Seuraa 
Viestejä13176

Onhan tuo selvää, ilman Esko Ahon hypetystäkin. Onhan se hyvä että joku vaikutusvaltaainen sanoo ääneekin asiat.

Aho varoittaa suurtyöttömyyden ja suuren työvoimapulan loukusta
Julkaistu 14.07.2007, klo 06.00 (päivitetty 14.07.2007, klo 14.17)
Esko Aho
Kuva: YLE
Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran yliasiamies Esko Aho kehottaa Suomea varautumaan mittavaan rakennemuutokseen. Hän varoittaa maan ajautuvan hyvää vauhtia kohti suurtyöttömyyttä ja suurta työvoimapulaa.
Hämeen Sanomissa, Keskipohjanmaassa ja Savon Sanomissa kirjoittavan Ahon mukaan työttömyyden ja työvoimapulan samanaikainen loukku olisi pahinta, mitä väestön ikääntymisen haasteen kanssa kamppailevalle kansakunnalle voi tapahtua.

Aho vaatii pikaisia uudistuksia niin politiikan, yritysten kuin työmarkkinajärjestöjenkin osalta.

Hän luettelee tarvittavien hankkeiden käsittävän ainakin yliopistojärjestelmän remontin, kunnallisten palveluiden tuottamisen perusteellisen uudistamisen ja paikallisen sopimisen laajentamisen työmarkkinoilla. Näiden uudistusten nopea täytäntöönpano on Ahon mielestä Suomen menestyksen elinehto.

Lisäksi hän toivoo puuttumista hyvinvointiyhteiskunnan rakenteisiin, vaikka edessä onkin vaikea urakka.

- Pitkä nousukausi on virittänyt rakenteemme ja asenneilmastomme sellaisiksi, että haaverien riski on tavallista suurempi, Aho kirjoittaa.

Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että muutoksiin sisältyy myös "valtavia mahdollisuuksia".

- Ilmastonmuutokseen vastaaminen, maailmanlaajuiset energiaratkaisut tai informaatioteknologian vallankumouksen jatkuminen avaavat suomalaiselle osaamiselle huikeat markkinat, Sitran yliasiamies Aho ennakoi.

Kommentit (3)

Kun innovointia kannustetaan kaikilla asiamies- ja asiainosaistasoilla, vapautetaan Juudas ja Barabbas kaikesta vastuusta, sekä pidetään kädet peiton päällä ja palkat kurissa, niin a'vot, asjat luistavat!

Suomi, ja sen keskusta (hätätilassa myös oikeistodemarit ja kokkarit), voidaan näin nostaa taloudelliseen kuninkuuteen klopaalisessa gannustushuumassa!

Ps. Demarien entinen teiniliittolais- Erkki Liikanen (nykyinen Suomen Pankin lausuntoautomaatti) on samoilla tuumausurilla, ja se on fiisas mies kuten minäkin!

Vilosohvi

Peter von Home

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esko Ahoa ei koskaan hyväksytty Bildelberg-seuran jäseneksi, vaikka hän sitä halusikin.

Kyseinen seura on nk. salaseura, verrattavissa vapaamuurareihin, mutta tämän seuran johtoajatuksena on ruotsinkielen, ruotsalaisuuden ja ruotsinkielisen pääoman säilyttäminen Suomessa.

Kyseisen Bildelberg-suran suurmoguleita ovat Paavo Lipponen ja kaikki Ruotsin pääministerit (entiset ja nykyiset) sekä kaikki pääomaa omaavat ruotsinkieliset suvut Suomessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat