Seuraa 
Viestejä45973

Heitetään Sarasvatin hiekkaa länsimaisen tieteen omahyväisyyden rattaisiin ja otetaan puheeksi taruilulla huuhaaksi pilattu Atlantis.

Paras ehdokas Atlantikselle on tai paremminkin tarunomaisen uponneen mantereen tarinaa mukailee Cambayn lahden merenalaiset rauniot.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ruins_in_t ... _of_Cambay

Historiantiedon paradigmojen muuttaminen vaatii oman aikansa, erityisesti kun kyseessä on tarunomainen löytö. 19.5.2001 Intian tiedeministeri Murli Manohar Joshi ilmoitti tutkijoiden löytäneen Cambayn lahden pohjasta muinaisen kaupungin rauniot. Väitteiden mukaan rauniot olisivat 9500 vuotta vanhoja. Kyseessä olisi siis maailman vanhin tähän mennessä löytynyt sivilisaatio.

Väitteisiin on kuitenkin suhtauduttu skeptisesti mites muutenkaan ja Cambayn lahden raunioista ei ole viime vuosina liikaa uutisoitu. Cambayn lahden löytöjen ajankohtakaan ei ollut paras mahdollinen, samana vuonna muutamat sekopäät sattuivat törmäilemään lentokoneilla pilvenpiirtäjiin ja huomion keskipiste oli pysyvästi muualla.

Risto Isomäki leikittelee ajatuksella, että kyseessä on Platonin Atlantis. Aina kun nimenkin kuulee tuntuu kuin jalat irtautuu maasta ja todellisuuspohja katoaa. No, ei tarvitse pitää löytöä Atlantiksena jos vaikka helpottaisi, jotkut eivät pidä Cambayn lahden raunioita minään muuna kuin luonnon muodostelmina.

Intian 0,5 miljoonan neliökilometrin kokoinen entinen länsirannikko on ainoa hedelmällinen alue joka jääkauden jälkeen jäi veden alle.

Esinelöytöjen perusteella Induskulttuurin ja Egyptin välillä käytiin kauppaa tuhansia vuosia jo ennen Platonin aikaa.

Koko Atlantis-taru perustuu siihen mitä eräs kreikkalainen filosofi Solon kuuli egyptiläisiltä papeilta ja jonka Solonin kaveri Platon kirjasi ylös ja joka myöhemmin tuli tutuksi kahdesta Platonin dialogista.

Hypoteesit eivät kuulu historiantutkimukseen niinkään kuin esinelöydöt - todellinen arkeologia. Atlantiksen taru on kuitenkin erässä suhteessa mielenkiintoinen, sillä egyptiläiset papit olivat kuulleet intialaisilta kertomuksen lännessä sijaitsevasta uponneesta mantereesta, Papit olivat toistaneet tarinaa samassa muodossa palatessaan kotiin. Ja mikä Intiassa on lännessä ei välttämättä ole enää Egyptistä tai Kreikasta katsoen lännessä.

Kuten todettu, historian uudelleen kirjoittaminen vaatii aikaa. Kenties 9500 vuotta. http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/1768109.stm

Sarasvatin hiekkaa-kirja tarjoaa ajateltavaa

Kommentit (5)

Minä luin tuossa taannoin sitä kirjaa, mutta se jäi kesken. Se vaikutti kuitenkin ihan hyvältä ja ajatuksia herättävältä ja aion lukea sen. Ihmettelen vain, että mikseivätköhän ihmiset ole vastanneet tähän vielä...

concentus
Minä luin tuossa taannoin sitä kirjaa, mutta se jäi kesken. Se vaikutti kuitenkin ihan hyvältä ja ajatuksia herättävältä ja aion lukea sen. Ihmettelen vain, että mikseivätköhän ihmiset ole vastanneet tähän vielä...

Viesti oli vain mielipiteeni asiasta johon muilla ei ilmeisesti ole mitään lisättävää tai pois otettavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Ei historiaa aleta kirjottamhan uuvestaan, son urakka se.
Lisäksi nykyajan ihminen on niin " itte luomaansa " historiaan kiintynyt
ettei se ala vaihtoehtoisia ajatuksia ajattelemhan.
Ennemmin aljut käyvät pommittamassa ouvvot rauniot soraksi ja
sepeliksi, kuin että myöntäisivät muinaisen korkealle kehittyneen kulttuurin olleen olemassa ennen vuotta 12000 ekr.

Vaikka kirjallisuudesta löytyy todisteita muinaisesta korkeakulttuurista, ne hylätään satuiluina ja taruina.
Nekin kuitataan taruina, että muinaiset kirjoitukset kertovat , kevään alkaneen joskus joulukuussa , Joskus helmikuussa.
Mikä tietysti johtuu maan preskessioliikkeestä, jota muinaiset ovat tutkineet
kymmeniätuhansia vuosia.
Ainakin niin kauvon että on selvinnyt , että pohjoinen napa piirtää ympyrää taivaalle. Täyteen ympyräkierrokseen menee aikaa noin 25000 vuotta.
Elikkä ainakin tuon ajan on jotkut kansat tähtiä vahanhet.

crusaron uusi tuleminen

Atlantiksen taru on kuitenkin erässä suhteessa mielenkiintoinen, sillä egyptiläiset papit olivat kuulleet intialaisilta kertomuksen lännessä sijaitsevasta uponneesta mantereesta,

Niinhän siellä olikin. Niin sanottu Doggerland, joka yhdisti Britteinsaaret Manner-Eurooppaan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Doggerland

Doggerland is the former landmass in the southern North Sea which connected the island of Great Britain to mainland Europe during the last ice age. Geological surveys have suggested that Doggerland was a large dry land area that stretched from Britain's east coast across to the present coast of the Netherlands and the western coasts of Germany and Denmark. [1] The land was likely a rich habitat with human habitation in the Mesolithic period. [2] Trawlers in the North Sea have dragged up mammoth and lion remains, among other remains of land animals.

Tartun vain tähän pikkutietoon tällä erää:

crusaron uusi tuleminen

Intian 0,5 miljoonan neliökilometrin kokoinen entinen länsirannikko on ainoa hedelmällinen alue joka jääkauden jälkeen jäi veden alle.

Ei tarvitse mennä kuin eteläiselle Itämerelle, Saksan ja Puolan rannikon edustalle, niin löytyy hedelmällistä maata, joka jäi veden alle viime jääkauden jälkeen. Ja muualtakin maailmasta sitä löytyy sadoin tuhansin neliökilometrein.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat