Seuraa 
Viestejä45973

Mitä halvatun hyötyä on tästä turhasta toiminnasta? Kertokaa yksikin hyvä syy kierrättää. Alumiinitölkkien kierrättämisen tajuan, koska alumiinilla on arvoa rahassa ja uusien tölkkien tekeminen kierrätetystä alumiinista on järkevämpää/halvempaa Etc...

Mutta, mitä hyötyä on kierrätyksestä??

Kommentit (8)

Se, että raaka-aineet menevät uudelleen käyttöön. Metallia ei katsos ole maapallolla loputtomiin. Energiaa säästyy, öljyä säästyy yms, eikä maailma tuhoudu.

Ja saat niistä alumiinitölkeistä ja lasipulloista panttia, muuta sinun ei tarvitsekaan ajatella.

en tiedä mut jos lasketaan vanhojen kamojen myyntiä kierrätyxexi niin se on järkevää.......en itse jaksaisi mitään papereita kerätä koska se on liian raskasta ja turhaan menevää aikaa minulta........niin vanhat stereot myyt niin se on mielestäni hyöty kierrätystä (itse pidän paljon kaikesta elektroniikasta)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yleensäkin jonkin asian kippaaminen luontoon on haitallista, oli sitten kyse ravinteista, hiilidioksidista, öljystä, typenoksideista, rikistä, pienhiukkasista, elohopeasta, lyijystä, alumiinista, muovista, radioaktiivisesta jätteestä, freonista jne..., koska ne kaikki sekoittavat luonnon tasapainosa. Luonto ei toki kärsi pienestä saastuttamisesta, mutta kun sitä harrastaa miljardittain ihmisiä, ja se yhdistettynä luonnon raiskaaminen resurssien keräämiseksi, niin luonto ei ehdi soputumaan kunnolla näihin muutoksiin. Tietysti bakteeritasolla luonto pysyy hengissä ja voi kehittyä taas uudestaan "nykyisen" kaltaiselle tasolle, mutta jotenkin on epämoraalista tuhota muutamassa vuosisadassa satojen miljoonien vuosien tuotos.

No ei kierrätys puita pelasta, mutta ehkä ne kaadetaan vähän isompina.

Eikä kierrätys muutenkaan paljon auta, ehkä vain luonto, maailma tuhoutuu hiukan hitaammin.

Kierrätyksestä, esim. metallien osalta on EU tasolla valtava kansantaloudellinen merkitys, sillä EU alueella on vähän kaivoksia ja malmit tuodaan muualta maailmasta, kuten Venäjältä.

Kun kaikesta metalleista palautuu kierrätyksen ansiosta käyttöön noin 70-80 %:tia, niin sillä on valtava kansataloudellinen merkitys.
Toisaalta siinä samalla ratkaistaan sivutuotteena yksi jäteongelma ...

Periaatteessa se on ihan sama, onko ne kaivokset maan alla vai kerätäänkö nämä metallit romuista, mitä teollisuus tarvitsee.

Eniten kierrätyksestä hyötyy eniten sellaiset valtiot tai kansat, joilla ei ole omia kaivoksia mutta joissa on paljon teollisuutta.
Kun ulkomailta tuotavia raaka-aineita tarvitaan vähempi ja silti teollisuustuotteiden vienti kasvaa tai ainakin säilyy entisellään, niin sillä on suoraan vaikutusta vaihtotaseeseen.
Eli rahan arvoon ja inflaatioon ...

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
henkka
No ei kierrätys puita pelasta, mutta ehkä ne kaadetaan vähän isompina.

Eikä kierrätys muutenkaan paljon auta, ehkä vain luonto, maailma tuhoutuu hiukan hitaammin.

Tämä pitää paikkansa. Kyse on viivytystaistelusta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat