Seuraa 
Viestejä3164

USB-portista voi aiheuttaa saman, kuin eräitten pistiäislajiyksilöitten pisto näille pistäjille itselleen - ainakin melkein:
Muistitikku ei sentään kuole - siihen se ei esineenä kykene - mutta tikun jäljelläoleva tallennuskapasiteetti kyllä kuolee tikun käyttäjältä, sillä väärin irrotettuun muistitikkuun ei voi tallentaa tavuakaan. Tuore kokemus on!
Sain hyvät neuvot ATK-liikkeestä ostaessani uutta muistitikkua mutta ... en voi noudattaa niitä kirjaston koneella: en pääse käsiksi ohjauspaneeliin tmv. paikkaan, josta löytäisin ´lisää/poista turvallisesti`-valikon. Näin ollen joudun altistamaan ehon muistitikkuni turmeltumisen uhkaan: samanlaiseen vastaanottamattomuuden tilaanko sekin joutuu, kun en pysty sitä saamieni ohjeitten mukaan portista poistamaan?
Ja minä uskoin ja luulin ensimmäistä muistitikkua ostaessani, että nyt saan toimivaa tallennuskapasiteettia tikun muistitilan täyttymiseen saakka.
Eikö joku propellihattu voisi keksiä varasysteemiä muistitikun turvalliseen poistamiseen silloin, kun tuotetta käytetään julkisissa koneissa, joiden asetuksiin asiakkailla ei ole pääsyä? Vai eriarvoistetaanko meitä ns. raudattomia tässä tilanteessa?

Kommentit (3)

Muistitikuissa vilkkuu valo kun ne kirjoittavat tai lukevat siitä. Silloin siihen ei saa koskea. Muuten sen saa poistaa vetämällä se liittimestä.

Ilmeisesti Windows-käyttöjärjestelmästä oli kysymys. Sinne oikeaan alanurkkaan, kellon viereen pitäisi ilmestyä se "Poista laite turvallisesti"-kuvake. Sieltä kun napsauttaa, saa laitteen poistettua oikein.

Mikäli näin ei kirjastosi koneissa tapahdu, niistä vastaavalle henkilökunnalle voisi myös antaa palautetta, jotta sallisivat kyseisen toiminnon, mikäli se ei tällä hetkellä ole käytössä. Jos ei muuta keinoa keksi, tietokoneesta luulisi saavan ainakin virran pois. Silloin ei ainakaan mitään tietoa liiku. Sitten nappaa tikun irti ja tämän jälkeen voi koneen käynnistää uudelleen.

(Onkohan kirjastoissa muuten sallittua omien muistitikkujen liittäminen koneisiin? Muistelisin että aikoinaan ainakin levykkeiden ja CD-levyjen kanssa pluraaminen oli kiellettyä.)

Käytännössähän se "Poista laite turvallisesti"-toiminto on tarpeellinen vain sen vuoksi, että sillä voidaan varmistaa, ettei muistitikun ja tietokoneen välillä liikuu dataa suuntaan tai toiseen. Jos tikku repäistään irti kesken informaation siirron, ko. datan sisältö saattaa korruptoitua, jonka jälkeen se ei ole enää luettavissa.

Jos muistitikkusi muisti näyttää jostain syystä olevan täynnä tällaisen virheellisen poiston vuoksi, muistitikku voidaan formatoida, jonka jälkeen tilan pitäisi taas vapautua käyttöön. Joskus muistitikku voi myös tyhjentyä mikäli sen poistaa ensin napsauttamatta sitä "Poista turvallisesti"-vitkutinta, mikä tietysti saattaa aiheuttaa käyttäjässä lieviä ärtymyksen oireita huomatessaan tietojen hävinneen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tietää
Muistitikuissa vilkkuu valo kun ne kirjoittavat tai lukevat siitä. Silloin siihen ei saa koskea. Muuten sen saa poistaa vetämällä se liittimestä.

Pitää paikkansa. Tein kerran sen virheen epähuomiossa. Tosin sain palautettua tikun käyttökuntoiseksi formatoimalla sen uudestaan. Piru Naiseksi, kokeilepa formatoida se vanha tikku ihan mielenkiinnosta... se ei välttämättä ole vioittunut lopullisesti.

Tikun Ominaisuudet->Eject toiminnolla Wintoosan saa luulemaan, että tallennusmedian "luukku" on auki ja silloin kirjoitus/lukutoiminnot pysähtyvät. Tuolla voi hieman varmistella haluttaessa. (En ole varma miten Eject on suomennettu, ei ole nyt suomenkielistä XP:tä käytettävissä. Mutta tiedätte mitä tarkoitan.)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat