Seuraa 
Viestejä10361

[size=150:y81mll61]Oletko ylpeä ja tyytyväinen kansakuntasi päämiehestä?[/size:y81mll61]

[ ... Kiinan presidenttiä ei näkynyt Suomessa, kun olimme EU-puheenjohtaja, meille riitti heidän pääministeri. Presidentti Hu Jintao esiintyy protokollassa vain siellä, missä se on aiheellista erityisestä syystä - häntä "säästetään" ja hänen arvovaltaa suojellaan... ]

Jokaisella maalla/ kansakunnalla on johtajansa - suuri tai pieni, heikko tai voimakas. Yhtiöt noudattavat toimitusjohtajansa linjaa ja yhtiö esittäytyy asiakkaillensa ykkösmyyjänsä eli ylimmän johtajan kuvajaisena. Oletko työssäsi tyytyväinen ja ylpeä toimitusjohtajastasi? Oletko ylpeä ja tyytyväinen myös presidentistäsi? Mikäli olet vilpittömästi tyytyväinen esimieheesi, on todennäköistä, että teet myös tulosta ja luot osaltasi positiivista henkeä yhtiössäsi ja maassasi.

Kiinassa on vahva ja päätösvaltainen presidentti, joka on muun valtakoneiston yläpuolella. Hu Jintao on kansakunnan merkki ja mallinnus yhteenkuuluvuudesta, mitä Kiina suurena maana tarvitsee pystyäkseen niihin tavoitteisiin, mitä edesmennyt Kiinan pieni suuri mies Deng Xiaoping määritti.

Kiinassa koko virka- ja puoluekoneisto asemoituu asemansa vakiinnuttaneen presidenttinsä taakse. Presidentti 1) on koskematon ( ylimmän johdon valtapelejä ei tässä nyt oteta huomioon - ne ovat kuitenkin kansalta "piilossa" ) ja edustaa viimeistä lukkoa kansakunnan hierarkiassa. Kansalaiset eivät kapinoi ja osoita juuri koskaan mieltään ylintä johtajaansa kohtaan Kiinassa - hän on "eristyksissä", kuten tuhansia vuosia vanha keisareiden kausi on viisaasti nykyisyyttäkin, kommunismista huolimatta, opastanut. Kansakunta voi osoittaa mieltään alue- ja paikallishallintoa vastaan, mutta ei koskaan kansakunnan identiteettiä, asemansa vakiinnuttanutta presidenttiä kohtaan.

USA:ssa presidentti on yhtä voimakas kuin Kiinassa. Bush joutuu sitävastoin "sananvapauden mekassa" kansalaisten hampaisiin. USA:ssa lippu ja kansallislaulu ylittävät presidentin koskemattomuuden, kuten myös armeija, joka on USA:n suurin mittari maailmalla. USA:ssa kansakunnan ylpeys kohtaantuu "vapaudessa", lipussa ja kansallislaulussa. Amerikassa presidenttiä arvioidaan mm. mielipidetutkimuksin; tätä ei juuri tapahdu Kiinassa. Tuhansia vuosia vanha hallintomalli on ymmärtänyt, että kansakunnalla pitää olla ikoni, joka viimeisenä sanoo sanansa, mikäli se tarpeelliseksi ja kansakunnan eduksi havaitaan. Näin tapahtui mm. Japanissa, kun keisari, oltuaan hiljaisuudessa kauan, lopetti puolestansa sodan USA:ta vastaan vuonna 1945.

Kiinassa on aina hallintomallille takaportti. Kiina ei tule kaatumaan vallankumoukseen nykymallistaan. Vallan kolmijako; puolue, armeija ja keskushallinnon virkamieskoneisto yhdessä maakuntahallintojen kanssa pitää maailman suurimman kansakunnan koossa, vaikka meillä länsimaissa odotetaan ihmisten yksilöllisyyden ajavan kollektivismin ohi vallankumouksen barrikadeille.

Kiinalainen rikastuu, mutta ei hylkää perinteitä, jossa perhe, suku ja ylimmän johdon kunnioitus säilyvät. Länsimaalaisittain ristiriitaisen Mao Zedong ´in asemaa ei vieläkään arvioida kuin silkkihansikkain - Kiinan kansa ei halua näin arvioida itseään, vaan on hyväksynyt Mao ´n ajan erääksi vaiheeksi matkalla tulevaisuuteen. Kiina on muuttunut nopeammin kuin koskaan viimeisten 20 vuoden aikana ja vauhti yltyy, kuitenkin ollen koko ajan ohjaksissa.

Suomessa meillä ei ole enää johtajaa, meillä ei ole presidenttiä siinä mitassa kuin vielä reilu kaksikymmentä vuotta sitten. Kansakuntana menetimme tietyn identiteetin; me lähdimme manipuloituna yksinomaisen parlamentarismin junaan vaihtaen "viimeisen lukon" ajattelun poliittisen hallintokoneiston "keskinäiskauppoihin" - jaettaessa ikiaikaista runsauden niukkuutta kansalaisille. Meillä ei ole enää "kasvoja" maailmalla - vahvat johtajat muualla eivät tiedä kuka on Se suomalainen. Meillä ei ole yksilöllisesti kohdistuvaa päämiestä, meillä ei ole sellaista henkilöä, joka voisi ratkaista nopeasti ja tehokkaasti ongelmia, jotka odottavat kulman takana. Voisi ennustaakkin, että tämän nykykokeilun jälkeen palaamme lähtöruutuun, eli vahvojen presidenttien maailmaan - ja Suomi saa jälleen "kasvot".

Herää kysymys, miksi maapallon "sananvapautena ja yksilödemokratiana" itseään pitävä USA haluaa pitää itsestään selvänä niin voimakasta ja henkilöitynyttä päämiestä. Herää kysymys miksi Ranskassa on vahva presidentti. Miksi Venäjällä on miltei tsaariksi itsensä julistanut Putin. Miksi vahvimmilla kansakunnilla on päätöskykyinen päämies, onko se merkki kansalaisten uskalluksesta luottaa valtapyramidin huipulle, jonka se kuitenkin valitsee lähes kaikissa tapauksissa määrä vuosin.

Oletko sinä tyytyväinen esimieheesi? Oletko sinä valmis puolustamaan toimitus-/ ylintä esimiesjohtajaasi? Oletko sinä ylpeä ja tyytyväinen Suomen "ylimpään" polittiseen johtajaan, jolla ei ole enää paljon sanottavaa. Kansakunta on useasti päämiehensä näköinen ulkomaalaisille - hän on käyntikortti, jossa pitäisi olla meidän leijona, siniristilippu ja Maamme-laulu, joista ainakin onnistumisissa ja kilpailuissa voitettuamme - olemme kiistatta ylpeitä.

Kesälomien alkaessa jälleen monilla mökeillä, saarissa, rannoilla ja saunoissa väitellään, keskustellaan ja polemisoidaan mitä oli elämä Kekkosen aikana, sitä aikaa muistellaan - oli se sitten "pahassa tai hyvässä". Niinpä nuo hetket aina kirpoavat keskusteluihn vähintäänkin sen saunaoluen ja -drinkin jälkeen. Suomi oli Kekkosen aikana rehdisti näköisensä ja muualla maailmassa ihmiset tiesivät kuka maata johtaa ja kuka sanoo viimeisen sanan. Kansakunta on juuri niin tyytyväinen miten se luottaa johtajaansa ja kuinka oikeudenmukaisesti hän osaa kansalaisiaan toisiinsa nähden kohdella.

Tunnelmaa ja kansallista identiteettiä voidaan kokea myös muuallakin kuin vain amerikkalaisissa elokuvissa ( pienellä huumorilla).

[size=75:y81mll61]1)
Itseasiassa Kiinassa on osin "väärin" puhua vain presidentistä, Hu Jintao on politbyroon vakituisen jäsenistön (9) puheenjohtaja, armeijan ylipäällikkö ja puolueen pääsihteeri - vallan keskitetty kolmijako.[/size:y81mll61]

Ilkka Luoma

ilkka.luoma@keskipiste.fi
http://ilkkaluoma.blogspot.com

--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoitukseen liittyvä kuvakertomus
[size=75:y81mll61]( kuvia saa teksteineen käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Photos copyright by Ilkka Luoma. Kuvien säilytysserveri on http://www.panoramio.com , joka on Google yhtiön omistuksessa ja hallinnoima - tietoturva edustaa korkeaa tasoa )

Kuva 1)
--- http://www.panoramio.com/photo/2770500 --- B0004508.JPG 2682 kB

Teksti
Kiinassa kielletyn kaupungin pääportissa on länsimaissa kiistellyn nyky-Kiinan perustajan Mao Zedong ín kuva. Kuvan häpäisemisestä saa ankaran rangaistuksen. Kiinassa vallan ylin askelma on koskematon ja virkakoneiston "suojeluksessa" - kansalaiset ovat ylpeitä johtajastaan ja tämän menestys mitataan hiljaisesti hänen oikeudenmukaisuudestaan.

Kuva 2)
--- http://www.panoramio.com/photo/2770515 --- DSC_2325.JPG 2318 kB

Teksti
Kiinassa rakennusten kattorakenteet ovat olleet kauniita, monimutkaisia ja symbolisia. Kuten kuvan kattopäätyjen yksityiskohtaisuus monimuotoisuudessaan, on kiinalainen valtakoneisto usein meille länsimaalaisille tuntematon, vaikeaselkoinen ja lopulta meille ymmärtämätön. Kiinassa ylin johtaja sanoo viimeisen sanan, kuten Japanissa keisari pitkän hiljaiselon jälkeen 1945 lopettaessaan puolestansa käydyn sodan USA:ta vastaan.

Kuva 3)
--- http://www.panoramio.com/photo/2770529 --- B0004474.JPG 2274 kB

Teksti
Kiinassa valtaa piti vahvoina tai vähemmän vahvoina vuosituhannet keisari. Kuvan keisarin valtaistuin on tyhjä - tänään. Kielletty keisarien kaupunki rakennettiin 1400-luvun alussa keisari Zu Di ´in toimesta. Keisari nostettiin kansan yläpuolelle, jotta hänen arvovalta olisi arvostelun ulottumattomissa. Keisari sanoi valtakunnassa usein viimeisen sanan. Kansalaisten oletettiin olevan keisaristaan ylpeitä, sillä edustihan hän sitä kaikkea komeaa, juhlavaa ja ihailtavaa - myös muille maailman maille merkkinä maansa suuruudesta.

Kuva 4)
--- http://www.panoramio.com/photo/2770543 --- B0004723.JPG 2258 kB

Teksti
Kiinalaisella hutong-alueella asuu kaupungeissa aivan tavallinen kansa. Kiinalaiset rakastavat pelejä ja ilo on luonnollisesti ylimmillään voiton kohdatessa. Tavalliset kansalaiset purnaavat aluepoliisille, aluehallinnolle, paikallishallinnolle ja muille viranomaisille, mutta koko maan ylin johtaja on arvostettu, "viimeinen lukko", toivottuna ylimmän oikeudenmukaisuuden jakajaksi sekä ylpeyden kohde, koska se edustaa tänään maailman suurinta valtiota, jonka muutosvauhti meille länsimaalaisille on hengästyttävän kovaa.

Kuva 5)
--- http://www.panoramio.com/photo/2770559 --- B0004294.JPG 2356 kB

Teksti
Kiina on avannut oviaan myös länsimaalaisille ominaisuuksille, mm. paljon rasvaa sisältäville pikaruokaketjuille, jotka ovat suurissa kaupungeissa suosittuja, toistaiseksi. Useasti nämä länsimaalaiset ilmiöt, mm. USA:n "vakoilulento", kohdistuvat kansan ärtymyksen kohteiksi. Taitavasti suunnaten valtaa pitävä koneisto voi ohjailla kansalaisia haluamiinsa kohteisiin ja näin oma - ja ei aina niin "puhdas" - valtakoneisto saa jäädä rauhaan. Tämä menetelmä on vallalla miltei maassa kuin maassa. Kiinassa maan ylin johtaja jää kuitenkin arvostelun yläpuolelle, kansan toivoessa tämän edustavan hyvyyttä ja oikeudenmukaisuutta nimenomaan heitä, tavallisia kansalaisia, kohtaan. Näin kansalaiset voisivat olla ylpeitä maansa identiteetistä ja johtajastaan.

Kuva 6)
--- http://www.panoramio.com/photo/2770570 --- B0004285.JPG 2520 kB

Teksti
Saattaisi mikkeliläisen sähköyhtiön mittariesimies olla ihmeissään Pekingin kaupungin sähkölaitoksen kytkennöistä, siksi monimutkaisia nämä virittelyt ovat. Pekingissä kuitenkin sähköä on tarjolla. Samalla tavalla monimutkaisia ja kiharaisia ovat kiinalaisen virkakoneiston vivahteet, juonteet ja kytkennät, ainakin meille länsimaalaisille ja siksi onkin ikävää, kun arvostelemme sellaisia asioita, joihin meillä ei ole yksinkertaisesti riittävää tietoa. Kiinalainen valtahierarkia ei tunnetusti ota muiden asioihin kantaa ja kaupankäynti onkin kiinalaisille se tärkein asia ja lopulta sekään ei ole niin tärkeää.

.................................
Linkit:
--- http://en.wikipedia.org/wiki/Hu_Jintao --- engl. Wikipedia
--- http://fi.wikipedia.org/wiki/Hu_Jintao --- suom. Wikipedia[/size:y81mll61]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (111)

En. En todellakaan.

Jos presidentistä voisi sanoa edes "harmiton", mutta kun ei
miinakantoineen ja YK-puheineen ole edes sitä, ainoastaan vahingollinen
maalle. Onneksi sentään ulkoministeri on nyt tehtäviensä tasalla ja
hallitus muutenkin. Onneksemme "muumimamma" nyt tyytyykin
keräämään pisteensä lava-artisteilta.

Halonen todisti, että presidentin tulee olla suorittanut varusmiespalveluksen.
Miinojen kieltäminen on vain hyökkäävien maiden tapa saada vapaa kulku ilman pelkoa tappioista.

Presidentin virka rupeaa olemaan vanhentunut. Etenkin näin EU:ssa, voisi presidentin tehtävät jakaa pääministerille ja hallitukselle ja lopettaa sen viran. Kuluisi veronmaksajien rahoja vähemmän, kun rahaa ei ole edes perusterveyshuoltoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo, miinat tarvitaan. Siinä olen samaa mieltä. Kuvitelkaas miten ontuvaa jossain Irakissakin olisi käydä sissisotaa ilman miinoja? Niillähän tehdään varmaankin valtaosa miehittäjän kokemista tappioista. Ovat helppokäyttöisiä ja halpoja vieläpä. Snipereita tarvitaan kanssa.

Tsagatai
Joo, miinat tarvitaan. Siinä olen samaa mieltä. Kuvitelkaas miten ontuvaa jossain Irakissakin olisi käydä sissisotaa ilman miinoja? Niillähän tehdään varmaankin valtaosa miehittäjän kokemista tappioista. Ovat helppokäyttöisiä ja halpoja vieläpä. Snipereita tarvitaan kanssa.

Ja kun vielä muistetaan, että Suomessa ei sirotella miinoja minne sattuu, vaan joka miina merkitään karttaan, käy Tavjan miinavastaisuus entistä käsittämättömämmäksi. Se voisi selittyä puhtaalla tyhmyydellä tai sillä, että ämmä on kuitenkin pohjimmiltaan stalinisti eikä pääse karvoistaan mihinkään.

kolki
Kuluisi veronmaksajien rahoja vähemmän, kun rahaa ei ole edes perusterveyshuoltoon.

Eiköhän se perusterveydenhoito ole huonontunut jostain muusta syystä kuin Halosen toimesta.

Presidentin oikeuksiahan on kavennettu koko ajan. Mutta en kylläkään näe mitään syytä, että maallamme on presidentti, jos kerran Eduskunnassa on pikku nilkit, jotka tätä maata ohjailevat.

Ovat kylläkin niin munattomia ja saastaa porukkaa, että taputtelevat vain rosvojen päätä, kun rosvot syöneet maan perikatoon! Toisaalta itsekkin kuuluvat munattomien rosvojen joukkoon!

"Kuolkoon kansa kunhan me voimme hyvin!"

Fëanor: "Ja kun vielä muistetaan, että Suomessa ei sirotella miinoja minne sattuu"

Lisäksi Suomen miinat eivät ole maastossa vaan säilytyksessä maan alla, ei kukaan niihin astu.

En syytä Halosta terveydenhuollon tilasta vaan tarkoitin sitä, että ylipalkatut kansanedustajat laittavat rahaa vaikka mihin, mutta yleisin selitys terveydenhuollon ylläpitoon on varojen puute.

Maan edustus ja hallinnon tilanne paranisi jos presidentin virka lopetettaisiin, kansanedustajien määrä pudotettaisiin 150:een tai 100:aan ja palkkoja pudotettaisiin sekä rajoitettaisiin kansanedustajakaudet kahteen tai kolmeen.
Noilla toimilla eduskuntaan saataisiin nykyisten rahanperässä juoksijoiden ja huonojen ex-julkkisten (esim. Karpela, nyk. Saarela) tilalle sellaisia, joilla on vielä ideologiaa ja halua vaikuttaa asioihin sekä jonkinlainen käsitys todellisesta työnteosta ja se ei pääsisi unohtumaan.

kolki
En syytä Halosta terveydenhuollon tilasta vaan tarkoitin sitä, että ylipalkatut kansanedustajat laittavat rahaa vaikka mihin, mutta yleisin selitys terveydenhuollon ylläpitoon on varojen puute.

Maan edustus ja hallinnon tilanne paranisi jos presidentin virka lopetettaisiin, kansanedustajien määrä pudotettaisiin 150:een tai 100:aan ja palkkoja pudotettaisiin sekä rajoitettaisiin kansanedustajakaudet kahteen tai kolmeen.
Noilla toimilla eduskuntaan saataisiin nykyisten rahanperässä juoksijoiden ja huonojen ex-julkkisten (esim. Karpela, nyk. Saarela) tilalle sellaisia, joilla on vielä ideologiaa ja halua vaikuttaa asioihin sekä jonkinlainen käsitys todellisesta työnteosta ja se ei pääsisi unohtumaan.


Että siis miten palkkoja pudottamalla ja epävarmoilla pätkätöillä saataisiin päteviä johtajia ja muita ammattilaisia eduskuntaan? Joku nyt saattaisi eläkehommanaan aikansa kuluksi moiseen ryhtyäkin kun on ensin tehnyt uran hyvin palkatulla yksityissektorilla, tuskinpa muut järkevät ihmiset.

kolki
En syytä Halosta terveydenhuollon tilasta vaan tarkoitin sitä, että ylipalkatut kansanedustajat laittavat rahaa vaikka mihin, mutta yleisin selitys terveydenhuollon ylläpitoon on varojen puute.

Maan edustus ja hallinnon tilanne paranisi jos presidentin virka lopetettaisiin, kansanedustajien määrä pudotettaisiin 150:een tai 100:aan ja palkkoja pudotettaisiin sekä rajoitettaisiin kansanedustajakaudet kahteen tai kolmeen.
Noilla toimilla eduskuntaan saataisiin nykyisten rahanperässä juoksijoiden ja huonojen ex-julkkisten (esim. Karpela, nyk. Saarela) tilalle sellaisia, joilla on vielä ideologiaa ja halua vaikuttaa asioihin sekä jonkinlainen käsitys todellisesta työnteosta ja se ei pääsisi unohtumaan.

Mutta nythän on kaikki melkein syyttämässä Halosta kansan kurjuudesta. PS. Onhan siellä muitakin es-julkkiksia kuin mainitsemasi esimerkki!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
kolki
En syytä Halosta terveydenhuollon tilasta vaan tarkoitin sitä, että ylipalkatut kansanedustajat laittavat rahaa vaikka mihin, mutta yleisin selitys terveydenhuollon ylläpitoon on varojen puute.

Maan edustus ja hallinnon tilanne paranisi jos presidentin virka lopetettaisiin, kansanedustajien määrä pudotettaisiin 150:een tai 100:aan ja palkkoja pudotettaisiin sekä rajoitettaisiin kansanedustajakaudet kahteen tai kolmeen.
Noilla toimilla eduskuntaan saataisiin nykyisten rahanperässä juoksijoiden ja huonojen ex-julkkisten (esim. Karpela, nyk. Saarela) tilalle sellaisia, joilla on vielä ideologiaa ja halua vaikuttaa asioihin sekä jonkinlainen käsitys todellisesta työnteosta ja se ei pääsisi unohtumaan.

...............

Nousisiko pääministeri sitten eräänlaiseksi uudeksi "keulahahmoksi" --- USA:ssa ei taas pääministeriä ole lainkaan. Kyseessä ei ole "presidentti-pääministeri kädenvääntö", vaan selkeästä yhdestä johtajasta, jolla on riittävä arvovalta ja neuvottelukyky vaikeinakin aikoina - siis vallanjaosta on kyse.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Dr_Strangelove
En. En todellakaan.

Jos presidentistä voisi sanoa edes "harmiton", mutta kun ei
miinakantoineen ja YK-puheineen ole edes sitä, ainoastaan vahingollinen
maalle. Onneksi sentään ulkoministeri on nyt tehtäviensä tasalla ja
hallitus muutenkin. Onneksemme "muumimamma" nyt tyytyykin
keräämään pisteensä lava-artisteilta.

...............

Sinänsä Halonen toi "ongelmia" vain USA:n kanssa, monissa muissa maissa hän saa arvostusta "uudesta sosiaalisen ajattelun linjastaan" ...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Mestariampuja PiPi
kolki
Kuluisi veronmaksajien rahoja vähemmän, kun rahaa ei ole edes perusterveyshuoltoon.Eiköhän se perusterveydenhoito ole huonontunut jostain muusta syystä kuin Halosen toimesta.

Presidentin oikeuksiahan on kavennettu koko ajan. Mutta en kylläkään näe mitään syytä, että maallamme on presidentti, jos kerran Eduskunnassa on pikku nilkit, jotka tätä maata ohjailevat.

Ovat kylläkin niin munattomia ja saastaa porukkaa, että taputtelevat vain rosvojen päätä, kun rosvot syöneet maan perikatoon! Toisaalta itsekkin kuuluvat munattomien rosvojen joukkoon!

"Kuolkoon kansa kunhan me voimme hyvin!"

....
Presidentin toimintastatus on itsetunnon kohtotuksessa, henkilökohtaisilla vierailuilla myös tavallisten kansalaisten luona sekä kannanotoissa, joilla pyritään pitämään kansakunnan omatuntoa herkkänä.

Yhteiskunta on muutakin kuin perusterveydenhoitoa, tosin se on hyvin tärkeä, ja siihen voisi satsata enemmän...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tuo miinajuttu meni kyllä ihmiskunnalta hieman hassusti.

Ne ovat pirullisia eikä niitä saisi olla. Siksi ne myös ennalta ehkäisivät sotien syttymistä.

No niille etsittiin korvaavat systeemit. Hiljattain eräs sellainen on keksittykin, ja se on niin pirullinen, että Amnesty tulee vaatimaan miinojen palautusta.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Mestariampuja PiPi
kolki
En syytä Halosta terveydenhuollon tilasta vaan tarkoitin sitä, että ylipalkatut kansanedustajat laittavat rahaa vaikka mihin, mutta yleisin selitys terveydenhuollon ylläpitoon on varojen puute.

Maan edustus ja hallinnon tilanne paranisi jos presidentin virka lopetettaisiin, kansanedustajien määrä pudotettaisiin 150:een tai 100:aan ja palkkoja pudotettaisiin sekä rajoitettaisiin kansanedustajakaudet kahteen tai kolmeen.
Noilla toimilla eduskuntaan saataisiin nykyisten rahanperässä juoksijoiden ja huonojen ex-julkkisten (esim. Karpela, nyk. Saarela) tilalle sellaisia, joilla on vielä ideologiaa ja halua vaikuttaa asioihin sekä jonkinlainen käsitys todellisesta työnteosta ja se ei pääsisi unohtumaan.
Mutta nythän on kaikki melkein syyttämässä Halosta kansan kurjuudesta. PS. Onhan siellä muitakin es-julkkiksia kuin mainitsemasi esimerkki!

.............

Kansan "kurjuus" on nyt painunut pinnan alle, onhan työllisyyskin suurempaa kuin koskaan, "työttömiäkin" on vain reilu 7%. Puhutaan, että loppuja ei saa töihin ja tilasto- eli siirtotyöttömyys on tutkitusti jo n. 2-3% luokkaa - nyt on työvoimapula. Kurjuutta ei ole kuin enää mielissämme - ja tämä huumorilla ja todella suurella vakavuudella!

Halonen ei voi vaikuttaa kuin esimerkkinä ja tsemppaajana kuin myös omatuntona, kuten ehkä Niinistökin nyt haluaa olla -Stasi listat julkisiksi

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma

.............

Kansan "kurjuus" on nyt painunut pinnan alle, onhan työllisyyskin suurempaa kuin koskaan, "työttömiäkin" on vain reilu 7%. Puhutaan, että loppuja ei saa töihin ja tilasto- eli siirtotyöttömyys on tutkitusti jo n. 2-3% luokkaa - nyt on työvoimapula. Kurjuutta ei ole kuin enää mielissämme - ja tämä huumorilla ja todella suurella vakavuudella!

Halonen ei voi vaikuttaa kuin esimerkkinä ja tsemppaajana kuin myös omatuntona, kuten ehkä Niinistökin nyt haluaa olla -Stasi listat julkisiksi

Kurjuus huumorilla: Pitkäaikaistyötön työssä 8 kk minimipalkalla 1200 euroa/ vuokra 550 euroa / matkakustannukset n. 80 euroa. Kahdelta viimeiseltä kuukaudelta vielä päivähoitomaksut 50 euroa kuukausi. Sossu laskee 2 viimeistä kuukautta mitä on jäänyt yli sen toimeentulorajan ja niin sitä elellään suurilla säästöillä!

OK. Harkinnanvaraista en ole hakenut, mutta onhan Espoo suuri ja rikas kaupunki. Kai se maksaa hotellikustannukset ja tavaroitteni varastointikustannukset! Olinhan niinkin suurella työnantajalla, jolla suhteita Espoon kaupungin päättäviin elimiin kuin myös koko Suomen valtakunnan päättäviin elimiin. Köyhä työnantaja kun ei voinut maksaa kunnon palkkaa kun ei Espoon kaupunki eikä valtio tukenut riittävästi!

Ai niin joo! Unohdin mainita, että työnantajan mielestä olin hyvä työntekijä, mutta en kuulemma ymmärtänyt liike-elämästä mitään!

Siksi kai ei Espoon kaupunki ja valtio tukenut työnantajaa tarpeeksi. Nyt kun syksy saa ja kurssirulianssi alkaa, niin kai joku kaupunki ja valtio tukevat työnantajaa, että voi taas ottaa uuden ihmisen. Ehkäpä hän nyt saa sellaisen, joka ymmärtää liike-elämästä ainakin sen verran, että ylitöitten lisäksi voi vielä perustaa sen haarakonttorin asiakkaitten kanssa kuten muut kunnon työntekijät. Ja näin rouva Yrittäjä saa taas loistaa erinomaisuudellaan ja voi vaikka muutaman ylimääräisen ryypynkin ottaa!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma

.............

Kansan "kurjuus" on nyt painunut pinnan alle, onhan työllisyyskin suurempaa kuin koskaan, "työttömiäkin" on vain reilu 7%. Puhutaan, että loppuja ei saa töihin ja tilasto- eli siirtotyöttömyys on tutkitusti jo n. 2-3% luokkaa - nyt on työvoimapula. Kurjuutta ei ole kuin enää mielissämme - ja tämä huumorilla ja todella suurella vakavuudella!

Halonen ei voi vaikuttaa kuin esimerkkinä ja tsemppaajana kuin myös omatuntona, kuten ehkä Niinistökin nyt haluaa olla -Stasi listat julkisiksi
Kurjuus huumorilla: Pitkäaikaistyötön työssä 8 kk minimipalkalla 1200 euroa/ vuokra 550 euroa / matkakustannukset n. 80 euroa. Kahdelta viimeiseltä kuukaudelta vielä päivähoitomaksut 50 euroa kuukausi. Sossu laskee 2 viimeistä kuukautta mitä on jäänyt yli sen toimeentulorajan ja niin sitä elellään suurilla säästöillä!

OK. Harkinnanvaraista en ole hakenut, mutta onhan Espoo suuri ja rikas kaupunki. Kai se maksaa hotellikustannukset ja tavaroitteni varastointikustannukset! Olinhan niinkin suurella työnantajalla, jolla suhteita Espoon kaupungin päättäviin elimiin kuin myös koko Suomen valtakunnan päättäviin elimiin. Köyhä työnantaja kun ei voinut maksaa kunnon palkkaa kun ei Espoon kaupunki eikä valtio tukenut riittävästi!

.............

Lasketaan, että seuraava romahdus tapahtuu hyvätuloisille nuorille: asuntovelkaa 250.000 euroa, palkka suuri, asunnon tasearvo suuri, mutta kun korot nousee yhden %-yksikön, nousee korkojen osuus menoista yli kipukynnyksen ja asunto on pantava myyntiin ja muutettava pienempään, esim. 3 henkilöä 80 neliön asuntoon. Asuntojen hinnat romahtavat, tasearvot romahtavat ja tarvitaan lisää vakuuksia... kierre on jo alkamassa....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361
Mestariampuja PiPi
Ai niin joo! Unohdin mainita, että työnantajan mielestä olin hyvä työntekijä, mutta en kuulemma ymmärtänyt liike-elämästä mitään!

Siksi kai ei Espoon kaupunki ja valtio tukenut työnantajaa tarpeeksi. Nyt kun syksy saa ja kurssirulianssi alkaa, niin kai joku kaupunki ja valtio tukevat työnantajaa, että voi taas ottaa uuden ihmisen. Ehkäpä hän nyt saa sellaisen, joka ymmärtää liike-elämästä ainakin sen verran, että ylitöitten lisäksi voi vielä perustaa sen haarakonttorin asiakkaitten kanssa kuten muut kunnon työntekijät. Ja näin rouva Yrittäjä saa taas loistaa erinomaisuudellaan ja voi vaikka muutaman ylimääräisen ryypynkin ottaa!

...........

Huomisen maailma on yrittäjän maailma, saat itse päättää kuinka hyvin menestyt. Koko vuosimiljoonainen eläinkunta, ilman ihmistä, on "yrittäjiä" - ja voivat hyvin, ainakin ilman ihmistä

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ei se minimipalkka ole 1200 euroa, ulosotossa oleva entinen yrittäjä saa
pitää vain n. 500 euroa, 18 E/pv. Elä sillä ! Sitten ihmetellään sormi suussa, kun "harmaa talous" yleistyy. Jumalauta, eihän ihmisille jää muuta
vaihtoehtoa kuin se tai kuolla ! Roistovaltio, mikä roistovaltio, siksi me
kai tulemmekin niin hyvin toimeen tuon toisen roistovaltion kanssa !

Haloska on "hyvä presidentti" vain itäiselle roistovaltiolle, jota nuolee, ei tuolla syytä ole ylpeillä, kaikki maanpetturit moiseen pystyvät !

Dr_Strangelove
Ei se minimipalkka ole 1200 euroa, ulosotossa oleva entinen yrittäjä saa
pitää vain n. 500 euroa, 18 E/pv. Elä sillä ! Sitten ihmetellään sormi suussa, kun "harmaa talous" yleistyy. Jumalauta, eihän ihmisille jää muuta
vaihtoehtoa kuin se tai kuolla ! Roistovaltio, mikä roistovaltio, siksi me
kai tulemmekin niin hyvin toimeen tuon toisen roistovaltion kanssa !

Haloska on "hyvä presidentti" vain itäiselle roistovaltiolle, jota nuolee, ei tuolla syytä ole ylpeillä, kaikki maanpetturit moiseen pystyvät !

Että valtion ja presidentin syytä jos tohtorin yritys meni nurin? Syytä ihan vaan itseäs. Ryöstä eukkos ja muuta valtoihin jos täällä on noin kurjaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat