Seuraa 
Viestejä45973

Nyt kun on ollu puhetta että ruuan hinta nousee, niin luonnostahan löytää loputtomasti ravintoo. On marjoja, sieniä, ja kaikenlaisia lehtiä ja kukkiakin. Koivustakin saa mahlaa jota voi lurauttaa melkein mihin vaan ruokaan mihin tarvii nestettä, jos ei viitti paljaalteen juua. Mitä kasveja keräätte luonnosta syötäväks? Kyllä minä tälleen lonkalta heittäsin että jopa 30 prossaa ravinnosta voi korvata luonnosta löytyvillä kasviksilla. Onhan siinä jo kolmannes säästöö.

Täällä on paljo reseptejä aiheeseen liittyen: http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/index.html
Jos kokeilette jotain noista resepteistä tai ootte kokeillu niin arvostelkaa ihmeessä.

Sivut

Kommentit (22)

Olbe
Toistaiseksi kun pakastevihanneksia saa 200g alle 0,30 € niin eipä tee mieli ajaa kymmeniä kilometreja metsään kyykkimään.Ne on tehomyrkytettyjä ja ravinteettomia. Ei paljon huvita pistellä sellaisia poskeen. Pussit tuottaa vielä jätettäkin älyttömästi.


Mitä kasveja keräätte luonnosta syötäväks?

Itse keräilen voikukkaa, horsmaa, nokkosta, piharatamoa, koivunlehtiä, kuusenkerkkiä, mustikanlehtiä, jauhosavikkaa, vesiheinää, yms yms.
Putkikasveihin pitäisi tutustua seuraavaksi ja ohdakkeisiin.
Kesällä menee useita päiviä että en osta kaupasta mitään vaan syön vain villivihanneksia.

Tossa myös aika hyvä teos aiheesta:
http://www.henriettesherbal.com/eclecti ... index.html

Toivo Rautavaaran kirja "Mihin kasvimme kelpaavat" on myös aika hyvä tietopaketti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tomaatti
Itse keräilen voikukkaa, horsmaa, nokkosta, piharatamoa, koivunlehtiä, kuusenkerkkiä, mustikanlehtiä, jauhosavikkaa, vesiheinää, yms yms.
Putkikasveihin pitäisi tutustua seuraavaksi ja ohdakkeisiin.
Kesällä menee useita päiviä että en osta kaupasta mitään vaan syön vain villivihanneksia.

Missä karhunputki?! Sanotaan luonnon selleriksi. Itse en ole maistanut, ainakin sen tuoksu on melko voimaksa selleriin verrattuna

Mä pyrin keräileen perusmarjat ja joskus sieniäkin mutta tuo äiskäkulta hoitaa yleensä nämä hommat mökillä sen verran hyvin ettei tarvi muuta kun käydä kerjuulla. Plus että porukoiden takapihalla kasvaa viinimarja puskia ja niiden tuotoksista otan tietysti ympäri vuoden irti pakastetun mehun muodossa. Hyvää ja vitamiinin saanti taattu. Myönnän silti että olis kiva ihan itekkin panostaa enemmän tähän touhuun. Kun olis tuota aikaa.

Ei silti, kyllä mulle noi pakaste vihanneksetkin läpi menee, en oo kovin nirso.

Tomaatti

Ne on tehomyrkytettyjä ja ravinteettomia. Ei paljon huvita pistellä sellaisia poskeen.

Miten niin ravinteettomia? Ja ei ne hyönteismyrkyt pahemmin ihmiseen vaikuta.

Kerään luonnosta voikukkaa,apilaa,kuusenkerkkiä siirapiksi, mahlaa valutan keväällä, kerään mustikoita, herukoita, vadelmia, puolukoita, kaarnikkaa, tyrniä, nokkosta, erilaisia tee-aineksia kuten mustikanlehtiä, mäkikuismaa,apilankukkia+lehtiä, mesiangervoa, kanervaa ja kamomillasauniota, ei lista tähän lopu, tämän hetkinen muisti vain,heh.
Kasvatan itse sitruunamelissaa,rosmariinia,basilikaa ja ruohosipulia.
Ostan luomua ja reilua ainakun on mahdollisuus, suosin suomalaista.

Pakastaessa vihanneksista katoaa osa vitamiineista joiden takia niitä syödään ja paistaessa katoaa loputkin, tutkimuksia löytyy useita, itse saatte linkit metsästää ;) hehheh. (yrtit,marjat jne voi toki pakastaa ilman vitamiinien menetystä, taulukkoja löytyy useita joista selviää mitä kannattaa pakastaa ja mitä ei)

Mie syön vihannekset mielummin raakoina tai höyrytettynä, perunat tietenkin keitän kuten porkkanatkin.

Kunpa saisin vielä oman maan jota viljellä niin että omavaraiseksi pääsisin. Ostan luomuja jauhoja koska en ole vastakuin kerran kaupasta löytänyt luomuja leipiä, mielummin leivon itse, se on parempaakin niin.
Luomu mysli paketissa on ihana sämpylä-ohje ja niitä leivonkin useita kertoja viikossa.

Suosittelen vielä kirjoja mielen ja rakkauden kasvit, sekä luonnonkasvit hyötykäyttöön, myös hyvinvointia luonnosta on avartava kokemus kuten myös vuosi kasvitarhassa.

Terveelliset ruokailutottumukset ja sopivasti liikuntaa, jaksaa mielikin paremmin.

[size=75:qlovug1l]Terveisiä vaan plantaasilta! Siellä kasvaa tänä vuonna yrttejä ja punajuurta sekä lanttua. Valkosipuli on korjattuna ja odottaa uutta istutustaan.
[/size:qlovug1l]
Luonnonkasveista: minulla on viljeltynä väinönputki (kasvaa aivan Lapissakin), muistuttaa vähän koiranputkea. Viljelen myös tarhasuolaheinää, pitää vain metsästää resepti.

Keväiset vuohenputken versot maistuvat aivan porkkanalta. Vanhempana maku huononee. [/size]

Kaupungista ei paljon viitsi keräillä, täytyy lähteä vähän kauemmaksi.

Ystäväni toi minulle alkukesästä kandeerattua väinönputkea sodankylän reissultaan tuliaisena, herkullisia ovat, sanoinkuvaamaton maku, kun se maistuu aivan väinönputkelle ;)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Ei uskalla kaupungista kerätä, ei... vielä äidin nurkissa asuessa omalta pihalta tuli hyvinkin kahden ihmisen salaattiainekset päivittäin ja jotain riitti aina pakkaseenkin. Tai kuivattavaksi teeksi. Onko joku muu fermentoinut maitohorsmaa? Maku on lähellä mustaa teetä, joskin ilman kofeiinia.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Eikös ihminen ole kuitenkin aluperin lihansyöjä? Ei minulla kaninruokaa vastaan mitään ole mutta luonnostahan löytyy riistalintuja, jäniksiä, hirviä, poroja jne. Niitä minä pommittelisin kaninruoan lisäksi

Missähän muuten Aslak majailee? Ei ole näkynyt aikoihin, lieneekö tiukka wiina miehen vienyt?. Hänen maanläheisiä kommentteja kaipaisin tähän aiheeseen

http://www.hypnopaleolaihdutus.com/kivikausi.html

Hyvin kerrottua asiaa ruokavalion muutoksista ihmiskunnan kehityksen aikana, tietämättömille ja lukenneille myös!

http://www.oikeuttaelaimille.net/www/in ... &Itemid=98

Piruuttani muistutan teille pikkupossujen paistajille siitä millaisista oloista teidänkin ruokanne tulee. Silmänne voitte toki sulkea ja kuvitella että ne eläimet vapaana jossain kirmaisivat, kunpa kirmaisivatkin!
Pahaa tekee tuota sivustoa lukea. Eli oikeutta eläimille hyvät ystävät!

Rauhaa ja Rakkautta! (Papua ja porkkanaa!) ;) :D

tänään muuten mainittiin radiouutisissa, että suomen luonnonmarjat sekä etenkin sienet säteilevät selkeästi yli EU - rajoitusten, johtuen taannoisesta ydinvoimalaonnettomuudesta...

Kasvaako ruusunmarjaa enää muualla kuin koristeena teiden varsilla? Olisi ihanaa tehdä vaikka keittoa niistä, mutta hiukan arveluttaa täällä pikkukaupungissakaan kävelytienkään varsilta kerätä..

Hei! Yle uutisoi näin;

Sienistä ja kaloista löytyy edelleen kohonneita cesium- ja elohopeapitoisuuksia. Elintarvike- ja säteilyviranomaisten selvitys tehtiin Vammalan seudulla kesällä 2005.
Tulosten perusteella varsinkin suuria petokaloja on edelleen syytä syödä vain kohtuullisia määriä. Sienten pitoisuuksia voidaan puolestaan vähentää liottamalla tai keittämällä väljässä vedessä.

Radioaktiivinen kesium on peräisin Tshernobylin onnettomuudesta, elohopea teollisuudesta.

Eniten Tshernobylin laskeumaa tuli Keski- ja Etelä-Suomeen, vähiten Pohjois- ja Itä-Suomeen.

Täällä pohjoisessa ainakin voidaan aivan huoletta olla ja syödä..
Mitenkähöän thaimaasta tuoduissa tonnikaloissa on nämä fosfori jne pitoisuudet, eihän niitä siellä paljoa mittailla. Ja entäpä brasilian sademetsien tilalle hakatuissa katkarapualtaissa eli paljonkohan näissä katkaravuissa on ihmiselle haitallisia jäämiä? Mietin mä vain.
(Osaako kukaan muuten sanoa että mitkä suomalaiset firmat myy sitä brasialaista nautaa? Kun sitä suomeenkin vuosittain miljoonia kiloja tuodaan eikä pakkauksissa alkuperämaata lue niinkuin ei tarvitse lukea sitäkään että onko sika syönyt normaalia ravintoa vai sitä GM soijaa, siis pointtihan oli se, että mikäli yhtään on maailmasta kiinnostunut voi kuka tahansa alkaa boikotoimaan näitä lihantuottajia eli kasvatusteurastamolaitoksia! ;))

Eiln kävin taas keräilemässä vadelmia ja tässä parin viikon sisällä pääsee keräämään myös nokkosensiemeniä leipiin leivottavasi.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
hannabis

http://www.oikeuttaelaimille.net/www/in ... &Itemid=98

Piruuttani muistutan teille pikkupossujen paistajille siitä millaisista oloista teidänkin ruokanne tulee. Silmänne voitte toki sulkea ja kuvitella että ne eläimet vapaana jossain kirmaisivat, kunpa kirmaisivatkin!
Pahaa tekee tuota sivustoa lukea. Eli oikeutta eläimille hyvät ystävät!

Rauhaa ja Rakkautta! (Papua ja porkkanaa!)

Voihan sitä ostaa luomulihaa. Pakkoko sen on tehokasvatettua olla.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Miltä teurastomolta (vai jalostamoltako se pitää sanoa?) saa luomulihaa?
Itse en ole koskaan sellaista nähnyt. Onhan sitä luomu munia ja luomu maitotuotteita mutta missä on luomuliha? ja miksihän ihmiset syövät ajattelematta niitä onnettomia possuja ja nautoja jotka eivät ulkona saa elämänsä aikana käydä, kanat kasvaa valtavissa halleissa vailla mitään virikkeitä, noh, onhan niitä toisille seurana useita tuhansia. Ahtaissa häkeissä odottamassa kuolemaa.

http://www.oikeuttaelaimille.net/www/in ... &Itemid=98

Vielä kerran linkki oikeutta eläimille sivustoon, lukekaa ja miettikää ystävät hyvät uudestaan millaista toimintaa haluatte ostokäyttäytymisellänne tukea!

Kävin viikonlopun aikana pitkiä keskusteluja lihansyöjien kanssa, he eivät kuulemma ikinä pukeutuisi turkkeihin eivätkä voi missään nimessä hyväksyä turkistarhausta mutta hyvillä mielillä laittavat jokaisen leipänsä päälle siivun metallihäkissä asunutta possua ja paistavat onnellisina naudan paistijauhelihaa. Kysyin ja kummastelin heidän periaatteitaan, ei turkkia päälle mutta jokaisena päivänä kuollutta lihaa suun kautta mahaan ravinnoksi, aivan kuin ei olisi muita keinoja.

Arvostan metsästäjiä, en niinkään jänisten enkä lintujen ampujia, heidänkin saalistamistaan eläimistä 20-30% jää kitumaan metsiin.
Hirviä taas juoksutetaan maitohapoilla ja stressataan jahtaamalla.
Eli arvostan kai sitten kalojen saalistajia. Hankala se on hyväksyä että jotkut harrastavat eläinten ammuskelua, ja osa vielä humalassa.

Kyllä on ihminen välinpitämätön eläin, saiskohan sitä luvan esimerkiksi pedofiilin metsästykseen jos niistä paisteja vääntäis ja suvulle tarjoais ja hyvinä vuosina lihaa riittäis kauppoihin asti! Irakissahan ne vieläkin teloittaa julkisesti näitä "ihmisiä" jotka eivät toisia kunnioita..

Pohdintaa. Kyllä eri lajien kantoja tuleekin vähentää mutta millä keinoilla se olisi luonnonmukaisempaa? Ei ainakaan jalkaraudoilla.

Entä karhujen ampuminen? Nämä niinsanotut kaupunki karhut jotka ovat liikkuvia eläimiä kuten kaikki tiedämme ja välillä ne eksyvät ihmisten asutusten lähettyville, eikö näillekkin nalleille olisi parempaa käyttöä kuin ampua ne? Siis erimerkiksi lähettimet kaulaan niin nähtäisiin missä ne majailee jne, tainnutusnuoli ja nallen siirto syvemmälle metsään olisi varmasti luonnollisempi teko.

Kauas eksyin aiheesta, anteeksi se ja kiitos kun jaksoit lukea vuodatukseni loppuun asti!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat