Seuraa 
Viestejä45973

Idän viisaat (?) suosittelevat selibaattia.

Miksi?

Sivut

Kommentit (114)

Mestariampuja PiPi
Kirkastaa ajatuksia! Luki joskus Kata Kärkkäisen haastattelussa jossain naisten lehdessä.

Joo, ja taitavat nuo idän viisaat tietäjät olla asiasta samaa mieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsitteet viisaat, itä ja selibaatti vaativat määrittelyä suhteessa eri kulttuuriseen taustaan ja arvomaailmaan. Millä tasolla tämä pitää toteuttaa täyttääkseen asetetut kriteerit.

Toisaalta jos käytetään arkisesti tuttuja käsitteitä ja intutionaalista rajausta niin voidaan kysyä onko millainen puute hyväksi henkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti. Voiko energiansa suunnata johonkin muuhun tavoitteelliseen toimintaan ja mikä sen vaikutus on elämään ja seksuaalisuuteen erityisesti.

Horoskooppikansalle jokainen, joka tulee intiasta ja jolla on parta (joogagurut) tai ylimääräisiä kiloja (amma) on jonkunlainen auktoriteetti. Sääliksi käy. Ja seksinkin ovat vielä kieltämässä.

Muinaisessa Ultra-lehdessä oli silmät avaava artikkeli jonkun Intia-gurun Suomen-visiitistä. Silmät kirkkaina gurun kutsuneet olivat tämän pyynnöstä mm. syöneet paskaa. Jopa Ultra-journalisti oli asian suhteen hieman skeptinen, mutta artikkelin luonteesta päättelin hänenkin maistaneen hatullisen.

Että siitä vaan, lusikka kouraan. Yhtä pätevältä ja perustellulta vaikuttaa kuin selibaattikin.

Täytyy täsmentää: seksi ei ole tarve, muutoinhan näkisimme täällä ja muualla ihmisiä kuolevan "kuin kärpäsiä", sillä kaikki eivät sitä harrasta. Ei edes itsensä kanssa.

Seksiä harrastamalla voidaan siis yrittää estää tuntemasta esim. turhautumisen tunteita... ja silloin energia (?) ehken karkaa "aivan väärään osastoon".

tyson
qaz
Idän viisaat (?) suosittelevat selibaattia.
Miksi?
No ilmjan muuta juuri siksi, että sitten, kun lopettaa selibaattinsa, olisi innokkaampi.

Siis lisää lisää... hmm..

No ehken juuri sitä varten.

qaz
Idän viisaat (?) suosittelevat selibaattia.

Miksi?

Monistaki syistä.

- Kärsimys vahvistaa luonnetta.
- Ne ei itse saanu.
- Lahkolla pitää olla joitakin yhteisii kuvioit.
- Ne ei ollu viisait.

Suositteliko ne kaikki idän viisaat (?) sitä vai jotku vaan?

Mestariampuja PiPi
Haloo

Olen lukenut jostain, että tyydyttämättömät tarpeet, joihin kuuluu myös seksuaaliset tarpeet, voivat aiheuttaa masennusta!

Ehkä länsimaissa juuri tuo on pointti, seksiä pidetään tarpeena.

Kyseessä on ikivanha rodunjalostus.
Tarkoituksena on karsia tyhmät. Jos on riittävän pönttö uskoakseen tuohon ei ole kelvollinen lisääntymään.

Jos ajatellaan ihmisen varhaisten kehitysvaiheiden vaikuttavan yhä suhtautumiseen seksuaalisuuteen, niin varhaisten vaiheiden valinnat palvelivat enemmän selviytymistä kuin sosiaalisia suhteita, kuten nykyään asia enimmäkseen on.
Kehitysvaiheessa, jossa tiedostettiin seksin ja lisääntymisen yhteys, oli tarkoituksenmukaisempaa säädellä yhdyntöjen määrää tai tapaa kuin surmat syntyneitä lapsia, koska ne vaaransivat yhteisön selviämisen ravinnonpuutteen vuoksi.
Kehitysmaissa surmataan lapsia yhä primitiivisin perustein. Joko aktiivisesti tai passiivisesti jättämällä ilman perustarpeiden tyydyttämistä.
Korkeasti kehittyneissä kulttuureissa syntyvyyttä säädellään monimutkaisemmin keinoin ja peitellyin motiivein. "Selviytyminen" on määritelty hyvin eri tasolle kuin primitiivissä olosuhteissa, mutta peruste on sama.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Ei selibaatti ainakaan ajatuksia kirkasta. Kun ei ole harrastanut vähään aikaan seksiä, panettaa jatkuvasti, eikä muuta ajattele. Ei vaikuta kovin kirkkaalta. Tai ehkä silloin ajattelee hyvin kirkkaasti pelkkää panemista, ehkä se toimii sillä tavalla.

qaz
Ehkä länsimaissa juuri tuo on pointti, seksiä pidetään tarpeena.

Seksi on tarve siinä missä syöminenkin. Yksilöstä riippuu kuinka paljon sitä tarvitsee.

Pidättäytyväisyys vaikuttaa myös yksilöstä ts. viettitalouden suuruudesta riippuen. Niin kuin joku jo totesikin, joillakin tämä voi ilmetä masennuksena. Joillakin se voi esim. lisätä yleistä tarmoa, kun seksuaalienergia kanavoituu sekundaarisiin sublimaatioihin.

Joillakin yksilöillä ei ole seksin tarvetta ollenkaan. Tällöin yksilön persoona on kehittynyt siihen suuntaan, että seksuaalienergian purkaminen tapahtuu täysin sublimaatioiden kautta eli (ei välttämättä seksin kanssa tekemistä) olevan toiminnan kautta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36132
qaz
Idän viisaat (?) suosittelevat selibaattia.

Miksi?
Kaipa ne ajattelevat, että kun miehet omaksuvat suurin joukoin gurujen opit, heille riittää enemmän naisia henkilökohtaiseen meditointiin luostarin takahuoneessa. Mitään viisasta selibaatissa ei ole, yhtä fiksua se on kun leikata itseltään muutama varvas irti.

Tuollahan nuo gurut saavat maineensa juuri kiduttamalla itseään. Siihen tietysti selibaatti sopii täydellisesti, onhan herkittu seksistä kieltäytyminen erittäin rankka itsekidutuskeino (joksin kai se tarve ajan mittaan helpottaa).

Täytyy täsmentää: seksi ei ole tarve, muutoinhan näkisimme täällä ja muualla ihmisiä kuolevan "kuin kärpäsiä", sillä kaikki eivät sitä harrasta. Ei edes itsensä kanssa.

Kyllä tarpeita on paljon muitakin, kuin aineenvaihdunnan vaatimat fysikaaliset massansiirrot ruumiiseen ja ulos. Ehkä seksin puute ei tapa yhtä nopeasti kuin ruuan puute, mutta pitemmän päälle se saa ihmisen elämän tuntumaan turhalta ja typerältä, ja sitä kautta ajaa ihmisen joko suoriin (rikollisuus, itsemurha) tai välillisiin (esim. huonot elintavat) typeriin tekoihin.

Missä se "tarpeittesi" raja menee? Onko sosiaalinen kanssakäyminen muiden ihmisten kanssa tarve? Entä liikkuminen? Virikkeellinen ympäristö? Olisiko ihmisen kaikki tarpeet tyydytetty, jos hänet suljettaisiin loppuiäksi ruumisarkkuun vailla mitään aistiärsykettä ulkomaailmasta, jos vain aineenvaihdunta olisi järjestetty niin että pysyisi hengissä? Olisiko se täysipainoista ja onnellista elämää?

Eivätkä kaikki gurut jaa tätä selibaattiajattelua, vaan Intiassa on myös temppeleitä lähestulkoon pelkästään seksiä varten. Niissä seksi on pyhää joten naisen orgasmi on taatusti taattu!

Neutroni
Ehkä seksin puute ei tapa yhtä nopeasti kuin ruuan puute, mutta pitemmän päälle se saa ihmisen elämän tuntumaan turhalta ja typerältä, ja sitä kautta ajaa ihmisen joko suoriin (rikollisuus, itsemurha) tai välillisiin (esim. huonot elintavat) typeriin tekoihin.

Ahaa, että seksin puute ajaa rikoksiin, ja itsemurhiin, niinkö? Miksi lapset eivät tapa joukolla itseään, kun he eivät saa seksiä. Mietipä vaikkapa 10 vuotiasta poika/tyttölasta. Eiväthän senikäiset tee itsemurhaa/ryöstöä, yms seksin puutteen vuoksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat