Seuraa 
Viestejä45973

Esimerkiksi tämäkin:

Opetusministeriö jakanut miljoonia euroja tiskin alta
5.7.2007 1:09

Opetusministeriö (OM) on jo vuosien ajan jakanut miljoonia euroja valtion toiminta-avustusta ilman julkista hakua ja tarkkoja kriteereitä, kirjoittaa torstain Aamulehti.

Veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovaroja tieteen edistämiseen on lehden mukaan viimeisten kymmenen vuoden ajan jaettu samoille 19 tieteelliselle instituutille, laitokselle, seuralle ja yhdistykselle. Potti on vaihdellut vuosittain noin 4,5 miljoonasta noin 8,3 miljoonaan euroon.

Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n erikoistutkija Sami Vuorinen huomautti jo vuonna 2004, ettei OM:n "avustusautomaatti" ole asiallinen. Muutosta ei silti ole tapahtunut.

Aamulehden mukaan säännöllisesti tukea saaneille on viime vuosina lähetetty kirje, jossa kehotetaan hakemaan seuraavan vuoden avustusta. Muille rahasta ei ole tiedotettu, eikä poliittista päätöstä tiettyjen tahojen tukemiseen ole.

Lehti ei tavoittanut rahat jakanutta virkamiestä, joka on lomalla.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007070 ... 6_uu.shtml

Kommentit (1)

Itsekin kun olen ollut rahanjakopuuhissa, niin väitän varmana tietona seuraavaa:

- avoin, julkinen käsittely ei estä väärinkäytön mahdollisuuksia. Jonnekin ne rahat annetaan, ja jos haluaa tukea kavereitaan, niin senhän voi tehdä sitten määräysten mukaan.

- jos avointa julkista menettelyä ei ole, niin rahat on 99% todennäköisyydellä silti annettu rehellisesti. Ei vankila kuulu tavallisen virkamiehen haaveisiin.

Yhteiskunnalla ei ole siihen varaa, että joka euro katsotaan korkeimman oikeuden harkinnan kautta. Jos kellään ei ole mitään todisteita, niin pitäköön turpansa kiinni. Jos alkaa vihjailemaan että joku nuhteeton tyyppi on mahdollisesti tehnyt rikollista, niin kannustan aina nostamaan kunnianloukkaussyytteen. 99% todennäköisyydellä "epäilty" on syytön.

Saisi loppua tämä veronmaksajilta varastaminen, niin ei tarvisi palkata noita virkamiehiä jakamaan ja "arvioimaan" kohteita. Ja kummasti oikeuskanteitakin tarvittais vähemmän. Kustannussäästöä sielläkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat