Seuraa 
Viestejä45973
  • ylös 1
  • alas 1

Sivut

Kommentit (81)

Atlantis luuraa tällä hetkellä ykkösdivarin neljännellä sijalla, vain viisi pistettä kärkeä jäljessä...

daffy duck
Atlantis luuraa tällä hetkellä ykkösdivarin neljännellä sijalla, vain viisi pistettä kärkeä jäljessä...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilta-Sanomat Perjantai 29.7.2005

[size=150:2g5qc5b9]Aito "Indiana Jones": Löysin liiton arkin[/size:2g5qc5b9]
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... #id1030416

Arvostettu amerikkalais-israelilainen arkeologi Vendyl Jones sanoo näyttävänsä maailmalle 14. elokuuta suorassa tv-lähetyksessä Raamatun liiton arkin, jonka kätköpaikan hän vakuuttaa löytäneensä.

Vendyl Jones väittää tienneensä arkin sijainnin jo pitkään mutta odottaneensa uskonnollisten johtajien lupaa arkin paljastamiseen. Hänen ryhmänsä aikoo porata aarteen sisältävään kammioon reiän ja pujottaa sisään tv-kameran, joka paljastaa tuhansia vuosia tavoitellun mysteerin koko maailmalle.

Jonesin mukaan arkki on tunneleissa noin 30 kilometrin päässä Jerusalemin temppelivuoresta.

Jos Jonesin väite pitäisi paikkansa, liiton arkin löytyminen johtaisi myrskyyn Lähi-idässä. Kristityille se voi kertoa lopun ajoista ja juutalaisille Messiaasta.

Elokuun 14. on Jerusalemin historian kahden juutalaisen temppelin hävityspäivä. Tänä vuonna siihen ajoittuu myös aikaraja evakuoida Gazan alueelta 8000 juutalaissiirtokuntalaista, mitä Jones ajoituksellaan haluaa vastustaa.

Värikkään ja kiistellyn Vendyl Jonesin, 74, on väitetty olleen alkuperäinen inspiroija Steven Spielbergin Kadonneen aarteen metsästäjät -elokuvalle. Siinä arkeologian tohtori Indiana Jones löytää liiton arkin.

Elokuvakäsikirjoituksen idean antajan sanotaan olleen todellisen tohtori Jonesin - eli Vendyl Jonesin - avustaja. Spielberg on itse kiistänyt yhteyden.

Lisää aiheesta...

Liitonarkku on Jumalan ilmestymisen paikka. Tarkemmin vielä: kahden kerubin siivillään varjostama liitonarkun kansi oli paikka, jossa Jumala ilmestyi. Siihen pirskotettiin verta suurena sovituspäivänä ja se oli sovituksen paikka, hepreaksi kapporet, kreikaksi hilasterion. Tätä kreikan sanaa käytetään kahdesti Uudessa testamentissa (Room. 3:25, Hepr. 9:5) ja lisäksi eri sanalla ilmaistuna jakeessa Hepr. 4:16. Näissä on kysymys Kristuksesta, joka on tullut meille armoistuimeksi (vanha käännös) ja sovitusuhriksi (uusi käännös). Hän on nyt Jumalan ilmestymisen paikka.

Daavidin synnintunnustus (24:17) saa ihmeellisen vastauksen. ”Mene… ja pystytä sinne alttari Herralle” (24:18 ). Alttari oli pystytettävä juuri sille paikalle, missä Herra katui ja sanoi: ”Jo riittää.” Sillä paikalla oli oleva kerran Jerusalemin temppeli, kaikkein pyhin ja liiton arkku. Juuri siinä oli ainoa paikka maailmassa, missä tapahtui ihmisten syntien sovitus. Sen kukkulan rinteellä oli oleva Golgata. Vain sovituksen teon ja sanan turvissa voimme langenneinakin lähestyä Jumalaa ja jäädä eloon.

Valuiko Jeesuksen veri Golgatan alla olevaan Liiton Arkkiin kallion halkeamista, jotka maanjäristys avasi? Onko Liiton arkki Golgatan alla?

Lisää Liitonarkun sijainnista ja sen löytäjästä löytyy Ron Wyattista löytyy..

[size=150:2g5qc5b9]Liitonarkku ja veri Armoistuimella[/size:2g5qc5b9]
http://fkf.net/RonWyatt/liitonarkki/

Etsintä tiedonsanan kehoituksesta

Ron Wyatt ja Jeremian luolan löytyminen

Hän kertoo paikallistaneensa Apokryfikirjojen (2.Makk.2:5): "Jeremia löysi luolan, minne hän pisti majan, arkin ja suitsutusalttarin, ja peitti luolan..." selostaman kätköpaikan Vanhan Jerusalemin ulkopuolelta Puutarhahaudan alueelta tiedonsanan perusteella. Hän näet kertoi siellä vuonna 1978 itselleenkin yllätykseksi lausahtaneensa: "Tuolla on Jeremian luola ja siellä Liitonarkki".

Hän arveli aluksi löytäneensä vain maan alle hautautuneen Roomanvallan aikaisen kivittämisten ja ristiin naulitsemisten paikan. Kallioseinämässä olevia hyllyjä saatettiin käyttää kuvassa näkyvällä tavalla ilmoitustaulujen kannattelemiseen, joissa tuomittujen syytteet julkistettiin peloitukseksi. Hän kertoo päässeensä vasta tammikuussa 1982 kallion läpi porautuen ahtaaseen luolakammioon, joka on juuri tämän löytöpaikan alapuolella. Sieltä hän kertoo löytäneensä Liitonarkun sekä muut Salomonin Temppelin kalleimmista aarteista kuten myös Goljatin miekan (1. Sam. 21:9).

Varhainen kirkko Golgatalla

Ron Wyatt kertoo ennen Jeremian luolan löytämistään tunnistaneensa sen yläpuolelta ilmeisiä jäänteitä kirkosta tai rukouspaikasta, joka olisi sijainnut Jeesuksen ristiin naulitsemisen paikalla. Tähän viittaisi rakenteiden keskelle sijoitettu suuri pyöreä kivilaatta, mikä saattoi olla lahjoitus rikkaalta Joosef Arimatialaiselta. Kivilaatta näet sopisi kokonsa puolesta Puutarhahaudan vieritettäväksi oveksi, mikä on saattanut joutua unohduksiin Jerusalemin hävityksen yhteydessä vuonna 70 jKr.

Temppelin aarteet

Museoviranomaisille tämä löytöasia on kuin "kuuma peruna suussa" jo muutoinkin levottomassa Jerusalemissa. Suomalaiset alan asiantuntijat eivät tässä erottune edukseen, kun heitä vertaa Jeesuksen ajan pilkallisiin kollegoihinsa, kts. STI:n Kulmakiveä nro 2/1999. Israel nimittäin jo puhuu kadonneista Salomonin Temppelin aarteista ilmoittamalla niihin mahdollisesti kuuluneen papillisen valtikan pään löytymisestä. Tämä norsunluinen granaattiomena on ristiriitaisista lähdetiedoistaan huolimatta ollut niiden pienten esineiden joukossa, mitkä Ron Wyatt oli ilmeisesti itse tuonut ulos ehkä jo 6 tammikuuta 1982 poraamansa ahtaan käytävän kautta saadakseen viranomaiset ottamaan vakavasti väitteensä temppeliaarteiden löytämisestä.
Esineiden on myöhemmin kerrottu joutuneen varastetuiksi ja erään museoviranomaisen joutuneen samalla erotetuksi. Poliisi tutkii asiaa väärennösepäilynä, mikä liittyy myös Jeesuksen veljen Jaakobin luukirstun tapaukseen. Amerikkalainen Bible Archaelogical Research (BAR) ei ole onnistunut ostamaan tätä valtikanpäätä tarjoamastaan 550000 dollarista huolimatta, vaan se on yhä esillä kuvassa näkyvän lasivitriinin alla.
Profeetta Jeremia on saattanut aikanaan kuljettaa Liitonarkun ja kaikki nämä aarteet Vanhan Jerusalemin alla olevasta laajasta Sidkian luolastosta vallihaudan alitse kaivettua tunnelia pitkin kaupungin ulkopuolelle silloisen piiritystilan aikana noin 586 eKr..

Professori Vendyl Jones:in (Indiana Jones) tiedetään Israelin kansallisten uutisten 20.5.2005 mukaan yrittävän tunkeutua Liitonarkin kätköpaikkaan Israelin rabbien siunaamana 14 elokuuta 2005 mennessä, mitä pidetään ensimmäisen ja toisen Temppelin hävitysten vuosipäivänä. Hän on aiemmin saavuttanut suurta julkisuutta sekä Liitonarkkia koskevista seikkailuelokuvista että arkeologina tunnistettuaan Qumranin luolista vuonna 1952 löytyneet kuparikääröt Jeremian, Haggain ja Sakarjan kirjoittamiksi, ja joille nämä profeetat olisivat noin vuonna 550 eKr raportoineet Temppeliaarteiden kätkennän.
Liitonarkku Jeremian luolassa

Liitonarkki löytyy piirroksessa sellaisena, kuin Ron Wyatt on sen kuvaillut taiteilija Jim Pinkoski:lle. Sitä voi turvallisesti lähestyä ehkä vain "Aaronin miespuolinen jälkeläinen ... Jokaista muuta ... Herran pyhyys uhkaa kuolemalla. (3. Moos. 6:11)" Ron Wyatt kertoi oman paikallisen apulaisensa paenneen paikalta niin kauhistuneena, että heidän työsuhteensa päättyi tämän päästyä ensimmäisenä kurkistamaan luolakammioon vuonna 1982. Ennen kuolemaansa 1999 Ron Wyatt kertoi, että paikalliset viranomaiset olivat pyytäneet häntä hakemaan luolasta pois kuuden henkilön ruumiit, joiden kaikkien arveli kuolleen suuresta kauhusta aiheutuneeseen halvaukseen. Vaaralliseen luolastoon oli Ron Wyatt:in laskujen mukaan kuollut silloin jo 14 ihmistä.

Ron Wyatt ei liene koskaan itse ajatellut olevansa ylipappi (Aa-)Ron:in jälkeläinen, mutta tunnettiin Cherokee -intiaanina, joilla on Vanhan Testamentin mukaisia heprealaisia tapoja. Viikinkien on osoitettu löytäneen tiensä Amerikan mantereelle ehkä jo 500 vuotta ennen Kolumbusta. Näin ollen ei ole mahdotonta, etteikö Hiiramin ja Salomon aikaiset laivat (1. Kun. 9:26) olisi nekin pitäneet yhteyttä Amerikan intiaaneihin. Tällaiseen viittaisi Salomon hopean ylenmääräinen runsaus (1. Kun. 10:20-25), mitä tiedetään foinikialaisten merenkulkijain kaupanneen ja mikä saattoi olla peräisin Etelä-Amerikan kaivoksista.

Ron Wyatt ei monien vuosien ponnistuksistaan huolimatta löytänyt alkuperäistä tunnelia Liitonarkun ahtaaseen kätköpaikkaan sen kantamiseksi ulos, mikä olisi siis yhä estämässä tämän löytönsä julkisen tieteellisen tarkastamisen. Hän kertoi kaivaustensa aikana kohdanneensa ilmeisesti sekä Jeesuksen että Liitonarkkua vartioivia enkeleitä. Vuonna 1989 enkelit näyttävät siivonneen luolakammion, minkä tapahtuman on Ron Wyattin kuoleman jälkeen arveltu olevan Danielin erään lopunajan profetiaksi ymmärretyn kirjoituksen: "Pyhäkkö, jota ei ole käsin rakennettu, puhdistetaan 2300:n illan ja aamun jälkeen" (Daniel 8:14) täyttymys. Kenenkään muun ihmisen ei vielä tiedetä päässeen Liitonarkkua katsomaan. Siitä on julkaistu vain muutama Ron Wyattin ottama valokuva (oikealla), mitkä ovat jostain syystä kaikki epäonnistuneita:

Viipurilainen teologian tohtori ja maanmittausinsinööri Valter Henrik Juvelius (Juva) (1865-1922), joka parhaiten tunnetaan laulun "Jo Karjalan kunnailla lehtii puu" sanoittajana, saattoi olla etsimässä Liitonarkkua samalta paikalta. Ron Wyatt nimittäin kertoo eräällä videollaan, että joku muukin oli päässyt ennen häntä Jeremian luolan suulle muttei vielä sisälle.
Juvelius oli Jerusalemissa vuonna 1910 etsimässä Salomon Temppelin aarteita tekstilähteen pohjalta, minkä hän oli löytänyt Konstantinopolin kirjastosta vuonna 1908. Juvelius uskoi kuten Ron Wyatt, että Liitonarkku oli kuljetettu pois temppelivuorelta Jerusalemin ulkopuolelle salaista tunnelia pitkin ja että sen löytäminen "poistaa kaikki epäilyt Kristuksen ylösnousemisesta (will set to rest all doubts concerning the resurrection of Christ)." (Hebr. 9:16). Retkikunnan tiedetään paenneen Pyhältä Maalta kaivausten todellisen luonteen paljastuttua Jerusalemin Muftille vuonna 1911. Juveliuksen Raamattu pantiin hänen mukanaan hautaan Viipurissa vuonna 1922 ja hänen Liitonarkkua koskeva Hesekiel-koodinsa lienee jäänyt tuntemattomaksi jälkipolville. Juvelius uskoi, että myös profeettojen hautapaikkoja oli koodattu Raamattuun. Hesekiel-koodi sisälsi epävarmuuden siitä, miten vanha hebrealainen kirjoitus olisi pitänyt tulkita numeroiksi ja sen selvittämiseksi Juvelius yritti löytää Mooseksen haudan Nebon vuorelta.

Kristuksen veri

Apostoli Pietari sanoo Jeesuksen maahan vuotaneesta verestä, ettei se ollut katoavaista kuin kulta (1. Piet. 1:18), vaan viety Jumalan eteen meidän hyväksemme. Miehitysvallan sotilaat vartioivat tiukasti Jeesuksen kuolemaa, joten Hänen vertaan tuskin saattoi Joosef Arimatialainen kerätä myyttiseen Graalin maljaan (Holy Grail). Mooses saattoi ennustaa maan avautumisesta Jeesuksen verelle Golgatalla kirjoittaessaan (1. Moos. 4:11): " Ja nyt ole kirottu ja karkoitettu pois tältä vainiolta, joka avasi suunsa ottamaan veljesi veren sinun kädestäsi" ja sitä seuranneesta juutalaisten maastakarkoituksesta vuonna 70 jKr. Jeesushan totesi aikanaan varsin yksiselitteisesti (Joh.5:46), että "Minusta Mooses on kirjoittanut." Matteuksen evankeliumi kertoo (Matt. 27:51), että "maa järisi ja kalliot halkesivat."

Ron Wyatt kertoi, että Liitonarkku on sitä suojaavassa kivikirstussa, jonka kansi on haljennut niin, että Jeesuksen veri saattoi vuotaa sinne luolan katossa olevasta halkeamasta. Sen Armoistuimella on ihmisverta kuivuneena ja siellä lienee Israelin Jumalan Kirkkaus yhä läsnä. Ron Wyatt edelleen raportoi Israelissa teettämiensä DNA-testien pohjalta, että kuivuneessa veressä on 24 erilaista kromosomia, joista 23 voisi olla äidiltä (Marialta) ja yksi y-kromosomi isältä (Jumalalta). Tällaista erikoista kromosomien yhdistelmää ei voida selittää muuta kuin yliluonnollisella sikiämisellä. Puhtaasti neitseellistä sikiämistä ei pidetä lääketieteessä kovin harvinaisena, mutta sen seurauksena on aina elinkyvytön tyttöalkio, jolla on 23 erilaista kromosomia ja joka yleensä ymmärretään vain kohdun kasvaimeksi. Tällaisesta tyttöalkiosta tiedetään kuitenkin kehittyneen poikalapsen Englannissa, kun siihen pääsi hyvin varhaisessa vaiheessa tunkeutumaan siittiösolu. Tältä englantilaiselta pojalta löytyy normaalit 46 erilaista kromosomia.

Katso videota englanniksi (4,5 minuuttia) tai suomeksi (3 min ja 17,5 Mtavua), missä Ron Wyatt kertoo Liitonarkilta tuomastaan kuivuneesta verestä, mikä elatusnesteeseen pantuna osoittautuu elävän ihmisen vereksi israelilaisen laboratorion testeissä. Katselemiseen tarvitaan esimerkiksi Real Player:iä.
Ylimmäinen pappi

Papin tuli osoittaa kansalle henkiin jäämisellään, että Jumala hyväksyi Armoistuimelle sovitukseksi pirskotetun uhriveren. Vaikka Jumalan kirkkaus oli jo aikoja sitten poistunut (Hes. 11:23) Jerusalemin temppelistä, niin Jeesuksen kuollessa sen esirippu, jonka olisi pitänyt olla suojaamassa Liitonarkkia, joutui erityisen huomion kohteeksi (Luuk. 23:45) : "... sillä aurinko oli pimentynyt. Ja temppelin esirippu repesi keskeltä kahtia." Halusiko Jumala näin ehkä osoittaa, ettei Liitonarkku ollut enää siellä pyhittämässä temppeliä, vaan että se olikin tärkeämmässä tehtävässä Golgatalla? Oliko Ron Wyatt kenties suurempi kuin (esi-isänsä?) Aaron, kun hän nyt kirjeillänsä ja videolla julistaa koko maailmalle Liitonarkin armoistuimelle vuotaneesta Jumalan Karitsan verestä?

Eräs pohjoismaalainen, joka oli henkilökohtaisesti mukana kaivauksissa kesällä 2003 yritettäessä löytää Jeremian alkuperäistä tunnelia, ja amerikkainen Keith Sorrels, joka ehti olla Ron Wyatt:in mukana kolmella Lähi-Idän tutkimusmatkalla, ovat sanoneet, että tutkittuaan muita Wyatt:in löytöjä he ovat aina havainneet hänen puhuvan totta. Näin ollen he eivät näe syytä epäillä petosta tässä Liitonarkunkaan asiassa. Katso englanninkielistä videota Sidkian luolasta, missä Ron Wyatt aluksi puhuu noin 10 minuuttia Nooan arkista, haudasta ja ankkurikivistä sekä Punaisen Meren ylityspaikasta ja lopuksi Liitonarkun löytymisestä. Koko tämä video kestää 61 minuuttia ja vie 30 Mtavua. Lataa sen katselemiseen DivX codec, jos Windows Media player:isi ei osaa sitä näyttää.

Yksityiskohtaisen selvityksen Liitonarkun löytämisestä voi lukea http://www.wyattmuseum.com:sta ja Jonathan Gray:n kirjasta, jota voi tilata sen kansikuvan osoittamasta linkistä

Toinen makkabealaiskirja 2.Luku

1. Pyhäin kaluin kätkemisestä, ja tämän kirjan laadusta.
Raamatuista myös löydetään, että Jeremia propheta käskenyt oli niiden, jotka vietiin pois, ottaa tulen myötänsä, niinkuin ennen sanottu on,
Jer. 29: 8. 2 Makk. 1: 18.

2. Ja antanut heille lain ja käskenyt, ettei he Herran käskyjä unhottaisi, eikä antaisi itsiänsä vietellä, kuin he kultaiset ja hopiaiset jumalat ja heidän kaunistuksensa näkevät.
Bar. 6: 3.

3. Ja on senkaltaisia muita paljon heille käskenyt, ettei he lakia sydämestänsä unhottaisi.

4. Niin oli se myös siinä kirjoituksessa, että propheta Jumalan käskystä heille käskenyt oli, että he todistuksen majan ja arkin myötänsä ottaisivat.
2 Mos. 25: 10. 40: 2.

5. Kuin he nyt vuoren tykö tulivat, jonka päällä Moses ollut oli, ja Herran perintömaan nähnyt, löysi Jeremia luolan, sinne hän pisti majan ja arkin ja savu-uhrin alttarin, ja peitti luolan.
5 Mos. 34: 1.

6. Mutta muutamat, jotka kanssa menivät, tahtoivat sen luolan merkitä, mutta ei taitaneet löytää.

7. Kuin Jeremia sen ymmärsi, nuhteli hän heitä, ja sanoi: tätä paikkaa ei pidä yhdenkään ihmisen tietämän, siihen asti kuin Herra kansansa kokoo ja heille leppyy, silloin Herra heille sen kyllä ilmoittaa.

8. Ja Herran kunnia nähdään pilvessä*, niinkuin se Moseksen aikana näkyi, ja kuin Salomo rukoili, että hän sen paikan pyhittäisi.
* 2 Mos. 13: 21. 40: 34. 4 Mos. 9: 15. 1 Kun. K. 8: 10. 2 Aika. K.. 5: 13, 14. 2 Aika K. 6: 20.

Tuosta väitetystä "arkin löytämisestä" on julkaisussa The Watchman Expositor 8/7 (vuonna 1992 jo!) julkaistu kriittinen arviointi. Löydön tekijää kuvailtiin "amatööriarkeologiksi". Näitä "liiton arkin löytämisiä" ovat useat tutkijaryhmät tehneet viimeisen sadan vuoden aikana jo monista eri paikoista (Etiopiastakin asti sitä on etsitty). Mitään ei silti ole ollut esittää oikeasti.

Samankaltaista toimintaa kuin epätoivoiset yritykset löytää se toinen arkki, eli Nooan arkki Turkin vuorilta. Ei löydy ja ei voi löytyä kun ei ole mitään arkkia ollut olemassakaan Araratilla tai muuallakaan.

Mister Spock
Tuosta väitetystä "arkin löytämisestä" on julkaisussa The Watchman Expositor 8/7 (vuonna 1992 jo!) julkaistu kriittinen arviointi. Vendyl Jones kuvailtiin "amatööriarkeologiksi". Näitä "liiton arkin löytämisiä" onvat useat tutkijaryhmät tehneet viimeisen sadan vuoden aikana jo monista eri paikoista (Etiopiastakin asti sitä on etsitty). Mitään ei silti ole ollut esittää oikeasti.

Odotetaan nyt vain tuota 14 elokuuta.
Mister Spock
Samankaltaista toimintaa kuin epätoivoiset yritykset löytää se toinen arkki, eli Nooan arkki Turkin vuorilta. Ei löydy ja ei voi löytyä kun ei ole mitään arkkia ollut olemassakaan.

Araratin vuoren juurellahan ovat nuo Arkin massiiviset ankkurikivet. Monissa näistä ankkurikivistä on täsmälleen 8 ristiä. Lukumäärän 8 voi ymmärtää siten, että aluetta aiemmin asuttaneet armenialaiset kristityt olisivat kaivertaneet niihin ristin kutakin Nooan perheen pelastunutta jäsentä kohden (Nooa, Seem, Haam, Jaafet ja 4 vaimoa). Jokunen reijitetty kivi ilman kaiverruksia on löytynyt syvemmältä maasta.
Arkki tai ainakin sen ankkurikivet on löydetty: http://fkf.net/RonWyatt/nooan/index.html
Ihmetyttää että joku olisi historiallisina aikoina tuonut nuo kivet pelkästään feikatakseen Arkin todisteet.
Toisekseen lähialueen paikannimet ovat täynnä viitteitä Nooan perheeseen ja Arkkiin.

Lisää aiheesta skepsiksen sivuilta
http://keskustelu.skepsis.fi/html/Kesku ... iID=140211
Jotkut antiikin historioitsijat väittävät arkin olleen nähtävänä heidän päivinään. Joukkoon lukeutuvat mm. roomalaisille antautunut ja voittajansa mukaan lisänimen ottanut juutalaiskenraali Flavius Josefus (100-luvulla) ja kaldealainen Berosus (275 eKr.). Berosus kertoo pyhiinvaeltajien vierailevan Ksisoutroksen tai Khasisatran arkilla ja tuovan sieltä mukanaan pienkappaleita, joiden uskottiin suojelevan amuletteina noituutta vastaan. 300-luvulla elänyt Salamiin Epiphanius antoi tukea Josefuksen ja Berosuksen lausunnoille käyttäessään arkin näkyvää olemassaoloa todisteena kristinopin paikkansapitävyydestä. Myös kuulu venetsialainen onnenonkija Marco ”Miljoona” Polo antoi oman vahvistuksensa (luonnollisesti) arkin olemassaolosta 1200-luvulla. Siihen ei kannata liiemmin panostaa...

Eräs vakuuttavimmista viitteistä sen puolesta, että Araratilla on ollut ainakin jotakin harrastustoimintaa, ovat kiviset ajoankkurit. Kivet ovat nimmillään neljän tonnin painoisia, litteitä, ja pari metriä korkeita. Kivet levenevät toiseen päähän ja leveämmän pään läpi on kaiverrettu pyöreä, kaartiomainen reikä joka on halkaisijaltaan 10-15 cm. Vertailun vuoksi sanottakoon, että suurimmat Välimeren satamien pohjasta löydetyt ankkurikivet ovat noin 700 kg painoisia. Toistaiseksi alueelta on löydetty vasta 12 ankkurikiveä, mutta todennäköisesti niitä on ollut alunperin useampia.

Moniin kiviin on kaiverrettu kahdeksan ristiä, joista kaksi on kuutta muuta suurempaa. Tämä näyttäisi viittaavan siihen, että vähintäänkin ensimmäisillä kristillisillä vuosisadoilla paikan on uskottu edustavan Nooan arkkia. (Vanhemmat ja kolme poikaa vaimoineen tekee yhteensä kahdeksan matkustajaa.) Toisaalta se, että eri kivissä on erityyppisiä ristejä, viittaa siihen, että pyhiinvaeltajat ovat eläneet eri kristillisillä aikakausilla. Yhteen kiveen on kaiverrettu myös kaldealainen elämänpuu sekä zikkurat-torni, mikä viittaa esikristilliseen aikakauteen.

Hylkyalue on mitä ilmeisimmin saanut toimia vuosisatojen ajan jonkinlaisena pyhäinjäännösten keräyskohteena. Esimerkiksi monet ankkurikivistä löytyivät hylätyltä hautausmaalta, jossa ne olivat toimittaneet hautakivien virkaa.

Klassisista kirjailijoista eniten arkista kertoo todellakin kaldealainen oppinut Berosus. Berosus oli babylonialainen pappi, tähtitieteilijä sekä tietäjä, joka oli syntynyt noin vuonna 350 eKr. Hänen käytettävissään oli Babylonian temppelikirjaston akkadin- ja sumerinkieliset savitaulut. Aleksanteri Suuren jälkeen Berosus toimi Syyrian hovissa Antiokhus I:n neuvonantajana sekä opettajana ja yritti välittää tietojansa uusille isännilleen. Berosuksen alkuperäisiä, huonolla kreikankielellä kirjoitettuja teoksia, ei tiedetä säilyneen, mutta niiden lyhennelmiä esiintyy eri kirjoittajien, kuten kirkkoisä Eusebiuksen teksteissä.

Berosuksen vedenpaisumusta edeltäneen ajan kuningasluettelossa, joka vastannee Raamatun väittämien patriarkkoja, Nooan nimenä on Ksisoutros. Luettelon mukaan Nooa hallitsi kuninkaana 120 vuotta ennen vedenpaisumusta ja hän oli 480-vuotias tullessaan kuninkaaksi Seetin sukuhaaraan. Myös sumerin- ja akkadinkielisissä kertomuksissa on melko yleinen käsitys siitä, että Nooa-hahmo oli ihmissiemenen pelastaja.

Berosuksen vedenpaisumustarinassa huomio kiinnittyy siihen, että Ksisoutroksen seuraajat suorittivat tulvan jälkeisenä aikana monumentaalisia rakennustöitä myöhäisempiin sukupolviin nähden. (He perustivat monia kaupunkeja, rakensivat temppeleitä ja jälleenrakensivat Babylonin.) Nämäkin hankkeet kalpenevat keisari Augustuksen aikana eläneen filosofin ja Herodes Suuren ystävän Nikolaus Damaskenuksen vedenpaisumustarinan urotekojen rinnalla.

Ehkä voimakkain legenda mitä tunnetaan kautta kulttuurien. Jospa ihmiskunnalla on yhteinen muisti liioittelunsa ohella? Jospa ihmiskunta on tosiaan lisääntynyt eksponentiaalisesti pienestä alkpopulaatiosta, alkumyyttien osviitan mukaisesti?

Minä olen toiminut listoilla Ron Wyatt -vainaan kriitikkona. Hän oli siitä erikoinen huijari, että uskoi ilmeisesti vilpittömästi juttuihinsa. Tällaisia psykologian tapauksia esiintyy toisinaa. Wyatt ei "löytänyt" ainoastaan Arkkia, vaan myös Golgatan, Punaisen Meren ylityspaikan, Siinain vuoren Hoorebin, ylipapin sauvan - ja ihan niin kuin Indiana Jonesissa sen toisen Arkin (Liiton Arkin). Wyatt oli kävelevä muisto Oscar Wilden sloganista The Importance of Being Earnest. Niin, NIIN, vilpitön kaveri. Se teki vaikutuksen ihmisiin, koska hän todellakin on ilmeisesti ollut hyvin vaikeasti luokiteltava. Ihmisten tuntemat huijarityypit toimivat eri sävyssä, tämä oli epävarmakin ja vaikutti oikeasti tutkivan ja kyseenalaistavan juttuja. Kun aivan triviaalikaan väittämä ei pitänyt paikkansa, hän vaikutti aidosti hämmentyneeltä, eikä yrittänyt estää sellaisten esiin tulemista. Luuli jonkun pyramidin oven aivan oikeasti olevan siinä missä muisti sen löytäneensä.

Kaisla-arkin toinen "löytäjä" Fasold sitten hermostui jossakin vaiheessa. Paikalle on päässyt joka tapauksessa vuodesta 1982.

ja..

http://kotisivu.dnainternet.fi/esa08/nooan%20arkki.html
NOOAN ARKKI

Ensimmäisen kerran Nooan Arkki havaittiin 1948. Toukokuun puolivälissä jolloin Israelin valtio perustettiin, tapahtui maanjäristys Turkissa Araratin vuoristossa. Maanjäristys toi osittain esiin suuren laivan muotoisen kohteen. Tapahtumasta kerrottiin turkkilaisessa lehdessä jossa reportteri Edvin Greenwald 13.11.1948 kirjoitti Reshit-nimisen lammaspaimenen eli Ali Oglu Resit Sarihan'in nähneen Araratin vuoriston Mahser-vuorella suuren laivan hylyn.

Seuraavan kerran Nooan Arkki havaittiin 1959 Turkin ilmavoimien lentäjän Sevket Kurtisin kartoituslennolla ottamassa ilmavalokuvassa. Ilmavalokuvien tavanmukaisessa stereoskooppisessa käsittelyssä näkyi maastosta selvästi kohoava "suuri, laivan muotoinen kohde". Löytö herätti suurta huomiota ja kuvia tutkinut turkkilainen kapteeni Ilhan Durupinar ilmoitti löydöstä heti esimiehelleen. "Suuren, laivan muotoisen kohteen" löytöraportista tuli uutinen lehtiin eri puolilla maailmaa.

1970- ja 1980-luvuilla amerikkalaiset tutkijat Ron Wyatt ja David Fasold kiinnostuivat tästä Arkin löytöpaikkana tunnetuksi tulleen kohteen lähemmästä tutkimisesta. Vuonna 1977 Wyatt lähti kahden poikansa kanssa omin päin Arkin löytöpaikalle ja pari vuotta myöhemmin hän teki sinne uuden matkan. Wyatt käytti metallinilmaisinta ja osoitti että Arkin rakenteen rautaiset liitososat näkyvät maaperässä kaarevina signaalijonoina. Hän oli myös löytänyt paikalta Arkin suuria kivisiä ajoankkureita.

Fasoldin ansioihin Arkin oikeellisuuden selvittämisessä kuuluu mm se että hän tapasi Arkin esilletulon silminnäkijän, lammaspaimen Reshitin. Hän kuuli lammaspaimen Reshitistä Arkin itäpuolella olevassa Kargaconmazin kylässä ja löysi 60-vuotiaan, jo eläkepäiviään viettävän Reshitin vuonna 1986 Arkin löytöpaikan lähellä olevasta Dogubeyazitin kaupungista. Hän haastatteli Reshitiä tunnin ajan. Reshit, joka oli Arkin esilletulon aikaan ollut 22-vuotias, muisti tuon päivän tapahtumat hyvin. Hän vahvisti niiden tapahtuma-ajaksi toukokuun puolivälin vuonna 1948 ja kertoi, että järistyksen tapahtuessa hän oli ollut lähellä paimentamassa lampaitaan. Järistys oli ollut Reshitin mukaan "aika erikoinen, aika voimakas ja kesti aika pitkään" ja se toi näkyviin "ihmeellisen" näkymän, suuren laivan muotoisen kohteen. Vuonna 1978 samalla paikalla tapahtui toinen maanjäristys joka hiukan hajotti maasta 4-6 metrin korkeuteen ulottuvaa Arkkia.

Turkin hallitus oli antanut Fasoldin ja Wyattin ryhmälle luvan tutkia Arkkia vain pintaa rikkomattomin menetelmin. Siksi Arkin ja varsinkin sen sisärakenteen tutkimuksessa merkittävää osaa esitti Fasoldin siihen tuoma tavallista metallinilmaisinta kehittyneempi laite eli NR-tutka, jonka avulla pystyttiin pintaa rikkomatta aikaisempaa tarkemmin kartoittamaan Arkin sisärakennetta, paikantamaan sen väliseinät ja toteamaan sen jakaantuminen yhdeksään erilliseen osastoon.

Fasold ja Wyatt alkoivat vuonna 1985 yhdessä paneutua Arkin tutkimuksen aiheuttamiin ongelmiin. He saivat osoitetuksi että paikalta tehty löytö erittäin tödennäköisesti on aito ja alkuperäinen Nooan Arkki.

Ei ole löytynyt todellisuudessa mitään arkkia Araratilta, siellä on pelkkä luonnonmuodostelma (jäästä ja lumesta) varjoineen.

http://www.noahsarksearch.com/anomaly_hays_review.htm

"Conclusion:

Based on the analysis presented, it has been determined that the anomaly seen in photo #1 (frame 2) of the June 17, 1949 photographs, is actually a natural formation of ice and snow, along with its related shadows. A detailed comparison of individual features in the two photographs proved to be the key to this conclusion."

Myytit ja legendat ovat legendoja, ei vielä reaalista historiaa.

Jotenkin ihmetyttää kun vähän joka puolella ponnahtaa esiin liiton arkkeja, Nooan arkkeja ja tällä nimen omaisella foorumilla puhutaan tulvamyyteistä nykyään vähän joka palstalla. Uusin trendi-ilmiö vai mistä kertonee ajassamme - kriittisyyden vähenemisestä ja kaikenlaisen pseudoilun suosion kasvusta ainakin

Muuten, kreationismin eräs lippulaiva ja temppeli netissä Answer in Genesis sanoo selkeästi ihan samaa sivullaan argumenteista, joita kreationistien ei pitäisi käyttää.

"‘Ron Wyatt has found Noah’s Ark’

This claimed Ark shape is a natural geological formation caused by a mud flow.

‘Ron Wyatt has found much archaeological proof of the Bible’

There is not the slightest substantiation for Wyatt’s claims, just excuses to explain away why the evidence is missing."

http://www.answersingenesis.org/home/ar ... nt_use.asp

Ei ole Nooan arkkia löytynyt.. ..kuitenkin tuntuu aika oudolta että Araratin rinteillä on ainakin 12 kappaletta tonnien painoisia ankkurikiviä, joissa olevista ristikaiverruksista voi päätellä niiden olleen siellä satoja, ellei peräti yli tuhat vuotta. Paikka on ollut pyhiinvaelluskohde jo ties kuinka kauan, jota on pidetty nimenomaan Nooan arkin paikkana. Luuleeko että joskus keskiajalla tai aiemmin paikalle oltaisiin raijattu näitä erittäin painavia ankkurikiviä pelkästään Nooan myyttiä pönkittämään, tuskin. Lisäksi paikan nimistössä vilisee Nooalaisten sanastoa, joten kyllä ihmetyttää että jo esihistoriassa tälläistä lööperiä oltaisiin legendan luomiseksi viljelty.
En ole kreationisti, mutta laittaa vain ihmetyttämään.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Huomio
Ei ole Nooan arkkia löytynyt.. ..kuitenkin tuntuu aika oudolta että Araratin rinteillä on ainakin 12 kappaletta tonnien painoisia ankkurikiviä, joissa olevista ristikaiverruksista voi päätellä niiden olleen siellä satoja, ellei peräti yli tuhat vuotta. Paikka on ollut pyhiinvaelluskohde jo ties kuinka kauan, jota on pidetty nimenomaan Nooan arkin paikkana. Luuleeko että joskus keskiajalla tai aiemmin paikalle oltaisiin raijattu näitä erittäin painavia ankkurikiviä pelkästään Nooan myyttiä pönkittämään, tuskin. Lisäksi paikan nimistössä vilisee Nooalaisten sanastoa, joten kyllä ihmetyttää että jo esihistoriassa tälläistä lööperiä oltaisiin legendan luomiseksi viljelty.
En ole kreationisti, mutta laittaa vain ihmetyttämään.

Kyllä ne keskiajalla sinne ovat voineet kiviä viedä, se ei ole ongelma eikä mikää keskiaikaisella tekniikalla.

tiäremiäs
Huomio
Ei ole Nooan arkkia löytynyt.. ..kuitenkin tuntuu aika oudolta että Araratin rinteillä on ainakin 12 kappaletta tonnien painoisia ankkurikiviä, joissa olevista ristikaiverruksista voi päätellä niiden olleen siellä satoja, ellei peräti yli tuhat vuotta. Paikka on ollut pyhiinvaelluskohde jo ties kuinka kauan, jota on pidetty nimenomaan Nooan arkin paikkana. Luuleeko että joskus keskiajalla tai aiemmin paikalle oltaisiin raijattu näitä erittäin painavia ankkurikiviä pelkästään Nooan myyttiä pönkittämään, tuskin. Lisäksi paikan nimistössä vilisee Nooalaisten sanastoa, joten kyllä ihmetyttää että jo esihistoriassa tälläistä lööperiä oltaisiin legendan luomiseksi viljelty.
En ole kreationisti, mutta laittaa vain ihmetyttämään.Kyllä ne keskiajalla sinne ovat voineet kiviä viedä, se ei ole ongelma eikä mikää keskiaikaisella tekniikalla.

Tuntuu aika oudolta että historian hurskaat uskovaiset olisivat uskaltaneet ruveta feikkaamaan Raamatun/Jumalan ihmeitä. Toisekseen, miksi juuri tämän "hylyn" kohdalle, jonka luota metallinilmaisin osoittaa Arkin rakenteen rautaiset liitososat maaperässä kaarevina signaalijonoina.
Toisekseen, miksi ankkurikivet oli tuotu juuri tälle paikalle, koska "Arkin" jäänteet tulivat näkyviin vasta Toukokuun puolivälissä 1948, kun maanjäristys toi "hylyn" näkyviin (samaan aikaan muuten perustettiin Israelin valtio) http://kotisivu.dnainternet.fi/esa08/nooan%20arkki.html.
Eli ne ajoankkurit olivat paikalla jo aikaa ennen kuin se "hylky" tuli esiin maanjäristyksessä. Miten ne historian väärentäjät valitsivat sattumalta juuri saman paikan 'tuomilleen' väärennysankkurikiville, paikan josta vasta vuosisatoja myöhemmin paljastui tämä "Arkki", aikamoisia ennustajia???

Nooan Arkin mittaus tapahtui kuljettamalla NR-tutkaa maastossa säännöllisiä reittejä pitkin ja rekisteröimällä sen eri kohdista antamat, raudan läsnäolosta maassa kertovat signaalit. Signaalien paikat maassa merkittiin näkyviin valkoisin nauhoin ja mittaustiedot tulostettiin lisäksi myös piirturilla. Näin maastoon saatiin hylyn päälle muodostumaan viivasto joka selvästi muistuttaa laivan kantta, laivan kylkiä, keulaa ja perää sekä sen kylkien välillä kulkevia viivoja jotka kuitenkaan eivät mene kylkien ulkopuolelle. Kylkien kaarevat signaalijonot yhtyvät hylyn kummassakin päässä, sen keulassa ja perässä.
http://kotisivu.dnainternet.fi/esa08/no ... ttoja.html

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Tuntuu kohtalaisen uskomattomalta, että joku vielä luulee, että uskovaiset
eivät uskaltaisi feikata ihan mitä tahansa.
Eipä muuten tainnut olla rauta kovinkaan suosittu rakennemateriaali silloin
kun arkkia rakennettiin. Muistaakseni kasasin sen ihan puunauloilla.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

tiäremiäs
Huomio
Ei ole Nooan arkkia löytynyt.. ..kuitenkin tuntuu aika oudolta että Araratin rinteillä on ainakin 12 kappaletta tonnien painoisia ankkurikiviä, joissa olevista ristikaiverruksista voi päätellä niiden olleen siellä satoja, ellei peräti yli tuhat vuotta. Paikka on ollut pyhiinvaelluskohde jo ties kuinka kauan, jota on pidetty nimenomaan Nooan arkin paikkana. Luuleeko että joskus keskiajalla tai aiemmin paikalle oltaisiin raijattu näitä erittäin painavia ankkurikiviä pelkästään Nooan myyttiä pönkittämään, tuskin. Lisäksi paikan nimistössä vilisee Nooalaisten sanastoa, joten kyllä ihmetyttää että jo esihistoriassa tälläistä lööperiä oltaisiin legendan luomiseksi viljelty.
En ole kreationisti, mutta laittaa vain ihmetyttämään.


Kyllä ne keskiajalla sinne ovat voineet kiviä viedä, se ei ole ongelma eikä mikää keskiaikaisella tekniikalla.

Jos tuosta väitteestäsi on jotain näyttöä, niin mikäs siinä.

Odotan mielenkiinnolla ja suurella uteliaisuudella joko tämä on oikea löytö.
Jos se on oikea löytö, sen lähellä olo on hengenvaarallista. Se voi johtua eri ulottuvuuden geometriasta, joka poikkeaa omastamme.

Merkaban ero meihin on erilainen ja se on vaarallista. Eri geometria estää veren vanhenemisen tai kuolemisen, sillä hajoittajilla on sama ekologinen geometria atomitasolla kuin meillä.

Harvat tietävät tämän.

Huomio
tuntuu aika oudolta että Araratin rinteillä on ainakin 12 kappaletta tonnien painoisia ankkurikiviä, joissa olevista ristikaiverruksista voi päätellä niiden olleen siellä satoja, ellei peräti yli tuhat vuotta.

Ja tuntuu aika omituiselta, että jeesuksen olemassaoloakin on kyseenalaistettu, vaikka hänen aidon oikean ristinsä kappaleita on ympäri kristikuntaa kaikkiaan useita tonneja.

kar1
Odotan mielenkiinnolla ja suurella uteliaisuudella joko tämä on oikea löytö.
Jos se on oikea löytö, sen lähellä olo on hengenvaarallista. Se voi johtua eri ulottuvuuden geometriasta, joka poikkeaa omastamme.

Merkaban ero meihin on erilainen ja se on vaarallista. Eri geometria estää veren vanhenemisen tai kuolemisen, sillä hajoittajilla on sama ekologinen geometria atomitasolla kuin meillä.

Harvat tietävät tämän.

Ei millään pahalla mutta todellisuudentajusi on ajoittain vähän kateissa.

Kiitos samoin.

Opi erottamaan sarkastinen huumori ja se milloin olen tosissani!

Vai oletatko oikeasti niiden löytäneen liiton arkin?

Toisaalta sinäkö sen todellisuuden määrittelet? Kerroppa siis kaikenteoria meillekin

Oletko nm tutustunut yhden maailmankuulun fyysikon kirjoihin "Elämän kukan salaisuus I ja II osat. Lainasin tuon edellisen väittämän hänen teorioistaan vähän huumorimielellä. Hämmentyneenä tosin luin sen toisen kirjan niistä. Olemme keskustelleet niistä kirjoista muutamien akateemisten ystävieni kanssa. On sillä äijällä ainakin mielikuvitusta ja häntä ei todellakaan voi syyttää mistään fakki-idiotismista.

Teorioissa on monta tasoa myös noin yleensä. Analyyttisimmät vaihtoehdot ovat myös mielenkiintoisia.

Toisaalta huomaan kommentistasi myös sen, että olet tippunut junasta jo jonkin aikaa sitten. Maailmalla sattuu ja tapahtuu. Myös tieteellisillä rintamilla. Tiedätkö miten Helsingin yliopiston fysiikan laitos ja Jyväskylän yliopiston fysiikan laitos sivuavat uusimmissa innovaatioissaan ja tutkimuksissaan kyseistä teemaa.

Älä elä enää Stasi -ajan tieteelisessä maailmankuvassa.

kar1
Kiitos samoin.

Opi erottamaan sarkastinen huumori ja se milloin olen tosissani!

Vai oletatko oikeasti niiden löytäneen liiton arkin?

Toisaalta sinäkö sen todellisuuden määrittelet? Kerroppa siis kaikenteoria meillekin

Oletko nm tutustunut yhden maailmankuulun fyysikon kirjoihin "Elämän kukan salaisuus I ja II osat. Lainasin tuon edellisen väittämän hänen teorioistaan vähän huumorimielellä. Hämmentyneenä tosin luin sen toisen kirjan niistä. Olemme keskustelleet niistä kirjoista muutamien akateemisten ystävieni kanssa. On sillä äijällä ainakin mielikuvitusta ja häntä ei todellakaan voi syyttää mistään fakki-idiotismista.

Teorioissa on monta tasoa myös noin yleensä. Analyyttisimmät vaihtoehdot ovat myös mielenkiintoisia.

Toisaalta huomaan kommentistasi myös sen, että olet tippunut junasta jo jonkin aikaa sitten. Maailmalla sattuu ja tapahtuu. Myös tieteellisillä rintamilla. Tiedätkö miten Helsingin yliopiston fysiikan laitos ja Jyväskylän yliopiston fysiikan laitos sivuaa uusimmissa innovaatioissaan ja tutkimuksissaan kyseistä teemaa.

Älä elä enää Stasi -ajan tieteelisessä maailmankuvassa.

Eräässä viestissäsi oletat magneettimoottorien vaikuttavan gravitaatiota lisäävästi ja siksi maapallolle tulisi enemmän asteroideja.
Edellinen viestisi ei vaikuttanut huumorilta.
Kaikenteoriaa ei pysty kehittelemään ennen kuin asioista on enemmän tutkimustietoa, monet asiat ovat vielä liikaa arvailujen varassa.
Millähän tavalla fysiikanlaitokset sivuavat kyseistä asiaa.

Jos se arkki löytyy, niin on kyllä mielenkiintoista seurata mitä se vaikuttaa Israelin poliittiseen elämään. Se saattaa lisätä uskonnollisten ääriryhmien vaikutusvaltaa ja kärjistää kiistelyä esim. Jerusalemin tulevaisuudesta.

Huomio
Tuntuu aika oudolta että historian hurskaat uskovaiset olisivat uskaltaneet ruveta feikkaamaan Raamatun/Jumalan ihmeitä.Miten niin hurskaat? Eikös tuommoinen vaikuta aika epähurskaalta?

turha jätkä
Jos se arkki löytyy, niin on kyllä mielenkiintoista seurata mitä se vaikuttaa Israelin poliittiseen elämään. Se saattaa lisätä uskonnollisten ääriryhmien vaikutusvaltaa ja kärjistää kiistelyä esim. Jerusalemin tulevaisuudesta.

Millä kumman perusteella?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat