Seuraa 
Viestejä45973

Vähintään pisti hymyilyttämään allaoleva uutinen ja ajattelin että on se jo korkea aika saada Ruotsiin aivotoimintaa:

-------------------------------------------------

Ruotsalaiset tutkijat ovat onnistuneet kasvattamaan uusia aivosoluja aikuisilta otetuista kantasoluista. Tulokset antavat toivoa Parkinson-, Alzheimer- ja MS-potilaille, sillä nämä sairaudet tuhoavat vähitellen aivosoluja.

Svenska Dagbladet -lehden mukaan aivokirurgit ovat saaneet solut lisääntymään ja kehittymään kolmentyyppisiksi aivosoluiksi. Kun solut saivat välittäjäainetta, ne alkoivat kommunikoida keskenään.

Karoliinisen yliopistosairaalan tutkijat ovat saaneet kantasoluja pienistä paloista aivokudosta, joita irtoaa vesipääpotilaiden leikkauksissa. Parin millin kokoisesta palasta saa noin 50 kantasolua.

http://www.kaleva.fi/cf/juttu.cfm?j=497140

----------------------------------------------------

Kertokaapas viisaammat että voiko tuo tarkoittaa sitä että voin rauhassa tuhota aivosolujani ja joku päivä saada uusia tilalle?-)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Jos meillä on joku pari tsiljoonaa aivosolua ja yksi pään kolahdus tappaa 200 000 aivosolua niin että tässä vaiheessa olisi kiva tietää kuinka paljon yhdestä kantasolusta saa niitä aivosoluja. Nimittäin yksi kännäyskerta lekrujen mukaan tuhoaa 20 miljoonaa aivosolua. Eli tässäkin pitää olla aika kriittinen.

Ja mitenkäs ne uudet solut insertoidaan oikeaan kohtaan? Tuskin millään painepesurilla... saati sitten perinteisellä rokotuksella.

Yhdestä kantasolusta saa teoriassa rajattomasti uusia soluja. Kantasoluissa toi ns. telomeraasientsyymi, joka korjaa solunjakautumisessa rappeutuvia kromosomien päitä (tämä ilmiö tekee "tavallisista" soluista "kuolevaisia").

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eihän nykytietämyksen mukaan ees tuhoudu itse aivosoluja kännäyksessä, vaan hermosolujen välisiä yhteyksiä (aksonit/dendriitit)

Lisäksi tuho ei ole lopullinen, vaan yhteyksiä alkaa syntyä uudestaan kun kännäilyt on jätetty.

Vähän epäilyttää tuo homma....

kerron mielipiteeni myöhemmin aiheesta, ehkä. Nyt ei jaksa miettiä enempää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat