Seuraa 
Viestejä10657

[size=150:1rh3u29d]Elämä on yhtä teatteria[/size:1rh3u29d]
[size=75:1rh3u29d](kesäisin useat amatöörit viihdyttävät toisiaan ja toisilleen sadoissa kesäteattereissa)[/size:1rh3u29d]

[size=100:1rh3u29d][ ... kesäisen salmen rannalla siviiliviraltaan kirkkoherra vaatii "ohjaajana" ohjattaviaan esittämään draamaa yhä sykkeellisemmin - puolihävyttömästi siviiliviraltaan pankinjohtaja tokaisee suomalaisten olevan pilkkikansaa, kun aina ovat vonkaamassa reiälle - kts. Kuva 8. ... ]

Kesäteatteri on tavallisen suomalaisen ihmisen esitystä huumorilla arjen käyttäytymisestä, satiiria esitäntää tosielämän tabuista ja inhimillistä yhdessäolon huumoria toisillemme pitkin suven saarelmia ja notkelmia. Kesäteatteri on monen pienen paikkakunnan kulttuurillinen henkireikä ja paluuturistien kohtaantopaikka.

Elämä on yhtä teatteria - on totta ja tarua. Arkena teatteri alkaa aamukahvipöydässä työnjaolla ja tehtävälistan kertaamisella. Illalla teatteri jatkuu päivällispöydässä lasten viilettaessä kaikkialla muualla kuin kotona ja vanhempien juoksuina "harrasteisiinsa" niin sohville, kukkamaalle kuin lähipystypubiin viettämään vapaaillan teatteria kavereiden kera.

Elämä on tabuja ja kiellettyjä asioita, joita ei saa ääneen sanoa ja valoissa tehdä. Kesäteatteri rikkoo tabujen ja siveellisyyden kuin filosofiankin rajoja (viittaus kuvakertomuksen esitykseen). Kesäteatterissa nauramme sille, mille päivällä käännämme selkämme joko posket punoittaen tai mielen pohtiessa sen tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä.

Kesäteatterissa kohtaa moni arjensankari, niin yrittäjä-kotiäiti, opettaja kesälomaltaan kuin pappi tai pankinjohtaja. Kaikki hakevat mielenvirkeyttä, osallistumista ja esittämistä - olemmehan arkielämän virtuooseja ja saamme näin kerrankin toteuttaa sitä, mikä normaalissa elämänkulussa on kiellettyä, torjuttua ja paheksuttua. Tavallinen arjen käyttöäiti ja -isä kuin lapsetkin saavat kosketusta elämän näytelmäpuoleen ja vieläpä luvan perästä - kaiken kukkuraksi naapurin elli ja tarmo vieläpä yleisön seasta taputtavatkin.

Palkkaa ei kesäteattereissa juurikaan makseta, pääsylipputulotkin menevät useasti leijonille tai muille hyväntekijöille. Lippujen hinnat ovat kohtuullisia ja "kesäillan valssit" esitetään ulkona sateessa tai paisteessa. Kesäteatteri on on esiintyjille ja yleisölle kohtaanto sallitussa sallitsemattomista asioista - riippuen käsikirjoituksesta ja ohjaajasta. Tarjonta on vaihtelevaa, draamasta satiiriuden kautta komediaan, farssiin ja rakkauteen. Kesäteatteri on koko kansan perus-in, jossa tavallinen kohtaa tavallisen.

Kesäteatteri elää voimakasta renesanssia. Lava on esittäjälleen straada huomiseen, se on arjen kruunaus uskallukseen ja se on kilpailu itseensä uskalluksesta ja pelon voitosta. Kesäteatteri on yhteiskunnan peruspilareiden lavaloiste, jossa kohtaa tavallinen kansa, joka pitää yhteiskuntaa pienillä puroillaan pystyssä. Kesäteatteri on henkireikä, joka tuo toimintaa, osallistumista, yhteenkuuluvuutta kuin esiintymisen mielihyvääkin erotteeksi arjesta - syntyy kokemus rohkeudesta olla osana yleisön keskipistettä (tunnetustihan esiintyminen ja puheen pitäminen ovat peloista yksiä suurimmista).

Kesäteatterit elävät pienillä budjeteilla, mutta erityisesti talkoohengestä, jossa yhteenkuuluvuutta haetaan ja kasaan hitsataan. Ryhmätoiminta erityisesti pienillä paikkakunnilla on hyvin suotavaa, koska kiihtyvä elämänrytmi vaatii arjenvoimia ja näitä voimia saadaan kevennyksistä olla joukossa ja esiintyä tutuille ja tuntemattomille. Kesäteatteri on Elämän teatterin voitto arjesta juhlaan, vaikkakin pienimmät esiintyjät voivat uupua ilta illan perään toistetuissa näytelmäkuvioissa. Kesäteatteri on perussuomalaisen juhlahetki olla kerrankin elämänsä keskellä.

Ilkka Luoma

ilkka.luoma@keskipiste.fi
http://ilkkaluoma.blogspot.com[/size:1rh3u29d]

------------------------------------

[size=150:1rh3u29d]Kuvakertomus kirjoitukseen "Kesäteatteri - elämä on yhtä teatteria"[/size:1rh3u29d]
[size=75:1rh3u29d]Kuva 1
http://www.panoramio.com/photo/3531552

Teksti
Kesäteatterissa kohtaavat amatööreinä niin yleisö kuin näyttelijätkin. Tässä Vehmersalmen Junnu Vainion lauluihin perustuvassa komediassa kohtasivat myös siviilistä pankinjohtaja, opettaja ja pappi. Lapset ovat oleellinen osa Elämän mittaista näytelmädraamaa - niin arjessa kuin estraadilla. Yleisö piti näkemästään heinäkuisena iltana Kuopion Vehmersalmella Syvähiekan kesäteatterissa.

Kuva 2
http://www.panoramio.com/photo/3531522

Teksti
Kesäteatterissa Suomesta Ruotsiin muutto sai ansaitun pilkkunsa miehestä, joka edestään löysi mitä taakseen oli jättänyt. Harrastajavoimin esitetty komedia keräsi yleisön viihtymään asioiden pariin, joita arkisiviilissä ei sallittaisi, mutta huumorilla teatterissa hymyillen totena nyökyteltiin. Kaikki näyttelijät olivat amatöörejä, joilla oli oma siviilityö. Esiintyjäkaarti oli hyvin yhteen hitsattu ja yleisö aplodeerasi lopussa innostuneesti tutuille ihmisille, niin roolina kuin henkilöinä.

Kuva 3
http://www.panoramio.com/photo/3531517

Teksti
Kesäteatterissa kohtaa kansanmies toisensa. Syviä pohtivia tuntoja niin hilpeästi kuin hiukan vakavamminkin kohtasi yleisö Syvähiekassa Kuopion Vehmersalmella heinäkuisena iltana kauniin luonnon ympäröimänä. Amatöörien esitys oli kuin humoristista draamaa elävästä koko Elämän mittaisesta elämän teatterista, missä ihminen kohtasi inhimillisesti toisensa ja yhdessä.

Kuva 4
http://www.panoramio.com/photo/3531512

Teksti
Kesäteatteri kuuluu Suomen suveen. Joukko aivan tavallisia elämän peruspilareita kohtasi yleisönsä nöyrästi ja elävästi kertoen sitä arkitarinaa, mikä useasti tosielämässä jää puhumattomuuden puolelle. Taustalla joukko iloisia lapsia kirmasi vedessä, eivät kuuluneet näytelmään, toki kuuluivat Elämän mittaiseen tosinäytelmään, jossa ihminen etsii toistaan.

Kuva 5
http://www.panoramio.com/photo/3531504

Teksti
Mitä olisi kesä ilman kesäteatteria. Amatöörit niin lavalla kuin lehtereillä. Koko kansan huviksi ja iloksi kesäteattereita pidetään joka niemen notkossa ja saarelmassa. Kesäteatteri on helpottava henkireikä moneen niin ahdistavaan arkeen, jossa totuutta peitetään ja sitä kesäteatteriin katsomaan tullaan. Käsikirjoituksia ja ohjauksia on joka lähtöön, ja kaikille on sävyä kunkin mieltymyksen mukaan. Ehkä tulevaisuudessa tavallinen kansa tekee kiertomatkailua esityksestä toiseen löytääkseen tuntoja syviä ja hehkua lämmintä. Teatteri yhdistää, onhan Elämäkin tarua ihmeellisempää arjen ponnistusta Elämän mittaisessa teatterissa.

Kuva 6
http://www.panoramio.com/photo/3531499

Teksti
Kättä päälle, sanoi kauppias ja voiton kotiin kantoi. Paluumuuttaja Ruotsista kohtasi elämän taakse jätetyt kohtalot ja palasi synnyinkonnuilleen, kuten vielä arkielämän teatterissakin niin monet kypsään ikään päässeet, maalla juurensa ravinneet. Näytelmässä kohtaavat niin lapsi, nuori kuin vanhempikin unohtamatta iloista elämän kypsyyttä, jota tässäkin näytelmässä viekoittelevasti esille tuotiin. Teatteri yhdistää ja löytää syvyyttä ja sävyä kullekin valintansa mukaisesti.

Kuva 7
http://www.panoramio.com/photo/3531492

Teksti
Suomalaisen järven rannalla amatöörien joukko kiittää katsojiaan. He antoivat vilpittömästi kaikkensa ja yleisö piti näkemästään. Rivikansa kohtasi itsensä hymyillen sellaiselle, jota arjessa laistetaan. Tosielämää on mukava katsoa lasien lävitse esitettynä mukamastotuutena tietäen arkielämän sisältävän juuri niitä elementtejä, joille vapautuneesti, mutta ehkä hammasta purren, kesäteattereissa aika ajoin koemme ja esitetyille kommelluksille nauramme.

Kuva 8
http://www.panoramio.com/photo/3275709

Teksti
Ensimmäinen kuva Syvähiekan kesäteatterin esityksestä "Albatrossi ja Heiskanen" [ Junnu Vainion laulujen pohjalta, Jukka Virtasen kirjoittamana sekä Pentti Pesän ohjaamana ] - 12.7.2007, klo 19:00. "Hersyvää esitystä tavallisten ihmisten pilkkijöistä, jotka aina vonkaavat reiälle" - lainaus esityksen aivotuotoksista; - savolaisella huumorilla, tiedättehän, että vastuu siirtyi samalla kuulijoille [/size:1rh3u29d]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (39)

Ilkka Luoma
Elämä on tabuja ja kiellettyjä asioita, joita ei saa ääneen sanoa ja valoissa tehdä. Kesäteatteri rikkoo tabujen ja siveellisyyden kuin filosofiankin rajoja (viittaus kuvakertomuksen esitykseen). Kesäteatterissa nauramme sille, mille päivällä käännämme selkämme joko posket punoittaen tai mielen pohtiessa sen tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä.

Tuo pitää varmaan paikkansa monen kohdalla. Meinaan että kun niitä tabuja taitaa olla monella aika paljon. Hyvä totuttaa itsensä edes kuuntelemaan/katselemaan tabuja esityksissä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10657
Ayla
Ilkka Luoma
Elämä on tabuja ja kiellettyjä asioita, joita ei saa ääneen sanoa ja valoissa tehdä. Kesäteatteri rikkoo tabujen ja siveellisyyden kuin filosofiankin rajoja (viittaus kuvakertomuksen esitykseen). Kesäteatterissa nauramme sille, mille päivällä käännämme selkämme joko posket punoittaen tai mielen pohtiessa sen tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä.Tuo pitää varmaan paikkansa monen kohdalla. Meinaan että kun niitä tabuja taitaa olla monella aika paljon. Hyvä totuttaa itsensä edes kuuntelemaan/katselemaan tabuja esityksissä.

..........................

Kirjoitus perustui nähtyyn ja koettuun Junnu Vainion lauluihin tehtyyn harrastateatterin esitykseen - esitys sisälsi paljon tabuja, joille oikeasti tosielämässä punastutaan ja hymähdetään, mutta katsomossa naurua riitti - nauroimmeko itsellemme?

Mielikuvitusta ja iloittelua, sitä se esitys oli - kuten aikoinaan Mata Hari...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Ayla
Ilkka Luoma
Elämä on tabuja ja kiellettyjä asioita, joita ei saa ääneen sanoa ja valoissa tehdä. Kesäteatteri rikkoo tabujen ja siveellisyyden kuin filosofiankin rajoja (viittaus kuvakertomuksen esitykseen). Kesäteatterissa nauramme sille, mille päivällä käännämme selkämme joko posket punoittaen tai mielen pohtiessa sen tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä.Tuo pitää varmaan paikkansa monen kohdalla. Meinaan että kun niitä tabuja taitaa olla monella aika paljon. Hyvä totuttaa itsensä edes kuuntelemaan/katselemaan tabuja esityksissä...........................

Kirjoitus perustui nähtyyn ja koettuun Junnu Vainion lauluihin tehtyyn harrastateatterin esitykseen - esitys sisälsi paljon tabuja, joille oikeasti tosielämässä punastutaan ja hymähdetään, mutta katsomossa naurua riitti - nauroimmeko itsellemme?

Mielikuvitusta ja iloittelua, sitä se esitys oli - kuten aikoinaan Mata Hari...

Mata Hari oli vakooja.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10657

Suurin teatteri alkaa kun perjantai-iltana pitäisi poíkien kanssa päästä pystypubille, ja kootut tarinat alkavat vaimolle tms., jotta iltaloma myöntyisi... se on teatteria se

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10657

Moni nykyinen ja entinenkin "elokuvasuuruus" on saanut tulikasteensa kesäteattereista, ja moni julkimo haluaa ikäänkuin "kesälomallaan" olla myös joissain kesäesityksissä mukana.

Yksi hyvä esimerkki löytyy Martti Järvisestä (varsinainen ura Suomen Kansallisteatterissa, jäänyt jo eläkkeelle, ainakin virallisesti), joka esitti "Täällä Pohjantähden alla" elokuvaversiossa papin poikaa 1960-luvulla, esitti sitten itse pappia 1990-luvulla, ja tämä tapahtui Tamperella kesäteatterissa.

Suurin osa kesäteatterilaisista on kuitenkin amatööreja, meitä tavallisia matteja ja liisoja.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10657

Energiavero ja polttoaineiden kulutusvero aloittivat poliitikkojen "elämän teatterin" - nostetaan dieseliä, ei nosteta, tutkitaan - näin taipuu poliitikon peli, siis käynnissä on hallituksen teatteri esiintymisaiheena liikkumisen verot ja yleisönä kansa, joka jupisee nousevia hintoja. Kuinka käy loppuaplodeerauksen?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Suurin teatteri alkaa kun perjantai-iltana pitäisi poíkien kanssa päästä pystypubille, ja kootut tarinat alkavat vaimolle tms., jotta iltaloma myöntyisi... se on teatteria se

Onko vaimosi samalla myös äitisi vai miksi joudut anomaan häneltä lupaa menoihisi?

Ilkka Luoma
Ayla
Ilkka Luoma
Elämä on tabuja ja kiellettyjä asioita, joita ei saa ääneen sanoa ja valoissa tehdä. Kesäteatteri rikkoo tabujen ja siveellisyyden kuin filosofiankin rajoja (viittaus kuvakertomuksen esitykseen). Kesäteatterissa nauramme sille, mille päivällä käännämme selkämme joko posket punoittaen tai mielen pohtiessa sen tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä.Tuo pitää varmaan paikkansa monen kohdalla. Meinaan että kun niitä tabuja taitaa olla monella aika paljon. Hyvä totuttaa itsensä edes kuuntelemaan/katselemaan tabuja esityksissä...........................

Kirjoitus perustui nähtyyn ja koettuun Junnu Vainion lauluihin tehtyyn harrastateatterin esitykseen - esitys sisälsi paljon tabuja, joille oikeasti tosielämässä punastutaan ja hymähdetään, mutta katsomossa naurua riitti - nauroimmeko itsellemme?

Mielikuvitusta ja iloittelua, sitä se esitys oli - kuten aikoinaan Mata Hari...

Ilkka Luoma

Muistat varmaan Maa on syntinen laulu -elokuvan? Eikö se myös herättänyt aikoinaan kohun kuten Timo Mukan kirjakin, josta elokuva tehtiin?

Täällä keskustelimme hieman aiheesta:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... &start=225

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10657
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
Ayla
Ilkka Luoma
Elämä on tabuja ja kiellettyjä asioita, joita ei saa ääneen sanoa ja valoissa tehdä. Kesäteatteri rikkoo tabujen ja siveellisyyden kuin filosofiankin rajoja (viittaus kuvakertomuksen esitykseen). Kesäteatterissa nauramme sille, mille päivällä käännämme selkämme joko posket punoittaen tai mielen pohtiessa sen tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä.Tuo pitää varmaan paikkansa monen kohdalla. Meinaan että kun niitä tabuja taitaa olla monella aika paljon. Hyvä totuttaa itsensä edes kuuntelemaan/katselemaan tabuja esityksissä...........................

Kirjoitus perustui nähtyyn ja koettuun Junnu Vainion lauluihin tehtyyn harrastateatterin esitykseen - esitys sisälsi paljon tabuja, joille oikeasti tosielämässä punastutaan ja hymähdetään, mutta katsomossa naurua riitti - nauroimmeko itsellemme?

Mielikuvitusta ja iloittelua, sitä se esitys oli - kuten aikoinaan Mata Hari...
Ilkka Luoma

Muistat varmaan Maa on syntinen laulu -elokuvan? Eikö se myös herättänyt aikoinaan kohun kuten Timo Mukan kirjakin, josta elokuva tehtiin?

Täällä keskustelimme hieman aiheesta:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... &start=225

....

Jäniksen vuosi sai ranskalaisen version- mutta olihan Jarva edellä aikaansa ja aihe on juuri nyt ajankohtainen!

Suomessa on paljon "irtiottoja arkeen" -kts. Aleksis Kiven Kullervo, esim. kesäteatteriesitys Nurmijärvellä Taaborin vuorella - oli hyvä -suosittelen

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10657
Samum anker
Ilkka Luoma
Suurin teatteri alkaa kun perjantai-iltana pitäisi poíkien kanssa päästä pystypubille, ja kootut tarinat alkavat vaimolle tms., jotta iltaloma myöntyisi... se on teatteria se

Onko vaimosi samalla myös äitisi vai miksi joudut anomaan häneltä lupaa menoihisi?

...

et ilmeisesti huomannut hymiötä

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Huuh kesäteatteria ! Onhan toi ihan kiva, pikkuharrastus eläkeläisille tai ihmisille joilla ei muuta elämää kesällä tunnu olevan, sillä tuosta tulee toinen elämäsi kun siihen alat ^^ siis kesän aikana. Jokikinen päivä harjotuksia jne :S ja näytöksiä ainakin täällä Tornion kesäteatterissa on sen 30, kuukauden verran Blääh mutta onhan sitä kiva katella ^^ näytelmät varsinkin on näin meikänikäselle, nuorelle jopa historiaa valaisevia *riippuu tietty*

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10657
Mandix
Huuh kesäteatteria ! Onhan toi ihan kiva, pikkuharrastus eläkeläisille tai ihmisille joilla ei muuta elämää kesällä tunnu olevan, sillä tuosta tulee toinen elämäsi kun siihen alat ^^ siis kesän aikana. Jokikinen päivä harjotuksia jne :S ja näytöksiä ainakin täällä Tornion kesäteatterissa on sen 30, kuukauden verran Blääh mutta onhan sitä kiva katella ^^ näytelmät varsinkin on näin meikänikäselle, nuorelle jopa historiaa valaisevia *riippuu tietty*

...

Ihminen kaipaa osallistumista ja kesäteatteri on sitä parhaimmillan - vapaaehtoista.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
et ilmeisesti huomannut hymiötä

Huomasin. Ajattelin että onpa sairas jätkä kun vielä hymyileekin tuommoiselle.

PS. Joku on laittanut minulle ihan pölvästin allekirjoituksen. Mistä niitä muutetaan?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10657
Samum anker
Ilkka Luoma
et ilmeisesti huomannut hymiötä

Huomasin. Ajattelin että onpa sairas jätkä kun vielä hymyileekin tuommoiselle.

quote]

...................

? Kaikki kotona ...?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10657
Mestariampuja PiPi
Kävin tänään teatterissa. Suoritukset olivat hyviä, ammattitaitoisia näyttelijöitä. Historiaa 50 -luvulta tälle vuosituhannelle.

http://www.uit.fi/

Jaha, teatteri kiinnostaa, siis elämä on "yhtä teatteria"

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kyllä minä tykkään teatterista ja kaikesta "kulttuurista".

Kun opiskelin Työväen Akatemiassa kulttuurisihteeriksi vuosina 1993-1997, kirjoitin silloin johonkin vastaukseksi, että mielestäni kulttuurisihteerin täytyy osata luoda lantaa jumalten ruokapöytään, tai jotain sinne päin!

Olin kesäteatterissa viimeksi muistaakseni vuonna 1997 Tampereen Pyynikillä. Siellä oli Tuntematon sotilas. Samaa esitystä oli mm. Tarja Halonen katsomassa. Saattoi olla muitakin "suuruksia", mutta nyt en muista tai en sitten tunnistanut.

Pääsin Espoon Kulttuurilautakuntaan Kuninkaantienkulkijoiden (sdp) jäsenenä vuonna 1997, mutta koska lapseni otettiin huostaan syrjäydyin kaikesta täysin.

Mandix
Huuh kesäteatteria ! Onhan toi ihan kiva, pikkuharrastus eläkeläisille tai ihmisille joilla ei muuta elämää kesällä tunnu olevan, sillä tuosta tulee toinen elämäsi kun siihen alat ^^ siis kesän aikana. Jokikinen päivä harjotuksia jne :S ja näytöksiä ainakin täällä Tornion kesäteatterissa on sen 30, kuukauden verran Blääh mutta onhan sitä kiva katella ^^ näytelmät varsinkin on näin meikänikäselle, nuorelle jopa historiaa valaisevia *riippuu tietty*

Täälläpäin maailmaa kesäteatterilaiset on ihan ammattilaisia, ei siis "mitään" eläkeläisiä kuten Mandix mainitsee.

http://www.hameenlinna.fi/kesateatteri/ ... tteri.html

Mimosan hipiä

OHJAUS: Otto Kanerva
MUSIIKKI: Juice Leskinen
KAPELLIMESTARI: Antti Vauramo
TUOTTAJA: Martti Töttölä

ROOLEISSA: Katriina Honkanen, Ilari Johansson, Ilkka A. Jokinen, Minna Kangas, Tuula Niiranen, Suvi-Sini Peltola, Tatu Siivonen, Maija Sydänmaanlakka

Jossain päin Suomea sijaitsee Lemmenhotelli Mimosan Hipiä. Siellä rakkauden konsultti, kotikutoinen lemmenshamaani, tekee taikojaan. Aina yrtit ja voiteet eivät auta eikä taika tehoa ainakaan omaan vaimoon. Silloin avuksi otetaan Juicen kauneimmat rakkauslaulut.

Loistavien näyttelijöiden ja muusikoiden tulkitsema tarina pienestä lemmenhotellista kirvoittaa makeat naurut ja kauniitten laulujen myötä rakkaudentaika leviää katsomoon asti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat