takaisin maalle. Tilastoennusteiden vastaisesti saattaa tapahtua uutta maallepaluumuuttoa juuri luontoarvojen takia. Suuret ikäluokat omaavat riittävän varallisuuden hankkia oma punainen tupa ja perunamaa, tosin nykyaikaisena. Muuttoliike saattaa tehdä käänteen. Ei ole vuoren varmaa, että Helsinki tarvitsee Sipoon parhaat ja tuottoisimmat maat omiin tarpeisiinsa. Pelissä on nyt markkina-arvot vastassaan luontoarvot. Poikkeuksellisen laaja keskustelu saattaa myös johtaa hedelmälliseen vuoropuheluun ja yhteistyöhän kahden niin eri kokoisen kunnan välillä.

Sipoo osaa itse, ja nyt ennakkoluulottomasti, rakentaa juuri sen määrän uutta asutusta, kuin markkinat todellisuudessa edellyttävät. Antaa Sipoon tehdä se tavallansa. Heillä on kykyä ja - uuden ajan herättämänä - vastuuta ottaa osansa yhteisestä pääkaupunkialuekehityksestä. Tämä kehitys tulee tehdä luonto - eikä markkinakulutusarvoin.

Menetetty luonto lopulta rapauttaa myös markkina-arvotkin, kun ei ole enää mitä markkinoida. Meillä ei ole varaa leikkiä pelissä, jossa vastassa on luonnon vuosimiljoonaiset mekanismit - jokainen meistä tarvitsee lähialueeltaan juuri oikean määrän viherkasvustoa ja tätä kasvustoa ei voida peittää tiheillä ja massiivisilla rakenteilla, joiden vaikuttimina ovat vain markkinamekanismin lait.

Ilkka Luoma

ilkka.luoma@keskipiste.fi
http://ilkkaluoma.blogspot.com

--------------------------------------------------------------------------------

Kuvakertomus ylläolevasta aiheesta,
photos copyright by Ilkka Luoma. Kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.
[size=75:21o6d020][ Panoramio on Googlen omistama ja hallinnoima kuvien tallennuspalvelu paikkatiedolla, tietoturvallisuus on korkeaa luokkaa ]

Kuva 1)
--- http://www.panoramio.com/photo/2731937 --- DSC_2078.JPG ... 2515 kB

Teksti
Kuten tunnettua, ihminen rakentaa, peittää, siirtää, tiivistää, muokkaa ja hävittää luonnon monimuotoisuutta kulutusjuoksussaan. Vihreys johtuu fotosynteesistä, joka on luonut meille kaikille elämän edellytykset. Kuinka paljon me rakennamme peittäen sitä ainoaa elämän lähdettä?

Kuva 2)
--- http://www.panoramio.com/photo/2731898 --- DSC_4506.JPG ... 2970 kB

Teksti
Rakennamme tihentymiä tehokkuuslukujen nimissä - enemmän ihmisiä pienemmälle pinta-alalle. Samalla unohdamme, että me jokainen elääksemme tarvitsemme tietyn viherpinta-alan saadaksemme joka päiväisen leipämme. Onko Helsingin saatava lisää maata Sipoosta tyydyttääkseen markkinatalouden kulutuskysyntää ja tuottokäyriä?

Kuva 3)
--- http://www.panoramio.com/photo/2731852 --- DSC_5835.JPG ... 2745 kB

Teksti
Sipoolainen valtuuskunta kävi selostamassa mielipiteensä perustellusti aikaisemman hallituksen kuntaministeri Hannes Manniselle. Manninen selosti, että Lapissa on joskus tehty valtiovallan toimesta alueliitospäätös - ymmärtämättä, että sillä ei ollut mitään tekemistä Sipoo - Hki tapauksen kanssa. -- Taustalla ihminen muuntaa, peittää, siirtää ja tuhoaa viherkasvustoa sen luonnollisimmasta muodostaan ihmisen oman lyhytnäköisen etunsa nimissä.

Kuva 4)
--- http://www.panoramio.com/photo/2731817 --- DSC_6880.JPG ... 2256 kB

Teksti
Helsinkiläinen voimalaitos puskee energiaa - sähköä ja lämpöä - loputtomille kulutuksen kasvumarkkinoille tyydyttämään kasvavaa mukavuuden haluamme. Huomisen voimalaitokset saattavat olla pieniä aluekohtaisia laitoksia, jotka käsittelevät "peräämme jättämiä" aineksia uudeksi energiaksi. Pienvoimalaosaaminen ja energian tuoton hajauttaminen on Suomessa korkealla kansainvälisellä tasolla.[/size:21o6d020]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (31)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145

Hallituksen äänestys tulee olemaan mielenkiintoinen, mm. Vanhanen jääväsi itsensä.... kuka tulee sanomaan ei ja kuka kyllä, odotellaan.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145
Ilkka Luoma
Hallituksen äänestys tulee olemaan mielenkiintoinen, mm. Vanhanen jääväsi itsensä.... kuka tulee sanomaan ei ja kuka kyllä, odotellaan.

.................

Unohtui mielenkiintoisin henkilö:

Cityvirittynyt asuntoministeri An Vapaavuori, kuinka hän äänestää, kun onkin nyt koko Suomen asuntoministeri, ei vain Hgin kauupngin edustaja, jääväsikö itsensä?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sipoon pikkuiset höpönassut huutavat, että heidän "luonnonläheistä" asumistapaansa täytyy vaalia, koska se on niin hirveän kivaa asua maalla ja kuitenkin parinkymmenen kilometrin päässä pääkaupungista. Samalla kuitenkin vaaditaan, että pääkaupunkia tulisi kaavoittaa yhä tiheämpään, ettei heidän oma "luonnonläheisyys" vaarantuisi.

Eiköhän kaikki näe mistä tässä on kyse.

Pääministeri jääväsi itsensä, koska hänellä on asiasta mielipide. Mielenkiintoista nähdä, leviääkö sama käytäntö laajemmallekin.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461

Asia juurtaa vähintäänkin 50-luvulle, jolloin autoistumisen ja joukkoliikenteen kehittymisen myötä alettiin pk-seutua rakentaa aivan päin helvettiä. Helsingin pinta-alasta 40% on metsää tai muutoin varsinaisesti asuttamatonta aluetta, ja 50-luvulta lähtien rakennetut alueet ovat nekin todella löysästi kaavoitettuja lähiöitä ja jopa omakotialueita.
Nyt asiaa on enää hyvin vaikea korjata, koska nykyiset asukkaat nostaisivat kauhean metakan tiheämmästä kaavoituksesta. Aloitettaisiin nyt kuitenkin vaikka holtittomien puistoalueiden täyteen rakentamisesta. Eikä mitään omakotitaloja, vaan väh. 20-kerroksisia kerrostaloja.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145

ministerien jääväykset päätyivät uuteen valoon, kun ap. oik.kansleri totesi heidän saavan esittää mielipiteitään päättäjän asemassaankin ( Hannes Manninen, ent. kuntaministeri)

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145
Juoni
Asia juurtaa vähintäänkin 50-luvulle, jolloin autoistumisen ja joukkoliikenteen kehittymisen myötä alettiin pk-seutua rakentaa aivan päin helvettiä. Helsingin pinta-alasta 40% on metsää tai muutoin varsinaisesti asuttamatonta aluetta, ja 50-luvulta lähtien rakennetut alueet ovat nekin todella löysästi kaavoitettuja lähiöitä ja jopa omakotialueita.
Nyt asiaa on enää hyvin vaikea korjata, koska nykyiset asukkaat nostaisivat kauhean metakan tiheämmästä kaavoituksesta. Aloitettaisiin nyt kuitenkin vaikka holtittomien puistoalueiden täyteen rakentamisesta. Eikä mitään omakotitaloja, vaan väh. 20-kerroksisia kerrostaloja.

..................

Jaha, ... siis korkeita taloja, mutta alkuhan on jo näkyvissä: Vantaalla Tikkurilan torniasuintalo, Espoossa Leppävaaran uusi hotellirakennus. Helsingissä taas Vuosaaressa asuintalo ylittää kaikki muut - näkyvyys jopa Tallinnaan

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145

Huomenna katsotaan maamme hallituksen kyky ymmärtää huomista - onko se kaupunkien vai luonnon yhteiskunta, olemmekohan huomanneet, että eälämä lähtee vihreydestä, metsistä ja luonnon harmoniasta....?

Hallitus tekee päätöksiä esitykseen siirretäänkö raja Helsingin tahtomaan suuntaan Sipoon puolelle....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kysy mieluummin Sipoo: suomenruotsalainen maaomistus vai Helsinki: kansalaisten huutava tonttipula pk-seudulla.

Tällä analogialla taas päästään eteenpäin.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145
skrahilpari
Kysy mieluummin Sipoo: suomenruotsalainen maaomistus vai Helsinki: kansalaisten huutava tonttipula pk-seudulla.

Tällä analogialla taas päästään eteenpäin.

................

Sipoo tulee suunnitelmiensa puitteissa (VTT) sijoittamaan jopa 40.000 uutta asukasta mailleen, mutta omalla tavallansa, nuo eivät kaikki ole ruåtsinkielisiä maanomistajia...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Huomenna katsotaan maamme hallituksen kyky ymmärtää huomista - onko se kaupunkien vai luonnon yhteiskunta, olemmekohan huomanneet, että eälämä lähtee vihreydestä, metsistä ja luonnon harmoniasta....?

Hallitus tekee päätöksiä esitykseen siirretäänkö raja Helsingin tahtomaan suuntaan Sipoon puolelle....

Ilkka Luoma

Lappi on autioitumassa! Siellä on luontoa vaikka sipoolaisille!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
Huomenna katsotaan maamme hallituksen kyky ymmärtää huomista - onko se kaupunkien vai luonnon yhteiskunta, olemmekohan huomanneet, että eälämä lähtee vihreydestä, metsistä ja luonnon harmoniasta....?

Hallitus tekee päätöksiä esitykseen siirretäänkö raja Helsingin tahtomaan suuntaan Sipoon puolelle....
Ilkka Luoma

Lappi on autioitumassa! Siellä on luontoa vaikka sipoolaisille!

......

Haluaisitko sinä PiPi muuttaa Lappiin?

Sipoo valittaa hallituksen päätöksestä hallinto-oikeuteen ja todennäköisesti päätös kumotaan sen laittomuuden vuoksi --- tosin Vanhanen on jo väläytellyt jopa lakimuutosta!? Onko asia mennyt jotenkin henkilökohtaiseksi, koska Pekkarinen ja Väyrynen äänestivät Vanhasta vastaan --- onko alkamassa valtakamppailu?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Hannes Manninen on muuten entinen Tornion kaupunginjohtaja, ihan näin pienenä tiedonmuruna kerrottakoon. Minulle hän on aina ja ikuisesti hamaan vanhainkotiin saakka, niin kauan kuin vanhat asiat mielessä pysyvät, Tornion kaupunginjohtaja, eikä mikään muu

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Lappiin muuttamista ihmiset tuntuvat pitävän jotenkin kummallisena asiana. Ei lappiin muutto eroa mitenkään vaikkapa Tampereelle tai Jyväskylään muuttamisesta. Suomea se on siinä, kuin kaikki muutkin läänit. Jos töitä vain löytyy, niin ihan normi vaihtoehto se on. Lapissakin on samanlaisia kaupunkeja, kuin vaikkapa keskisuomessa tai etelässä. Koko tietysti on pienempi. Ei sitä siinä kerrostalossa tiedä, missä läänissä sattuu asumaan. Menkää käymään lapissa joskus ja unohtakaa mystiikka ja villi pohjola. Se on turisteille.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Ilkka Luoma
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
Huomenna katsotaan maamme hallituksen kyky ymmärtää huomista - onko se kaupunkien vai luonnon yhteiskunta, olemmekohan huomanneet, että eälämä lähtee vihreydestä, metsistä ja luonnon harmoniasta....?

Hallitus tekee päätöksiä esitykseen siirretäänkö raja Helsingin tahtomaan suuntaan Sipoon puolelle....
Ilkka Luoma

Lappi on autioitumassa! Siellä on luontoa vaikka sipoolaisille!

......

Haluaisitko sinä PiPi muuttaa Lappiin?

Sipoo valittaa hallituksen päätöksestä hallinto-oikeuteen ja todennäköisesti päätös kumotaan sen laittomuuden vuoksi --- tosin Vanhanen on jo väläytellyt jopa lakimuutosta!? Onko asia mennyt jotenkin henkilökohtaiseksi, koska Pekkarinen ja Väyrynen äänestivät Vanhasta vastaan --- onko alkamassa valtakamppailu?

Olen Lapista, Taivaan tulien-kaupungista eli Kemijärveltä kotoisin. Olen nyt suurimman osan elämästäni asunut täällä Espoossa. Muutto pohjoiseen: niin siellä ei ole töitä kaikille paikallisillekkaan. Ei ole elinmahdollisuuksia.

Tämä seuraava on sellaista mutu-tuntumaa: olen ymmärtänyt, että sipoolaiset ovat vaurasta väkeä. Heillä olisi varaa muuttaa ja luoda jopa työpaikkoja, kekseliäitä kun ovat. Ja rahoitus uudelle yritykselle ei ole vaikea saada, jos on jo ennestään näyttöä, että on osaava ihminen. Minulla ei ole varaa, eikä näyttöä.

PS. Luulen, ettei Kemijärvellä minusta edes tykätä ja siellä on hankalampi sulautua massaan kuin täällä Espoossa. Viittaan keväällä äitini tapon seurauksesta laittamaani netti-rumbaan!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
Huomenna katsotaan maamme hallituksen kyky ymmärtää huomista - onko se kaupunkien vai luonnon yhteiskunta, olemmekohan huomanneet, että eälämä lähtee vihreydestä, metsistä ja luonnon harmoniasta....?

Hallitus tekee päätöksiä esitykseen siirretäänkö raja Helsingin tahtomaan suuntaan Sipoon puolelle....
Ilkka Luoma

Lappi on autioitumassa! Siellä on luontoa vaikka sipoolaisille!

......

Haluaisitko sinä PiPi muuttaa Lappiin?

Sipoo valittaa hallituksen päätöksestä hallinto-oikeuteen ja todennäköisesti päätös kumotaan sen laittomuuden vuoksi --- tosin Vanhanen on jo väläytellyt jopa lakimuutosta!? Onko asia mennyt jotenkin henkilökohtaiseksi, koska Pekkarinen ja Väyrynen äänestivät Vanhasta vastaan --- onko alkamassa valtakamppailu?
Olen Lapista, Taivaan tulien-kaupungista eli Kemijärveltä kotoisin. Olen nyt suurimman osan elämästäni asunut täällä Espoossa. Muutto pohjoiseen: niin siellä ei ole töitä kaikille paikallisillekkaan. Ei ole elinmahdollisuuksia.

Tämä seuraava on sellaista mutu-tuntumaa: olen ymmärtänyt, että sipoolaiset ovat vaurasta väkeä. Heillä olisi varaa muuttaa ja luoda jopa työpaikkoja, kekseliäitä kun ovat. Ja rahoitus uudelle yritykselle ei ole vaikea saada, jos on jo ennestään näyttöä, että on osaava ihminen. Minulla ei ole varaa, eikä näyttöä.

PS. Luulen, ettei Kemijärvellä minusta edes tykätä ja siellä on hankalampi sulautua massaan kuin täällä Espoossa. Viittaan keväällä äitini tapon seurauksesta laittamaani netti-rumbaan!

......

Usko hyvä ihminen itseesi Kemijärvellä on elämää ja sen arvo nousee ihmisten ymmärtäessä, että oravanpyörä ei johda kestävään tilanteeseen....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Entä jos sairastun ja joudun vuodepotilaaksi Lapponiaan?Herra tietää seuraukset vaan ei kerro..... muuta kuin "päivänne on luetut".

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145
Marssilainen
Hannes Manninen on muuten entinen Tornion kaupunginjohtaja, ihan näin pienenä tiedonmuruna kerrottakoon. Minulle hän on aina ja ikuisesti hamaan vanhainkotiin saakka, niin kauan kuin vanhat asiat mielessä pysyvät, Tornion kaupunginjohtaja, eikä mikään muu

.....

Ilmankos Manninen tiesi hyvin kun eräs tunturi "väkisin" siirrettiin kunnalta toiselle... -- se oli hänen vertaus sipoolaislle valtuuskunnalle vajaa vuosi sitten.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145
Mestariampuja PiPi
Entä jos sairastun ja joudun vuodepotilaaksi Lapponiaan?Herra tietää seuraukset vaan ei kerro..... muuta kuin "päivänne on luetut".

......

Siis Lapponiaan, mitä sillä tarkoitat, onko se jokin laitos?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14145
Mestariampuja PiPi
Entä jos sairastun ja joudun vuodepotilaaksi Lapponiaan?Herra tietää seuraukset vaan ei kerro..... muuta kuin "päivänne on luetut".

......

Siis Lapponiaan, mitä sillä tarkoitat, onko se jokin laitos?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat