Seuraa 
Viestejä13176

Jos synnyttää lapsen ja vie sen metsään ja jättää sinne. Niin hän ei opi ihmisten tapoja ja kieltä. Lapsi ei edes osaa kävellä kahdella jalla jos hän ei ole nähnyt esimerkkiä.

Oletko ajattelut asian näin, että kaikki peilaa asioita toisiltaan.

Ei ole tullut ajateltua tätäkään asiaa, kuin ihmisiä on aina ympärillä.

on tää ihmeellistä, tämä elämä.

Kannattaa olla viisas ja johdatella ja mietiskellä omia parempia juonia, että ihmiset saavat sinusta esimerkkiä ja mailmmasta tulee parempi paikka.

Jos on viisautta, tulee viisaita. Jos on tyhmiä tulee tyhmiä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
tiäremiäs
Lapsi ei edes osaa kävellä kahdella jalla jos hän ei ole nähnyt esimerkkiä.

Käveleminen on muuten motorisen hermoston kypsymistulos! Ihminen ei varsinaisesti opi kävelemään, kaikista vähiten esimerkistä. Joissain (intiaani)kulttuureissa lapsia pidetään kapaloissa, kunnes ovat niin isoja että osaavat kävellä.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Heksu
tiäremiäs
Lapsi ei edes osaa kävellä kahdella jalla jos hän ei ole nähnyt esimerkkiä.Käveleminen on muuten motorisen hermoston kypsymistulos! Ihminen ei varsinaisesti opi kävelemään, kaikista vähiten esimerkistä. Joissain (intiaani)kulttuureissa lapsia pidetään kapaloissa, kunnes ovat niin isoja että osaavat kävellä.

Toi oli vähäsen epäsevästi, tarkoitin että jos näkee toisenlaisen mallin. Esimerkiksi. 4 jalalla kävelyä. Lapsi ottaa kävelyyn myös kädet ja jalat.

Eli kävelee vähän niin kuin 4 jalalla.

Se oppii varmasi kävelemään, mutta se kävelee niin kuin se on nähny.

Ei tajua automaattisesti kävellä kahdella jalalla.

Toki intiaaniheimossa lapsen ympärillä on myös muita ihmisiä, mutta metsässä ei välttämättä ole. Muita kuin eläimiä. Malli otetaan siittä mitä nähdään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19810
tiäremiäs
...Oletko ajattelut asian näin, että kaikki peilaa asioita toisiltaan.
...
Kannattaa olla viisas ja johdatella ja mietiskellä omia parempia juonia, että ihmiset saavat sinusta esimerkkiä ja maailmasta tulee parempi paikka.

Apinoitahan me ja apinoidaan kun tilanne vaatii.
Askel kerrallaan edetään portaita kohti suurta tuntematonta - huomista.

Viisastelut sikseen. Asiaa haastat, monasti lapset oppivat paremmin esimerkin kuin käskyn perusteella. Aikuisetkin matkivat muita joutuessaan outoon tai uuteen tilanteeseen - kuinka tätä hiivatin rapukihveliä käytetään etc.
Mukavampia esimerkkejä vaikka naurun leviäminen, tai haukotuksen.

Ja nyt mie hiivin pehkuihin, yön köllyköitä

DM

Ai niin, vielä sananen. Toki ihmiset toimivat vuorovaikutussuhteessa toistensa kanssa muillakin tasoilla. Eihän tästäkään turinoinnista tulisi hittojakaan, jollei toisten kautta omia juttujaan peilaisi - perin tylsää yksinpuhelua vain.

edit a=u

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Niin eikös jossain intiassa(?) ollut ne susilapset jotka olivat plagioineet susien käyttäytymismallin. Eivät sitte millään ruvenneet elämään ihmisiksi. Näin muistelisin jostain lukeneeni.

Esimerkkinä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Susilapsi

ei ollut toisin se mitätarkoitin, mutta saahan siitä kuvan mitä tarkoitan. Itse luin jostain kovakantisesta zygologian oppaasta.

Legendan mukaan jossain päin maailmaa (luultavasti yhdysvalloissa), olisi laitettu kymmenen lasta suljettuun tilaan, jossa ne saavat tietyn verran ruokaa syödäkseen. Sitten niiden käyttäytymistä olisi tarkkailtu useiden vuosien ajan. Lapsista pidettiin jollain tapaa huolta niin kauan, että ne osasivat syödä itse, mutta mitään esimerkkiä niille ei annettu.

Toivottavasti ei pidä paikkaansa.

Edit-

Testissä siis ilmeisesti tarkasteltiin "heimojen" syntymistä, kuten myös mahdollisen kommunikoinnin kehittymistä. Toisaalta mielenkiintoinen, toisaalta epäinhimillinen testi.

Joo muistan myös ton susilapsi homman. 2 pientä lasta ja sit joku susiemo oli niitä hoitanut, ihmeesti olivat luonnossa selvinnyt.

Kun ne sieltä metsästä löydettiin niin kyllähän ne ihmisten tavoille alkoivat oppimaan, mutta paljon hitaammin kuin normaalit lapset. Ja muistaakseni nuorempi niistä lapsista oppi jopa puhumaan muutaman sata erilaista sanaa.

Molemmat lapset taisivat kuolla alle 16 vuotiaina, jos oikein muistan. Surullista

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19810

Ehkä tunnetuimmat susilapset ovat Romulus ja Remus. Perustivat sittemmin kuuleman mukaan Rooman.

Laitan tähän muutaman tunnetuimmista susilapsista.

Susilapset
Susilapsilla tarkoitetaan hoitajiensa hylkäämiä, sosiaalisessa eristyksessä varttuneita lapsia. Joissakin tapauksissa lasta on elätetty ullakolla, joissakin tapauksissa lapsi on hylätty metsään, missä hän on ihmeen kautta selvinnyt hengissä. Susilapsi-nimitys juontuu siitä, että jotkut metsään hylätyt lapset ovat varttuneet susilauman jäseninä. Löydettäessä he ovat liikkuneet nelinkontin ja syöneet ja äännelleet susien tapaan. Susilapsi tunnetaan yli 50. Tunnetuin ihmisistä tahallisesti eristetty lapsi on Kaspar Hauser. http://www.mysteriouspeople.com/Hauser1.htm

Jos lapsi on joutunut hyvin varhain ihmisistä eroon ja yksin eläminen on kestänyt pitkään, puhumaan oppiminen on hyvin vaikeaa, usein mahdotonta. Susilapsilta puuttuu 4 - 6-vuotiaille tyypillinen seksuaalinen uteliaisuus, aikuisinakaan he eivät osoita seksuaalista kiinnostusta. Villilasten kehitystasosta tehdyt havainnot osoittavat, että ihmisen äly, persoonallisuus ja tunne-elämä voivat kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla edellytystensä mukaisesti vain ihmisten parissa ja että kielellä on tässä kehityksessä keskeinen asema. Ilman sosiaalista ympäristöä psyyken kehitysmahdollisuudet jäävät pääosin toteutumatta.

Villilasten tutkimuksesta on ollut hyötyä myös vaikeavammaisten kuntoutuksen kannalta.

Esimerkkitapaus: Psykologian perusteet: Kehittyvä ihminen © 1995 Risto Vuorinen, Eliisa Tuunala ja Kustannusosakeyhtiö Otava.

Vuonna 1798 Etelä-Ranskan Averyonin kaupungin lähistöltä löydettiin 11-12-vuotias poika, joka eli villinä metsässä. Poika otettiin kiinni ja kuljetettiin Pariisiin, jossa hänet luovutettiin juuri lääkäriksi valmistuneen Jean Itardin hoivaan. Itard ryhtyi opettamaan poikaa osoittaakseen, ettei tämän jälkeenjääneisyys johtunut synnynnäisestä vajavuudesta vaan poikkeavasta ympäristöstä. Itard oli jo tuolloin vakuuttunut sosiaalisen ympäristön suuresta merkityksestä ihmisen kehitykselle.

Itard antoi pojalle nimen Victor, koska o oli ainoa äänne, johon tämä reagoi. Muuten Victor ei näyttänyt kuulevan ihmisääniä, musiikkia eikä edes hänen takanaan laukaistun pyssyn pamausta. Sen sijaan hän kuuli herkästi metsästä tuttuja ääniä kuten risujen rasahduksia. Victor piti peilikuvaansa toisena ihmisenä eikä erottanut esineitä niiden kuvista. Hän ei myöskään osannut normaalilapsen tapaan jäljitellä mallia.

Monien vaikeuksien ja karkausyritysten jälkeen Victor kuitenkin sopeutui vähitellen elämään Itardin kotona. Kiintyminen Itardin taloudenhoitajaan toimi pitkään hänen psyykkisenä ja sosiaalisena napanuoranaan. Victor oppi kävelemään pystyasennossa ja hänen keskittymiskykynsä parani sosiaalistumisen myötä. Victor oppi myös muutamien sanojen merkityksen ja osasi ilmaista tarpeitaan yksinkertaisella kirjoituksella.

Victor kuoli 40-vuotiaana. Francois Truffautn elokuva Kesytön kertoo hänen tarinansa.
lähde: http://www.haukipudas.fi/lukio/psyko/trio/susi.htm

Kamala ja Amala

Kamala ja Amala Uttar Pradeshin osavaltiossa Intiassa, lähti 17. päivänä lokakuuta vuonna 1920 joukko työmiehiä, johtajanaan orpokodin johtaja Joseph Singh, metsään hajottamaan termiittikekoa. Tuskin vanhaa kekoa oli ehditty paljonkaan hajottaa, kun sen sisällä olleesta luolasta syöksähti esille naarassusi. Eivät yllätykset tähän loppuneet, sillä luolan perukoilta löytyi paitsi suden pentuja - kaksi kontallaan olevaa, tulijoille vihaisesti murisevaa ihmislasta.

Johtaja Singh otti nämä lapset mukaansa orpokotiinsa. Susilapset saivat nimet: löydettäessä vanhempi tytöistä oli iältään noin kahdeksan vuotta, hänestä tuli Kamala - nuorempi, noin puolentoista vuoden ikäinen tyttö sai nimen Amala.

Singh yritti totutella ja kasvattaa Kamalaa ja Amalaa ihmisten tavoille ja puhumaan, mutta kehitys oli hidasta. Kaiken lisäksi Amala kuoli jo syksyllä vuonna 1921 johonkin tulehdukseen. Kamalakin eli ihmisten hoivissa Amalan kuoltua vain noin yhdeksän vuotta. Hän oppi jotenkin kävelemään kahdella jalalla ja puhetaitoakin kertyi muutamia kymmeniä sanoja. Etenkin aluksi sanat olivat enemmänkin ääniä kuin sanoja. Kun hänelle tarjottiin ruokaa, hän äännähti "hoo", mikä merkitsi myöntämistä. Bengalin kielellä hoo tosin tarkoittaa kylmää, ja sanan kyllä vastine olisi ollut "ha". Siten vähäisetkin sanalliset ilmaisut olivat hieman mitä sattuu. Hiukan kehitystä tapahtui kielellisessä ilmaisussa ja Kamala oppi nimeämään myös joitakin esineitä. Ruuaksi kelpasi alussa vain raaka liha. Noin viiden vuoden oleskelu ihmisten parissa aikaansai sen, että Kamala ei enää suostunut menemään ulos pukeutumatta. Vuonna 1929 Kamalakin sairastui ja kuoli.
lähde: http://www.tunturisusi.com/susilapset.htm

The Story of Genie

On November 4, 1970 a girl was discovered. She had been locked in a room alone for over ten years. She was tied to a potty chair and left to sit alone day after day. At night, she was tied into a sleeping bag which restrained her arms. She was put into an over-sized crib with a cover made of metal screening. Often she was forgotten. On those nights she slept tied to the potty chair...
lisää: http://www.feralchildren.com/de/showchild.php?ch=genie

Suden lisäksi myös karhu voi elättää ihmislasta. Liettualainen tapaus vuodelta 1661 (viimeisin tapaus Yhdysvalloista 1997, tosin vain muutaman päivän ajan):

"Poika vastusti kiinniottoa raivokkaasti käyttäen teräviä hampaitaan ja kynsiään. Vankeudessa hän ei suostunut pitämään vaatteita eikä syömään muuta kuin lihaa ja ruohoa. Hän livahti usein holhoajiltaan karkuun metsään, mistä hänet kerran löydettiin syleilemästä villiä karhua. Poika otettiin uudelleen kiinni ja suljettiin erään kuvauksen mukaan luostariin."

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Hyvä postaus. Tul tässä mieleen naisttkimuksen klassikkotutkimus, jossa todistettiin sukupuolen totaalinen riippuvaisuus kasvatuksesta, kun geneettisesti ja hormonaalisesti täysin terve tyttö kasvatettin poikana. Ei oppinut ikinä tyttöjen tavoille, vaan oli niin aijä että poikiakin hävetti.

Tyttöjen kasvattamista friikeistä kuuluisin on varmaan Friedrich Nietzsche.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat