Seuraa 
Viestejä45973

Uskotko että tulevaisuuden työvoimapula takaa akateemisille töitä?
Eli kannattaisko vielä lähteä opiskelemaan yliopistoon luonnontieteitä/tekniikkaa?
Olen 24 ja yhden kerran jo yliopiston kesken jättänyt.. mutta mieli tekis lähteä uudelleen kun se on ainoa tapa saada toosaa täällä Turussa

Kommentit (10)

Luonnontieteet tarjoavat aina rahaa ja töitä. Humanistiset alat taas ovat jotain aivan sontaa, siis yleensä sellaista, että kiva oli lukea vaikkei töitä saakkaan. Luonnontieteilijät kyllä saavat töitä, aivan varmasti. Eivät ainakaan päädy hesepullia myymään. Näin on näreet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä35916

En usko työvoimapulaan, se on vain työnantajien valehtelua tavoitteena saada valtio kouluttamaan ihmisiä työttömiksi, jotta firmat voivat polkea työehtoja. Insinöörinhommatkin valuvat hyvää vauhtia maihin, jossa insinöörejä on enemmän kuin Suomessa asukkaita, ja heidän palkkapyyntönsä on sellainen, että suomalaiskollega ei viitsi kumartua päiväpalkkaa tieltä poimimaan, jos huomaa joltakin pudonneen. Kyllä insinööreille varmaan töitä riittää paremmin kuin monille muille vastaavan tason koulutetuille, mutta varmuuden ajat lienevät ikusesti mennyttä.

Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin todeta, että "toosan" saamiseen luonnontieteet ovat aivan väärä ala. Jos se on motivaatiosi, opiskele ennemmin jotain hömppätieteitä. No ehkä joku biologi voi pärjätä, mutta toisaalta niiden työllistyminen on pirun vaikeaa ja se on toosalle paljon tärkeämpi juttu kuin hienojen koulujen leimoilla varustetut pahvit.

Vaikuttaa vähän siltä, ettei motivaatiosi ole aito kiinnostus luonnontieteitä. Parempi on unohtaa koko homma, tutkinto on raskas sellaiselle joka ei nauti laskemisesta. Omat tavoitteesi täyttyvät, kun opiskelet ammattikoulussa putkimieheksi, perustat firman ja alat tehdä rahaa. Rahasta se toosakin tykkää. Ei vain kehtaa suoraan kysyä, ja kysyy sitten koulutusta kuvitellen sen merkitsevän varakkuutta.

Neutroni

Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin todeta, että "toosan" saamiseen luonnontieteet ovat aivan väärä ala.

Juu, mutt Turuus...

Tottakai uskon työvoimapulaan. Ei ole mikään salaisuus, että tässä maassa on liian vähän monia metallialan osaajia ja rakennusmiehiä. Osaava CNC-sorvari tai hitsari saa valita mihin menee töihin. Rakennusalalta puuttuu perusammattilaisia kirvesmiehistä ja työmaamestareihin.

Insinöörejä koulutetaan rakennusalaa lukuunottamatta koko ajan työttömiksi. Samaten monia akateemisia ihmisiä. Tämä kaikki johtuu siitä, että punamultahallitus suuressa viisaudessaan keksi että mitään ei tarvitse tehdä pelkkä suunnittelu riittää. Kyllä byrokraatteja ja suunnittelijoita olisi, mutta ei toteuttajia.

En usko, että saat toosaa muuten kuin rahalla ...

Mikäli et ole tuohon ikään mennessä saanut tai päässyt jyvälle siitä, miten sitä saadaan, niin tuskin se enää alkaa onnistua, jollet vaihda ihan uusiin ikäluokkiin, kuten yli viiskymppiset.

Työvoimapula on aloilla, missä kaivataan tekijöitä, mutta akateemisella tasolla taitaa olla enempi virkapaikoista puutetta kuin tulijoista.

Köppä
Tottakai uskon työvoimapulaan. Ei ole mikään salaisuus, että tässä maassa on liian vähän monia metallialan osaajia ja rakennusmiehiä. Osaava CNC-sorvari tai hitsari saa valita mihin menee töihin. Rakennusalalta puuttuu perusammattilaisia kirvesmiehistä ja työmaamestareihin.

tää on totta..
rakennuksille ei kohta riitä edes virolaisia..
ja metalliala huutaa työvoimaa..

mitä me koulutetaan..
ja miksi ?

tiäremiäs
Ite meen amikseen taas syksyllä 2 vuotta sitten oli viimeksi, kokiksi kouluttaudun.

On ravintola-alalla suhteitakin niin voi joskus työllistyäkin.

Se on oiva valinta, kokit harvoin näkee nälkää ...

En äänestä, koska kysymys ei ole helppo vastata. Kysymykseen voi löytyä monta vastausta.

Oma näkemykseni asiasta on että ei ole varsinaista työvoimapulaa, koska on paljon työttömiä. Niin kauan kuin on työttömiä, on tarjolla työläisiä.

Mutta taas toisaalta, työnantajat vaatii usein koulutettuja työntekijöitä, etenkin ammatteihin mihin voi saada koulutuksen. Ja sitten korkeammat koulutukset erikseen.

Työttömistä moni istuu vain sohvalla ja nostaa kassasta raahaa. Olen tainnut sanoa sen ennenkin että ainahan on mahdollisuus käydä jokin ammattikoulu tai jatkaa opintoja korkeammalla taholla ja hankkia itselleen pätevät todistukset jollekkin alalle.

Työttömät marisee että saavat vähän rahaa elantoonsa. Valittavat myös että ei kannata kouluttaa itseään jos täytyy ottaa lainaa. Odottavat siis että joku muu maksaisi heidän elantonsa koulutuksen aikana kuten nytkin maksaa työttömyyskassa.

Jotta jos tuollaiseen ottaa kantaa, niin silloin voi ehkä sanoa että on työvoimapulaa, koska maassa olevat työttömät ei kouluta itseään uuteen ammattiin, tai eivät halua ottaa vastaan työtä josta eivät pidä, työtä joka on huonopalkkainen, tai työtä jota katsotaan "paskatyöksi".

Ja näin ollen työnantajat marisee että tarvitsevat työläisiä ja kun ei kotimaasta saa, niin silloin aletaan havittelemaan hakemaan työläiset ulkomailta. Meillä on jo tehty sellainen ehdotus että työnatajille pitäisi antaa valtuudet palkata ulkolaisia ulkomailta, siis että työnantajat itse valitsee ketkä ottavat töihin ja mistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat