Seuraa 
Viestejä45973

"[size=92:rlu12d3q]Kokoamme kirkkojen työntekijöinä toimivia ja muuten kirkkojen toiminnassa
mukana olevia seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä[/size:rlu12d3q] ."

Arcus toimii monella tasolla:

*Kuukausittain Helsingissä kokoontuva ja jatkuvassa sähköpostiyhteydessä oleva toimintaryhmä, johon kaikki Arcuksen jäsenet ovat tervetulleita.

*Maanlaajuinen verkosto, joka on pääasiassa sähköpostitse yhteydessä toimintaryhmän kanssa.

*Arcuksen piirissä on jo noin sata eri puolilla Suomea asuvaa naista ja miestä.

*Vietämme sateenkaarimessuja kerran kuussa Helsingin Tuomiokirkon kappelissa Malkuksen kanssa.

*Olemme kirkoista tai järjestöistä riippumaton ryhmä, mutta pidämme yhteyksiä Suomen kirkkoihin sekä lisäksi muun muassa niihin kytköksissä oleviin ammatti- ym. järjestöihin, YHTEYS-liikkeeseen, SETAan ja sen kristillisiin järjestöihin sekä kansainvälisiin kristillisiin homo - ja lesbojärjestöihin.Ryhmämme on maamme kirkoissa työntekijöinä toimivien ja muuten kirkkojen toiminnassa mukana olevien seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhdysside.

http://www.arcusfinland.net/

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (28)

Jälleen avattu äärimmäisen tärkeä keskustelu.
Vähemmistöjen asioita on tärkeä pitää esillä.
Hienoa "Henkonen" !!

rosewater
Seuraa 
Viestejä1231
aapeli
Jälleen avattu äärimmäisen tärkeä keskustelu.

Jokin terapeuttinen vaikutus, jota en pysty tavoittamaan, tällä ilmeisesti on.

"between the click of the light; and the start; of a dream"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

[size=100:3ioc8p68]"Moni homo ja lesbo on jo pienenä tajunnut olevansa erilainen ja tuo tunne on eristänyt vähitellen muista ihmisistä. Siitä on saattanut kasvaa kova kuori ihmisten ja minuuden väliin. Jostakin syystä tätä ilmiötä on alettu kutsua itsesyrjinnäksi. Aivan kuin ihminen itse tekisi jotakin pahaa itselleen ja voi lakata tekemästä, silloin kun haluaa.

Ratkaisuna nähdään kaapista ulostulo, jotta oma olo helpottuisi. Mutta mihin ”ulos” ihminen sitten tulee, jos ympäristö ei ole valmis vastaanottamaan. Ulostulo tapahtuu vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Yksin tehdyt paljastukset muistuttavat enemmän henkistä ”strippausta” tai julkista uskoontulokokemusta. Tässä lienee hivenen totuutta, sillä joukkoulostulot eivät ole olleet suosiossa.

Itsesyrjintä on harhaanjohtava sana. Parempi olisi puhua omaehtoisesta syrjinnästä. Omilla ehdoillaan itsensä syrjään jättäminen on henkilön valinta. Sisäsyntyinen itsensä syrjintä on henkilöhistoriaan kuuluvan vamman aiheuttama elämänasenne. Se on ympäristön asenteen aiheuttamaa itsensä syrjään jättämistä, joka on ”ei-olevaa läsnäoloa”. Tärkeälle osalle minuutta ei ole olemassa tilaa ympäröivässä elämässä. Seksuaalivähemmistöön kuuluva Ihminen on olemassa vain osittain, koska seksuaalinen identiteetti pitää piilottaa. Se mikä tuntuu itsessä hyvin tärkeältä läsnäololta, onkin toisille ”ei-olevaa”.

Tämän vuoksi kirkon tulisi siunata todesti ja oikeilla sanoilla. Tällöin kirkko antaa aidosti läsnäolonsa, jonka vain oikein toimitettu siunaus välittää. Tällainen siunaus on identiteettiä eheyttävää ja pitkäksi aikaa elämässä voimaa antavaa siunausta."[/size:3ioc8p68]

Omaehtoista syrjintää

[size=100:39eivju1]" Homopappi ja hänen kutsumuksensa

Ennemmin tai myöhemmin kirkon homo- ja lesbotyöntekijät käyttävät lain tuomaa oikeutta solmia virallinen parisuhde. Tiedotusvälineet eivät ole löytäneet vielä pappeja tai muita hengellisen työn tekijöitä, jotka esiintyisivät julkisuudessa virallistettuaan parisuhteensa.

Tässä vaiheessa se lienee viisasta, sillä piispoille on hyvä antaa työrauha, jota itsekin heiltä odotamme. Heitä painostaa jo yhteiskunta ja he joutuvat pakosti antamaan lausuntoja lähikuukausien aikana.

Toisaalta pappi on koko seurakunnan paimen ja saadakseen itse työrauhan on viisasta olla leimautumatta yhden asian papiksi. Työrauhan ja työnteon mahdollisuuden voi taata seurakunnassa vain hyvässä vuorovaikutuksessa ja luonnollisesti tapahtuva kaapista ulostulo.

Eiväthän heterotkaan kerro kaikkea omasta lähisuhteestaan ja mitä he tekevät makuuhuoneessaan. Miksi homoseksuaalin työntekijän pitäisi avata nuttunsa kaikkien katseltavaksi? Parisuhteen rekisteröinti on yhteiskunnan antama luonnollinen tie osoittaa olevansa jotain muuta kuin naimaton.
"[/size:39eivju1]
Homopappi

Dr_Strangelove
Voi hyvä isä ...Älä muuta virka, ystävä kallis.

Minä itse olen aktiivinen kirkossakävijä ja uskova, enkä homoja mitenkään syrji tai aseta alempaan asemaan, enkä heitä ryhdy "parantelemaan" (eikös ihminen ole mikä on syntymästään? Jokaisella omat ristit kannettavaan). Heidän nostaminen tuollaiselle jalustalle taasen vähän minua karsastaa. Koko Kristuksen kirkkohan on vähemmistöjen kirkko; Uskovien, hartaiden ja muista välittävien ihmisten yhteinen seurakunta. Siinä ei seksuaalisella suuntautumisella ole mitään väliä, kun nuo edellämainitut ovat kohdallaan. Jokainen voi omassa sydämessään arvioida asiansa oikeellisuudenn, eikös ole sanottu, jotta "älkää tuomitko, jottei teitä tuomittaisi"?

henkiset
Tällainen siunaus on identiteettiä eheyttävää ja pitkäksi aikaa elämässä voimaa antavaa siunausta

Eikös niin sanota, että Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä mihinkään tuollaiseen seikkaan katsomatta? Eikö tämä ole jo siunaus sinänsä? Minulle se ainakin tuo lohtua ja kaunistaa maailmankuvaani. Samoin lähimmäisenrakkaus ja Jumalan armo.

Erillaisuushakuisuus tuntuu nykyään olevan pop. Kyllä minun kirkkooni on tervetullut kuka tahansa ihminen mihinkään katsomatta, kunhan osaa tiloissa olla asiallisesti. Noh, näitä ihmetellessä...

Kirkolla on omat keinonsa hyväksyä tai olla hyväksymättä ympäröivän
maailman ilmiöitä. Mutta nuoret papit tuovat uudet tuulet ja suvaitsevaisuutta
kirkkoon.

He ovat kasvaneet yhteiskunnassa, jossa homoseksuaalit toimivat
pappeina, opettajina ja poliiseina.
Heille parisuhde ja sen siunaaminen
ovat itsestään selviä asioita.

henkiset
Kirkolla on omat keinonsa hyväksyä tai olla hyväksymättä ympäröivän
maailman ilmiöitä. Mutta nuoret papit tuovat uudet tuulet ja suvaitsevaisuutta
kirkkoon.

He ovat kasvaneet yhteiskunnassa, jossa homoseksuaalit toimivat
pappeina, opettajina ja poliiseina.
Heille parisuhde ja sen siunaaminen
ovat itsestään selviä asioita.

Minkä sinä lasket suvaitsevaisuudeksi? Minusta on välttättömyys hyväksyä kaikenlaiset ihmiset osaksi seurakuntaa, mikäli kirkko haluaa Kristuksen ruumiina pysyä.

Sakramentteja taasen pidän "kiveen hakattuina", luvattiinhan ne alkukirkon aikana sellaisinaan pitää (ja hyvin on ortodoksinen kirkko niitä vaalinut, minun mielestäni). Jeesuskin kunnioitti sakramentaalisuutta, menihän hänkin temppeliin rukoilemaan ja näin.

Minusta siis esimerkiksi avioliiton tulee pysyä miehen ja naisen välisenä liittona, kuten se määriteltiin alunalkujaan. Tosin liittoja samaa sukupuoltaolevien välille tietääkseni vihittiin ortodoksisella puolella vielä ennen 1800-lukua, mutta avioliitoksi niitä ei kutsuttu, vaan "ystävyysliitoiksi" (ellei muistini tee tepposia). Kyseessä siis ei ollut seksuaalinen liitto ("Yhdeksi lihaksi") kuten avioliitto on. Miksi niitä ei sitten enää ole? Jaa-a, enpä tiedä. Olen tosin kuullut, että joissain maissa näitä vielä järjestetään.

Onko sinusta muuten, henkiset, kirkko Kristuksen kirkko, vai ajan hengen kirkko? Minusta Kristuksen kirkko, jonka tulee pysyä sellaisenaan Kristuksen työn tekijänä ja hengellisenä kotina maailman kaikissa myrskyissä ja tyrskyissä. Itse en ole kirkossa syrjintää havainnut ketään kohtaan miltään suunnalta sen vähän ajan mitä olen siellä ollut. Puhun nyt siis Suomen toisesta kansankirkosta.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö virheitä olisi joskus tehty, olemmehan me kaikki ihmisiä. Kirkkokin toki jalostuu ajan kuluessa, mutta ajattelen tuon jalostumisen hieman erilaiseksi prosessiksi kuin luterilaisella puolella.
Sakramentit sakramentteina!

Dr_Strangelove
Voi hyvä isä ...

Vinkkinä BUSHMANILLE.

Piirissämme on jo toistasataa eriikäistä, erilaisessa tehtävässä olevaa ja
eri puolilla Suomea asuvaa ihmistä. Kokoonnumme säännöllisesti
Helsingissä. Periaatteenamme on ehdoton luottamuksellisuus, ja
mukanamme voi halutessaan olla hyvin matalalla profiililla.

henkiset
Kirkolla on omat keinonsa hyväksyä tai olla hyväksymättä ympäröivän
maailman ilmiöitä. Mutta nuoret papit tuovat uudet tuulet ja suvaitsevaisuutta
kirkkoon.

He ovat kasvaneet yhteiskunnassa, jossa homoseksuaalit toimivat
pappeina, opettajina ja poliiseina.
Heille parisuhde ja sen siunaaminen
ovat itsestään selviä asioita.

Niinpä, tuota pelkäsinkin. Tiesithän, että myös valtaosa opettajista ja proffista on kommunisteja, siksi meillä kansa kahden sukupolven aivopesun jälkeen uskoo "hyvään" itänaapuriin sama mitä teki ja että
USA on "paha,paha,paha" vaikka enkelin kieltä käyttäisi ? KGB:n
onnistunein projekti koskaan, kokonaisen kansan aivopesu. Pervessiot
ja "porvarillisen yhteiskunnan" instituutioiden naurettavaksi tekeminen
oli osa suunnitelmaa, kirkko tärkeä vastustaja ja "perhearvot" tuppa-
sivat viemään voiton kommuunien ihanuuksista, kuten vapaasta seksistä
sukupuolesta ja lajista välittämättä ja niinpä meillä täälläkin elää ja
voi hyvin keskusteluketju koiraseksistä. Sodoma ja Gomorra toteutu-
neena, missä viipyy tuli ja tulikivi ?

Jos on homoseksuaali tai kuuluu niin kutsuttuun seksuaalisesti vähemmistöön kansanosaan eihän se tarkoita, että olisi kommunisti. Ihan yhtälailla seksuaalisesti poikkeavia on myös muissa suuntauksissa. En ymmärrä, miksi seksuaalisesti poikkeavia pidetään vaarallisina: homot eivät minua ahdistele eivätkä lesbotkaan. - Tosin ei vastakkainen sukupuolikaan -.

Pedofiilejä en hyväksy, sillä pedofiili teollaan tuhoaa sen lapsen elämän, johon kajoaa.

Mestariampuja PiPi
Jos on homoseksuaali tai kuuluu niin kutsuttuun seksuaalisesti vähemmistöön kansanosaan eihän se tarkoita, että olisi kommunisti. Ihan yhtälailla seksuaalisesti poikkeavia on myös muissa suuntauksissa. En ymmärrä, miksi seksuaalisesti poikkeavia pidetään vaarallisina: homot eivät minua ahdistele eivätkä lesbotkaan. - Tosin ei vastakkainen sukupuolikaan -.

Pedofiilejä en hyväksy, sillä pedofiili teollaan tuhoaa sen lapsen elämän, johon kajoaa.

Kyllä, mutta kommunistit hyödynsivät tuota, "kaappipoliitikot" olivat
kiitollisia kiristettäviä, KGB laittoi "houkutuslintuja" ja kuvasi. Lisäksi
kaikenlainen "porvarillisen elämänmodon" pilkkaminen pervessioita
rohkaisemalla oli ohjelmassaan.

Dr_Strangelove:
"Kyllä, mutta kommunistit hyödynsivät tuota, "kaappipoliitikot" olivat
kiitollisia kiristettäviä, KGB laittoi "houkutuslintuja" ja kuvasi"

Eiköhän kaikkien maiden vakoilujärjestöt käytä noita "likaisia temppuja"

markent
Dr_Strangelove:
"Kyllä, mutta kommunistit hyödynsivät tuota, "kaappipoliitikot" olivat
kiitollisia kiristettäviä, KGB laittoi "houkutuslintuja" ja kuvasi"

Eiköhän kaikkien maiden vakoilujärjestöt käytä noita "likaisia temppuja"

Saattaapi olla.

Sehän oli tämä entinen Irakin asetarkastaja,
jolta löytyi ensin neljännesmiljoonan taalan pankkitili "irakilaiselta liikemieheltä" ja kohta sen jälkeen FBI yllätti miehen motellista alaikäisen
kanssa ....

Mestariampuja PiPi
Sekoittaako raha niin "miehen" pään, että sitten voi tehdä vaikka mitä törkeyksiä?

HALOO!

FBI lavasti homman!

Haloo itelles!

Kun on noita, jotka kuvittelevat olevansa ylijumalia kun rahaa on päällä, täysin sikoja, saakeli!

Yrjö
Mestariampuja PiPi
Sekoittaako raha niin "miehen" pään, että sitten voi tehdä vaikka mitä törkeyksiä?HALOO!

FBI lavasti homman!

Voi olla.

Voi olla tottakin.

Waldoz
Dr_Strangelove
Voi hyvä isä ...Älä muuta virka, ystävä kallis.

Minä itse olen aktiivinen kirkossakävijä ja uskova, enkä homoja mitenkään syrji tai aseta alempaan asemaan, enkä heitä ryhdy "parantelemaan" (eikös ihminen ole mikä on syntymästään? Jokaisella omat ristit kannettavaan).

Koko Kristuksen kirkkohan on vähemmistöjen kirkko; Uskovien, hartaiden ja muista välittävien ihmisten yhteinen seurakunta.

Siinä ei seksuaalisella suuntautumisella ole mitään väliä, kun nuo edellämainitut ovat kohdallaan. Jokainen voi omassa sydämessään arvioida asiansa oikeellisuudenn, eikös ole sanottu, jotta "älkää tuomitko, jottei teitä tuomittaisi"?

Homous on kuitenkin sairaus, josta on mahdollista kovalla tahdonvoimalla parantua. Älkää helvetissä ainakaan myötäilkö näitä sairauden riivaamia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat