Seuraa 
Viestejä45973

Kannabiskeskustelu käy aina tasaisen kuumana tässä maassa ja uudet argumentit, joita niistä keskusteluista löytää, alkavat olla melkoisen vähissä. Olen myös kyllästynyt siihen, että oikeaa, tieteellisesti tutkittua tietoa kannabiksesta on kovin vähän saatavissa ja sitä lainaillaan miten sattuu ilman lähdeviitteitä.

Olenkin sitä mieltä, että valtion pitäisi panostaa huomattavasti enemmän kannabiksen tieteelliseen tutkimukseen. Lääketeollisuuden puolella tutkimukseen panostetaan riittävästi, mutta olisi paikallaan esimerkiksi selvittää, mitkä oikeasti ovat kannabiksen käytön vaikutukset ihmiseen. Näin saataisiin kansalaiset uskomaan, ettei pilvenpössyttelijä karkaa bussipysäkillä mummon kimppuun saadakseen rahaa seuraavaan jointtiin, eikä poikkeuksetta vaivu psykoosiin ja vietä loppuikäänsä yhteiskunnan elättinä hullujenhuoneella tai huumevieroituksessa.

Tosin, jotta valtio tällaisiin tutkimuksiin satsaamisesta kiinnostuisi, sen pitäisi ensin kartoittaa tutkimuksesta mahdollisesti koituvat hyödyt, sillä parhaassa tapauksessa investointi maksaisi itsensä moninkertaisena takaisin; mikäli todettaisiin, että kannabiksen terveys- ja muut haitat ovat alkoholia pienemmät, voisi valtio kääriä hyvät rahat kannabismonopolin avulla. (jota en kylläkään itse kannata, luoja sentään!)

Olisi noloa, mikäli jonkin vuoden kuluttua kannabiksesta muodostuisikin soijan veroinen merkittävä viljelykasvi, ja muutoin edistyksellisessä Suomessa suljettaisiin edelleen silmät kannabiksen lukemattomilta käyttömahdollisuuksilta sen pelossa, että kansalainen jättää tuomatta valtion kassaan viinapullon verran verosenttejä löydettyään pellolta hyppysellisen sensiä.

http://www.adressit.com/kannabistutkimus

Sivut

Kommentit (296)

Kannatan tutkimusta.

Siitäkin syystä että kannabis tuli laittomaksi maailmaan siksi, että YKSI (1) henkilö ei tykännyt meksikolaisista ja mustanmaalasi niiden rentoutumistavan tappavaksi (meksikolaisia muutti amerikkaan ja kasvatti kannabista rentoutuakseen työpäivän jälkeen). Siitä se hyvällä mainostuksella levis laittomaksi ja ne oli aivan naurettavia esityksiä mitä kansa uskoi. Pikkuhiljaa se sitten levisi pandemiaksi ja nykyäänhän se on alkanut taas laillistua joissain paikoissa.
Harmi etten muista dokumentin nimeä, mutta voin yrittää sen kaivella jos asiasta kiinnostutaan.

Uskomatonta miten typerä ihminen edes kykenee olemaan pelkän uskomisen avulla. Ostaisi porukka aivoja ja ajattelisi itse eikä uskoisi sokeasti jokaista asiaa. Ihmekkään että on mimmosia sekopäitä kun uskoo kaiken mitä telkkarissakin näytetään

.Silkki

Näyttäisi vahvasti siltä, että kovimmat vastustajat ovat ne, jotka asiasta vähiten tietävät. Jos kaikki on todellakin saanut alkunsa tuolla tavoin, voi vain ihmetellä disinformaation lisääntymistaidokkuutta, joka lähentelee jo tehokkuudessaan virusten ja bakteerien vastaavaa. Tämän disinformaation valtavan määrän vuoksi juuri aihetta pitäisikin tutkia enemmän.

Eihän kukaan enää nykyäänkään väitä, etteikö tupakka aiheuttaisi syöpää. Samoin en usko, että viidenkymmenen vuoden päästä kukaan uskottelee kannabiksen aiheuttavan skitsofreniaa ja elinikäisiä psykooseja tai johtavan kovempien huumeiden käyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
seita
Näyttäisi vahvasti siltä, että kovimmat vastustajat ovat ne, jotka asiasta vähiten tietävät.

Ihan aiheesta riippumatta. Universaali totuus joka olisi helppo kumota asianmukaisilla tiedoilla, mikä tyssää siihen että vastapuoli ei vain halua ottaa tietoa vastaan. Helpompi vain leimata hörhöksi.

seita
Näyttäisi vahvasti siltä, että kovimmat vastustajat ovat ne, jotka asiasta vähiten tietävät. Jos kaikki on todellakin saanut alkunsa tuolla tavoin, voi vain ihmetellä disinformaation lisääntymistaidokkuutta, joka lähentelee jo tehokkuudessaan virusten ja bakteerien vastaavaa. Tämän disinformaation valtavan määrän vuoksi juuri aihetta pitäisikin tutkia enemmän.Eikö juuri tuo vika ole kaikissa aktivisteissa jotka vastustavat mitä tahansa. Yleensä suurin ongelma on se, että ne pitää kovaa ääntä hyvin vähäisellä informaation määrällä.
Ihmisen herkkäuskoisuus ilmenee jo uskonnoissa ylipäätään, vaikkei suoraan ole perusteita että sielä olisi mitään mihin uskoa (ei tietellä ole kyllä mitään kiellettykkään) niin silti ihmiset tekee sokeasti kaikkea 'uskonnon' nimissä. No vähemmän vastuuta ja vapaampaa elämää..
Kai tämä on ongelmana kaikessa.

seita

2+2=5, hyvin suurilla kakkosen arvoilla.

Pilkkua *viil*
eikö se ole keskikokoisilla arvoilla, hyvin suuri voisi olla 2.75+ ?

.Silkki

John Carter
Seuraa 
Viestejä16339

Kannabiksesta tehdään koko ajan tutkimusta sekä kliinisessälääketieteessä että muissa projekteissa kuten EU:n projektissa,jossa kuituhampun matkaa laatukankaaksi testataan useilla koeviljelmillä mm;Hollannissa,Unkarissa,Italiassa.(MTT;n viljelmiä)

Lisää infoa aiheesta löydätte: http://www.hempsys.net

Volkswagen on tehnyt 2000-luvulla autojensa sisusmateriaaleja hampusta.(paloturvallista,halpaa,kestävää,kevyttä)

Sitä tutkitaan myös energia ja polttoaine tarkoituksiin ja ympäristötuhojen korjaukseen.

Luontaistuotekaupoissa on myynnissä myös FINOLA-öljyä,joka on suomessa(Kuopio)kehitetty valmiste.

Lääketieteessä hamppua lienee käytetty jo tuhansia vuosia ja käytetään edelleen,USAssa ja Euroopassa on jo myynnissä,reseptilääkkeenä valmiste,joka sisältää useita eri kannabinoideja kuten THC:tä.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Se kuuluu se naapurin nuarin poika olevan melekonen hulttio. huumeitten kanssa se pelaa. äitins on nii hualissaan ku se on kuulemma ihan sekasin. ei tuu kotiintuloaikaankaan kotio ja äiteelleen haistattelloo. armeijaankan se ei menny. on ne huumeet vaan semmosia!

(hrmh) saattaapa pitää paikkansa, tuo kakkosjuttu. vaikuttaisi ainakin. *nolostuu*

NO NIIN.

Puhuttaisko sitten vaihteeksi kannabiksesta?

Tiedän kyllä, että sen hyödyntämismahdollisuuksia tutkitaan. Mielestäni kannabiksen käytön vaikutuksia ihmiseen pitäisi kuitenkin tutkia nykyistä tarkemmin ja järjestelmällisemmin.

seita
Eihän kukaan enää nykyäänkään väitä, etteikö tupakka aiheuttaisi syöpää. Samoin en usko, että viidenkymmenen vuoden päästä kukaan uskottelee kannabiksen aiheuttavan skitsofreniaa .

Miksi tutkia lisää kun kerta jo nyt saadut tulokset eivät tunnu kelpaavan?

seita
Tiedän kyllä, että sen hyödyntämismahdollisuuksia tutkitaan. Mielestäni kannabiksen käytön vaikutuksia ihmiseen pitäisi kuitenkin tutkia nykyistä tarkemmin ja järjestelmällisemmin.

Haluat vapaaehtoiseksi tutkimuksiin?

1. En ole itse nähnyt tutkimusta, jossa todettaisiin kannabiksen aiheuttavan skitsofreniaa. Jos joku on, voisiko linkittää sen tänne? Kaikki muutkin tutkimukset ovat tervetulleita. Vain jakamalla tietoa voimme taistella disinformaation määrän kasvua vastaan. Tällä hetkellä tieto tässä asiassa leviää lähinnä rikkinäinen puhelin-periaatteella.

2. Jos yksi tällainen tutkimus on tehty, niitä pitäisi tehdä 9 lisää ennen kuin johtopäätöksiä voidaan tehdä. Luulisi ihmisten täällä tietävän jotakin tieteellisen tutkimusmetodin ongelmista.

Eli, lyhyesti sanoen, Olli, nykyinen tieto ei kelpaa, koska se ei ole luotettavaa. Mun mielestä ei ole luotettavaa lukea netin keskustelupalstalta anonyymin henkilön kirjoittamana että kannabis aiheuttaa psykooseja tai ei aiheuta poltettuna syöpää. Valitettavasti vaan monet rakentaa mielipiteensä tällaisen (useimmiten propagandasävytteisen) tiedon varaan. Myös päättäjät.

Haluat vapaaehtoiseksi tutkimuksiin?[/quote]

Miksipä ei?

seita
1. En ole itse nähnyt tutkimusta, jossa todettaisiin kannabiksen aiheuttavan skitsofreniaa. Jos joku on, voisiko linkittää sen tänne? Kaikki muutkin tutkimukset ovat tervetulleita. Vain jakamalla tietoa voimme taistella disinformaation määrän kasvua vastaan.

Tässäpä yksi linkki otsikolla: Kannabiksella voi olla vakavia mielenterveyden haittavaikutuksia.
http://www.paihdelinkki.fi/Teema/kannab ... aikutuksia

Tuoreet tutkimustulokset vahvistavat oletusta, että kannabiksen käyttö lisää skitsofreniaan sairastumisen vaaraa ja masentuneisuutta.

Väestötutkimusten perusteella on arvioitu, että uusien skitsofreniatapausten ilmaantuminen vähenisi merkittävästi, jos kannabista ei käytettäisi ollenkaan.

Yhdysvaltalaisessa 15 vuotta kestäneessä väestötutkimuksessa seurattiin alun perin masennuksen suhteen oireettomia aikuisia. Tässä lähes 2000 henkilön aineistossa kannabiksen käyttö nelinkertaisti masennuksen vaaran.

Päivystysvastaanotoilla ja psykiatrisissa sairaaloissa kannabiksen aiheuttamat akuutit sekavuustilat ovat jokapäiväisiä tapauksia. Tiedetään myös, että psykoosiin sairastuneiden nuorten kannabiksen käyttö on yleistä. On esitetty, että kannabiksen käyttö saattaisi altistaa jo muutenkin herkät henkilöt skitsofreniapsykoosin puhkeamiselle.

Ja lähteet löytyy linkistä.

Jos jaksat etsiä googlella niin huomaat että näitä tutkimuksia on useita!

Olli Suomalainen
Ja lähteet löytyy linkistä.

"On esitetty, että kannabiksen käyttö saattaisi altistaa jo muutenkin herkät henkilöt skitsofreniapsykoosin puhkeamiselle. Kannabiksen on myös arveltu helpottavan skitsofreniaa sairastavien oireita. Erityisesti kannabiksen tiedetään hankaloittavan skitsofreniapotilaiden hoitoa ja kuntoutusta."

huomaa sana saattaa..

"Ruotsista raportoitiin jo 1980-luvulla varusmiestutkimuksesta, jossa oli todettu kannabista käyttäneiden odotettua suurempi sairastavuus skitsofreniaan. Saman yli 50000:n 18-20-vuotiaan varusmiehen aineiston uudelleenanalyysi osoitti, että kannabiksen käyttö nuoruusvuosina lisäsi annosriippuvaisesti skitsofreniaan sairastumisen riskiä 27 vuoden seurantajakson kuluessa."

onkos tämä se tukimus missä
loppujen lopuksi kävikin niin ettei
poltelevien varusmiesten kohdalla
ollutkaan sitä suurempaa sairastavuutta...

"jossa osoitettiin alle 15 tai 18 vuoden ikää tapahtuneen kannabiksen käytön yhteys skitsofrenialle tyypillisten oireiden ja häiriöiden ilmenemiseen 26 ikävuoteen mennessä. Erityisesti ennen 15 vuoden ikää kannabista käyttäneiden riski sairastua skitsofreniapsykoosiin oli nelinkertainen verrattuna kannabista käyttämättömiin. Tässä aineistossa joka kymmenes alle 15-vuotiaana kannabista käyttänyt sairastui skitsofreniatyyppiseen häiriöön (BMJ 2002;325:1212-1213)."

lasten takiako tässä nyt pitää
kannabis pitää kiellettynä..

" Seurantaan osallistuneita yli 700 tutkittavaa haastateltiin 14-vuotiaista 27-vuotiaiksi määrävälein. Kannabiksen käyttö kaikissa lapsuuden ja nuoruuden kehitysvaiheissa ja varhaisaikuisuudessa lisäsi merkitsevästi vaaraa sairastua vakavaan masentuneisuuteen, alkoholiriippuvuuteen tai muihin päihdesairauksiin aikuisiällä."

jollekkin yllätys..
alkoholismi onkin kannabiksen "syytä"...
*nauraaaaa*
ja lapsista taas puhutaan..
ja mikäs jatkuu....

"Tutkimuksesta voitiin päätellä, että kannabiksen käyttö edelsi mielenterveyden häiriöiden kehittymistä. Tutkijat korostivat myös, että nuorten kannabiksen käyttö ei ole harmiton itsestään ohimenevä vaihe, vaan sillä saattaa olla vakavia mielenterveysseurauksia. "

ja sitten kuitenkin...
"Tämän tutkimuksen perusteella on kuitenkin mahdoton väittää, että nuorten kannabiksen käyttö aiheuttaa aikuisiän vakavaa masennusta tai muita päihdesairauksia. "

ja vielä jatkoa missä
tuntuisi olevan haluttu kertoa
jotain mitä ei tieteellisesti pystytty..

"Kannabiksen käyttö on kuitenkin joka tapauksessa jollakin tavalla yhteydessä näiden häiriöiden ilmaantumiseen aikuisiällä. "

omituinen teksti tässä yhteydessä..

nuorison nyt ei pitäsi
juoda viinaa eikä poltella pilveekää...
miten se nyt liittyy aikuisiin..
sitä en tajua..

http://www.paihdelinkki.fi/Pikatieto/al ... set-riskit

Tämänkään hetkisten tutkimusten tulokset eivät kelpaa niille joille niistä olisi jotain hyötyä, kuten "runoilijan" viestistä näemme!

ON SIIS TURHA TUTKIA KANNABISTA; KOSKA NARKEILLE EI KELPAA MUUT KUIN TUTKIMUKSET JOSSA KANNABIS TODETAAN TERVEELLISEMMÄKSI KUIN TUOREMEHU!

Olli Suomalainen
Tämänkään hetkisten tutkimusten tulokset eivät kelpaa niille joille niistä olisi jotain hyötyä, kuten "runoilijan" viestistä näemme!

en vain nähnyt näissä tutkimuksissa
sellaisia tuloksia mikä puoltaa kannabiksen kieltopolitiikkaa...

niin kaun kun alkoholi on vapaata nautintoainetta
on törkeätä kieltää lääkekäyttö kannabikselta..

kerrotkos olli mikä noissa tutkimuksissa
oli sellainen tieto että kannabis on hirvee myrkky..
ja miellummin faktaa ei niin että lauseessa käytetään
sanoa "voi" "ehkä" yms.. muuta yhtä epävarmaa..
ja tutkitaisiin lääkekäyttöä.. AIKUISILLA...

jos viina on laillinen niin miksi vähemmän
haitallinen on kielletty...
selitä olli mulle se..

omena

kerrotkos olli mikä..

selitä olli mulle se..


SÖSSÖNSÖSSÖN!

Minä en keskustele sellaisten kusipäiden kanssa jotka eivät kunniota toisia kirjoittajia edes sen vertaa että edes pyrkisivät kirjoittamaan selkeää helppolukuista tekstiä.

Eli en selitä sinulle yhtään mitään vaan voit minun puolesta vaikka painua vit*uun "runoteksteinesi"!


MUILLE:

Puhehan oli tutkimuksista joissa kannabiksen todetaan aiheuttavan skitsofreniaa.

Kaikki viimeaikaiset tutkimustulokset puhuvat tämän puolesta ja niitä tutkimuksia ei lasketa yhdenkäden sormin.

Se ettei hamppuporukka suostu edes tätä myöntämään vaan intelee vaan kaikenlaista kertoo kyllä paljon.

Saatte itse etsiä loput tiedot ja tutkimukset netistä. Ei pitäisi olla liian vaikeaa jos kiinnostusta oikeasti löytyy! Minä pesen toistaiseksi käteni tästä keskustelusta. Miksi vaivautua turhan takia?

Olli Suomalainen
seita
1. En ole itse nähnyt tutkimusta, jossa todettaisiin kannabiksen aiheuttavan skitsofreniaa. Jos joku on, voisiko linkittää sen tänne? Kaikki muutkin tutkimukset ovat tervetulleita. Vain jakamalla tietoa voimme taistella disinformaation määrän kasvua vastaan.

Tässäpä yksi linkki otsikolla: Kannabiksella voi olla vakavia mielenterveyden haittavaikutuksia.
http://www.paihdelinkki.fi/Teema/kannab ... aikutuksia

Tuoreet tutkimustulokset vahvistavat oletusta, että kannabiksen käyttö lisää skitsofreniaan sairastumisen vaaraa ja masentuneisuutta.

Väestötutkimusten perusteella on arvioitu, että uusien skitsofreniatapausten ilmaantuminen vähenisi merkittävästi, jos kannabista ei käytettäisi ollenkaan.

Yhdysvaltalaisessa 15 vuotta kestäneessä väestötutkimuksessa seurattiin alun perin masennuksen suhteen oireettomia aikuisia. Tässä lähes 2000 henkilön aineistossa kannabiksen käyttö nelinkertaisti masennuksen vaaran.

Päivystysvastaanotoilla ja psykiatrisissa sairaaloissa kannabiksen aiheuttamat akuutit sekavuustilat ovat jokapäiväisiä tapauksia. Tiedetään myös, että psykoosiin sairastuneiden nuorten kannabiksen käyttö on yleistä. On esitetty, että kannabiksen käyttö saattaisi altistaa jo muutenkin herkät henkilöt skitsofreniapsykoosin puhkeamiselle.

Ja lähteet löytyy linkistä.

Jos jaksat etsiä googlella niin huomaat että näitä tutkimuksia on useita!


Olli Suomalainen
Tämänkään hetkisten tutkimusten tulokset eivät kelpaa niille joille niistä olisi jotain hyötyä, kuten "runoilijan" viestistä näemme!

ON SIIS TURHA TUTKIA KANNABISTA; KOSKA NARKEILLE EI KELPAA MUUT KUIN TUTKIMUKSET JOSSA KANNABIS TODETAAN TERVEELLISEMMÄKSI KUIN TUOREMEHU!

Tässä vähän tuoreempaa tietoo Ollille, ni ei tartte huutaa!

Ei yhteyttä psykoottisuuteen.

...."But experts led by Professor David Nutt, a specialist in addiction psychiatry at the University of Bristol, said in The Lancet in March that a causal link had not been established."...Hampun suhteesta skitsofreniaan
"The evidence suggests, at worst, that using cannabis increases the lifetime risk of developing schizophrenia by 1 per cent."..."One difficulty is distinguishing an association from a cause. Marjorie Wallace, the chief executive of Sane, the mental health charity, was quoted as saying evidence of the damaging effects of cannabis was mounting, with psychiatrists claiming "80 per cent of patients have been using cannabis". Cannabis use is widespread among mental patients, but their attempt to self-medicate tends to be a symptom of their suffering, not the cause."

http://news.independent.co.uk/uk/politi ... 788634.ece

h&h
Olli Suomalainen
seita
1. En ole itse nähnyt tutkimusta, jossa todettaisiin kannabiksen aiheuttavan skitsofreniaa. Jos joku on, voisiko linkittää sen tänne? Kaikki muutkin tutkimukset ovat tervetulleita. Vain jakamalla tietoa voimme taistella disinformaation määrän kasvua vastaan.

Tässäpä yksi linkki otsikolla: Kannabiksella voi olla vakavia mielenterveyden haittavaikutuksia.
http://www.paihdelinkki.fi/Teema/kannab ... aikutuksia

Tuoreet tutkimustulokset vahvistavat oletusta, että kannabiksen käyttö lisää skitsofreniaan sairastumisen vaaraa ja masentuneisuutta.

Väestötutkimusten perusteella on arvioitu, että uusien skitsofreniatapausten ilmaantuminen vähenisi merkittävästi, jos kannabista ei käytettäisi ollenkaan.

Yhdysvaltalaisessa 15 vuotta kestäneessä väestötutkimuksessa seurattiin alun perin masennuksen suhteen oireettomia aikuisia. Tässä lähes 2000 henkilön aineistossa kannabiksen käyttö nelinkertaisti masennuksen vaaran.

Päivystysvastaanotoilla ja psykiatrisissa sairaaloissa kannabiksen aiheuttamat akuutit sekavuustilat ovat jokapäiväisiä tapauksia. Tiedetään myös, että psykoosiin sairastuneiden nuorten kannabiksen käyttö on yleistä. On esitetty, että kannabiksen käyttö saattaisi altistaa jo muutenkin herkät henkilöt skitsofreniapsykoosin puhkeamiselle.

Ja lähteet löytyy linkistä.

Jos jaksat etsiä googlella niin huomaat että näitä tutkimuksia on useita!


Olli Suomalainen
Tämänkään hetkisten tutkimusten tulokset eivät kelpaa niille joille niistä olisi jotain hyötyä, kuten "runoilijan" viestistä näemme!

ON SIIS TURHA TUTKIA KANNABISTA; KOSKA NARKEILLE EI KELPAA MUUT KUIN TUTKIMUKSET JOSSA KANNABIS TODETAAN TERVEELLISEMMÄKSI KUIN TUOREMEHU!

Tässä vähän tuoreempaa tietoo Ollille, ni ei tartte huutaa!

Huudan jos minua huvittaa ja ihan turhaan postailet minulle jotain linkkejä joissa keskustellaan siitä onko kannabis tullut voimakkaammaksi vuosien saatossa.

Minä nimittäin jätän teidät tänne keskenään kehumaan huumeiden vaarattomuutta ja taputtelemaan toisianne selkään.

Sen minä vaan sanon että jos tutkimuksia tehdään näiden hamppuintoilijoiden takia niin se on kyllä rahan tuhlausta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat