Seuraa 
Viestejä45973

Vielä Ahtisaaren aikana Suomi oli nousukiidossa. Yleinen optimismi oli vallalla. Maan henkinen tila oli yritteliäisyyttä painottava ja Suomen kasvuluvut kilpailivat silloisten parhaiten pärjääjien, kuten Japanin ja Irlannin kanssa. Olisin toivonut Ahtisaarelle jatkokautta.

Mitä on siitä jäljellä nyt?

Olemmeko kuin sakannut kone, joka on syöksykierteessä alaspäin. Yleinen pessimismi valtaa alaa maassamme. Tulevaisuuden ennusteet ovat esim. julkisen talouden rahoituksen suhteen surullista kuultavaa. Muutenkin älyttömän korkeita veroja ei voida enää nostaa. Uusia verotuskohteita ei voida loputtomiin lisätä. Teollisuusritykset vähentävät työntekijöitään ja siirtävät sekä suunnitteluaan, että tuotantoaan "Maariskistä" vähemmän punaisiin maihin.

Maan poliittinen tila on menossa taas pari piirua vasemmalle.

Maan poliittinen kenttä on jakautunut kahtia. Vasemmistoa kohti on ajautunut myös Suomen Keskusta. Vanhanen ja Kalliomäki näyttävän olevan jo lähes samalla poliittisella agendalla. Oikeistoa näyttää edustavan tällä hetkellä vain Kansallinen Kokoomus. Onko näin?
Jos näin on, maan väestöstä kuuluu keskeltä oikealle vain noin 18% väestöstä. Huhhuh, mitkä näkymät. Tarkoittaako tämä 18% niitä ihmisiä, jotka kantavat vastuun suomalaisen hyvinvoinnin kehittämisestä?

Itse kuulun poliittiseen keskustaan, eli kannatan monipuoluejärjestelmää, jossa kaikkia puolueita tarvitaan. Minusta epätasapaino poliittisessa vaa`assa tarkoittaa ongelmia. Politiikan paradoksin mukaisesti erityisen huonolta kuulostaa nykyinen suuntaus, jossa poliittinen vaaka on jo älyttömyyksiin menevän punaisella. Se on huonojen aikojen enne jos mikä! Sen on kansojen historia osoittanut. Lue historiatieteellisiä kirjoja niin opit jos et tätä vielä ymmärrä.

Kärsimmekö yleisestä näköalattomuudesta. Keskustelin erään meillä vierailleen kansanedustajan kanssa ja hän totesi, että kehityksen nykytilaa ja suuntaa on todella vaikeaa muuttaa tai korjata. Erityisesti hän painotti sitä, että ns. valiokuntakäsittelyssä ja muussakin asioiden valmisteluvaiheessa nykykäytännön mukaisesti pyritään siihen, että työt tehtäisiin mahdollisimman huolella ja asioihin mahdollisuuksien rajoissa syvällisesti perehtyen ja eri vaihtoehtoja asiantuntijapiireissä punniten.
Tuo kuulosti minusta hyvältä.

Jos kuitenkin yhteiskunnallisen kehityksen suunta on alaspäin, mielestäni tätä voidaan hyvin verrata lentokoneeseen joka on sakannut ja syöksykierteen katkaisu vaatii poikkeuksellisen taitavia näkijöitä ja tekijöitä sekä visionäärejä, strategeja ja operaattoreita. Olen varma siitä, että sekä Vanhanen, että Kalliomäki tekevät parhaansa Suomen hyväksi. Todellisuus osoittaa kuitenkin, miten vaikeaa on tilannetta hallita. Huono kehityssuunta jatkuu ja edelleen luullaan, että punakoneesta löytyisi ratkaisu ongelmiimme. Kommunismin historia osoittaa, miten väärä tällainen suuntaus on.

Jo pelkästään kuriositeettina toivoisin, että Tarjakin värjäisi hiuksensa mieluummin sinivalkeiksi, kuin marxinpunaisiksi.

Vai olenko tyystin väärässä ja Suomella meneekin erinomaisesti ja hyvä suunta senkun jatkuu? Kertokaa kernaasti perusteluineen jos olen väärässä. Olisin siitä väärässä olemisesta hyvin onnellinen. Pelkään pahoin, että olen kuitenkin oikeassa. Tulevaisuus näyttää.

Tämän säikeen tarkoituksena ei ole olla poliittinen jonkun tahon julistus ja agitaatio, vaan reflektiivinen pohdinta, johon toivoisin teidän ottavan kantaa ja kertovan oman näkemyksenne asioiden kulusta ja nykytilanteesta.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (32)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talousuutisissa tuli juuri hiljattain juttua tuosta, oliko teollisuuden tuotanto Suomessa noussut 10-15%, vai miten se olikaan, harmi kun ei ole lähdettä laittaa, tietenkin paperiteollisuudella oli mennyt heikommin, mutta yleinen suuntaus oli kuitenkin positiivinen.

Jaa että pessimismi? Uutisointi on perinteisesti pessimististä, kernaasti kyllä kerrotaan kun työpaikkoja vähenee, mutta uusia työpaikkoja kun ei yleensä kerralla synny yhtä suuria määriä, vaikka niitä syntyisikin sitten enemmän (kun tehdas lakkautetaan, kerralla jää paljon työttömäksi).

Vai nostaa vasemmisto päätään? Onhan se kummallista, varsinkin kun palkkoina tienataan suhteessa pääomaan pitkästä aikaa koko ajan huonommin; pitkään suuntaus oli niinpäin että palkat nousivat nopeammin ja tasoittivat rikkaiden ja köyhien välisiä eroja, mutta nyt on taas erot jyrkkenemässä. Sitten vielä pelotellaan kansalaisia lisää; ei ole rahaa kunnille, ei eläkkeisiin, ei opiskelijoille, ei mihinkään... hetkinen, mihinkäs se Suomen ennätyskorkea bruttokansantuote katoaa? Jos taas kaikki voitot menevät ulkomaille, ja täällä ollaan siksi pessimistisiä, niin se on asia erikseen. Tähän voidaan vastapainona sanoa että sijoittakaa hyvät ihmiset, ottakaa osanne rahavirrasta. Öljyn hinta on taas ilmeisesti laskemassa, voi olla hyväkin aika talouden kannalta, olettaen että öljy / energiakriisi ei ole vielä ihan nurkan takana. Jokaisella kokopäivätyöläisellä uskoisin olevan mahdollisuuksia jonkin asteiseen sijoittamiseen, sijoita nyt, nauti omaisuudesta myöhemmin, tai tuhlaa nyt ja elä elämäsi köyhänä.

Mistäs ne yritykset saavat ostovoimaisia kuluttajia? Nokiakin valittelee että kun pitää myydä matkapuhelimia niin halvalla Kiinassa, Intiassa jne, niin tulos kärsii. Siellä ei ole ihmisillä vielä samanlaista varallisuutta eikä palkkatuloja kuin täällä, mutta tottakai uusille markkinoille yritykset pyrkivät. Luotan siihen että maailmantalous kyllä tasapainottaa itsensä, tämän lisäksi toivon että omaisuudet jakautuisivat myös hieman tasaisemmin, toisin sanoen ns. halpatyövoiman maita ei tulevaisuudessa ole, jolloin myös pelottelu "yristysten pakenemisesta" loppuu.

Voi olla, että talous ei teollisuusmaissa / rikkaissa maissa kasva tulevina vuosina niin nopeasti kuin mihin on totuttu tai mitä toivotaan, mutta kun kehittyvät / uudet markkinat ja maat lähestyvät talouden tasoltaan nykyisiä rikkaita maita, koko maailmantalous pääsee kasvamaan paljon tasapainoisemmin kuin aikaisemmin. Riskejä on, luonnonvarojen väärinkäyttö, energia-ja ympäristöuhat, maailman poliittinen vakaus jne, mutta mahdollisuudet ja tulevaisuudennäkymät ovat myös huimat; Kiinassa esimerkiksi on sentään kuudesosa maapallon väestöstä, kun siellä pääsee tieteen ja tekniinkan kehittyminen ja kehittäminen vauhtiin, saatamme nähdä pian aivan toisenlaisen maailman.

Joten, lyhyesti: Minä näen tulevaisuuden hyvin positiivisena. Tilapäiset häiriöt voivat haitata meitä jonkin aikaa, mutta maailmantalous tulee luultavasti tasapainottumaan pian (joka on kyllä hieman hämärä käsite, aikaväli voi olla 10-20 vuotta?). Suurimmat uhat ovat poliittisia, kestääkö USA:n ego luovuttaa maailman mahtavimman asemaa kenellekkään?

Edit: Tuli kertoiltua näköjään maailmantalouden kannalta, mutta Suomi on kyllä täysin sidoksissa muiden maiden kehitykseen nykyisin, emme ole mikään erillinen saareke maailmassa. Suomellahan on minun nähdäkseni mennyt sitäpaitsi hyvin näin eurooppalaisittain tähän asti.

Hyvä Duski, optimismisi on vielä säilynyt. Tämä aamu alkaa siis hieman auringonpaisteisemmissa merkeissä. Maailmantalouden positiiviseen ja tasapainoisempaan kehitykseen viittaaminen on todella optimistinen näkemys. Optimismia todella tarvitaan.

Olisipa mukavaa jos Ahtisaari ehtisi kommentoimaan tähän. Hänellä on ennenkin ollut kykyä objektiivisesti arvioida asioita ja selkärankaa tuoda asiat esille. Minusta kaiken huippu on tähän mennessä ollut, kun hän presidenttinä ollessaan kertoi julkisuuteen, että "Suomessa ei oikeutta saa, ken itse sit ei hanki". Minusta se on presidentin asemasta lähtien uskomattoman rohkea ja avoin kommentti. 10 pistettä hänelle rehellisyydestä ja avoimmuudesta. Jos päättäjät olisivat rehellisiä ja avoimia ja selkeästi pyrkisivät Ahtisaaren esimerkin mukaisesti kansalaisten kannalta parhaaseen yhteiskuntakehitykseen, ainakin minuun se vaikuttaisi positiivisesti. Siinä ilmapiirissä kokee, että kansalaiset ja päättäjät ovat samassa yhteiskuntaveneessä ja, että yhdessä ratkomme ongelmia.

Pisteitä ropisi iso kasa myös Koskiselle, joka pari viikkoa sitten totesi uutisissa, että suomalaisen yhteiskunnan erityispiirre on se, että yhteiskunta on kansalaisia vastaan ikäänkuin vastavoima ja yhteiskuntakoneistomme päätehtävä on kansalaisten yhteiskunnallinen valvominen ja paimentaminen. Tässä katsantokannassa hänen mukaansa ei yhteiskunta pyri edistämään vaan tukahduttamaan kansalaisten toimia ja hankkeita.

Valitettavasti en sanatarkasti muista sitä kommenttia. Jos joku muistaa paremmin niin olisi hienoa, jos kirjoittaisit sen tähän ketjuun.

Tällä hetkellä on meneillään ilmeisesti todellinen vasemmistolaistuminen toisaalta ja toisaalta joidenkin kapitalististen piirteiden korostuminen. Ongelma on kuitenkin käsittääkseni juuri vasemistolaistumiskehityksessä, joka tukahduttaa yhteiskuntaa ja ajaa maan yleiseen yrittäjävastaiseen ilmapiiriin ja sitä kautta poliittiseen ja taloudelliseen suohon.

Oletko Duski palkansaaja vai yrittäjä? Ovatko palkansaaja ja yrittäjä mielestäsi intressiristiriidassa ja toisiaan vastaan yhteiskunnallisessa kehityksessä siten, että heidän on syytä ajaa voimakkaasti vain oman ryhmänsä etuja välittämättä toiselle osapuolella aiheuttamistaan vahingoista ja seuraamuksista?

Presidentti ei hoida pahemmin suomessa sisäisiä asioita.
Ainakin kemianteollisuus kasvoi 10 % alkuvuonna.

Pitäisiköhän perustaa "kolmas" uutiskanava ja "kolmas" iltapäivälehti, joka tuo esille realistisen kuvan Suomen talouden kehityksestä.

Hyvät uutiset lämmittäisivät ainakin minun mieltäni. Jos niitä oikeasti on.

Orastavaa positiivista käsitystä siitä näyttäisi ainakin tässä ketjussa esiintyvän.

"nm" kirjoitti:
Presidentti ei hoida pahemmin suomessa sisäisiä asioita.
Ainakin kemianteollisuus kasvoi 10 % alkuvuonna.

Tuo on mielestäni asiallinen huomautus. Hegemoniajohtajana presidentillä on kuitenkin sisäpoliittisesti erittäin merkittävä rooli. Hänen roolinsa näkyy myös taloudellisissa mittareissa tilastollisesti merkitsevällä tavalla vaikkakin välillisiä kanavia pitkin. Ikäänkuin väliintulevana muuttujana.

Moraalin ja etiikan alalla presidentin antamalla esimerkillä on runsaasti merkityksellisyyttä. Hänen asennoitumisensa yhteiskuntaan ja sen toimiviin tahoihin heijastuu koko yhteiskunnallisen tulkinta- ja toimintaympäristöön.

Yhteiskunta ei toimi kuin kone, kylmä tasavalta, jossa hengellä ei ole merkitystä, vaan päin vastoin. Tunteet, asenteet ja arvot ovat keskeisiä, ellei peräti keskeisimpiä yhteiskunnallisten ja taloudellisten toimijoiden motiivien ja intressien lähteitä. Tässä prsidentin merkitys kansakunnan motivoijana ja henkisenä selkärankana on aivan keskeinen suomalaisessakin yhyteiskunnassa.

Monet ovat ummistaneet silmänsä tässä suhteessa todellisuudelle. Yksi huvittavimmista esimerkeistä on minusta ollut juttu kun yhdellä prosessioikeuden luennolla istuessani, luoennoitsija toi ohimennen ehkä kuriositeetin tai "tarinoita elävästä elämästä" -idean mukaisesti välipalana ja hegemoniakasvatuksen osana esille seuraavan kommentin:

Oikeus on objektiivista ja ei tunteista riippuvaista. Tätä objektiivisuutta ilmentää esim. positivistinen oikeuspoliitinen orientaatio. jne. Tarkkaan en valitettavasti nyt muista, mutta sanoma oli se, että oikeus toimii ilman tunteita ikäänkuin oikeisiin faktoihin perustuva kone.

Jos näin oikeasti olisi, miksi kateederit oikeussaleissa ja arvovaltaa korostavat istuimet jne.? Mitä olisi oikeuden halventaminen? jne. Todellisuudessa me ihmiset emme pääse tunteistamme eroon kylmässäkään, varsinkin toisten tunteista kylmäsydämisyyteen pyrkivässä tasavallassa. Se on hyvin inhimillistä.

Ns. oikeudellinen objektivismi ja objektiivisuus yleensäkin pohjaa oikeudellisissäkin tulkinnoissa vahvasti yhteiskuntamoraaliin, etiikkaan, asenteisiin, arvoihin jne. joista kumpuavat motiivit ja intressit, joiden pohjalta luodaan yhteiskunnallisia tavoitteita jne. Näitä taas ohjataan paitsi talouspoliittisiksi prioriteeteiksi, dominannsseiksi ja kompromisseiksi myös lainsäädäntövallaksi.

Absoluuttinen oikeuspoliittinen orientaatio puolestaan tarkoittaisi. ns. terveen järjen ja ns. luonnonoikeudellisen tulkinnan ja orientaation lisääntymistä. Yhteiskunta ei kuitenkaan enää tässä kehityskaarensa vaiheessa toimi näin.

Kun presidentti on juristi, hän kyllä tietää tämän ja osaa vetää oikeista yhteiskunnallisista höplistä ja ohjata yhteiskuntalaivaa kuin "äiti" perhettään. Tämä tapahtuu, jos ei pelkästään SAK:n kautta jne. niin myös monopolisoitujen median jne. välityksellä.si

Edellisiin kommentteihin hieman lisätäkseni.
Yritysten ja osaajien maastapako ei tule poistumaan, sillä yrityksiä tullaan aina verottamaan eri maissa eri tavalla, riippuen vallanpitäjien ambitioista. Suomessa yhteiskunta on ottanut itselleen liikaa tehtäviä hoidettavakseen, jolloin palvelut ovat erittäin herkkiä talouden heilahteluille.

Yrittäjyytteen ei kannusteta ja byrokratia vie siitä vielä lisää mielenkiintoa. Tukemista en sinänsä kannata, mutta yrityksen perustamista voisi jotenkin helpottaa mm. osakeyhtiöiden minimipääomien alentamista tms. Lisätyöstä, sivutyöstä tms. ei saisi verottaa enempää, kuin normaaliakaan työtä. On aivan törkeää, että esim. kahta työtä tekevä ihminen joutuu maksamaan toisesta työstä enemmän veroa kuin toisesta. Mikä tässä on peruste. Yleensä nämä ovat pienipalkkaisia. Yhteiskunta ei siis kannusta työntekoon, vaan kurjuuden jakamiseen kaikille. Elintason kohottaminen on kohtuuttoman suurten ponnistusten takana.

Suomessa ja koko läntisessä Euroopassa vallitsee Pysähtyneisyyden Aika.

Erään ennusteen mukaan USA:n talous kasvaa seuraavat 15 vuotta yli kolmen %:n vuosivauhtia. Euroopassa kasvu jää noin yhteen prosenttiin.
Syynä kasvuvauhdin eroon ovat työ- ja liike-elämän erilaiset rakenteet.
Euroopassa pidetään kiinni vanhasta "hyvinvointiyhteiskuntamallista", jolle leimallista on hyvä sosiaaliturva mutta myös korkea työttömyysaste.

Poliittista tahtoa muutosten tekoon ei Euroopasta löydy. Siitä kärsivät kaikki. Myös ne jotka luulevat nykyisen systeemin olevan heidän kannaltaan edullisin.

Ronski voi hyvinkin olla oikeassa. Kaverit tulivat takaisin Yhdysvalloista ja kertoivat, että yhdenkin monilapsisen perheen terveydenhuolto oli järjestetty ottamalla vakuutukset sairauksien varalle. He olivat tutustuneet perheeseen kielimatkojen yhteydessä. Perheessä oli noin kymmenen lasta.

Arvatkaapa paljonko he maksoivat vakuutusmaksuja siitä, että vakuutusyhtiö korvasi kaikki perheen lääkärikäynnit, sairaudenhoidot ja sairaalahoidot yms.?

Väärin? arvatkaa uudelleen!

No okei he maksoivat siitä 178 dollaria kuukaudessa. Mielestäni varsin kohtuullinen summa hyvinvointiyhteiskunnan yhdestä kalleimmista tukipilareista.

Pitäisiköhän lähettää poliitikot opintomatkalle USA:han?!

No ei tuo ole paha hinta, jos kaksi aikuista käy töissä, saa pari kertaa suurempaa palkkaa kuin Suomessa, jota verotetaan huomattavasti vähemmän. Amerikan mallia kauhistellaan sen takia, että jos on työtön tms. ei ole siihen varaa. Toisaalta siellä maksetaankin sitten kaikesta muustakin, kuten koulutuksesta jne.

Onko jenkeissä muuten kirjastot ilmaisia tai miten niillä se homma toimii?

euroopassahan talous ei kaikesta huolimatta sitä vähääkään kasva sen seurauksena, että paineltaisiin täällä paperille dollareitten kuvia, kuten rapakon toisella puolella epäillään vakavasti otettavien taluostieteilijöitten piireissä tapahtuvan: nytkinhän onpi hyvinkinpitkälti niin, että se rapakontakainen väki jopa meneepi lämmitystäöljyä pannuhuoneustoihinsa saadaksensa niine papereille painelemine taalankuvinensa maihin, joissa tiedetään sitä lämmitystäöljyä lähdekaupalla olevan... mutta koska niitten lämmitystäöljylähteitten omistajat suhtautuvat erittäinkin kriittisesti sellaisiin taalakuvitteisiin öljykauppoihin siten, että sille taalan kuvalle sinänsä ei anneta enään mitään arvoa, vaan annetaan enänpi arvoa sille paperille, jolle se taalankuva onpi painettu esimerkiksi konpostoinnin yhteydessä laskettavan maanparannustaaineen muodossa, pyytävät net "rättipäät", jotka niitä lämmitystäöljylähteitä vahtaavat yhä enänpi niitä taalankuvilla paineltuja papereita niistä lämmitystäöljykaupoista, koska sen paperin hintahan onpi jatkuvan paperiteollisuuden piiriin pesiytyneen lakkoilun vuoksi silmittömässä nousussa, mitä seikkaa "jenkki" ei niitä papereitansa niillä taalankuvillansa töhriessä ole tullut ensinkään ajatelleeksi... niinpä onkin monissa viimeaikaisissa uutistalähetyksissä ollut selvästi nähtävissä, kuinka jenkit lämmittelevät kylmällä aavikolla sytyttelemiensä taalapinojensa äärillä, koska se lämmitystäöljy onpi niin kallista, ettei sitä kamiinoissa juurikaan ole liiemmälti varoja poltella ja niitten taalojen kuvat onpi paineltu niin heikkolaatuiselle paperille, ettei semmoista kukaan huoli...

Avaaja kar1 kertoo meille taas vaselistisia uniaan, vaikka esiintyy nääs keskustalaisena, nääs vissiin pitää ottaa valtapuolue pohjoisessa ja idässä kepu huomioon. Ynnä myös vihreinä ajatte pienten, todella pienten, ihmisten ja ympäristön, siis työhuoneen, kotisohvan ja Isänmaan asiaa.

Että yhteiskunta olisi täällä vasemmistumassa on eritrtäin kummallinen väite, sitäpaitsi lainaa äärioikealta, perussuomalaisilta. Paperipuoli pyyhii taas mukavasti, kun oli se se yhteinen herrojen, sosdemien ja vaselistien seisokkikin. Liike-elämällä, varsinkin suurella, pyyhkii kohtuullisesti, vaika alituinen marmatuss kuuluu, kun saatiin ne verohelpotukset ja tulosopimukset on allekirjoiteltu pariksi kolmeksi vuodeksi. Poliittisesti
kokomus kykenee käyttämään valtaa, vaikka ei ole edes hallituspuolue.
Muutkin puolueet tottelevat Suurta Rahaa, ja sitäpaitsi kokoomus menneinä vuosina sai sijoietuksi montakin omaa tai lähellä olevaa henkilöä korkeisiin virkoihin. Kokoomus on mukanakäyttämässä NATOsta saatavia tietoja ja haluaa niitä vielä enemän täysjäsenyyden kautta. Kaikilla ehdotuksilla, joita kokoomus tekee, ja joita ensin kummastellaan, niillä on ikävä taipumus toteutua. Siten, kar1n väittämä on jopa hämäystä, se peittelee oppositiokumppanin vahvaa ja lisääntyvääkin otetta vallasta. On tehty suunnitelma kuinka Ryti - - - ei kun Niinistö saadaan MEIDÄN PRESSAKSI, ja Vasemmistoliittokin tukee sitä teoin.

Kokoomuksen aivot kypärän alla ovat sikäli sakanneet, että se ei ymmärrä uutuuksia, kuten tällä palstalla näkyy jälleen. Tep avoimesti julkistaa, ettei ymmärrä, ja perässä ylläpitotoimitus ei ymmärrä, ja se on vain näkyvä osa siitä, että ei ymmärrä ns. Tiedeyhteisö, ei akatemia, ei kokoomussosdemilainen Yle, ei suurin piirtein Suuren rahan hallussa oleva lehdistö, ja taaimpana itse poliittinen kokoomus, päänään isänsä työtä jatkava lihakauppiaan poika, ei ymmärrä. Kokoomusvetoinen joukkio eloi klikki ei myöskään ymmärrä, ole ymmärtävinään maapallonkaan poliitista kehitystä. Se näkee päinvastoin omanpedilikuvansa, näkee sen koko suurporvarisen maailman valmistautumisena terroriin ja valloituksiin.
Kokoomus on jämähtänyt takasin suurten sotien historiaaan ja viimeisten Talvi- ja Jatkosodan maailmaan. Se on erittäin vaarallinen tie, vaselistit!

Vasemmístoliittokakaan kohden virta ei kulje, vaan päinvastoin havaitaan ainakin virta oikealle sosdemeihin, joihin liittymistä jo vaaditaan.
Samoin köyhin työkansa lienee kääntymässä vasemmalle. Mitään varsinaista vasemmistolaista puoluetta ei silti ole syntymässä, vaikka Saksassa jonkinlainen. Tähän luottaen vaselisten johtokerma on käynyt röyhkeäksi, ja kääntää asioita. Se esittää vasemmistumisen sen, mikä on sen omaa oikeistumista. Vaselistit ovat pettäneet, paitsi kumousasian jo ajat sitten, myös demokratian ja köyhien asian. Vaselistien veljiä ovat nyt suuret ja pienetkin rikkaat. He näkevät köyhimmissä vihollisen, jolla ei ole Isänmaata. Ei ole, kun ei omista Isänmaata!

Kyllä kar1n mielipide voisi olla kepulainenkin, Niitä avoimesti on päästellyt Neittaanmäki, nääs Tarja-tätikin on ties mikä epäilyttävyys hirmuvaltio DDRn ajoilta. Kepussa elää edelelen vahvana linja, että kokomus ja Tarja-tätikin voitasiin voittaa pressankin vaalissa ajaen oikealta ohi. Ette muista, kuin maalaisliitto/kepulle on aina käynyt entisinäkin aikoina.
Herra saa petetyksi talonpojan, vaikka tämäkin on metsiä ja muuta maallista omaisuutta hallitseva porvari.

Ja pohjoisen ja idän suunnalla siis vaselistit, vaiika aina seuransa kaltaisia, sulatuvat yhäkin hyvin kepulaiseen valtaan. Kepulla puolestaan on kova veto Helsinkiin ja Uudellemaalle. Voisi kääntää City-puolueeksi.

kar1
Ronski voi hyvinkin olla oikeassa. Kaverit tulivat takaisin Yhdysvalloista ja kertoivat, että yhdenkin monilapsisen perheen terveydenhuolto oli järjestetty ottamalla vakuutukset sairauksien varalle. He olivat tutustuneet perheeseen kielimatkojen yhteydessä. Perheessä oli noin kymmenen lasta.

Arvatkaapa paljonko he maksoivat vakuutusmaksuja siitä, että vakuutusyhtiö korvasi kaikki perheen lääkärikäynnit, sairaudenhoidot ja sairaalahoidot yms.?

Väärin? arvatkaa uudelleen!

No okei he maksoivat siitä 178 dollaria kuukaudessa. Mielestäni varsin kohtuullinen summa hyvinvointiyhteiskunnan yhdestä kalleimmista tukipilareista.

Pitäisiköhän lähettää poliitikot opintomatkalle USA:han?!

No tuollaisisesta vakuutuksesta olisi ihan mukava tietää, mitä se sisältää. Esimerkiksi hammashoito ei yleensä näihin kuulu. Lisäksi osa kalliimmista sairauksista on yleensä ainakin halvemmista vakuutuksista poistettu kokonaan. Eivät lieneet nämä mitään hirveän hyväpalkkaisiakaan ihmisiä olleet, jos joutuivat itse maksamaan vakuutuksensa.

Mun on hankala pitää kauhean hyvänä sellaista terveydenhoitojärjestelmää, joka maksaa reippaasti enemmän kuin täällä, mutta hoitaa vain osan kansalaisista kunnolla. Ja oikeastaan järjestelmä on epäreilumpi kuin suomalainen veroihin perustuva. Ne, jotka maksavat vakuutuksia, joutuvat maksamaan myös niiden kuluja, joilla ei ole vakuutusta. Heidätkin on kuitenkin hoidettava jollakin tavalla. Sairaalat imevät itseensä vakuutuksettomien kulut ja ne lisätään vakuutusmaksuihin.

Joo, hahmo nimeltä Lazlo on kyllä siinä oikeassa että Amerikan terveydenhuolto järjestelmää ei liikaa kannata kehua. Vie muistaakseni yli 11 % BKT:sta, kun Suomessa vie edes seitsemään. Tähän kun vielä lisää sen, että 50-60 miljoonaa amerikkalaista on kokonaan terveydenhuollon ulkopuolella ja tuo BKT on melkoisesti suurempi amerikassa kuin Suomessa, on järjestelmä turhan kallis ja valikoiva.

Itse aiheeseen niin Suomen taantumisen merkit ovat kyllä jo pahasti ilmoilla, vaikkeivät olekkaan vielä käsille räjähtäneet:
1) Julkisen talouden rahoituskriisi, joka johtuu yksinkertaisesti liian suurista menoista:
a) Terveydenhuolto kallistuu väestön vanhetessa ja lääketieteen kehittyessä. Ja kaikille on terveydenhuolto kustannettava...
b) sosiaaliturva on kustannettava liian monelle. Pitkäaikaistyöttömiä, eläkeläisiä, maahanmuuttajia ja opiskelijoita on jatkuvasti enemmän ja enemmän.
c) koulutusjärjestelmä on liian suuri ja kankea.

2) Liian suuret verot, joka taas johtuu julkisen talouden suuruudesta. Tämä taas haittaa talouden pyörimistä ja sitä kautta vähentää käytössä olevaa rahaa. Työttömyys on tarpeettoman korkea, yrittäminen vaikeaa...

Nyt olisi aika rueta hiljaa ja rauhallisesti ajamaan "hyvinvointiyhteiskuntaa" alas, ennen kuin se tulee alas kovaa, kerralla ja romahtaen.

Arkos itselle kysymys: Mitä tarkoitat vaselistilla? Kuuluuko hän oikeistoon vai vasemmistoon? Taitaa sinullakin viirata näitä suuntia määritellessäsi. Tällaisen umpiporvarin sosiaalidemokraatin kokoomuskypäräpäänkin luokittelet keskutalaiseksi vaikka Heidiä äänestänki. Mutta mitäpä tuosta ko porvari Aslakkikhan ei välitä.

Muuten:

En tiedä USA:n terveydenhuoltojärjestelmän yksityiskohdista.
Siellä on ilmeisesti alhainen työttömyysprosentti.
Ja se perhe oli melko köyhä omakotitalossaan Minneapoliksessa. 42 celsiusasteen helteessä pihauima-allas oli muuten ahkerassa käytössä.

Pitäskhän minun lainata naapurista Ladaa ja lähtiä tuota Arkosta vähän tappaamhan ko rupiaa silimille hyppimhän. Ei meillä Kittilässä hipit hillu, eikä varjot voimistele.

Arko Itse

Haluakko sie lyhyen politiikan oppitunnin ko et mithän siitäkhän ymmärrä.
Son jokhainen oman onnensa seppä. Niin non vanahat viishat Aslakillekki opettanu.

Muuta sääki Tampereelle. Siäl on valakeet yöt niinku teilläki ja ei nääs yhtään hyttysiä kun et ny ihan vartoon niitä rupee. Manses on mansikatkin makeempia. Eikä kukaan poraa, joraa vaan. Lättähatut ja resirentiks meinanneet hipit ovat kaikkee kivaa yrittäny Tampereellekin teherä, niinku ny Velttokin. Kaikki non saaneet kuitenkin hyvässä järjestyksessä vähin äänin muuttaa Kalevankankaalle. Noon oikeen kannettu sinne juhulakulkueessa.

Mitä noi tommottis ny rupes höpöttään, Tois pual jokke on viäl jokune tontti vapaana tääl varsinaises Suomes.

Niemen nennee vuan kiertelemmään ....Kuoppijjoon, Kuoppioon.
Pakko myöntää, että tuo laulu saa ison kaipuun palan nousemaan kurkkuun sattuneista syistä

kar1
Arkos itselle kysymys: Mitä tarkoitat vaselistilla? Kuuluuko hän oikeistoon vai vasemmistoon? Taitaa sinullakin viirata näitä suuntia määritellessäsi. Tällaisen umpiporvarin sosiaalidemokraatin kokoomuskypäräpäänkin luokittelet keskutalaiseksi vaikka Heidiä äänestänki. Mutta mitäpä tuosta ko porvari Aslakkikhan ei välitä.

Muuten:

En tiedä USA:n terveydenhuoltojärjestelmän yksityiskohdista.
Siellä on ilmeisesti alhainen työttömyysprosentti.
Ja se perhe oli melko köyhä omakotitalossaan Minneapoliksessa. 42 celsiusasteen helteessä pihauima-allas oli muuten ahkerassa käytössä.

Pitäskhän minun lainata naapurista Ladaa ja lähtiä tuota Arkosta vähän tappaamhan ko rupiaa silimille hyppimhän. Ei meillä Kittilässä hipit hillu, eikä varjot voimistele. :wink:

Tietääkö varsinkin vasemmistoliittolainen itsekään, mihin kuuluu. Käytänpä omaa sanontaasi: umpiporvari soisaalidemokraatti kokookosmuskypäräpää, vaaleissa kuin äänestäisi Heidiä. Ja nyt viimeksi käyt jäljitelemään Aslakia, ja asut Kittiläsä, tai ainakin lomailet. Sieltähän ei ole pitkä matka änkyrä Tennilän olosijalle Rovaniemen Viirinkankaalle.

Tuolliasta henkiläö tai poliitikkoa enne sanottiin kameleontiksi. Sitä tarkoitan vaselistilla. Kun kuitenkin nyt politiikan valtavirta käy Suomessa
OIKEALLE, vaselistikin ennen muuta on nyt oikeistolainen. Raha ei haise, eli kuin ennen Irwinin/Veksin laulussa Lievestuoreen Liisa: " Ja me katsoimme likaojan juoksuun, sen kuohuissa rakkaus soi, sen muhkaan hajuveden tuoksuun, se varmuuden leivästä toi" Ja taistolaiset ennen: " Kun ihmine ihmine on, hän leipää tarvitsee". Eli Tuntemattomassa: Niitä on semmoisia vatsastapuhujia. Opitaan herrojen ohi kulkiessa puhumaan vatsasta Leipää!

Asiasta toiseen, köyhä taiteilija, köyhä poika, ennen Päätalon jälkeen Tampereen tulokkain taiteilija Mikko Alatalo, on kera toisen kaverin, josta en muista kuullenikaan, ja jonka nimen jo unohdinkin, saanut 5 000 euron tunnustuspalkinnon suureen köyhyyteensä, kun on tehnyt yli 40 albumiakin. Niin ne toiset, köyhät köyhäin asialla Alkion malliin.
Eduskunnassa hän tietääkseni ei ole tehnyt mitään mainittavaa. Palkita kannattaa köyhä poika, joka ei ketään häiritse politikoiden. Eli kuin Tuntemattoman Vanhala, joka nöyryytensä palkkioksi sai yhden ylimäärällisen kauhallisen hernesoppaa. Sekin usein puhuu vatsasta.

Onko myös yksityisyrittäjän mentävä armeijaan? Jos on, se on huutava vääryys, koska hän ei voi sinä aikana pelastaa maailmaa luomalla työpaikkoja köyhille.

Kauko on kaukaa viisas mies. Yrittäjät yrittävät kuitenkin mielellään puolustaa kotimaataan myös tasitelemalla rauhan ja itsenäisyyden puolesta. Näin olen käsittänyt.

Pasifistiksi ei heitä voi haukkua, vaikka ajavatkin Pasia jos on pakko.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat