Seuraa 
Viestejä45973

Venäjän metsistä on 80-luvulta lähtien löytynyt outoja, syviä reikiä.
Niitä löytyy syvältä metsästä, jonne ei ole keinoa kuljettaa poria tai muita louhimiseen tarvittavia välineitä.

Maaperässä ei ole tuolla myöskään mitään, minkä takia tuollaisia reikiä pitäisi sinne kaivella.

Tutkijoita on myös laskeutunut kyseisiin kaivantoihin, eivätkä löytäneet sieltä mitään.

Tällä sivulla yksi tuollainen reikä: http://www.wunderkabinett.co.uk/damndat ... -hole.html

Ja täällä lisää kuvia: http://www.englishrussia.com/?p=939

Mitä ihmeitä nuo voivat olla?

Sivut

Kommentit (22)

Onhan noita Suomessakin. Jääkauden sulamisen aikaan kivet on pyöriessään tehneet. Sanotaan muistaakseni Hiidenkaivoiksi.

Niitä on erikokoisia, Seurasaaressa olen nähnyt läpimitaltaan n. 15 cm.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä8308

Aivan vastikään törmäsin uutiseen tuollaisesta oudosta, syvästä reiästä metsässä: "Two guys were walking in the woods and came across a big hole . . . "
Lähde: The Goat and the Railroad Tie (= ratapölkky).

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Näyttäis hiidenkirnuilta. Kyllä niitä on ympäri Suomea. Hesassakin on pari. Kannattaa käydä poikkeen. Ne on paikan päällä aika vaikuttavan näkösiä.

Mietin aluksi itsekin hiidenkirnua.. Mutta jos kyseessä olisi hiidenkirnu, eikö tuolta pohjalta pitäisi silloin löytyä kivi/kiviä? Sieltä kun ei ole löytynyt (uutisen mukaan) yhtään mitään.

Hiidenkirnun tyyppinen ja vanhan näköinen, mutta tuoreen maa-aineksen peittämä, ilman että maa aines olisi täyttänyt koloa?
Jossain vaiheessa kirnut on vain kaivettu auki ja unohdettu. Tuollaisia ei mikään luonnonilmiö saa aikaan paitsi kilometrien paksuinen jäävirta.

Ei hiidenkirnun pohjalta välttämättä kiveä löydy. Se on voinut kulua loppuun tai vesi on sen voinut siirtää pois. Lisäksi ei noissa linkeissä ainakaan sanota ettei pohjalla olisi kiveä.

Mistäs päin Venäjää tuollainen kolo on löytynyt? Ettei vaan olisi asialla ne mummot, jotka kuljettavat vähä vähältä Karjalaa takaisin Suomeen?

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

no ei tuo kyllä minusta miltään hiidenkirnulta näytä, reikä on liian suora, pyöreä ja samalla nuo reunat ovat epätasaiset. Näyttääpi myös siltä että tuo reikä menee myös pehmeämmistä maakerroksista läpi, kun taas hiidenkirnut syntyvät 'kovaan' kallioon

viimeisimmässä linkittämässäni uutisessa sanotaan: "The Kaluga region is located on limestone soil. Ground waters can dissolve such soil, creating limestone caves, the vaults of which may tumble down at times. This can be an explanation how the village church went under the ground. It is not ruled out mysterious holes appear for the same reason – the ground was probably sucked in a limestone cave."

ja mitä kiviainesta se tämä 'limestone' mahtaa suomeksi olla?

Täällä kuva "Limestone cavesta": http://en.wikipedia.org/wiki/Limestone

Mutta tuo limestone ei selitä tuon aloitusviestini sisältämän linkin kuvaa.

Ei tuo mikään hiidenkirnu ole. Hiidenkirnut ovat muodostuneet kallioon kun kivet ovat jääkauden sulamisveden virrassa kuluttaneet sitä. Siksi ne ovat sileitäkin. Tämä kolonen taas on pehmeämmässä maaperässä ja rososivuisuus on kaikkien huomattavisas.

Siellä on joku hellllvetin iso kastemato hmm, ehdotuksia, mistähän seuraavana löydetään omituisia reikiä ?! Veikkaisin että, hmm, saharasta ?

Sain planeetta Acaissolta vastauksen. Reikä on maapallolle kulkeneen mustan aukon tekemä. Musta aukko on edelleen havaittavissa kun tarkastelee reikää ulkoapäin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat