Seuraa 
Viestejä9265

Onko mikroaaltouunissa lämmitetty ruoka epäterveellisempää? Mitä mikroaallot tekevät ravintoaineille? Käsittääkseni mikron toimintaperiaate on se että mikroaallot saavat vesimolekyylit värähtelemään ja näin siis lämmittämään ruoan, olenko oikeassa? Olen myös kuullut jotain että mikro muuttaa oliko se valkuaisaineita sellaiseen muotoon ettei elimistö tykkää niistä..

くそっ!

Sivut

Kommentit (27)

Jojo
Seuraa 
Viestejä53

Jossain näin väitteen että mikroruoan syöminen heikentäisi vastustuskykyä kun bakteerit kuolevat. Outo väite, mitä vähemmän bakteereja elossa sen papempi. Bakteerit tosin heittävät veivinsä pääosin lämmönnousun takia joten tavallisin keinoin lämmitetyissä ruoissa on varmaan yhtä vähän bakteereja. Kuitenkin kannattaa lämmittää ruokaansa tarpeeksi kauan jotta ruoka lämpiäisi tarpeeksi kauttaaltaan (mikro lämmittää ruokaa epätasaisesti).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Usein olen kuullut myös väitteen, ettei käytössä olevan mikroaaltouunin lähellä sopisi seisoa, koska se "säteilee haitallisesti". Täh?!

sinappi
Usein olen kuullut myös väitteen, ettei käytössä olevan mikroaaltouunin lähellä sopisi seisoa, koska se "säteilee haitallisesti". Täh?!

Itse olen käyttänyt mikroa jonka "lasi" oli hajalla. Hieman aluksi ihmettelin sen paahteen lähdettä, kun oli pilvistä ja talvikin vielä.

Kyseessähän ei ole mikään ioinisoiva säteily, joka aiheuttaisi soluillesi muuta kuin lämmöntunteen. Ovessa on rei'itetty ritilöinti joka pysäyttää "säteilyn".

Mikron "vaarallisuutta" kuvaa seuraavanlainen tapaus englannissa. Lapset olivat suorittaneet sellaisen "kuivaa kissa mikrossa"-operaation, jonka tuloksena kissalta kärähtivät korvat ja hännänpää sekä tassu.Toipui menettäen hännänpään ja osan korvistaan ja ontuu hieman.

Toinen tapaus jenkkilästä: Hoitsu oli verensiirtoa varten lämmittänyt veren mikrossa. Potilas kuoli sen vuoksi.

sinappi
Usein olen kuullut myös väitteen, ettei käytössä olevan mikroaaltouunin lähellä sopisi seisoa, koska se "säteilee haitallisesti". Täh?!

Huuhaata.

Jojo
Outo väite, mitä vähemmän bakteereja elossa sen papempi.

Oletko nyt aivan varma?

Itse olen lämmittänyt kissanruoat aamuin illoin mikrossa jo kohta 5 vuotta ja kissa on yhä elossa ja voi hyvin (ainakin siltä näyttää). Vaikka jossakin muistan maininnan, että kun kissoja oli ruokittu mikrolla lämmitetyllä ruoalla 2 vuotta, niin ne kuolivat. Taisivat kuolla johonkin muuhun, mutta tutkijat ei vain tajunneet sitä vaihtoehtoa...

Tuppu L
Itse olen käyttänyt mikroa jonka "lasi" oli hajalla. Hieman aluksi ihmettelin sen paahteen lähdettä, kun oli pilvistä ja talvikin vielä.

Silloin sen lasin on pitänyt olla kunnolla hajalla

HHu
Tuppu L
Itse olen käyttänyt mikroa jonka "lasi" oli hajalla. Hieman aluksi ihmettelin sen paahteen lähdettä, kun oli pilvistä ja talvikin vielä.

Silloin sen lasin on pitänyt olla kunnolla hajalla

Pieni pala oli lohjennut nurkasta, mutta kyllä se kasassa pysyi.

Jojo
Outo väite, mitä vähemmän bakteereja elossa sen papempi.

Ei väitteessä ole mitään outoa.
Tai no, riippuu mitä bakteereja. On toki parempi mitä vähemmän on vaarallisia bakteereja, mutta vaarallisia bakteereja harvemmin tuoreessa ja puhtaassa ruuassa on.
Haitattomat, hyödylliset ja ihmiselle jopa välttämättömät bakteerit parantavat vastustuskykyämme, tuottavat kehossamme esim. vitamiineja ja tuhoavat ja estävät haitallisten bakteerien kasvun viemällä niiltä ravintoa ja tilaa. Kai.
Siksi on hyvä ettei haitattomia bakteereja turhaan tuhota.

Tuppu L
HHu
Tuppu L
Itse olen käyttänyt mikroa jonka "lasi" oli hajalla. Hieman aluksi ihmettelin sen paahteen lähdettä, kun oli pilvistä ja talvikin vielä.

Silloin sen lasin on pitänyt olla kunnolla hajalla



Pieni pala oli lohjennut nurkasta, mutta kyllä se kasassa pysyi.

Mikroaaltoja ei pääse karkaamaan ellei mikron ovessa oleva tiheäreikäinen verkko ole rikkoutunut. Verkko ja metallikuori muodostavat yhdessä Faradayn häkin, joka estää mikroaaltojen poistumisen mikrosta.

Tuppu L
HHu
Tuppu L
Itse olen käyttänyt mikroa jonka "lasi" oli hajalla. Hieman aluksi ihmettelin sen paahteen lähdettä, kun oli pilvistä ja talvikin vielä.

Silloin sen lasin on pitänyt olla kunnolla hajalla



Pieni pala oli lohjennut nurkasta, mutta kyllä se kasassa pysyi.

Riippuen pienen määritelmästä, uunin kokoon suhteutettuna tavanomaisesti pieneksi käsitettävän lohkeaman läpi mikroaallot eivät vielä pääse.

Luonnollisesti viallista sähkölaitetta ei saa koskaan käyttää

Ronron
Onko mikroaaltouunissa lämmitetty ruoka epäterveellisempää? Mitä mikroaallot tekevät ravintoaineille? Käsittääkseni mikron toimintaperiaate on se että mikroaallot saavat vesimolekyylit värähtelemään ja näin siis lämmittämään ruoan, olenko oikeassa? Olen myös kuullut jotain että mikro muuttaa oliko se valkuaisaineita sellaiseen muotoon ettei elimistö tykkää niistä..

Sähköpistokkeesta avautuvat suurienergiset elektronit tönivät toisiaan kohti mikron magnetroniputkea, missä ne saavat aikaan tiheän energiakimpun kohti magnetronista mikron sisätilaan kiihtyvällä nopeudella avautuvaa putkea mikä laajenee kolmiulotteisesti kohti lämmitettävää makkaraa ympäröivää vähemmän tiheää aluetta. Nyt makkarassa olevat kiihtyvällä nopeudella kolmiulotteisesti laajenevat vesimolekyylit putsaavat energiaa tiheiltä magnetronista kolmiulotteisesti räjähtäviltä energiakimpuilta ja avautuvat kolmiulotteisesti nopeammin kuin lämmitettävä makkaran pätkä.

No joo vitsailut jääköön. Kyllä mikron toimintaperiaate perustuu juuri vesimolekyylien värähtelyyn. En muista kuulleeni mistään että mikroaallot jotenkin muuttaisivat lämmitettävää ruokaa epäterveelliseen suuntaan. Valkuaisaineet koaguloituvat joka tapauksessa lämmitettäessä joten en näkisi tässä mitään eroa ruoan lämmitystapojen välillä. Toiki sapuskan polttaminen esim. pannulla pohjaan lisää hiiltymisen kautta karsinogeenien määrää.

Eli, lue vaan kiltisti ne mikroruokapakkauksen lämmitysohjeet ja eikun lämmittämään. Jos haluat ajatella ekoloogisesti, mikroruoan lämmitys säästää energiaa , kun ei tarvitse metalliastioita turhan takia lämmitellä.

Ei sen puoleen joskus se avotulella mustaksi poltettu makkara on poikaa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Oletteko nyt varmoja asiasta jotenkin vaan tuo mikrouuni.. suht epäilyttävä kapistus. Säteilyllä lämpimäksi.. No joo kait se sitten ihan turvallista on.. eli kanamunaakin voi paistaa mikrossa?

くそっ!

Jojo
Jossain näin väitteen että mikroruoan syöminen heikentäisi vastustuskykyä kun bakteerit kuolevat. Outo väite, mitä vähemmän bakteereja elossa sen papempi. Bakteerit tosin heittävät veivinsä pääosin lämmönnousun takia joten tavallisin keinoin lämmitetyissä ruoissa on varmaan yhtä vähän bakteereja.

Mikroaaltosäteilyhän ei tapa bakteereita. Ne ovat aivan liian pieniä, että mikroaaltosäteily "osuisi"/absorboituisi bakteereihin. Kuten Jojo toteaa, bakteerit kuolevat lämmönnousun takia - ja jos ruoka ei lämpiä tasaisesti, kylmään osaan voi jäädä haitallisia bakteereita.

Bakteerit ovat hyvin tarpeellisia ihmiselle - siis tietyt bakteerit. Ne mm. suojaavat ihoa haitallisilta bakteereilta, sulattavat ruokaa, tuottavat mm. K-vitamiinia. Itse asiassa ihmisessä on enemmän bakteereita kuin ihmisen omia soluja. Ihminen keventyisi reilulla kilolla, mikäli kaikki bakteerit poistettaisiin. Ja todennäköisesti alkaisi voida huonosti aika pian tuon operaation jälkeen.

Ronron
Oletteko nyt varmoja asiasta jotenkin vaan tuo mikrouuni.. suht epäilyttävä kapistus. Säteilyllä lämpimäksi.. No joo kait se sitten ihan turvallista on.. eli kanamunaakin voi paistaa mikrossa?

Huoletta vaan lämmittämään ruokaa mikrossa. Voisit vaikkapa uteliaisuuttasi kerrata erilaisten säteilytyyppien luonteen.

Kyllä sen kananmunakin voi kypsentää mikrossa huoletta, kunhan pidät huolen että et laita mikroon raakaa kokonaista munaa. Se tulee räjähtämään pitkin mikron seiniä lämpölaajenemisen myötä. Joka tapauksessa mikroaaltosäteily ei aiheuta mitään solumuutoksia tms. eli voit käyttää mikroa rauhallisin mielin.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
MarsMan
Ronron
Oletteko nyt varmoja asiasta jotenkin vaan tuo mikrouuni.. suht epäilyttävä kapistus. Säteilyllä lämpimäksi.. No joo kait se sitten ihan turvallista on.. eli kanamunaakin voi paistaa mikrossa?

Huoletta vaan lämmittämään ruokaa mikrossa. Voisit vaikkapa uteliaisuuttasi kerrata erilaisten säteilytyyppien luonteen.

Kyllä sen kananmunakin voi kypsentää mikrossa huoletta, kunhan pidät huolen että et laita mikroon raakaa kokonaista munaa. Se tulee räjähtämään pitkin mikron seiniä lämpölaajenemisen myötä. Joka tapauksessa mikroaaltosäteily ei aiheuta mitään solumuutoksia tms. eli voit käyttää mikroa rauhallisin mielin.

Oh yeah, mikromunakokkeli onkin hyvää, pari kanamunaa kipossa sekoitettuna mikroon ja kun se on hyytynyt, voinokare sekaan ja haarukalla sörsseliksi. Koostumukseltaan ihan erilaista kuin perus pannupaistolla, kuohkeampaa ja tasaista.

Toinen on ruisleipä, ainakin vaasan ruispalat kun 10-15 sekuntia (kunnes lasi huurustuu niin ettei näe läpi) ja sitten aamupala juustoa väliin niin se on hyvää se. Ruisleivästä tulee pehmeää mutta sitkeää, toisinsanoen herkullista. Jännä vaikutus tuolla mikrolla tosiaan. Leivänpaahtimessa ruisleivästä tulee korppua.

Se siitä mainostuksesta, en edes tiedä onko tuo laillista.. Niin se taisi muuten olla kemianopettaja joka sanoi että mikro muuttaa jotain valkuaisaineita, mutta kemianopettaja olikin vähän semmoinen, en nyt ensimmäisenä hänen sanaansa luottaisi..

くそっ!

Olen huolissani ydinsähköllä toimivista mikroaaltohelloista. Ajatelkaapas sellaista skenaariota, että joku terroristiryhmä alkaa kerätä ydinmikron ionisoivaa säteilyä jemmaan ja suodattaa siitä atomipommiainekset.
Mielestäni kaikki ionisoiviaaaltoja generoivat laitteet pitäisi varustaa GP'n hyväksymällä ydinsähkösuodattimella.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat