Seuraa 
Viestejä45973

Jos haluan verrata yhtä dna näytettä 700 verinäytteeseen ja löytää jostakin samat geenit, kuinka vaikeaa ja kallista touhu on, ja minkälaiset tilat, välineet ja ponnistelut se vaatii? itse en olisi tuota tekemässä mutta joku ammatti-ihminen tekisi sen puolestani.

perimä-kurssista on jo aikaa saattaa olla käsitteet ja tieto hukassa jo...

Kommentit (9)

Haluan vain tietää, että voiko esimerkiksi syljestä saatavilla tiedoilla tietää syljen "isännän " , jos siitä saatavia näytteitä vertaa vaikkapa 1000 kappaleeseen verikokeita. onko mahdollista? tai kuinka vaikeaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Custom Jake
joo se on niinkun pyörävarkauden ratkaiseminen, mutta ei edes niin vakava asia... minne dna sijoittuu veressä?

DNA esiintyy soluissa. Tarkemmin sanoen niiden tumassa.
Punasolut ovat tumattomia mutta veri sisältää myös valkosoluja joissa on tuma.

Eli siis varmaankin juuri noista veren valkosoluista voidaan määrittää tuo DNA.

Selventäkää minulle. Kun tutkitaan esimerkiksi rikosta, miten tämä DNA-tunnistus tarkkaanottaen tehdään. SAnotaan, että tunnistuksessa käytetään ns. mikrosatelliittejä eli toistojaksoja. Nehän sijaitsevat varsinaisten geenien ulkopuolella, eivätkä nykytietämyksellä ilmeisesti koodaa mitään. Toistojaksot ovat 1-5 nukleotidista koostuvia kymmenien tai satojen mittaisia toistoja, ja niissä ilmenee paljon muuntelua.

Siis DNA eristetään solunäytteistä ja tämän jälkeen laitetaan PCR:n kopioitumaan. Laitetaanko siis kaikki DNA kopioitumaan vai erotellaanko sieltä näitä toistojaksoja? Kai niitä nyt ainakin pilkotaan restriktioentsyymeillä? Sitten elektroforeesin "viivakoodissa" pitäisi pystyä tunnistamaan henkilö. Eli se toimii ns. DNA-profiilinä.

Who knows about this kind of information? Any kind is needed,please. Helping is a reflect or reaction for 1st immortal race of pagans. Ladies and gentlemen is our working mode, dying for others is a state of mind..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat