Seuraa 
Viestejä45973

Heipä hei,

Ajatusleikkinä melko hassu, samankaltainen kuin tämä kaksosparadoxi.
Lähteenä toimii wikipedia, mutta samakai tuo mistä tuon tekstinpätkän kopioi ja millä nimillä:
Kaksoset Tupu ja Hupu. Hupu lähtee suurella nopeudella avaruusmatkalle, ja Tupu jää kotiin odottelemaan. Kun Hupu palaa matkaltaan, hän on Tupua nuorempi, sillä nopeasti liikkuvassa avaruusaluksessa aika kuluu hitaammin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaksosparadoksi <- voi lukea tuon kokojutun.

Kehittelin itse ajatuksen:
Kaksoset Seppo ja Simo kiertävät omissa avaruusaluksissa maapalloa ympäri vierekkäin. He ottavat pienen kilpailun alfa centauriin.
He ottavat atomikellolla aikaa ja lähtevät täysin samalla sekunnilla. Näyttää kuin heidän aluksensa kulkisivat yhtä lujaa, mutta todellisuudessa Simon alus onkin nopeampi. Seppo taas ei nopeuteen ollut panostanut vaan uuteen tekniikkaan, joka luo painovoimakentän aluksen eteen joka imee alusta eteenpäin.
Vaikka Simo kulkee lujempaa, pysyy Seppo vieressä ja he saapuvat Täysin samaa aikaa maaliviivalle. Silti Seppo voitti koska hänen atomikellossaan oli kulunut vähemmän aikaa.

Mitenkäs tämä on mahdollista?

-Simolla on suurempi nopeus kyllä, mutta hän lensi vapaassa avaruudessa.
-Seppo taas loi oman painovoimakentän joka vaikutti hänen ajankuluunsa myös, hän kulki toisaalta lyhemmän matkan ja huijasi siten, vaikka näytti kulkevan vieressä.

Kumpi sitten voitti??

Ystävällisesti,
.Silkki

Kommentit (4)

Suppean suhtiksen koordinaatisto voidaan kiinnittää koska nopeuseroa ei ole -> aikaeroa ei synny.

Uuden tekniikan hemmo sensijaan matkustaa montussa jossa aika kulkee hitaammin. Uuden sydeemin sälli siis on moraalinen voittaja - jo senkintakia että keksi tollaisen liikkumistavan.

Mut mitenhän se saa sen painovoimakentän keskipisteen liikkumaan? Heebohan lähestyy sitä kokoajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Harhatien opiskelija

Mut mitenhän se saa sen painovoimakentän keskipisteen liikkumaan? Heebohan lähestyy sitä kokoajan.

Hiukan ajatusleikkiä:
Tämähän on spekulointia muttei täysin järjetöntä, mutta _JOS_ painovoima johtuu maailmankaikkeuden pienimpien (pixeleiden) yksiköiden liikkeestä ja vielä tarkemmin niiden välisestä epätasapainosta, olisi teoriassa mahdollista lähettää jotain vielä paljon fotonia pienempiä partikkeleita aluksen keulasta valonnopeudella(tämän kai ei olisi niin pakko, kunhan lujempaa kuin alus), jotka työntäisi näitä pixeleitä eteenpäin venyttäen avaruutta ja luoden painovoiman aluksen eteen, ja koska alus kokoajan lähettäisi näitä ja saavuttaisi painovoimakentän 'keskustaa' saavuttamatta sitä, pysyisi sekä alus että painovoimakenttä liikkeessä ja vaikkapa kiihtyvässä sellaisessa.

.Silkki

Joo.

Eihän spekulointi ole järjetöntä. Eikä ideoiden esittäminenkään ole järjetöntä.

Temmoin aikoinani ton valon taipumisen sydeemin. Ny kun olen tolskaillu ton 3-body problemin kans niin mun hullunhauska idea sai potkua allensa.

Swhardchildin metriikassa pukkaa 1. asteen ellipsi-sydeemiä, mut näin kotitarve-fyysikkona saatan keplotella sen sellaiseen muotoon että avot. Paikan suhteellisuus on idea.

Sen enempää tuota en ala selittämään, mut ideat ovat jees. Ja ei sen väliä toimivatko ne, kunhan on jotain tekemistä aivoille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat