Seuraa 
Viestejä45973

Aloitinpas sitten aiheen koskien joidenkin ihmisten suhtautumista jumalaan. Suuri osa ateisteista ei usko jumalaan koska maailmassa on niin paljon pahaa että jumalaa ei voi olla olemassa, vaikka jumalan olemassaolo ei tarkoita että kaikki olisi maailmassa täydellistä. Kaikki pahat tapahtumat maailmassa johtuvat ihmisistä, raamattu kertoo kuinka ihminen karkoitettiin paratiisista ja lähetettiin elämään tähän maailmaan joka toisin kuin paratiisi on kaukana täydellisestä.

Sivut

Kommentit (27)

maddox
Kaikki pahat tapahtumat maailmassa johtuvat ihmisistä, raamattu kertoo kuinka ihminen karkoitettiin paratiisista ja lähetettiin elämään tähän maailmaan joka toisin kuin paratiisi on kaukana täydellisestä.Hmm... Ja kun elää sitten raamatun sanan mukaan, on jälleen mahdollisuus päästä tuonne paratiisiin? Mutta vasta kuoltuaan.

Ajattelen, ettei ole muuta paratiisia kuin tämä maailma - elämä- tässä tällaisena koettavana. Minusta tämä planeetta on mielettömän upea paikka, todellinen paratiisi siis - ja olen onnellinen - nyt - eläessäni tässä ja nyt.

Enpä osaisi muuta toivoa..


vaikka jumalan olemassaolo ei tarkoita että kaikki olisi maailmassa täydellistä.

Minusta Jumalan olemassaolo voisi tarkoittaa juurikin sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä28495
markent
"...Suuri osa ateisteista ei usko jumalaan koska maailmassa on niin paljon pahaa että jumalaa ei voi olla olemassa..."

Voi kiesus sinua!

Vähän samaa minäkin mietin.

Itse ateistina (oletan nyt, ettet ole trolli. Tässä nimittäin tulee vähitellen vainoharhaiseksi näiden häirikköjen kanssa, sinusta minulla ei ole muistikuvaa.) en usko jumaliin, koska en näe minkäänlaista todistetta tai viitettäkään siihen, että maailma tai sen historia tarvitsisi jumaluuksia. Kaikki asiat voidaan selittää ilman jumalia, joten mitä virkaa heillä on?

Mutta jos nyt haluat äänestää...

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Jos kaikki uskoisivat Jumalaan, ei olisi pahuutta, ei kuolemaa, rumuutta, kärsimystä, epätäydellisyyttä, pimeää, kylmää, nälkää, väsymystä, nelosia todistuksessa, liian vähän aikaa, tyhmiä naapureita, räsää autoa, ilmastonmuutosta, häiriötä kansainvälisessä kuvayhteydessä, huonoa euroviisumenestystä, paalupaikan menetystä formuloissa, hallaa, suojaa, pakkasta, hellettä, tulvaa, kuivuutta, epätietoisuutta, ylimielisyyttä, tyhmyyttä, viisastelua, mautonta purkkaa, märkiä nuotiopuita, hyttysiä, neljä D -dokumentteja eikä ryppyjä pläsissä.

Ihanko totta saatanan maddox, olet sitä mieltä että kaikki tämä, eikä siinä vielä kaikki, olisi paremmin jos kaikki vain uskoisivat Jumalaan?

Jumalauta. Eiköhän uskota kaikki Jumalaan.

Mutta jos sataa, lomalainen kärsii, idiootti maddox, siitä mistä maanviljelijä nauttii, kun susi tapetaan, lampaankasvattaja pelastuu samalla kun sudenpentu kuolee nälkään, kun sinulla, ajattelematon maddox, käy hyvä tuuri että ehdit raitiovaunuun, Janatuinen myöhästyy samasta syystä töistä ja saa potkut, jos hyttyset kuolee, joku hyönteissyöjä kärsii nälkää.

Miten hyvä tavaton maddox Jumala kykenee korjaamaan kaiken sen minkä yksin minun epäuskoni pilaa maailmassa?

Onkohan tuossa fantasiassa jokin ongelma, ja pitäisiköhän se peittää että ehdit kuolla muiden vuoksi menetetyssä paratiisissa ennen kuin huomaat syntyneesi tähän maailmaan missä me kaikki muut elämme sattumalta samaan aikaan kanssasi syyttämättä muita olosuhteista joissa elämme.

Hyvä tavaton maddox. Rupea ihmiseksi sinäkin hyvän sään aikana. Ja anna jo olla.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Kaikki pahat tapahtumat maailmassa johtuvat ihmisistä, raamattu kertoo kuinka ihminen karkoitettiin paratiisista ja lähetettiin elämään tähän maailmaan joka toisin kuin paratiisi on kaukana täydellisestä.

Ei voip uskoa jumalaan, mutta elämään kyllä. Jos jumala on elämä niin..???

Elämä tarjoaa kärsimyksiksi nimitettyjä ilmiöitä ja - ei kärsimystä - .

Elämä on kuin onkin JO nyt täyttä/täydellistä.. "ilossa sekä surussa".

Ja taivaassa jo ollaan, kun pallo killuu taivaassa.. taivaissa.

qaz

Elämä tarjoaa kärsimyksiksi nimitettyjä ilmiöitä ja - ei kärsimystä - .

Hyvä huomio. Afrikass ihmiset kuolee näläks nimitettyyn ilmiöön, ei nälkään.

Kun onpi mieli puhdas, onpi se kuni taivas, täysi ja kaikkialle ulottuva, kaiken sisäänsä sulkeva (vain tyyneen voi taivas kuvastua).

Niin kuin kaikki mestaritkin, ovat aina neuvoneet kautta aikojen jokaisen kokemukseen vedoten ( jos vain kokemustaan uskaltaa katsoa ), niin sitä mukaa kun kyllästyy lopullisesti pinnallisten mielihalujen talutushihnassa olemiseen, alkaa nousta eli laskeutua tuolle sisäiselle taivaalle ja oppia nauttimaan siitä, olemisen täydellisyydestä, puhtaasta olemisesta (jota ei sitten kuvitella) Sen jälkeen ei ole enää nokka kiinni ulkoisen todellisuuden akkunassa, vaan on tarpeeksi etäällä asioista nähdäkseen asiat niin kuin ne ovat, ei niin kuin ne itsessään tulkitsee vanhojen tunnelatausten pohjalta. Hiekanmurunenkin on iso, kun se on omassa silmässä. Joten pitää lakata pitämästä kaikkea omana, lakata henkilökohtaisesti samaistumasta asioihin.

Jumala on hyvä, niin kuin God on 'good' ilman ylimääräistä oota. Mutta hyvä on aina vain minussa. Jos ajattelee, että se on muualla, mutta tuntee sen todellisuuden, se on edelleen - minussa - koska minä olen ainoa, joka tuntee. Koska ei ole mitään muuta kuin minä. Kaikki 'muu' on jotain, mitä en ole itsessäni oppinut vielä tuntemaan. Eli rakastamaan. Eli sallimaan sen olla. Ja mennä, jos on mennäkseen. Ku'olla.

Kärsimys on hyvää; kaikki mitä tapahtuu maailmassa NYT. Mutta vain Luoja tietää sen. So be it. Kuitenkin vain se, mikä on nyt, on todellista. Jos kuvittelen vastuutani jonnekin muualle tai jollekin muulle, väistelen omaa työsarkaani. Täyttymys tulee sitä mukaa kun täyttää oman työsarkansa

Uskovaiset ovat kuulemma suppeita. On mahdotonta uskoa - tai uskaltaa katsoa Jumalaa kohti ja kokea elämän jumalallisuutta - ja olla suppea, koska silloin täytyy nimenomaan altistua omassa kokemuksessaan enemmän ja enemmän todellisuudelle kaikessa karuudessaankin, kaikelle hyvälle ja huonolle, tuskalle ja ekstaasille, vihalle ja rakkaudelle, kärsimättömyydelle ja suppeudelle - kaikki persoonallinen häiriintyminen näistä, sisältää sen kaiken. Tai elää sitä, uudelleen ja uudelleen ja uudelleen, kunnes siihen ei enää jaksa samaistua. Siihen kypsymistä on ikä kaikki.

Luin mukulana jonkin lasten kuvasadun, jossa oli apina viidakossa. En muista tarkemmin mitä apina teki, mutta sadun lopussa joku kai kuoli ja meni taivaaseen ja kertoja selitti kuinka "meistä tulee jumalan lapsia". Minä vaivaannuin, enkä lukenut sitä enää ikinä uudestaan.

maddox
Aloitinpas sitten aiheen koskien joidenkin ihmisten suhtautumista jumalaan. Suuri osa ateisteista ei usko jumalaan koska maailmassa on niin paljon pahaa että jumalaa ei voi olla olemassa, vaikka jumalan olemassaolo ei tarkoita että kaikki olisi maailmassa täydellistä. Kaikki pahat tapahtumat maailmassa johtuvat ihmisistä, raamattu kertoo kuinka ihminen karkoitettiin paratiisista ja lähetettiin elämään tähän maailmaan joka toisin kuin paratiisi on kaukana täydellisestä.

Äänestyksestä puuttuu vaihtoehto; mitä vi'ttua se kenellekään kuuluu, mihin joku uskoo tai on uskomatta.

maddox
Suuri osa ateisteista ei usko jumalaan koska maailmassa on niin paljon pahaa että jumalaa ei voi olla olemassa,

Mistä olet saanut sen käsityksen, että suuri osa ateisteista ajattelisi näin? Minun ymmärtääkseni ateismi on yleistynyt läntisessä maailmassa hitaasti mutta varmasti tieteen ja valistuksen ansiosta, eikä suinkaan maailman pahuuden vuoksi. Harva ateisti on niin hölmö, että perustelisi jumalan olemattomuutta omalla kokemuksellaan ilkeästä maailmasta. Mahdollinen jumala voi tietysti myös olla paha tai välinpitämätön.

Ylivoimaisesti suurin osa ei usko siksi, että ei ole mitään perustetta uskoa. Tuhansia vuosia vanhoihin seemiläismyytteihin pohjautuvilla uskomuksilla ei ole sijaa nykyihmisen maailmassa, jossa luotettavaa tietoa on havaittu löytyvän tieteellisillä tutkimusmenetelmillä eikä mahatunteilla.

Minusta jumalan olemassaolemattomuudesta kertoo parhaiten se täydellinen läsnäolemattomuus jota kyseinen entiteetti harjoittaa. Sama juttu kuin maahisten, Jetin tai menninkäisten kanssa, tuokaa todisteet niin uskon kyllä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat