Seuraa 
Viestejä45973

Yhdysvaltalaisten tavoite on valloittaa Mars vuonna 2025. Uskotko siihen, että he pystyvät siihen?

Sivut

Kommentit (88)

Äänestin ei, mutta toivon kyllä. Rahaa he kyllä tällä hetkellä tuhlaavat siihen malliin Irakin sotaan, etteivät kohta ala lopettelemaan ei heillä ainakaan taloudellisesti ole siihen mahdollisuuksia. Mutta ei meidän ihmiskunnan tarvitse kokonaan vaipua masennnukseen...onhan meillä Kiina ja Venäjä koko ajan uhoamassa kuka on kovin jätkä. Se on hyvää henkeä kilpaillessa niinkin mahdollisesti tuottoa tuottamattomassa kilpailussa kuin avaruusralli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taitaa jenkeille tulla hieman kiire jos meinaavat 2025 marsiin. Veikkaisin että tuolla aikataululla saadaan uusi kuumatka ja ehkä myös tukikohtakin sinne.

Irakin sodan pitkittyessä tämänhetkisten sotien kokonaiskustannuksiksi tulee arvioiden mukaan jopa 1,4 BILJOONAA dollaria, tällä hetkellä rahaa on syydetty Irakiin ja Afganistaniin "vasta" reilut 600 MILJARDIA dollaria. Tuolla summalla päästäisiin kevyesti Marsiin vaikka ennen tuota ajankohtaa, mutta NASAn nykyisellä budjetilla tuskin päästään ennen vuotta 2050.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Biljoona

Suomen BKT vuodelle 2007 on noin 0,2 biljoonaa euroa.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Olisi hyvää aikaa varustaa Maa-Mars väli huoltomodulijärjestelmällä. Jonkinlaisella merkillisen nerokkaalla yhteisellä ratasysteemillä olisi vaikka 50 elinkelpoista asemaa. Noitten asemien avulla järjestettäisiin tehokas rahtiliikenne ja ne turvaisivat operaattoreitten hengen. Montako viikkoa olisi silloin aina vaihtoehtoiseen moduliin? Löytyisikö joku ratametodi, jossa muutama kymmenen asemaa olisivat keskenään käytettävissä nopeilla yhteyksillä?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31269

Ei toivoakaan. Tuskin edes, vaikka siihen panostettaisiin Apollon lailla, ja sellaista panostusta avaruustekniikkaan emme varmasti tule näkemään. Veikkaan, että menee vielä noin 50 vuotta, ellei mikään isompi sota tai muu hässäkkä palauta sitä ennen länsimaista kulttuuria muutamaa vuosikymmentä takaisinpäin.

Hiukkanen
Yhdysvaltalaisten tavoite on valloittaa Mars vuonna 2025. Uskotko siihen, että he pystyvät siihen?

Tämänhetkisistä lähtökohdista katsoen ei ole mitään mahdollisuuksia toteuttaa tuota. Ei ole valmista tekniikkaa eikä tarpeeksi pitkäjänteistä politiikkaa. Toisin sanoen rahoitusta ei tule olemaan riittävästi, vaikka teknisen toteutuksen pohja onkin ehkä olemassa nykyään Mars-matkailuun paremmin kuin kuumatkailuun -60 luvun alussa.

Olen asian suhteen pessimistinen, joten vastasin että eivät pääse, mutta silti uskon että menevät sinne paljon aijemmin.

(2012 viimeistään)...

Ei onnistu, marssiin pääseminen olisi mahdollista, mutta poispääsy onkin ongelma.

Tekniikka, ja energia vaatii vielä paljon kehitystä.

No marsiin ei tulla koskaan menemään, sillä yhteiskuntien voimavarat loppuvat, samalla kun öljy loppuu.

Mitä te marmatatte Irak-budjetista.

Usan puolustusbudjetti on miljardi dollaria päivässä. Siitä muutama prosentti menee Irakiin.

Puolustusbudjetti on jotain 3.8% bruttokansantuotteesta.
http://www.tiedonantaja.fi/arkisto/0237pohjapaak.html

=> USA voisi käydä kymmentä Irak-sotaa helposti.

AY-liike eli sotilaat luonnollisesti valittaa koko ajan, ja masinoi sotavastaisuutta, jotta heidän palkat nousisivat. Nykyään saavatkin jo n. 500 taalaa päivässä.

Eivät pääse, projekti on hyötyynsä nähden niin kallis ettei heillä ole mitään hinkua toteuttaa sitä. Jossain vaiheessa jenkitkin tajuavat ettei nykytekniikalla ole järkevää lähettää ihmisiä ylipäätään avaruuteen ja etenkään Marsiin.

Tuolle rahalle löytyis paljon parempaakin käyttöä, jopa avaruuspuolelta.

Sitä paitsi avaruusmatkailu on viimesten 50 vuoden ajalla ollut jatkuvasti räjähtämässä kasvuun "parin seuraavan vuosikymmenen aikana" joten en todellakaan ihan tatti pystyssä odottelis.

Alter Ego nro2
Tuolle rahalle löytyis paljon parempaakin käyttöä, jopa avaruuspuolelta.

Epämääräisten luotaimien tuhnuiset kuvat eivät puhuttele massoja, joten minusta mikään ei olisi niin hyvää käyttöä rahalle, kuin vaikkapa monikansallinen "avaruusseikkailu". Mediahuomio olisi valtavaa luokkaa, ja se taatusti kehittaisi niin teknologiaa kuin yleistä kiinnostustakin. Tuollaisen projektin (ja sen rinnakkaisvaikutusten) jälkeen voitaisiin jo odottaakin, että avaruudesta tai avaruusmatkailusta voitaisiin saada tuntuvaa taloudellistakin hyötyä.

En usko että kukaan lähtee niin pitkälle reissulle, joka ei ole siitä turvallisimmasta päästä. Aina sattuu ku tehdään ja jos lähdetään naapuriplaneettaa kauemmas niin uskon että ongelmia tulee ja jollekkin käy vielä pahasti.

Jos tuntuu siltä että budjetti ei salli lähtöä niin ostetaan parilla tonnilla punaista hiekkaa ja kuvataan hollywoodissa vanhalla kameralla pari pätkää uutisiin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat