Seuraa 
Viestejä45973

Eli mitä jos nyt nykypäivänä ilmestyis joku sankari joka onnistuis väittämään ittensä joksikin jeesuksen veljenpojaksi tai joksikin muuksi älyttömän suureksi jumalan sukulaiseksi niin miten olis, nollautuisiko ajanlasku ja/tai alkaisiko se alusta niinkun 2007 vuotta sitten?

Tai kysytään niin että kuinka iso tapahtuma tulis olla jotta ajanlaskua käytäisi nollailemaan?

Kommentit (9)

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

No jaah, en tiedä siitä sitten. Tuskimpa uuden pyhimyksen tuleminen nollaisi ajanlaskua, ellei sitten siitä saada myöskin tieteellistäkin todistusta. Mutta itse arvelisisin että seuraava ajanlaskun nollaantuminen tapahtuisi ydinsodan jälkeen tai jonkin muun megakatastrofin seurauksena missä kaikkien ihmisten elämä muuttuisi ja elämä muuttuisi ylipäätänsä ihan toisenlaiseksi selviytymiseksi kuin mitä se nyt vaatii.

Olen fiksu ja älykäs!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tieteellinen todistus jumalasta vois muodostua mahdottomaksi, mahdottomaksi hyväksyä jotain kaikkivoipaa joka olisi mittalaitteidenkin tuollapuolen.

Onhan maailmassa tälläkin hetkellä käytössä muitakin ajanlaskutapoja kuin tämä kristinuskon vaikutuspirissä esiintyvä. Kiinalaisilla on omansa, juutalaisen kulttuurin piirissä ei Jeesuksen syntymää juurikaan muistella. Islam taitaa oman ajanlaskunsa aloittaa Muhammedista. Varmasti on jotain sellaisia mistä en tiedäkään. Se kuinka laajasti nuo ajanlaskutavat ovat käytössä näin aikana standardien jälkeen.

Jeesuksen syntymävuodesta ajanlasku taidettiin aloittaa joskus keskiajalla. Käsittääkseni pohjana käytettiin jotain olemassa ollutta kalenteria ja vuosi 0-ajoitettiin munkkien raamattuun perustuvien laskutoimitusten perusteella. Jotka kai heittävät sen verran, että mahdollinen historiallinen Jeesus saattoi syntyä noin vuonna 30 jKr. Älkää kysykö lähteitä, kun en osaa sellaisia sanoa.

Nykyään on niin paljon tietokoneita ja tietojärjestelmiä, että jos pitäisi aloittaa laskut uudestaan nollasta, niin järjestelmien muuttamisen kustannus olisi aivan liian suuri. Siihen ei olisi juurikaan halua. Korkeintaan jotkut järjestelmät voisivat alkaa tukea myös uutta ajanlaskua, ja sitten kymmenien vuosien kuluessa/jälkeen pikkuhiljaa luovuttaisiin vanhasta ajanlaskusta. Jotkut eivät tosin silloinkaan.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Ähä! Vuotta nolla ei ajanlaskun mukaan ole. Se munkkirassukka joka laski ajanlaskun alun ei ollut koskaan kuullutkaan nollasta. Syntymävuosi siis oli 1. elinvuosi, ja Jeesus olisi täyttänyt 33 vuotta vuonna 34 jKr!

Toisaalta, paljonko väliä fiktiivisen hahmon kyseessä ollessa. Onpahan joku kiinteä pointti mistä lasketaan "meidän aikamme" alkaneeksi.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Tuskin ajanlaskua tullaan nollaamaan paitsi jos koko planeettaa hallitsee joku Stalin II ja hän käskee. Maapallolla on monia eri ajanlaskuja ja mittajärjestelmiä ja ei niitä tähänkään mennessä ole millään saatu samaan muottiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat