Seuraa 
Viestejä45973

Panin suoraan sanoen jo 7-vuotta sitten merkille, että kysymys ns "kansainvälsisitä tekijänoikeuksista" oli alkanut saada suoraan sanoen sairaalloisia piirteitä.

Otetaan esimerkiksi pyörä. Se on yli 5000-vuotta vanha innovaatio, jota käytetään YHÄ esim uusimmissa autoissa! Mitä jos joku oliti päättänyt patentoida sen! Entä esim höyryveturi 1800-luvulla!

Mielestäni koko käsite "kansainväliset tekijänoikeudet" lepää sangen ohuella pohjalla. Tosiasiassa esim jenkeissä tästä käytännössä on tullut vain poliittinen lyömäase esim USA:n ja Kiinan välisessä kaupassa. USA:n ja Kiinan välit tuskin huononisivat enää yhtään, jos Kiina vain yksinkertaisesti päättäisi olla noudattamatta MITÄÄN länsimaista patenttia, ottaen huomioon kuinka huonoja ne ovat jo nyt. Tämä kauppasota oli jo 7-vuotta sitten selvästi nähtävissä taivaarannassa.

Mielestäni monet ns "patenttisodat" (esim Qualcomin ja Nokian välillä)osoittavat, että käsite "tekijänoikeudet" on voimakkaasti politisoitunut pääosin Amerikkalaisten ansiosta. He todella kuvittelevat omistavansa koko maailman! Tätä ideologiaa tukeakseen he ovat laatineet patenttilakinsa, joita lievästi sanoen voisi pitää rasistisina. Tosiasiassa olen alkanut epäillä, onko kansainvälisellä kaupalla niinkuin me sen nykyään tunnemme ylipäätänsä mitään mieltä? Miksi pitäisi olla mitään ylikansallisia instituutioita, jotka kontrolloisivat maailman vapaita kansakuntia? MM WTO on kerta toisensa jälkeen todistanut erittäin tehokkaasti toimimattomuutensa.

http://news.yahoo.com/s/nm/20070627/pl_ ... trade_dc_1

Kuten pyöränkin suhteen, eri maissa tullaan joka tapauksessa tekemään tutkimuksia saman aihepiirin yhteydessä, kuten esim geenitekniikan! Nämä kansainväliset patentit ovat vain poliittista pelleilyä! Kuten esim ajatus keinotekoisen elämän rakentamisesta ja patentoimisesta!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6251910.stm

Jossain pitäisi suoraan sanoen kulkea hyvän maun raja!

Kommentit (3)

Vedähän henkeä. Ovat huomanneet jo Yhdysvalloissakin että heidän oma patenttijärjestelmänsä haittaa jo oman maan innovatiivisien keksintöjen syntymistä ja niiden käyttöönottoa, kun koko maasta ei löydy ketään joka pystyisi sitä patenttiviidakkoa ymmärtämään.

Jossain (en löytänyt linkkiä) oli juttua että patentteja aletaan arvioimaan sekä aikovat laittaa patenttihakemukset julkisiksi ENNEN kuin patentti myönnetään, jotta saadaan itsestään selvät patentit karsittua pois (kukaan ei voi patentoida pyörää) sekä muut tahot voivat tehdä valituksia, esim jos jokin asia on jo patentoitu heidän nimiinsä erilaisin sanakääntein.
l

Mutta entä jos Kiina ei esim noudattaisi Amerikkalaisia patentteja omalla maaperällään? Mitä merkitystä sillä on, jos USA on kumminkin jo haastanut sen WTO:hon ja syyttää nyt mm sotilas-salaisuuksien varastamisesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat