Seuraa 
Viestejä45973

Lääkäri määräsi huolimattomuuttaan 1 mg Xanorin tilalle 1 mg 2 x vuorokaudessa Xanor depotteja, kun aikaisemmin oli ei-depotteja.

Depotithan imeytyy pidemmän aikaa ja jos ymmärrän oikein, myös kehossa oleva lääkemäärä on pienempi.

Ennen otin lääkkeet klo 12 ja 17. Mitenkäs nyt pitäisi toimia?

Kommentit (19)

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
OtherWise
Mitenkäs nyt pitäisi toimia?

Ihan normaalisesti. Paitsi jos pienet vihreät miehet, joita näet, alkavat jutella kovaan ääneen. Siinä tapauksessa kannattaa huitoa ne pois, uhkailla niitä ja soittaa homeopaatti paikalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Depotit voi puraista muutamaan kertaan niin toimii kuten tavallinenkin. Tai jos olet ennenkin syönyt noita kuurimaisesti aina tiettyyn aikaan niin ota depotti pari tuntia aikaisemmin kuin tavallinen ja huomioi, että vaikutus jakaantuu n. 2 kertaa pidemmälle ajalle.

Tuo halkaisu olis varmaan paras idea, ku tuli epähuomiossa ostettua 3kk satsi. Pidempään ko. lääke mielialalääkityksen ohessa ollut jo käytössä.

joissakin olosuhteissa noi xanor depotit on mukavampia. Tosin näihin kyseisiin tarkotuksiin sitä ei kyllä ole tarkotettu. Jos annostelusta kysymistä niin kandee tosiaan varmaan lääkärille soittaa tai sitten a-klinikka säätiön päihdelinkki on täynnään juttua xanoreista ja muista bentsoista. Oletkos Otherwise pitkään syöny/koukussa?

Tsemppiä vaan, Otherwise.

Yleensä, jos joku kertoo lääkityksistään, saatikka bentsoista, saa helposti sellaisen ryöpytyksen niskaansa, että oksat pois.

Moni tulee kehoittamaan sinua lopettamaan seinään ja nakkaamaan lääkkeet vessanpönttöön. Älä välitä heistä, vaan pidä asia sinun ja lääkärisi välisenä - pääasia on pääasia.

Hienoa, että aurinko jo pilkistelee

Itse joudun Alproxia paniikkihäiriöön syömään n. 1,5-2mg päivässä, siis normaalitabletteina.
Olen huomannut, että vaikutusaika taitaa tuolla lääkkeellä olla erittäin lyhyt (pari vuotta siis joutunut päivittäin syömään) ja aiheuttaa turhaa vaivaa aina raahata lääkkeet mukaan minne meneekin ja muutaman tunnin välein ottaa..
Kannattaisiko minun kenties lääkärilleni puhua, jospa vaihtaisi depotteihin?
Niissähän ei liene mitään "ylimääräisiä" sivuvaikutuksia, joita ei normaalitableteissakin olisi?

Depotttilääkkeen tarkoitushan on että lääkeaine imeytyy ajanmittaan tasaisemmin ja ei saavuta samanlaista "piikki" tilaa lääkeaineen pitoisuuksissa elimistössä kuin normaali tabletti.
Xanor depotin huippupitoisuus elimistössä saavutetaan noin 5-11 tunnin kuluttua lääkkeen nauttimisesta kun taas normaalin xanorin huippupitoisuus tulee noin 1-2 tunnin kuluttua annostuksesta.
Depotin tapauksessa pitoisuus pysyy jatkuvasti tasaisempana.
Keho saa edelleenkin täysin saman määrän ainetta molemmissa tapauksissa.

Eli varmaan aamuisin kannattaisi heti nuo lääkkeet syödä.

OtherWise
Pari vuotta, annostus pysynyt samana. Vakilääkärin kontrollissa masennuksen hoidossa. Aurinko paistaa jo.

Miten meinaat annostusta tiputtaa? vai lopetatko kun seinään? tiedän yhden tyypin joka teki sillain yli 6v Xanor kuurin jälkeen. Jätkä meinas kuolla! Alprazolaami(noinko se kirjotetaan??) on paskaa

Oma psykiatrini on sanonut, ettei alpratsolaamia saa lopettaa ikinä kuin seinään. Siinä voi vaikka kuolla. Mitenhän se ny meni... 1/4 annoksesta vähennetään (sitten joskus tai ei koskaan) min 2 viikon välein. Eli se lopettaminen on pitkä tie, min 2 kk. Tarvittaessa pidetään taukoja.

En pelkää lopettamista, mutta nyt siihen ei ole tarvettakaan. Olo on täysin neutraali ja voin vihdoinkin hyvin. Olen töissä ja kaikki on ihan normaalia.

OtherWise
Oma psykiatrini on sanonut, ettei alpratsolaamia saa lopettaa ikinä kuin seinään. Siinä voi vaikka kuolla. Mitenhän se ny meni... 1/4 annoksesta vähennetään (sitten joskus tai ei koskaan) min 2 viikon välein. Eli se lopettaminen on pitkä tie, min 2 kk. Tarvittaessa pidetään taukoja.

En pelkää lopettamista, mutta nyt siihen ei ole tarvettakaan. Olo on täysin neutraali ja voin vihdoinkin hyvin. Olen töissä ja kaikki on ihan normaalia.

Hieno kuulla! Onnee sen lopettamisen kanssa! en haluais masentaa mutta kuulemma jopa sen "hallitun" lopettamisen kanssa reflat on kai aika perseestä. Varsinkin Xanorien kanssa. Tietty yks vaihtoehto olis bentson vaihtaminen, vaikka Pamit, Dormarit tai Rivatril ja niillä vähentäis asteittain.

PS.Itte muuten tykkään urheilla niitten Xanorien kanssa sen verran että rapula paranee takuulla kun herää siihen kankkuseen ja ottaa 400mg buranan ja 3 niitä 0,5mg Xanor Depot ryynejä.

Jos kuuntelet "asiantuntijan"neuvoo niin lopeta se bentsojen rouskiminen!

En ole lopettamassa nyt lähiaikoina. Tilanne on nyt stabiili ja sitä pidetään yllä riittävän pitkä aika. Lopettamisesta on sovittu lääkärin kanssa, että sitten ku on kaikinpuolin stabiili olo, aletaan harkita. Masennuksella, kun on taipumus uusia herkästi ja julmempana, jos liian nopeaan lopettaa kuurin.

Juu hoida Otherwise masennus ensin pois ja kato sitten sitä bentsojen lopettamista. Oikeesti joku korvaushoito vois olla hyvä konsti lopettaa se Xanorien rouskiminen sitten kun asia on sulle ajankohtanen. Onhan noita muitakin bentsoja kun alpot...

ouoe
Seuraa 
Viestejä2

Kun annosteluväli on pienempi kuin poistumisaika niin saavutetaan ns. steady-state tila, vakaan pitoisuuden tila. Tässä tapauksessa käytettäessa depot valmistetta steady-state -pitoisuus onkin suurempi (johtuen depotvalmisteen hitaammasta poistumisesta..) Normaaleja tabletteja käytettäessä huippupitoisuus taas saattaa olla suurempi.

Suurempi steady-state pitoisuus saattaa olla hoidollisesti järkevääkin, ja pienemmät huippupitoisuudetkin saattavat vähentää joidenkin haittojen riskiä. Jos asia huolettaa niin ota yhteyttä lääkäriin.

Trinssinakki77
Seuraa 
Viestejä2

Joo... Mulla on käsitys että kaikki bentsot,opiaatit (kipulääkkeet / korvaushoito jne...)

et ne pitää kaikki tiputtaa ihmisestä ja yleensäkin tapauksesta  riippuen tehdä "ohjelma" lääkkeen tiputukseen..

ei mulla nyt mut jos on jotain kysyttävää tai sanottavaa niin viestiä tulemaan,kiitos. :)

PS:Hyvää jatkoa kaikille jotka syövät jotain lääkettä tai muuten lukee tätä ;)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat