Seuraa 
Viestejä45973

Kaikki voivat nähdä eroja miehen ja naisen kropassa, ja niistä on hauska keskustella, mutta pään sisällön erot ei näy ulospäin, ja niistä haluaisin ensin kysyä Teiltä jotain, oi suuret tietäjägurut.

Naisen pään sisällä on kuulemma pienemmät aivot kuin miehen pään sisällä. Mua kiinnostaisi tietää miksi niin on. Miksi naiselle riittää pienemmät aivot kuin miehelle?

Kommentit (13)

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Naisten aivot on kehittyneemmät. Siksi ne ei tarvitse niin suuria aivoja. Vähän niinkuin tietokoneetkin on kehittynyt, esim core duot kuluttaa paljon vähemmän sähköä kuin aikasempi malli, mutta on paljon tehokkaampi.

Olen fiksu ja älykäs!

NallePuh
Naisten aivot on kehittyneemmät. Siksi ne ei tarvitse niin suuria aivoja. Vähän niinkuin tietokoneetkin on kehittynyt, esim core duot kuluttaa paljon vähemmän sähköä kuin aikasempi malli, mutta on paljon tehokkaampi.

Niin ettäkö nainenki pääsee vähemmällä ruualla kun on pienemmät aivot? Kohtako vai joko nyt naisilla on kahdet aivot, kun ne on ainaki olevinaan dieetillä. Monelle dieetti on semmonen että syödään niinkuin ennenkin koko päivä ja illalla vielä se dieettiannos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151
trollipeikko

Niin ettäkö nainenki pääsee vähemmällä ruualla kun on pienemmät aivot? Kohtako vai joko nyt naisilla on kahdet aivot, kun ne on ainaki olevinaan dieetillä. Monelle dieetti on semmonen että syödään niinkuin ennenkin koko päivä ja illalla vielä se dieettiannos.

Okei, nyt tuli väärä vertaus kuva. Mutta joo, onhan joillakin naisilla kahdet aivot, ainakin sellaisilla naisilla jotka ajattelee vaan rinnoilla.
Joo, onhan se dietti homma semmoista monilla naisilla että sen sijaan että söis paljon kerrallaan niin aletaankin syödä "liukuhihnalta" ja täten tulee syötyä ainakin saman verran päiväs ku ennenkin.

Olen fiksu ja älykäs!

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151
tiäremiäs
Naisilla toi aivojen käyttö on enempi ulkoisista ohjeistuksesta riippuvaista.

Miehet sillain soveltaa aika paljon asioita.

Totta, ja tämän takia naiset ovat parempia ampumaan kuin miehet. Ne osaavat hyödyntää oppejansa paremmin kun taas me miehet luuletaan osaavamme itse paremmin.

=Nazgul"]naiset jotenkin näyttää paremmilta, ja mä tykkään siitä

Samoin! Erityisesti sellaiset naiset jotka ovat älynneet kasvattaa ittellensä C-kuppi koon rinnat tai kukannupukka kokoiset.

Olen fiksu ja älykäs!

Naisten ja miesten aivojen erot johtuvat miesten ja naisten erilaisista rooleista evoluution aikana. Ihmiset elivät kymmeniätuhansia vuosia keräily/metsästyskulttuurissa.

Miesten vastuulla oli yksi homma: metsästys. Heimon miehet tekivät ensin metsästyssuunnitelman, jossa jokaiselle määrättiin tarkka rooli. Ajomiehet ajoivat saalista tiettyyn suuntaan, jossa oli vastassa miehiä keihäiden kanssa. Metsästyksen aikana ei puhuttu. Saaliin tappamisen jälkeen eläin nyljettiin, paloitetiin ja kannettiin leiriin. Silloin miehet saattoivat jopa murahdella tyytyväisinä.

Samaan aikaan leirissä naiset pitivät yllä tulta, tekivät ruokaa, paimensivat lapsia, parkitsivat nahkaa, valmistivat vaatteita, punoivat koreja sekä keräsivät kasveja, marjoja ja polttopuita. Ja koko ajan he puhua kälkättivät.

Kun miehellä oli yksi suoraviivainen rooli, naiset tekivät samaan aikaan monia päällekäisiä askareita. Sen takia naisilla on kehittyneemmät aivot.

Savorin teoriaa mukaillen: aivot laajenevat kolmiulotteisesti ulospäin energia-aaltojen voimasta... ja nainenhan luotiin miehen jälkeen --> ne ovat laajenemisessa vain hieman jäljessä (=jälkeen jääneitä?)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
geena
--- Kun miehellä oli yksi suoraviivainen rooli, naiset tekivät samaan aikaan monia päällekäisiä askareita. Sen takia naisilla on kehittyneemmät aivot.

On myös sotateesi, minkä mukaan sotiminen kehitti miesten ajattelusta analyyttisempää ja monipuolisempaa naisiin verrattuna. Maailmanhistoriaa tarkastellessa kukaan tuskin voi kiistää, etteikö monipuolisesti ajatelleita miehiäkin muutama olisi ollut.

Jos lähdetään siitä että aivojen sukupuolierot voidaan surutta palautella metsästys/keräily -jakoon, niin täytyy myös tunnustaa, että metsästys alkoi laajassa mitassa oikeastaan vasta 60 000 -80 000 vuotta sitten. Aivot taas kehittyivät pääosin nykymuotoon ilmeisesti jo aiemmin. Niiden koko vain edelleen kasvoi.

Erot spatiaalisessa eli tilan ja muotojen hahmottamiskyvyssä on pidetty vuosikymmenet selvimpänä sukupuolten välisenä erona. Miehet on nähty kolmeulotteisessa hahmottamiskyvyssä keskimäärin parempina, mikä on liitetty metsästäjämenneisyyden evoluutiopaineisiin. Ero on nähty niin merkittävänä, että sillä on välillisenä tekijänä selitetty jopa miesten paremmuutta tietyissä matemaattisissa osatehtävissä.

Kuitenkin tutkimuskirjallisuuden arviointien mukaan suurimmassa osassa tutkimuksia eroja ei ole, ja niissä joissa on, erot ovat pieniä, merkityksettömiä ja sukupuolten sisäinen vaihtelu on suurempaa kuin sukupuolten välinen (Caplan, McPherson & Tobin 1985). Metsästys-mytologia silti elää ja voi hyvin populaarikulttuurissa ja jopa tieteellisissä teksteissä, sillä selitetään jopa miesten parempia ajoneuvonkäsittelytaitoja! Kuitenkin naiset ajavat paljon vähemmän kolareita.

---

Erot miesten ja naisten aivoissa täytyy aina liittää tieteellisesti havaittuihin psykologisiin eroihin naisilla ja miehillä. Mieluiten kausaalisin syy-seuraussuhtein, jotka todistetaan tieteellisesti. Tällaisia ei tosin olla juurikaan löydetty, tiettyjä sikiöaikaisia hormonitutkimuksia lukuunottamatta.

Aivotutkija Ruth Bleierin mukaan nykyaikainen aivojen sukupuolierojen tutkimus on 1900- ja 2000-lukujen versiota frenologiasta, kallonmuotojen tutkimuksesta. Hänen mielestään erojen osoittaminen ei kerro vielä yhtään mitään niiden tosiasiallisesta merkityksestä (kuten ei kerrokaan). Myyttiset uskomukset täyttävät tämän tyhjiön hyvin tehokkaasti, eikä siinä ole tieteellä useinkaan sanansijaa.

Kuitenkin aikuisilla miehillä ja naisilla ei ole edes merkittäviä eroja persoonallisuudessa, toisin kuin uskotaan. Työ, sosioekonominen asema ja koulutus vaikuttavat valtavasti persoonallisuuteen enemmän kuin yksilön biologinen sukupuoli. Suurimmillaan sukupuolierot ovat lukioikäisillä (joita on tutkittu myös ylivoimaisesti eniten kaikista ihmisryhmistä psykologiassa) ja tasoittuvat tyypillisesti iän karttuessa merkittävästi.

---

Aivokurkiaisen takaosan suuruusero lienee tärkein, josta on nostettu media-äläkkää kaikkialla. Naisilla tutkittiin olevan enemmän hermoratoja aivopuoliskoja yhdistävässä aivoelimessä, minkä edelleen oletettiin liittyvän naisten [oletettuun] kokonaisvaltaisempaan ja verkottuneempaan ajatteluun.

Pikku ongelmia teesissä vain oli: empiiristä varmennusta oikeasti suuremmista kurkiaisista ei kyetty toistamaan, eikä aivokurkiaisen kautta kulje kuin n. 2% aivopuoliskojen välisestä informaatiosta.

Näyttö siis puuttui lähes totaalisesti, mutta myytti jäi elämään. Tärkeää olikin se mitä haluttiin uskoa sukupuolierona.

Toinen kovan luokan uutinen oli Science-lehdessä uutisoitu hypotalamuksen erään osan selkeät kokoerot miehillä naisiin verrattuna. Tämän oletettiin selittävän osaltaan miesten suurempaa aggressiivisuutta, eläinkokeisiin viitaten. Kuitenkin jo apinoilla alueen toiminnassa on selviä eroja, eikä kausaalisuhdetta aivoeron ja käyttäytymisen välillä voitu [toistaiseksi] todentaa. Jälleen kerran uskomus kävi lankeemuksen edellä.

---

Yksi selkeä aivoero [suhteellisen] koon lisäksi on harmaan ja vaalean aivomassan määrä ja funktiot; miehillä edellistä on enemmän ja naisilla jälkimmäistä. Tämä ei tietenkään selitä yhtään paremmin sitä, miksi älykkyystesteissä miesten ja naisten tulosten vastaavuus on hyvin korkeaa luokkaa. Sukupuoli on kognitiivisten ominaisuuksien ennustajana lähes aina surkea muuttuja.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat