Seuraa 
Viestejä29006

[size=125:20i5scn5]Intialaisperhe heitti isoäidin roskiin[/size:20i5scn5]

19.07. - 12:51 (Luotu: 12:51)

Intialainen pariskunta löysi torstaina 75-vuotiaan naisen kaatopaikalta eteläisessä Tamil Nadun osavaltiossa. Roskien sekaan vanhus oli päätynyt, koska hänen lapsensa ja lapsenlapsensa eivät enää halunneet huolehtia hänestä, kertoi sanomalehti Hindustan Times.

Vanhus oli osittain halvaantunut eikä pystynyt liikkumaan ilman apua. Hän kertoi pelastajilleen tyttärensä riidelleen muun perheen kanssa siitä, kenen pitäisi huolehtia isoäidistä. Lopulta tytär määräsi poikansa heittämään vanhuksen roskiin.

Lapset ovat Intiassa perinteisesti huolehtineet vanhemmistaan, mutta sosiologien mukaan nykyelämän paineiden myötä yhä useampia vanhuksia hylätään tai lähetetään hoitokoteihin.

Monet intialaispoliitikot olivat raivoissaan tapauksen johdosta ja [size=125:20i5scn5]aikoivat pyytää viranomaisia ryhtymään oikeustoimiin perhettä vastaan.[/size:20i5scn5]

STT, Reuters

Delhi

Sivut

Kommentit (22)

Tuo perhe on mätä. Ensin pitäisi iho polttaa ja sitten heittää halvautettuna, sokeutettuna, kuuroutettuna sekä kieli ja äänihuulet tuhottuna kaatopaikalle. Ja vielä kaikenlisäksi koko perheen omaisuus isoäidin omistukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä36161

Riippuu perheen tuloista. Intian köyhillä voi hyvinkin olla käytännön valintana se, että pannaanko kaatopaikalle mummo vai lapsi. Eettisempää se on laittaa mummo mieron tielle kun myydä lapsi orjaksi.

Neutroni
Eettisempää se on laittaa mummo mieron tielle kun myydä lapsi orjaksi.

Onko varmasti? Millaiseen laskelmaan tämä eettinen näkemys perustuu?

SAMAEL
Neutroni
Eettisempää se on laittaa mummo mieron tielle kun myydä lapsi orjaksi.Onko varmasti? Millaiseen laskelmaan tämä eettinen näkemys perustuu?

Mun eettinen laskelma on sellainen, että mummo kasvaa kohta kuitenkin koiranputkea, mutta lapsi voi ehtiä saamaan monta uutta lasta. Ei ku mummo vekka vaan.

en ihmettele.
minuakin kyllästyttää kaikki vanhat rumat ja avuttomat mummot.
roskasakkia!
eivät saa mitään aikaan ja ovat vaan rasitteeksi yhteiskunnalle.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36161
SAMAEL
Neutroni
Eettisempää se on laittaa mummo mieron tielle kun myydä lapsi orjaksi.Onko varmasti? Millaiseen laskelmaan tämä eettinen näkemys perustuu?

Toinen jalka haudassa oleva mummo kuolee kuitenkin pian ja kärsii kuitenkin loppuikänsä. Lapsella on sentään mahdolisuus, edes teoreettinen, elää elämä jossa hän itse pystyy vaikuttamaan onnellisuuteensa. Toisaalta tietysti persaukisen elämä on Intiassa yhtä helvettiä, jos vain järjellä ajatellaan, tappamalla lapsi jo nuorena säästettäisiin kaikkein eniten inhimillistä kärsimystä.

Toisaalta sitten asiassa on silkka hyötynäkökohta. Mummo ei tuota mitään, vaikka siihen kuinka panostaisi, lapsi taas tuottaa jossain vaiheessa hoitopanoksen takaisin. Se voi tehdä töitä kotona tai muille, ja ehkä hoitaa omia vanhempiaan mummoina ja pappoina, jos pöydässä sattuu olemaan ylimääräistä. En toki pidä vanhusten hylkäämistä eettisesti hyväksyttävänä toimintamallina yhteiskunnissa tai ihmisillä, joilla ei ole hirvittävää puutetta jokapäiväisistä perustarpeista, mutta nälkä ajaa aina eettisyyden edelle.

Taitanpa muuttaa testamentin sisältöä ja kävellä sen jälkeen luomujätepolttolaitokselle senkin orgunjälkeisten hiivasienten turvotukset.

markent
Taitanpa muuttaa testamentin sisältöä ja kävellä sen jälkeen luomujätepolttolaitokselle senkin orgunjälkeisten hiivasienten turvotukset.

Onhan se aika luomua, ekologista ja taloudellista kun energiaa käyttänyt solukasa, havaittuaan rakenteidensa olevan sortumassa, hakeutuu itsenäisesti muuntamaan ne energian tuottajiksi muiden solukasojen hyödyksi.

Siinä ei talousideologeillakaan ole muuta kuin ihmettelemistä.

NallePuh
Toivottavasti laittoivat edes sen mummon bio-kierrätys rosikseen eikä johonkin pullon tai pahvin-keräyslaatikkoon.

Nyt kyllä Puh puhuu asiaa! Samaa minäkin toivon.

Eikös tämä hyötyjäteajattelu ole hyvä myös mummojenkin kohdalta. Elintenluovutustestamentti vaan ja lajitteluun. Loput tarpeeton vaan kompostiin tai kaukovoima-atomilaitoksille.

Tämä näyttää olevan vähän vaarallinen saitti, koska tässä huumorin varjolla peilataan tulevien aikojen yhteiskunta-asenteita!

Muinaisissa kulttuureissa, jolloin yksilö kävi ikänsä tai terveydentilansa puolesta taakaksi yhteisölle, hänelle laitettiin reppu selkään, leipäpala ja vettä reppuun, nenä kohti erämaata ja siitä sitten vaan one way ticket...

Erona vain muinaisiin on se, että nykyaika kykenisi taloudellisten resurssiensa puolesta huolehtimaan myös vanhuksista, jos vain tahtoa löytyisi!

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

CE-hyväksytty kysynee tällä ketjulla palstalaisten mielipidettä siihen kenellä on oikeus olla olemassa. Kuka on elinkelpoinen?

Kysymykseen on useissa muissakin palstan ketjuissa monenlaisia vastauksia.

Ennemmin tai myöhemmin yksi niistä erottuu aina muista. Se menee jotakuinkin näin: ihminen ei ole kelvollinen päättämään asiaa toisen ihmisen puolesta.

Sitten keskustelu jatkuu taas.

Rasittavaa.

Mutta yksinkertaista. Heti kun joku keksii hyvän tavan erottaa elinkelpoiset elinkelvottomista esimerkiksi ketteryyden, ihonvärin, iän, kivuliaisuuden tai veronmaksukyvyn perusteella, syntyy ratkaisematon ongelma.

Miksi raja pitäisi olla juuri missä palstalainen julistaa sen oikeaksi?

Näin on kaksi tapaa keskustella aiheesta: se mitä ainoa käsiteltävissä oleva vastaus tarkoittaa käytännössä, ja se missä minkä tahansa muun vastauksen tarjoaja paljastaa tyhmyytensä.

Mitä ihmisen ainutlaatuisen yksilöllisyyden vaihtoehto vaikuttaa ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa, yhteisön rakenteessa, tavoissa, normeissa?

Yksinkertaisen kaunista ja samalla niin vaikeaa, että keskustelu jatkunee vielä. Ja hyvä niin.

Yksi elämän tarkoitus on punnita tuota tarkoitusta ihmettelemään yltäneiden kyky punnita tuota tarkoitusta. Melkein koomista, ellei olisi samalla niin pelottavaa seurattavaa.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

markent
Taitanpa muuttaa testamentin sisältöä ja kävellä sen jälkeen luomujätepolttolaitokselle senkin orgunjälkeisten hiivasienten turvotukset.

Palanut ihminen tuottaa monenlaisia myrkkyjä ilmakehään. Krematorioissa pitäisi olla hyvä suodatinjärjestelmä, joten toistaiseksi ekologisinta on haudata ja varsinkin Suomessa, jossa kyllä on haudanpaikkoja riittämiin.

Minulla on vielä yksi lisäehdotus mummojen luomukäyttöön.
Tehdään uimahalli Krematorion uunien päälle. Mummojen keho muutettaisiin lämpöenergiaksi palvelemaan kansalaisten liikunnallista tarvetta.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
tyson
Normaali järki
Eikö niitä voi muuttaa ruuaksi?Tsot, oletko kannibaali? Itse sanon ei kiitos ihmislihalle.

Pitääkö siitä tehdä niin ihmislihaa muistuttavaa? Jos mummot jalostettaisiin Soylent greeniksi, tähän tapaan:

Alkuperäähän ei tarvitse niin tarkkaan tuoteselosteessa selostaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat