Seuraa 
Viestejä45973

Elämä maapallolla perustuu kilpailuun, jota jotkut myös kutsuvat "evoluutioksi" Tämä sama kilpailu vallitsee myös ihmisten välillä. Nykyään ns "kylmän sodan" loputtua pääosin yritykset käyvät sitä keskenään.

Maailman konsolimarkkinoita hallitsee hirman kärjistäen kolme isoa yritystä;Sony, Microsoft ja Nintendo

Jonkinverran merkitystä suoraan sanoen on sillä, että sekä Sony että Nintendo ovat Japanilaisia. Varsinkin Sonyn päästragedia tuntuu olevan agressiivinen oman reviirin laajentaminen Pohjois-Amerikkaan Toyotan ja muiden isojen Japanilaisyhtiöiden esimerkin innoittamana, ja dollarinkuvat silmissä, tietenkin

Tästä tulee väistämättä mieleen supervaltojen käymä asevarustelu menneisyydessä(joka osittain jatkuu vieläkin) Sony kuitenkin muisuttaa pelissä entistä enemmän väsynyttä Neuvostoliittoa kuin Aasialaista ketterää tiikeriä. Käytännössä tarjolla on vain yksi tuote, jonka hintaa nyt on leikattu 100$

http://biz.yahoo.com/seekingalpha/07071 ... .html?.v=1

Minulla on hieman jäänyt epäselväksi, mikä oli alkuperäinen hinta? Varmaankin ehkä jossain 500$ kieppeillä.

Käsitttääkseni sekä Xbox 360 että Playstation 3 ovat käytännössä erittäin laadukkaita, verkkopelaamiseen erikoistuneita laitteita, joista tosin Sonyn kone omaa korkeataoisen blueray DVD:n

Sonyn tuote vaikuttaa arvosteluissa saaneen paljon kehua. Japanilaiset onnistuivat taas, mutta vain hinta hieman hipoo...

Ja TÄSSÄHÄN se ongelma sitten onkin;HINTA! Microsoftilla ei käytännössä ole toivoakaan saavuttaa jalansijaa Japanissa, mahdollisesti ei myöskään Aasiassa yleensä, mutta Pohjois-Amerikka onkin sitten ihan eri juttu. Taistelun kärki tuleekin keskittymään sinne!

Amerikkalaiset kuluttajat eivät häpeile ajaa Japanilaista autoa, jos se on kustannustehokkaampi, konsolista nyt puhumattakaan! Teoriassa Sony voisi siis saavuttaa Pohjois-Amerikan(ja Euroopan)herruuden yksinkertaisesti vain ajautumalla hintasotaan, johon Microsoft ei kykenisi vastaamaan.

Ongelma vain on se klassinen;kaksi ISOA pelaajaa, kumpikin suunnilleen yhtä vahvoja. Jos lähetään "hintasotaan" käy niinkuin joissakin maissa kännykkä ja internet markkinoilla;yhtiöt ajautuvat KONKURSSIIN kilpailutettuaan itsensä hengiltä!

Minulle jäi epäselväksi, kuinka iso tuo Sonyn hinnanalennus tosiasiassa on? En epäile konsolin laatua mutta sanotaan, että sille ei juuri nyt ole olemassa laatupelejä. Entä verkkopeli?

Tämä on tosiasiassa klassinen "kylmä sota" tilanne, jossa kumpikin yhtiö puskee päin näköä alati supistuvilla markkinoilla. Tosiasiassa jo Nintendon kulta-aikoina 1980-luvulla tietokoneet olivat yleistymässä ja ajamassa perinteiset konsolit vaikeuksiin. Itselläni oli parikymmentä vuotta sitten sekä Commodore 64 että Nintendon vanha NES. Näin yleisesti ottaen en pitänyt Nessistä. Grafiikka ei ollut hirveän parempi kuin tietokoneella pelatessa, ja sen muistan, että pelien hinnat olivat todella HIRVITTÄVIÄ!

Konsoli päivittyi 1990-luvun alussa SNES:iin, jossa grafiikka oli tyydyttävä, mutta pelit olivat yhä kalliita, vaikeasti saatavia, ja samaan aikaan tietokoneet vain jatkoivat kehitystään! Tietokonepelejä jo vanhaan Commodore 64 saattoi käytännössä saada ilmaiseksi. Nes ja Snes konsoleihin ne piti lähes AINA ostaa, ja se maksoi nykyrahassa 20-50€ Laatu nipin napin tietokonepelejä korkeammalla.

Jotenkin vain huomasin 1990-luvun keskivaiheilla, että perinteisen konsolit olivat kuolemassa. Nintendo taisi julkaista jossain 1997-1998 Gamecube konsolinsa, jossa oli paljon muistia(ajan olot huomioon ottaen)mutta 3D grafiikka oli suoraan sanoen aika rumaa katseltavaa. Verrattuna Snesin suloiseen 2D:hen se oli suoraan sanoen aika karua! Sonyn konsoleista en juuri ollut kuullutkaan, paitsi ehkä parin kerran kävin kaupassa katsomassa hintalappua, joka joissan graafisissa testosteroni samuraisekoiluissa taisi olla noin 100-200 mummon markkaa

En tottapuhuen ole mikään tietokonefriikki, ihan vaan tavallinen nörtti ! Muistan, kun käytiin 1990-luvun alussa Hesassa katsomassa Jurrasic Park elokuvaa, ja samassa yhteydessä testasin Sonyn uutta Playstation(1)konsolia. Sekä Nintendon Gamecubessa, että Sonyn Playstationissa toistui sama asia;kivasti muistia, mutta KAAMEA 3D grafiikka! Hintalappuun en edes katsonut!

Perustietokoneet saavuttivat kodeissa jatkuvasti entistä enemmän suosiota, kun Japanilaiset isot pelityhtiöt syytivät nipin napin sinnitteleviä konsoliraunioitaan ulos liukuhihnalta. Itselläni oli pienenä Gameboy, mutten ikinä vartuttua hankkinut sen enempää Gameboy coloria kiun advanceäkään. Ei vain ollut rahaa

Mutta näin yleisesti ottaen olen aina tykännyt Nintendon töistä, ja Sony on taas saanut niskavillat nousemaan pystyyn Tosiasiassa jo 1990-luvun keskivaiheilla konsolivillitys oli taittumassa. Kun yleiskoneet(joilla saattoi myös pelata)alkoivat yleistyä, ei laadukas Nintendokaan kyennyt enää vastaamaan haasteeseen kalliilla konsoleillaan ja peleillään, Sonysta nyt puhumattakaan! Japanissa ne toki saavuttivat hittituloksia edelleen, mutta Pohjois-Amerikka ja Eurooppa alkoivat lipsua käsistä.

Kaksi teknista vallankumousta pikkuhiljaa "tappoivat" konsolibusineksen;peruskoneiden yleistyminen ja internet1 Jo tietokoneiden kasvu tavallisissa kodeissa merkitsi isoille konsolifirmoille haastetta, mutta kun internet alkoi yleistyä, peli muuttuikin TÄYSIN

2000-luvun alussa oli jo nähtävissä, että kaikki käytännössä oli ohi. Kalliit konsolit jäivät entistä enemmän hyllylle, kun tietokoneen käyttö yleistyi. Sillä saattoi työskenellä ja tallentaa töitä, katsoa DVD:eitä, emailata, surffata netissä, ja mikä parasta;PELATA!

Tosiasiassa konsolit olivat aina olleet huomattavasti tietokoneita ja tietokonepelejä kalliimpia! 2000-luvun alussa monien konsolien hinta moninkertaistui, ja tietkoneiden yleistyminen sekä piratismi(CD aikakaudella HUOMATTAVASTI helpompaa kuin aiemmin!)johti käytännössä siihen, että isot(Japanilaiset)konsolifirmat alkoivat hitaasti mutta varmasti pelata itsensä ulos. Ja niinkuin tämä ei olisi kylliksi, Microsoft saapui mukaan sekoittamaan kuvioita XBOX:eineen !

Voisi ajatella, että jos maailmassa on suunnilleen 100-500 miljoonaa potentiaalista konsolipelaajaa, niin kolmelle isolle yhtiöille pitäisi löytyä vähintään 100-miljoonaa asiakasta kappale. Näinhän se olisi, jos asiaa ajattelisi pelkkien numeroiden varjossa.

Mutta kun tietokoneiden, CD:eitten, DVD:eitten, internetin, piratismin ja verkkopelin takia markkivat ovat käytännössä jo vuosia kutistuneet ja surkastuneet! Reaalimarkkivat liikkuvat enää noin 100-miljoonan asiakkaan haarukassa, jotka ovat valmiita sijoittamaan ISOA RAHAA konsolipäivityksiin! Usein nämä ovat ikääntyvää väestöä, jolla on millä mällätä, eli ns "sukupolvi-x"

Kun ottaa nämä seikat huomioon, Sonyn hinnanleikkaukset vaikuttavat pääosin viimeiseltä, epätoivoiselta ponnistukselta ennen lopullista kaatumista. Sonyn ainoa tuote mahdollisesti seuraavan 3-vuoden ajan on käytännössä Playstation-3 Ja jos ihmiset eivät halua ostaa sitä, jää heille ainoaksi vaihtoehdoksi markkinataloudessa yksinkertaisesti laskea hintaa!

Tämä on käytännössä itsemurha! Pohjois-Amerikka on käytännössä liian pieni alue ns "kolmelle suurelle" Katteet tippuvat, kannattavuus heikkenee, ja pian Sonylta lentää työntekijöitä ulos kuin sopuleita Norjan vuoririnteillä!

Sonyn viimeinen, epätoivoinen ponnistus on toki ihailtavaa sinnikkyyttä. Pohjois-Amerikan markkinat kiiltävät yhä horisontissa kuin valkoinen neitsyt, mutta siihen se sitten jääkin! Sony taitaa kuvitella olevansa Toyota. Tosiasiassa Japanilaiset autot eivät ikinä olisi alkaneet myydä Amerikassa ilman RAJUA öljyn hinnan nousua! Sitä voisi parhaiten kuvata tuuleksi, joka puhaltaa pikku nipponin alusta eteenpäin. Tuuli puhaltaa nytkin, muttei siihen suuntaan mihin Sony haluaisi!

Tietokoneiden ja ja kännyköiden hinnat tippuvat vähintäänkin 30% joka vuosi! Se on vallankumous, johon Sony ei käytännössä pysty vastaamaan! Tosiasiassa markkibat isoille, kalliille ja huippuunsa viritetyille "superkonsoille" ovat nyt tippumassa, ja kolme isoa konsolifirmaa kansainvälisillä markkinoilla on käytännössä liikaa. Yksi hädin tuskin selviäisi tästä myrskystä!

Nintendon pelasti muutokselta suhteellisen halpa ja vallankumouksellinen Wii liikuteltavine ohjaimineen. Tämä on suunta, jota jatkaen Nintendo varmasti tulee menestymään! Markkinat uusille vallankumouksellisille peleillä, joissa itse liikutaan, ja mahdollisesti käytetään muutakin kuin vaina kahta viidestä aistista ovat tulevaisuuden kasvualusta! Tästä ovat Nintendon Wii ja vallankumouksellinen DS konsoli näyttäneet lupaavaa esimerkkiä mutta jää epäselväksi, käyvätkö nekin vain viivytystaistelua? Kännyköiden, internet liittymien ja kannettavien tietkoneiden yleistyessä voi olla, että lopulta jopa Nintendo itsekin putoaa sudenkuoppaan. Isot konsolifirmat eivät voi muuta kuin tarjota huippuunsa viritettyjä gismoja, joissa verkkopeli usein nipin napin toimii, ja jotka hinnastoltaan ovat tyypillistä tietokonepelejä vähintään 50% kalliimpia. Sanalla sanoen, tämä "kylmä sota" taidetaan olla hävitty jo ennenkuin se edes alkoi! Mutta tämä on taas vain oma, tietämätön mielipiteeni

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Veikkaan kuitenkin XBOX360 voittavan. PS3 jäi lopulta sittenkin liian hypetetyksi ja myöhään julkaistuksi (kuten kävi ensimmäiselle äkspoksille, pleikkakakkosen kanssa). Microsoft on lisäksi pystynyt pidempään kehittämään LIVE-palveluaan. Myös uudet versiot konsolista on jo markkinoilla ja malli on myös suunniteltu päivityksiä/laajennuksia silmällä pitäen. Tämän on jo moni pelijulkaisija myös todennut ja julkaisee pelinsä myös XBOX:lle, vaikka niin piti olla Sonyn tuotteella yksinoikeus.

PS3 lisäksi kärsii liian paljon paikalliskilpailijan menestyksestä. Nintendo vie voiton konsoli ja peli määrillään, mutta jää kuitenkin nopeammin unholaan johtuen, juuri Japanin, (liian) nopeasti kehittyvästä peli(konsoli)markkinoista. Japanin markkinoille pusketaan koko ajan uutta ja lokalisoitua tuotetta. Tämä taas on aina ollut Nintendon leipälaji, tulee pientä ja suurta uutta joka vuosi.

Vielä kun laittaisiva kunnollisen näppis/hiiri tuen XBOX:iin pelaamista varten, niin minäkin ostaisin sen koristamaan olohuonetta

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Minulle jäi epäselväksi, kuinka iso tuo Sonyn hinnanalennus tosiasiassa on? En epäile konsolin laatua mutta sanotaan, että sille ei juuri nyt ole olemassa laatupelejä. Entä verkkopeli?

Terse ! Uusi 80 gigan malli maksaa 599 taalaa ja tämä perinteinen malli 60 gigaa maksaa nyt 499 taalaa . Jälkimmäisen hinta tipahti 100 taalaa . Itse ostin ps3 :n , kun en enää viitsinyt alkaa tietsikka päivittelemään uudempaan . Sitä saa tehdä joka neljäs vuosi ja sekään ei todellakaan ole halpaa . Jos uuden sukupolven konsolien käyttöikä on noin 8 vuotta ja niistä saadaan hyvin vielä irti tehoja . Esimerkkinä Gow 2 peli , joka näyttää aika hyvältä , kun ottaa huomioon Ps2 :n iän . Siinä ei paljoa 650 euroa paina ,jos saa pelikonsolin ja Bray- soittimen samaan hintaan , kun vertaa tietokoneiden emojen ja näyttiksien uusimista . Seuraavaksi laitan ps3 :n linuksin , jolla pääsen nettiin tai ostan halvan läppärin . Tietsikalla pelaaminen saa meikäläisellä loppua .

Pelejä tulee jatkuvasti uusia ja hyviä sellaisia . Netistä löytyy saitteja joista voi tsekata tulevat pelit

Nettipelaaminen on Sonyllä ilmaista ja esim Resistance-pelissä kentät ja pelaaminen rullaaa todella hienosti . Muita en ole edes kokeillut .

Omasta mielestäni "kolme suurta" taas ovat nyt suunnilleen yhtä tasoissa, kun ottaa huomioon XBOX 360:n lisäomonaisuuksineen ja takuineen, Playstation 3:n hinnanalennuksen sekä uuden, kevyemmän version kannettavasta Playstation 2:sta, sekä Nintendo Wii ja DS lisäpäivityksineen. Kolme suurta ovat nyt suunnilleen yhtä tasoissa, vähän niinkuin Amerikkalaiset ja Japanilaiset autonvalmistajat maailmalla.

Käytännössä tässä vaiheessa on edessä näille suuryrityksille vain kaksi vaihtoehtoa;kartelli tai TUHO! Homma toimii periaatteessa aivan samalla lailla kuin esim Kiinan, USA:n ja Venäjän välinen sapelinkalistelu;joko ne sopvat keskenään esim ydinase ja suurvalta "kartellin" jolla hätistellään pienempiä, tai sitten ne käyvät VERISEEN asevarusteluun keskenään, joka jossain vaiheessa johtaa suur-sotaan, ja taannuttaa ne takaisin niiden alkuperäiseen muotoon, eli kehitysmaiksi.

Homma pelaa niinkuin evoluution aakkoset;lisääntyvä kilpailu tuhoaa lopulta lajin, jos tasapainoa ei synny. "Kolme suurta" ovat tässä tapauksessa suunnilleen tasoissa, kukin erikoistunut omaan tuotesegmenttiinsä. Jos tässä lähdetään(enää enempää)laskemaan hintoja, on edessä hintasota, jossa asiakkaat kuorivat parhaat päältä, ja kyseiset yhtiöt menevät lopulta konkurssiin, elleivät Japanin ja USA:n hallitukset sitten lopulta tule avuksi, miten luultavasti tulee käymään, kun ottaa pelimarkkinoiden suuruuden sekä ennenkaikkea propaganda-arvon. Eli niinkuin sanoin, Amerikkalaisissa ja Japanilaisilla on nyt sekä auto että elektroniikkabusineksessä edessä totuuden hetki;kartelli vai TÄYSTUHO !

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat