Seuraa 
Viestejä45973

Mikäli 1918 sisällis-sodassa, olisi Venäjällä voittaneet valkoiset ja Suomessa punaiset, niin olisikohan Suomi säilynyt itsenäisensä.

Olisiko valkoinen Venäjä sietänyt itsenäistä Suomea paremmin kuin punainen Venäjä on sietänyt itsenäistä Suomea, eli sehän on yrittänyt koko N-liiton historian ajan sitoa Suomen takaisin valtakuntaan, enempi tai vähempi väkivaltaisesti.

Kommentit (2)

Valkoisen Venäjän kannattajahan halusivat saada Venäjään liitettyä siihen "kuuluvat osat" eli juuri Baltian maat, Suomen, Puolan yms.

Valkoisethan esittivät Mannerheimille tarjouksen, että jos Mannerheim valtaisi Suomen armeijalla Pietarin, joka oli punaisten tärkeitä tukialueita, niin punaiset saataisiin kukistettua. Valkoiset kuitenkin halusivat pitää jo itsenäistyneen Suomen osana Venäjän imperiumia, eikä Mannerheim suostunut. (En kyllä ymmärrä miksi Mannerheimia jaksoi kiinnostaa jonkun Suomen itsenäisyys vuonna '18, luulisi että hänellä olisi ollut enemmän sympatiaa Tsaarin Venäjää kohtaan, jota punaiset "raiskasivat", kuin juuri itsenäistynyttä Suomea kohtaan)

Totta on, että Mannerheim neuvotteli useaan otteeseen Pietarin valtauksesta, mutta kynnyskysymykseksi jäi Suomen itsenäisyys ja miten siihen suhtaudutaan.

Venäjän Itämerenjoukkojen komentaja oleili pitkiä aikoja esikuntineen Helsingissä, joten herroilla oli kyllä hyvää aika neuvotella.

Itse oletan että Britit ei hyväksyneet Suomen itsenäisyyttä, koska Suomi kai laskettiin kuuluvaksi Saksalaiseen Blokkiin tai ainakin sen liian suuren vaikutuksen alaiseksi.
Olihan meillä jopa Saksalainen kuningasehdokaskin ...
Ainakaan Britit ei tunnustaneet Suomea valtiona, vasta kun 1920 tehdyn Tarton rauhansopmuksen jälkeen.

Ehkä Venäjän valkoiset katsoi, että on tärkeämpää säilyttää Brittien tuki omalle puolelle, kuin vallata Pietari Suomalaisten avulla.
Se oli virhearvio ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat