Seuraa 
Viestejä45973

http://www.kumiankka.net/halytysmap.php
Tämä kannattaa kaikkien tallentaa suosikkeihin. Meinaan, jos jossain tapahtuu jotain, se päivittyy 5 minuutin sisällä tänne. Ja kartta on helppo tulkita, klikkaa kuvaketta niin näkyy mitä missäkin.

Huomaatteko, pääkaupunkiseutu erottuu hurjana rypälekimppuna muusta Suomesta... toiseksi jäävät Turut ja Tampereet. Eli Ei 09-alue ainakaan turvallisuuden kannalta ole mitä parhainta seutua.

Kommentit (18)

No, tästä ei ole puhuttu yhtään mitään. vaan minusta Suomi on hyvin rauhallinen tuon perusteella kumminkin. Keskustelua vähän tästä saitista, mitä se kertoo?

Minusta se kertoo ainakin sen että Suomi on informaation ja turvallisuuden suhteen kärkipäässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi ystäväni on ensihoitaja. Ensivaste on esim. sydänkohtaus, myrkytys, alkoholimyrkytys, aivan mitä vain... Noita on muuten pirun paljon. sairauskohtaus.

taiteilijatyyppi
No, tästä ei ole puhuttu yhtään mitään. vaan minusta Suomi on hyvin rauhallinen tuon perusteella kumminkin. Keskustelua vähän tästä saitista, mitä se kertoo?

Minusta se kertoo ainakin sen että Suomi on informaation ja turvallisuuden suhteen kärkipäässä.

Tuskinpa tuossa nyt kaikkea on kumminkaan.

Kiitos! Mielenkiintoinen sivusto, ja hieno sovellutus, vaikka aihealue saattaa ollakin hieman synkkä.

Tuolta sivustolta löytyy myös tietoja vanhemmista tapauksista, "Tapahtumia" otsikon alta. Esimerkiksi Uusi Vuosi 2007 näytti varsin mielenkiintoiselta kartalla. 12h seuranta, 31.12.2006, klo 18:00 - 1.1.2007, klo 6:00: Noin 400 hälytystä. Se tekee 33kpl tunnissa.

päkäpää
Mitä toi ensivaste tarkottaa, siis toi punainen risti valkoisessa ympyrässä.

Ensivaste tarkoittaa sellaista lääkinnällistä apua tarjoamaan pystyvää yksikköä, joka todennäköisesti ennättää ensimmäisenä hädänalaisen avuksi. Nämä ensivasteyksiköt voivat käytännössä olla melkein mitä vain, kuten ambulanssi, paloauto, poliisiauto, meripelastusalus, rajavartioalus, pelastuskoirapartio, SPR-jalkapartio, pelastushelikopteri jne. Ensivasteyksikkö voi lisäksi olla viranomais- tai vapaaehtoisyksikkö (VaPePa).

Ensivasteeksi lasketaan myös täysin siviilihenkilön antama apu edellyttäen, että hänellä on vähintäin voimassa oleva SPR-2 ensiapututkinto.

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187

Harmillista, että viranomaisliikenne on siirtynyt digitaaliaikaan. Ennen sentään kuuli skannerista missä palaa, miksi ambulanssi meni mihinkin osoitteeseen tai minkänäköistä kaveria poliisi etsii liikennepaon jäljiltä.

teijoster
Ymmärtäisin tuon lopun silleen ettei siviililtä odotetakaan ihmeitä. Kaikki ensiapukyvyt ovat siis plussaa.

No, näinhän se on. Jos olet käynyt SPR:n ensiapukursseja (1-3) ja pitänyt ne vieläpä voimassa mutta et ikinä ole päässyt (joutunut) soveltamaan taitosi käytännössä, niin kyllähän auttamisvalmiutesi silloin melko heikko kuitenkin on.

Aivan eri asia on, jos toimit lisäksi jossakin esim. VaPePa:n organisaatiossa, missä ainakin välistä pääsee ihan käytännössä harjoituttamaan taitojaan käytännössä. Tällaisia harrastusmuotoja on esim. meripelastus ja pelastuskoiratoiminta.

teijoster
Moniko on sitten joutunut soveltamaan ea-taitoja käytäntöön. Ammattilaisille se on jokapäiväistä leipää, ja muille sattumaa.

No kuten kerroin, niin aika moni em. harrastuksissa. Mutta ellet harrasta mitään VaPePa toimintaa, niin eihän noita taitoja juurikaan käytännössä pääse harjoituttamaan.

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187

Mikä mahtaa olla VaPePan radiokaluston taajuus nykyään, 164 Mhz, 68 MHz vai joku muu? Olen ollut siinä käsityksessä, että viranomaisliikenteen siirryttyä VIRVEen, on vanhoja radioita annettu VaPePan käyttöön.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat