Seuraa 
Viestejä45973

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id65653.html

Iran pidätti 14 vakoojaoravaa
Julkaistu 23.07.2007, klo 20.03 (päivitetty 23.07.2007, klo 20.04)
Iranin poliisi on pidättänyt 14 oravaa epäiltynä vakoilusta. Asiasta kertoi Iranin virallinen uutistoimisto Islamic Republic News Agency.
Oravat löytyivät läheltä maan rajaa, ja ne oli varustettu gps-satelliittipaikantimilla, kameroilla ja salakuuntelulaitteilla. Maan tiedustelupalvelu löysi oravavakoojat. Niiden uskotaan olleen länsimaiden asialla.

Iranin poliisi uskoo, että yhtään oravavakoojaa ei päässyt poliisin silmien ohi tehtäväänsä toteuttamaan.

YLE Uutiset

Mitähän nyt käy? Odottaako oravia oikeudenkäynti vai mestataanko ne surutta julkisesti?

Kommentit (7)

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Olikohan oravilla ase, univormu tai näkyvä taistelijan tunnus ja oliko joukolla tunnistettavissa oleva vastuullinen johtaja? Jos ei, oravat voidaan määritellä laittomiksi taistelijoiksi, joita Geneven sopimus ei koske. Siinä tapauksessa voi oravilla olla aika kylmä kohtelu. Iranilaiset kohtelevat laittomia taistelijavankejaan varmasti vähintään yhtä tylysti kuin amerikkalaiset.

Eläimiä on käytetty vakoilu- ja sotimistarkoituksiin kautta historian. Hevonen – esimerkiksi – oli todella tärkeä sotakalu suomalaistenkin sodissa. Ensimmäisessä maailmansodassa kirjekyyhky korvasi nykyajan teleliikenteen. Lisäksi muistan lukeneeni jo kauan sitten, miten USA:n laivasto kouluttaa delfiinejä kuljettamaan räjähteitä vihollislaivoihin. Paljon muitakin eläimiä liittyy varmaankin näihin hankkeisiin, maallikot vain harvemmin tulevat asioita pohtineiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tarkkailija
Eläimiä on käytetty vakoilu- ja sotimistarkoituksiin kautta historian. Hevonen ? esimerkiksi ? oli todella tärkeä sotakalu suomalaistenkin sodissa. Ensimmäisessä maailmansodassa kirjekyyhky korvasi nykyajan teleliikenteen. Lisäksi muistan lukeneeni jo kauan sitten, miten USA:n laivasto kouluttaa delfiinejä kuljettamaan räjähteitä vihollislaivoihin. Paljon muitakin eläimiä liittyy varmaankin näihin hankkeisiin, maallikot vain harvemmin tulevat asioita pohtineiksi.

Totta kaikki tuo yllä, mutta oravia? Taitaa olla ankka!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat