Seuraa 
Viestejä45973

Joka vuosi 25. toukokuuta tuhannet boumianit (mustalaiset) juhlivat saattokulkuessa, joka hitaasti etenee kapeita kaupunkikatuja maurilais kryptasta alas meren rantaan Saintes Maries de la Merissä Etelä Ranskan provinsessa Camarguessa. Heitä seuraavat arlesilaiset ja hevosmiehet, alueen tilalliset, manadesit. Paljon asialle omistautuneita ja muita uteliaita liittyy aina mukaan juhlintaan iloiten juhlasta ja vuosittaisen uuden kauniin "mustalaiskuningatteren" valinnasta. Silloin Saintes Maries de la Mer ja Camargue Etelä-Ranskassa esittäytyy sen loistossaan. Tämä on pyhiinvaellus päivä mustalaisille. Tämä on myös ranskalaisen suuren kitaristin Manitas de Platan koti.
Mustalaisperheitä eri puolelta Eurooppaa kokoontuu kerran vuodessa 25. toukokuuta Saintes Maries de la Meriin yhteen rukoilemaan Sara la Noirea, heidän suojeluspyhimystään. Heidän maurilais-kirkkonsa Saintes Maries de la Merissä on peräisin 1200-luvulta ja se on rakennettu täsmälleen sille paikalle, jossa alkuperäinen kirkko oli sijainnut.

Tämä paikka, Saintes Maries de la Mer, on mustalaisille hyvin pyhä paikka ja historia kertoo, kuinka kerran kauan sitten tuli vene rantaan pyhästä maasta ja rantautui. Veneessä olevat olivat roomalaisten vainoja pakenevia Jeesuksen seurassa olleita ihmisiä. Matkustajina oli perimätiedon mukaan mm. Maria, Maria Jacobé (neitsyt Marian sisko), Maria Salomé (aposteleiden Jaakobin ja Johanneksen äiti), ja Maria Magdalene, Jeesuksen puoliso). Saavuttuaan tälle rannalle Maria Magdalene jatkoi jalan matkaansa poikki maan Pyhän Maximin kanssa, joka oli ollut yksi niistä matkustajista, jotka vene oli tuonut rantaan. Maria Magdalene ja Pyhä Maxim asettuivat asumaan luolaan Var nimisessä paikassa, Saintes Baumen pyhälle vuorelle Etelä-Ranskassa. Venematkalaisten joukossa olivat myös Martha, Lasaruksen sisko, Sarah heidän egyptiläinen palvelijansa. Vasta 1935 mustalaiset saivat Saralle virallisen kunnioituksen patsaan muodossa ja liitettiin muiden pyhien muistoreliikkien joukkoon, joita juhlallisessa kulkueessa saatetaan rantaveteen päättyvään siunaamiseen. Tämä kaunis kulkue etenee kellojen soidessa ja tämä tapahtuma innoitti myös Manitas de Platan paikanpäällä soittamaan vuonna 1967 neljä suurenmoista kitarakappaletta, jotka taltioitiin ja levytettiin. Äänitteellä kuullaan myös legendaarinen kitarakappale Song of Sara, laulu Saralle, Maria Magdalenan palvelijalle.
Saman päivän iltana kaikki kokoontuvat juhlimaan ja musiikki soi Saintes Maries de la Merissa.

Täällä on Manitaksen koti ja tässä ihastuttavassa pienessä kaupungissa on sykkinyt hänen sielustaan kumpuava musiikki. Hänen musiikkinsa suurimpia ihailijoita ovat olleet mm. Pablo Picasso, Salvador Dali, Brigitte Bardot ja monet muut ihmiset kautta maailman.

http://toroprensa.blogspot.com/2007/05/ ... ardot.html
ja kun avaatte menusta (oikea alakulma) valitkaa ruutu kolme, klikatkaa, ja musiikki alkaa. Suuri mestari seisoo edessänne nöyränä ja kertoo teille tarinan.

p.s tiesittekö, että españjan sana olé muuten juontaa juurensa sanasta Allah.

Kommentit (2)

Mestariampuja PiPi
Kiitos, hanion!

Siitä 27 vuotta, kun olen kuunnellut hänen musiikkiaan! Ja olin jo unohtanut nimenkin....

OLÉ! (Kiitos myös tuosta)

Rakkaudesta syntyy suuria asioita. Manitaksella tuo suuri rakkaus pulppuaa hänen sielustaan kun hän improvisoi musiikkiiaan. Suuri taiteilija, elämäniloa pursuava ihminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat