Seuraa 
Viestejä45973

Olen tälläkin foorumilla seurannut ihmisten mielipiteitä eri asioista ja eri elämän alueilta.
Asia, joka minua on jäänyt vaivaamaan on maapallon eri yhteiskuntien eriarvoistuminen lähinnä taloudellisessa mielessä, johon ei ole kovin paljoa puututtu.

Mielestäni on turha odottaa ihmissuvun kehitystä paremmalle tasolle, jos kaikki hyssyttelemme täällä " omissa lintukodissamme" parempia aikoja, tekemättä mitään todellista maailman sosiaaliselle epäoikeudenmukaisuudelle.
En haluaisi olla mikään 2000 luvun Taistolainen, mutta jotenkin ihmetyttää, että ihmisillä on suurempi hätä esim. liito-oravista kuin omista lajikumppaneistaan.
Kaikki elämä on mielestäni arvokasta, mukaanlukien uhanalaiset eläin- ja kasvijait, mutta sellainen "huolenpito", jossa ihmiset nähdään vain suurena joukkona, jotjka voidaan uhrata tai "unohtaa" jokapäiväisessä elämässä tuntuu jotenkin järkyttävältä.

Selitys ei voi olla, että näinhän aina on ollut tai että "oma apu paras apu".
Teknisen kehityksen edistyessä ihmisen henkinen kehitys ei ilmiselvästi kulje samalla tasolla.

Tarkoitukseni ei ole olla mikään "sosiaalitantta" tai ""tasapäistäjä", mutta jokainen, joka haluaa nähdä suuret sosiaaliserot verrattuna ns. 3. maailman maihin nähden - jotka koko ajan vain kasvavat- varmaan tajuaa, jos haluaa, että ihminen kohtelee tai käyttää hyväkseen laljitovereitaan paljon pahemmin kuin muut eläimet.
Epäkohdat kuten sodat ja nälänhädät hyväksytään, koska niitä pidetään "luonnostaan tulevina".
Tekemällä saisi paljon aikaan.
Tuntuu vai, että ne teot kohdistuvat ympäristöön ja sen huolehtimiseen,
sehän on nyt "kaikkien yhteinen asia".
Hyvä niin.
Mutta, lajitoveritkin tarvitsevat apua!!!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Taitaa olla jo myöhäistä tämä lajitovereiden auttaminen. Nykyisen teknis-tieteellisen ilmastonmuuttaja-sivilisaation jäljellä olevaa ikää mittaillaan muutamissa vuosikymmenissä. Lähitulevaisuudessa valtavilta ihmisjoukoilta loppuu mm. juomavesi. Alkaa se omakin selviytyminen jo arveluttaa. Pitäisi ryhtyä varustamaan piilopirttiä jonnekin tiettömän taipaleen taakse. Sinne vuosien ruokavarastot ja raskas aseistus. Meidän aikanamme tullee jo vedenpaisumus.

Joku voisi ajatella jopa niin, että on parempi vähentää näinkin "voittamatonta" eläinkantaa kuin ihminen. Oli se sitten maanjäristys, hyökyaalto taikka lajitoverin tappo.
Meitä on kuitenkin aivan liikaa täällä ja on olennaista huolestua muiden lajien säilymisestä.
Toki on puututtava myös kaikenkasvoisten siviilien tappoon, joista sotateollisuus ja rahakeskeisyys vähät välittävät.

Maailmamme on aika kurja paikka elää. Harmi.
Toivotaan, että inhimillisyys joskus voittaisi..

Toivossa on hyvä elää..
*huokaisten* Nellynen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nelly
Maailmamme on aika kurja paikka elää. Harmi.
Toivotaan, että inhimillisyys joskus voittaisi..

Toivossa on hyvä elää..
*huokaisten* Nellynen


Toivotaan, mutta pelkkä hyvä tahto ei riitä, tarvitaan myös tekoja. Kuitenkin, moni hyvä ajatus on pilattu pahoilla teoilla.

Joillakin on myös huoli siitä, selviääkö luonto ja maapallo ihmisen jäljiltä. Ihminen kuitenkin itsekin on vain osa luontoa, ja luonto kyllä tulee selviämään, mutta selviääkö ihminen? Tänään kun katselee maailmaa, niin hieman synkiltä näyttävät huomisen pilvet.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat