Seuraa 
Viestejä45973

Kuinkas muutenkaan:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1408047

Puolueeton historian oppikirja suututtaa Israelissa
23.7.2007 09:55

Israelin oikeistolaiset juutalaiset ovat suuttuneet historian oppikirjasta, joka yrittää kertoa Israelin valtion historiasta puolueettomammin kuin aikaisemmat koulukirjat.Kirja on tarkoitettu 8-9-vuotiaiden Israelin arabien historian opetukseen. Kirjassa on yksi lause, joka valottaa arabien näkökulmaa Israelin valtion syntyyn.

- Arabit kutsuvat sotaa nakbaksi, mikä tarkoittaa katastrofia, menetystä ja nöyryytystä. Juutalaiset kutsuvat sitä itsenäisyyssodaksi, kirjassa opetetaan.

Oikeistolaisten mielestä opetusministeri Juli Tamir pitäisi erottaa kirjan vuoksi.

- Pitääkö meidän tuoda arabipropagandaa kouluihimme omin käsin, kysyi oikeistolaisen Likud-puolueen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Benjamin Netanjahu kuultuaan, että kirjassa käytetään nakba-sanaa.

Opetusministeri Tamir puolustaa kuitenkin kirjaa. Hänen mielestään historian opetusta olisi pitänyt uudistaa jo aikoja sitten.

- Historiamme on monimutkainen tarina kahdesta keskenään taistelevasta kansasta, ja meidän on aika antaa tälle taistelulle sen ansaitsemaa huomiota, Tamir sanoo.

Tähän saakka kaikille koululaisille on opetettu Israelissa maan historiasta vain Israelin virallinen versio. Opetus on ollut samanlaista niin juutalaislasten kuin arabienkin kouluissa, vaikka arabikoulujen oppilaista suurin osa on palestiinalaispakolaisten jälkeläisiä tai muita sukulaisia.

Noin viidesosa Israelin seitsemästä miljoonasta asukkaasta on arabeja. Juutalaiset ja arabit asuvat yleensä eri kaupunginosissa tai jopa eri kaupungeissa, ja koulutkin ovat sen myötä jakaantuneet kahteen ryhmään uskonnon mukaan.

Kommentit (8)

Moses Leone
Kuinkas muutenkaan

" Suggested message:
As a deeply committed supporter of the Jewish people and the nation of Israel who are striving to fulfill the words of the prophets of Israel, I call upon the government of Israel to take every measure necessary to immediately stop the unsupervised and illegal construction being perpetrated by the Moslem Wakf on ground sacred to man and to G-d. I call upon you, the Minister of [Justice], to do everything in your power to put an end to this criminal injustice and moral outrage, now and forever. "

http://www.templeinstitute.org/antiquit ... .htm#faxes

" Suggested message:
As a deeply committed supporter of The Creator and The Kingdom of Souls including The Names of All Holy Mothers and All Holy Fathers since The Time of Creation, to which A Mans (regardless gender, nationality, color) Family Tree by Soul are connected to, all together forming The World Wide Nation of Souls, i call upon The Creator, The Kingdom of Souls and The World Wide Nation of Souls to take every measure necessary to immediately stop the unsupervised and illegal destruction of mankind. I call The Creator and All of The Names of The Kingdom of Souls to do everything in your power to put an end to this criminal injustice against A Man and moral outrage of A Man, now and forever. "

IMI

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ayla
Minun mielestäni siinä ei ole mitään pahaa jos tuo esille kummankin puolen mielipiteet asiasta.

Riippuu siitä, mikä on toiminnan tarkoitus ...

Lapin Mies
Ayla
Minun mielestäni siinä ei ole mitään pahaa jos tuo esille kummankin puolen mielipiteet asiasta.Riippuu siitä, mikä on toiminnan tarkoitus ...

Tietenkin. Mutta kaikkein reiluinta on ilmaista oppilaille kummankin osapuolen mielipiteet, eikä vain ainoastaan vallassa olevan osapuolen mielipidettä.

Ayla
Lapin Mies
Ayla
Minun mielestäni siinä ei ole mitään pahaa jos tuo esille kummankin puolen mielipiteet asiasta.Riippuu siitä, mikä on toiminnan tarkoitus ...Tietenkin. Mutta kaikkein reiluinta on ilmaista oppilaille kummankin osapuolen mielipiteet, eikä vain ainoastaan vallassa olevan osapuolen mielipidettä.

No, sekin kyllä riippuu tilanteesta ...

Vastaavaa oli myös meillä täällä Suomessa. Oli vain hyvä vasemmisto ja eläköön Neuvostoliitto ja Stalinpellet. Onneksi aika tekee tehtävänsä vaikka vielä on liikaa stallareita johtopaikoilla, lehdistössä...

Toope
Seuraa 
Viestejä28643

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Epäilevä
Vastaavaa oli myös meillä täällä Suomessa. Oli vain hyvä vasemmisto ja eläköön Neuvostoliitto ja Stalinpellet. Onneksi aika tekee tehtävänsä vaikka vielä on liikaa stallareita johtopaikoilla, lehdistössä...

Poliittisesti oli monta hyvää syytä, korostaa vasemmiston asemaa ja näkemystä historiasta.

Vasemmisto ei ole ollut koskaan kovin isänmaallista, eikä missään nimessä Suomalaismielistä.
Tämä on sopinut esim. RKP:lle ja Skandinaaviselle ideologia suuntaukselle.
Samoin N-liitolle, joka itse on aina pitänyt pieniä kansoja omaa kansakuntaansa hajoittavana voimana.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat