Seuraa 
Viestejä45973

Kärsin itse ajoittain herkästä nenästä. Tuntuu kuin pienikin altistuminen pölylle saa aikaan allergisen reaktion. Seurauksena on limakalvon liman eritystä ja toistuvaa aivastelua. Psyykkiset vaikutukset ovat mielialan muuttuminen ärtyisäksi ja tämän takia tehtävien hoitaminen on vaikeampaa, koska keskittymiskyky on alhaisempi.

Olen miettinyt aivastuksen ja limakalvojen ärsyynymisen mekanismia. Kun aivastus on tuloillaan, tunnemme suuren kutituksen nenässä ja tiedämme, ett kohta tulee aivastus ja sen perässä nenän vuoto. Miten olisi, jos yliherkkiä neniä hoidettaisiin botoxilla: tapetaan esim. kolmannes nenän limakalvoista aivoihin johtavista hermoista.

Kommentit (5)

Peksa
Miten olisi, jos yliherkkiä neniä hoidettaisiin botoxilla: tapetaan esim. kolmannes nenän limakalvoista aivoihin johtavista hermoista.

Kuullostaa taas lääketieteelliseltä ratkaisulta: Ne ovat monesti ehdottamassa hermojen polttamista oireiden lievittämiseksi. Eikö olisi parempi keskittyä oireiden aiheuttajaan eikä oireisiin? Etkö keksi mitään vaihtoehtoa? Tuo kun on peruuttamaton toimenpide.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat