Seuraa 
Viestejä45973

Onks Stasi ja Tarja keskustelu osio sensuroitu demarien puoluetoimiston vaatimuksesta?
Mistään en löydä sitä enää

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Oliko säikeessä alkuviikosta joitakin poikkeavia viestejä, jotka olisivat olleet syynä? Olisi saanut säie jäädä keskusteluun.

Ei tämä ole ainoa paikka mistä on poistettu stasi-listaan liittyvät asiat.Melkein jokaisessa keskustelu foorumissa missä on kerrottu demareiden olevan listalla on poistettu.Vaikka niissä ei olisi edes nimeltä ketään mainittu!!!
Ettei vain joku sdp:n puoluetoimistosta ole sattumalta lukenut niitä!!
Ainakaan mikään mtv,iltasanomat tai iltalehti ei enää hyväksy keskustelu palstoillaan stasi keskustelua!!!

Koska stasilistoja pidetään salaisina,niin tässä on eräs julkinen asiakirja joka on löydettävissä http://www.eduskunta.fi sivuilta.
Tämä on Neittaanmäen kysymys jonka hän esitti jo toukokuussa 2003

KK 118/2003 vp - Petri Neittaanmäki /kesk
KIRJALLINEN KYSYMYS 118/2003 vp
Stasi-listojen sisältö

Eduskunnan puhemiehelle

Suojelupoliisin vastavakoiluosaston päällikkö Hannu Moilanen sanoi syksyllä 2002 (HS 9.11.2002), että Supon vuonna 1990 haltuunsa saama 18 nimen lista on "epämääräistä vihjetietoa". Sen sijaan vuonna 1999-2000 käyttöön saatua Rosenholz-aineistoa, joka avaa peitenimien koodit, Supo pitää "vakavasti otettavana tiedostona". Moilasen mukaan Supon Stasi-tutkimukset ovat kohdistuneet "sormilla laskettavaan määrään suomalaisia".

Stasin arkistoista vastaava Saksan viranomainen Marianne Birthler on Suomen Kuvalehden haastattelussa korostanut, että Rosenholz-aineistoon liittyy liikaa odotuksia eikä aineisto sellaisenaan riitä näytöksi rikoksesta. Birthler varoitti, että Stasin arkistoja on käytetty poliittiseen kostamiseen ja niillä on pyritty katkaisemaan monen syyttömän kansalaisen ura.

Supo on tammikuussa 2003 saanut selvyyden Alpo Rusiin liitetyn Rosenholz-aineiston paljastaman kortin merkityksestä. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Rusi on liitetty koodiin XV/11/69 ilman, että hän on itse tästä mitään tiennyt. Häntä on pidetty vain "mahdollisena tulevaisuuden tietolähteenä".

Tällaisia ns. sivu- tai sukulaiskortteja on runsaasti Stasin arkistoissa ilman, että asianomaiset kortteihin merkityt henkilöt olisivat koskaan mitään moitittavaa tehneet. Lisäksi on tiettävästi selvinnyt, että Alpo Rusi ei ole koskaan toimittanut ainuttakaan asiakirjaa Stasille eikä hän ole ollut asemassa, jossa olisi edes voinut saada käsiinsä luovutettuja asiakirjoja. Hän on kaikissa yhteyksissä kiistänyt tehneensä mitään moitittavaa. Sen sijaan hänen veljensä on tunnustanut koodiin XV/11/69 liittyvät asiakirjojen luovutukset. Entisen DDR:n asianomaiset Stasi-viranomaiset ovat tiettävästi valaehtoisissa todistajanlausunnoissa vahvistaneet tämän lisäksi myös sen, että Alpo Rusi ei ole ollut Stasin yhteyshenkilö eikä ole luovuttanut koskaan mitään asiakirjoja.

Viime syksynä (14.11.2002) tein kirjallisen kysymyksen, jossa esitin toivomuksen, että eduskunta saisi selvityksen Rosenholz-listalla olevien nimien tutkinnasta. Ministeri Itälä ei vastauksessaan antanut pyydettyjä tietoja.

Espanjan Sanomien päätoimittaja Arto Ryynänen on lehden uusimmassa numerossa kirjoittanut artikkelin vuoden 1990 heinäkuussa Supon kassakaappiin suljetusta ns. Tiitisen-Koiviston listasta. Sulkemispäätöstä perusteltiin tuolloin kansallisella turvallisuudella. Supon tuolloinen päällikkö, pääsihteeri Seppo Tiitinen, on puolestaan myöhemmin todennut sulkemisratkaisua perustellessaan, ettei "tunkio pöyhien parane". Ryynänen kertoo, että hänen saamiensa luotettavien tietojen mukaan listalla on entisen pääministerin Kalevi Sorsan, nykyisten ulkoministeriön alivaltiosihteerien Arto Mansalan ja Jaakko Laajavan sekä Etelä-Afrikan suurlähettilään Kirsti Lintosen nimet. Läntisen tiedustelupalvelun (CIA:n) välittämien tietojen mukaan näitä henkilöitä epäillään yhteyksistä Stasiin.

Ryynäsen esille nostamien vakavien epäilyjen pikainen selvittäminen palvelee kaikkien osapuolten etuja. Kysymys ei ole myöskään kansallisen turvallisuuden kannalta merkityksetön.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän valtioneuvoston asianomaisen jäsenen vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Voiko hallitus vahvistaa perusteluissa mainittujen nimien kuuluvan suljettuun ns. Tiitisen-Koiviston listaan, ja mikäli nimet ovat joko sillä tai jollakin muulla listalla,

voiko hallitus kertoa, mitä tutkintaa heidän osaltaan on tehty ja mihin tulokseen näissä mahdollisissa tutkinnoissa on päädytty?

Helsingissä 23 päivänä toukokuuta 2003

Petri Neittaanmäki /kesk

Vierailija
Cicero
Onks Stasi ja Tarja keskustelu osio sensuroitu demarien puoluetoimiston vaatimuksesta?
Mistään en löydä sitä enää

se on sama kirjoitus mikä löytyy se-lehden kotisivuilta.

Cicero tuntuu olevan asiantuntija, jonka juttuihin tutustuminen antaa uutta tietoa ainakin minulle.

Kysyn vielä, voiko hiusten värjäyksellä tunnustaa sosialisminsa syvyyttä ja uskollisuutta puna-aatteelle? Liittyvätkö matkat sosialistimaihin värin tunnustamiseen ja poliittisten samoinajattelijoiden kanssa voitonjuhliin?
Liittyykö "punainen heinäkuu" yle-teema sosialismin juhlistamiseen ja poliittiseen manipulaatioon?

Kyllä pakosta hirvittää jos tätä miettii. Seuraavissa vaaleissa on mahdollisuus tukea sosialistista kehitystä pari pirua vasemmalle. Vai miten se klassinen lausahdus oli?

Itse olen punainen huolesta. Toivon kuitenkin olevani sinivalkoinen suomalainen. Toivon, että yritysten joukkopako yrittäjävihamielisestä kylmästä tasavallasta lakkaisi ja poliittinen kurssi muutettaisiin yrittäjämyönteiseksi. Voidaan tieteellisesti pätevällä tavalla osoittaa yrittämisen ja maan hyvinvoinnin välinen yhteys. Yrittäjien väheksyminen nykymalliin tarkoittaan meille DDR:n ja Stasin kohtaloa ja Neuvostoliiton kohtaloa. Emme kai loppujen lopuksi kukaan halua sitä? Vai onko se teille ihan sama? Minulle ei!

Sepi on siinä oikeassa, että oikealle, eikä väärään on kurssia reivattava.
Punakoneena Suomi ei pärjää. Se on tilastollinen totuus tältä päivältä. Tutkikaa vaikka millä tieteellisellä mittarilla päivittäisiä uutisia yritysten joukkopaosta. Tänään oli vuorossa pari yrityskokonaisuutta. Paperitehtaatkin ovat kuulemma vähentämässä ns. Maariskiä ja harkitsevat muuttoa ennustettavampiin ja vähemmän punaisiin maihin.

Välillä koitettiin tiedotusvälineissä tuoda esille, että Suomi, korkean teknologian maana pitää suunnittelun ja osaamisen täällä ja teettää ns. bulkkityön muualla. Eilen uutisissa todettiin, että eräs kännykkäfirma siirtää uusien kännyköiden suunnittelun muihin maihin Suomesta. Ei kuulosta hyvältä.

Samaan aikaan useat talousviisaat valittavat, että nykyisellä menokehityksellä maa on konkurssissa alle kymmenessä vuodessa.
Eikä tämä ole vitsi.

On se kylymää ja julumaa tuo mualiman meno

Kar1:
"Samaan aikaan useat talousviisaat valittavat, että nykyisellä menokehityksellä maa on konkurssissa alle kymmenessä vuodessa.
Eikä tämä ole vitsi."

Tämä ei muute ole vitsi ollenkaan.Jokin aika sitten eu:n eräs herra kävi suomessa,muistaakseni Baroso tai sinnepäin oli se nimi.
Suomessa hallitus piti keskustelu tilaisuuden jossa puhujina oli Vanhanen,Lipponen ja yllättäen Esko Aho.Sillä eihän Aho ole enää poliitiikassa mukana ollenkaan.
Yllättävää tässä keskustelussa oli Ahon osuus,nyt olen saanut kuulla että tätä keskustelua on junaillut Lipponen,Vanhanen ja työnantajajärjestöt.
Vanhanen ja Lipponen puhuivat liirunlaarumia ninkuin Eu:n herroille pitääkin puhua.
Lehdistö nosti esille sen mitä Lipponen ja Vanhanen puhuivat ja tietenkin mitä Baroso.Mutta tärkeimmän puheenvuoron piti Esko Aho,ja se mitä Aho puhui niin hän puhui Hallituksen ja työnantajien suulla.Sillä hänen puheensa tarkastettiin miesvoimin ennen puhetta.
Ahon puheenvuoroa noteerasi ainoastaan Ylen uutisen päivälähetyksissään,vaikka hänen puhe oli kaikkein tärkein.
Puheessa Aho sanoi seuraavaa,en muista kuitenkana sanatarkkaan:

"USA on johtava maa globaalitaloudessa ja Aasian talous kehittyy erittäin nopeasta Kiinan vetämänä,mutta missä on EU?? Olemme jäämässä jälkeen kehityksestä ja globaalitaloudessa.Eu:sta tulee maailman takapajula jossa kiinnitetään huomioita vaan ainoastaan ympäristöön."

Puheen jonka Aho piti oli Eu:un talouspolitiikkaa arvosteleva.
Nyt monet jotka eivät pidä Ahosta sanovat että ei hänen juttuja kannata noteerata,mutta pitää muistaa että Lipponen oli se joka Ahon halusi sinne puhumaan.Ja vois sanoa että laittoi "sanat suuhun".

Eu:n talouspolitiikka johtaa taloudelliseen rappioon.Kohta olemme samalla tasolla kuin joku afrikkalainen kehitysmaa.Jos ei muutosta tehdä.
Eu:ssa on lisäksi eräs aikapommi joka tikittää,se on nimittäin ylisuuret ikäluokat jotka menevät kohta eläkkeelle.Suomi on eu:n ainoa maa joka on jollain tavalla varautunut tulevaan tilanteeseen,mutta euroopassa ei yksikään maa ole sitä tehnyt.Eli siellä kytee pommi!!

Ei tarvi olla kummonen taloustieteilijä kun näkee että suomestakin yritykset siirtyvät eu:n ulkopuolelle,suurin osa aasiaan!

Kannattaisi perustaa yritys, joka keskittyy vanhusten hyvinvointipalveluihin. Tällaista olen pohtinut. Siellä pitäisi olla vanhuksille(eläkeläiset) kaikenlaisia palveluita ja elämyksiä/elämysmatkoja. Tämä tietenkin edellyttää, että rahoitus tulisi vanhuksilta tai heidän sukulaisiltaan. Tietenkin voisi valtiokin hieman tukea, kun tukevat ties mitä muitakin yrityksiä ja maanviljelijöitä. Sitten houkutellaan ihmisiä ympäri eurooppaa tänne Suomeen viettämään iloisia eläkepäiviä. Samoin tämä laitos toivonmukaan vähentäisi vanhusten syrjäytymistä.

"AC" kirjoitti:
Kannattaisi perustaa yritys, joka keskittyy vanhusten hyvinvointipalveluihin. Tällaista olen pohtinut. Siellä pitäisi olla vanhuksille(eläkeläiset) kaikenlaisia palveluita ja elämyksiä/elämysmatkoja. Tämä tietenkin edellyttää, että rahoitus tulisi vanhuksilta tai heidän sukulaisiltaan. Tietenkin voisi valtiokin hieman tukea, kun tukevat ties mitä muitakin yrityksiä ja maanviljelijöitä. Sitten houkutellaan ihmisiä ympäri eurooppaa tänne Suomeen viettämään iloisia eläkepäiviä. Samoin tämä laitos toivonmukaan vähentäisi vanhusten syrjäytymistä.

TAPUTUKSIA, ONNEA JA MENESTYSTÄ!

Tuo on oikeasti hyvä idea.

Nyt olisi hyvä tietää kuka otti yhteyttä tämän palstan moderaattoriin stasi-listan avauksesta joka poistettiin.?Olen saanut tietää että demarien puoluetoimisto on poistattanut stasi-lista keskusteluja useista eri keskustelu palstoilta.
Vai sattuiko niin että tämä moderaattori toimi ominpäin puolueensa edellyttämällä tavalla?

Meillä menee suomessa hyvin,meillä on demaripressa jolta on kysytty eduskunnassa stasi yhteyksistä.Kysyjinä ovat olleet Hautala (vihr) ja Neittaanmäki(kesk).
Meillä on Supon päällikkönä demari (Nevala) joka on ollut stasi-listassa olevan Sorsan avustaja!
Meillä on demari oikeusministeri Johannes Koskinen joka on tahollaan päättänyt että stasi-listaa ei julkisteta.
Ja ennenkaikkea,Meillä on myös lehdistössä enemmistö demareita.Ja he muokkaavat kansalaisten mielipiteitä..ja kukaties meillä on myös keskustelupalstojen valvojina demareita.
Eli´voidaan sanoa että meillä menee hyvin!!
Tietenkin sillä edellytyksellä että me kaikki ollaan demareita!!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat