Seuraa 
Viestejä45973

Kilometrirullatavarana kangasputkea, johon sen levityksen jälkeen pumpataan vettä 'painolastiksi'?

Sivut

Kommentit (45)

Ei vaan toimi hyvin. Padon kun täytyy olla painavampi kuin estettävän veden. Tai sitten jollakin tavalla on saatava aikaan tilanne että padon pohja on todellakin pohjalla ja padon reuna veden yläpuolella.

Mitenkäs olisi seuraavanlainen pikapadon malli:
Otetaan rullatavarana vedenpitävää ja kestävää kangasta. Laitetaan yläreunaan putki, joka täytetään ilmalla ja ankkuroidaan kangas tukevasti hiekkasäkkien, vaarnojen yms. avulla pohjaan.

Systeemi toimisi seuraavasti. Kun vesi nousee, niin ilmaputki pitää koko ajan padon reunan veden yläpuolella. Pystyasennossa sen saa pidettyä siten että kuivalla puolella patoa tuetaan erilaisilla tukisauvoilla...

'tapani' -"Padon kun täytyy olla painavampi kuin estettävän veden .."

Olettaen, että vedellä täytetty putki on reilusti korkeampi kuin padottava vesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
KaltVatten
Kilometrirullatavarana kangasputkea, johon sen levityksen jälkeen pumpataan vettä 'painolastiksi'?

Eikun tehdään huokoisesta juutti -tms. kankaasta kilometrikaupalla putkea, joka sijoitetaan huikean rypytettynä haitarina pitkähkön putken ympärille, niinkuin makkaran kuori makkarakoneeseen. Tämä kompleksi laitetaan ärjyyn pumppuun poistopuolelle kiinni. Pumppu pumppaa tähän pötköön veden ja hiekan seosta, jolloin hiekalla täytettyä juuttiputkea syntyy kuin makkaraa koneesta. Vesihän valuu kangasputken seinän läpi ja hiekka jää putkeen sisälle. Pääpointti on, että putken sisällön tiheys on vettä suurempi, veden suodattuvuus ei tarvitse olla täydelllistä. Sijoitetaan tämä pumppu hiekalla täytetyn maastokuorma-auton yhteyteen ja avot! Meillä on tulvantorjunta-auto. Auto etenee hiljalleen padottavalla alueella, ja auton perästä laskeutuu maahan täytettyä tulva-aitaputkea.

Pitäisköhän hakea patentti?

KaltVatten
Juuttiputkea tehdään juuteista? Noh - kangasta tehdään tänään muustakin 'kuidusta' kuin hampusta - vaikkapa joku 'kevlar'-pohjainen kävisi ominaisuuksiensa puolesta?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kevlar

Kait sää nyt juuttisäkit tunnet? Siis ne perkeleen pussukat, joista kasattiin intissä ties mitä esteitä ja poteroita sormet verillä? Ideana lähinnä oli, että materiaali olisi mahdollisimman halpaa, putki kun taitaa olla aika mahdoton tyhjennettävä ja siten todennäköisesti kertakäyttöinen. Lujuuttakaan ei juuri vaadittaisi, jos putki laskettaisiin autosta kourua pitkin maahan. Siksi kevlar olisi tykillä jänismetsälle lähdön kaltainen ratkaisu...
(ja köyhissä maissahan niitä tulvia eniten tuntuu olevan. Siksikin putkimateriaalin pitäisi olla halpaa)

Tottahan minä juuttisäkin tunnen - Juutinraumallakin käynyt, MUTTA kevlar kestää vuodesta toiseen - rullata auki ja täyttää ja rullata kiinni - ja vesi on riittävän suurihalkaisijassa putkessa este siinä kuin hiekkasäkitkin.

Lainaat maajussilta lannoitesuursäkin ja täytät sellaisen vedellä ja kokeilet siirtää?

KaltVatten
Tottahan minä juuttisäkin tunnen - Juutinraumallakin käynyt, MUTTA kevlar kestää vuodesta toiseen - rullata auki ja täyttää ja rullata kiinni - ja vesi on riittävän suurihalkaisijassa putkessa este siinä kuin hiekkasäkitkin.Lainaat maajussilta lannoitesuursäkin ja täytät sellaisen vedellä ja kokeilet siirtää?

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon veden noste: Heti, jos vedellä täytetty putki joutuu veden ympäröimäksi, niin sen liikuttelu muuttuu radikaalisti. Vrt. meduusan liikkuminen vedessä vs. kuivalla maalla. Toki jos teet niin ison vesiputken, että se tulee aina jäämään reilusti pinnan yläpuolelle, saattaisi se pysyäkin paikallaan. Mutta sen muodon säilyminen pitäisi jollain tapaa varmistaa, josta saattaa tulla ongelmia kun kapine olisi kuitenkin pirun raskas.
Se etu tuossa toki olisi, että täyttäminen olisi paljon helpompaa kuin kangassäkillä.

"Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon veden noste: Heti, jos vedellä täytetty putki joutuu veden ympäröimäksi, ..."

Kannattaa ottaa huomioon sekin, että hiekkasäkkejäkin on riittävästi ... ja sekin, mitä Arkhimedes asiasta on huomioinut?

Täytät naapurin veneen rantavedessä ääriään myöten ja jäät seuraamaan sitä veden nostetta naapurisi otsa suonissa?

KaltVatten
Kannattaa ottaa huomioon sekin, että hiekkasäkkejäkin on riittävästi ... ja sekin, mitä Arkhimedes asiasta on huomioinut?
Siis meinaatko, että ankkuroit sen vesiputkesi muulla kuin omalla painollaan paikoilleen? Eikös se ole hieman monimutkaista?

KaltVatten
Täytät naapurin veneen rantavedessä ääriään myöten ja jäät seuraamaan sitä veden nostetta naapurisi otsa suonissa?
Kyllä vedellä täytetty vene liikkuu ihan sievästi, jos ympäröivän vedenpinnan taso on veneen reunan tasolla. Jaksaa sitä uidenkin työntää paikasta toiseen esim. juhannuksena.

'BR3K' -"Kyllä vedellä täytetty vene liikkuu ihan sievästi, jos ympäröivän vedenpinnan taso on veneen reunan tasolla. Jaksaa sitä uidenkin työntää paikasta toiseen esim. juhannuksena .."

Sitäköhän tässä haettiin vai SITÄ, että merkittävä osa veden massasta on rajatussa tilassa ympäröivän vesimassan YLÄPUOLELLA.

Jeesus!

kunkku
Mitä jos talot rakennettaisiin riittävän korkealle

Ehdotin tuota kerran yhdelle pohjois-pohjanmaalaiselle. Ei uskonut, että jokirantaan, jossa tulvii joka vuosi on järjetöntä rakennella taloja. Vielä hullumpana piti ajatusta, sitä että jokirantaan rakennettaessa talot kannattaisi rakentaa pylväiden pylväiden päälle niin korkealle(1-2m), että vesi ei normaalitulvassa tulisi sisälle.

Kuulemma pohjalainen rakentaa talonsa sinne minne haluaa ja sellaisen talon millaisen haluaa tulvi paikalla tai ei.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat